Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Απεβίωσε ο Norman Krim, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των τρανζίστορ

Απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 98 χρόνων ο Norman Krim, ο οραματιστής των ηλεκτρονικών ο οποίος αποτέλεσε τον …
κινητήριο μοχλό για τη μετάβαση από την ογκώδη ηλεκτρονική λυχνία που χρησιμοποιήθηκε στις τηλεοράσεις και το ραδιόφωνο, στα μικροσκοπικά τρανζίστορ. Σύμφωνα με τον γιο του η αιτία θανάτου του Krim ήταν ανακοπή καρδιάς.
Δεν είναι ο ίδιος ο εφευρέτης των τρανζίστορ, όμως η έρευνά και το έργο του έπεισαν την εργοδότρια εταιρεία του την Raytheon, να ξεκινήσει την κατασκευή τους σε ευρεία κλίμακα. Η αρχή έγινε με τη χρήση των τρανζίστορ σε μικροσκοπικά βοήθηματα ακοής που ο ίδιος ο Krim είχε κατασκευάσει. Αυτό αποτέλεσε μόνο την αφετηρία. Σήμερα ένα και μόνο chip του ηλεκτρονικού υπολογιστή μας περιλαμβάνει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια τρανζίστορ, ενώ καθημερινά παρασκευάζονται δισεκατομμύρια κομμάτια από αυτά. “Ο Krim ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τη δυναμική των τρανζίστορ και η Raytheon ήταν η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή τους” δηλώνει ο Jack Ward, δημιουργός του online μουσείου των τρανζίστορ.
Όταν τα τρανζίστορ κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά από την Raytheon για εμπορική χρήση, μία παρτίδα από αυτά προκαλούσε αρκετό θόρυβο για να χρησιμοποιηθεί στα βοηθητικά ακουστικά. Έτσι ο Krim προώθησε μέσω επιστημονικών περιοδικών τη συγκεκριμένη παρτίδα σε χομπύστες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ολόκληρη γενιά μηχανικών. Κυρίώς αποτελούμενοι από παιδιά, η νέα αυτή γενιά μηχανικών εργαζόταν σε γκαράζ και υπόγεια υλοποιώντας κάθε λογής project με χρήση τρανζίστορ όπως ραδόφωνα, ενισχυτές κιθάρας, μετρητές ραδιενέργειας και ανιχνευτές μετάλλων.

Οι καυτές cheerleader από την Ουκρανία είναι οι καλύτερες!



Οι γυναίκες από την Ουκρανία είναι πολύ sexy και είναι γνωστό…



Σκεφτείτε όμως το συνδυασμό μιας γυναίκας από Ουκρανία στο σώμα μιας παιχνιδιάρας cheerleader…







Τι λέτε…?















ierosagon.org

ΔΕΙΤΕ: Τα 10 καλύτερα οπίσθια της ελληνικής τηλεόρασης!!!



Γιώτα Κουράκου


Κατερίνα Σκουρλή


Εύα Λάσκαρη


Νικολεττα Ράλλη


Αφροδίτη Μπάρμπα


Ζέτα Θεοδωροπούλου


Κατερίνα Στικούδη


Αλίκη Καρποδίνη


Σάσα Μπάστα


Όλγα Φαρμάκη



Μοναδίκη προσφόρα Bungee Jumping στον Ισθμό , Μόνο 60 euro!!!!


Bungee Jumping στον Ισθμό - Ασημένιο Πακέτο
  • Νιώστε την αδρεναλίνη σας να ανεβαίνει στο κόκκινο καθώς πλησιάζετε το νερό 
  • Απολαύστε ένα συγκλονιστικό άλμα σε μία από τις επιβλητικότερες τοποθεσίες bungee στον κόσμο.
Θέλετε να ζήσετε αυτή την μοναδική εμπειρία?

Anonymous - Review


For there is nothing either good or bad, but thinking makes it so. To me it is a prison.



Το see or not to see, ιδού η απορία.


Σ' έναν από τους διασημότερούς του επιλόγους, ο Μίλαν Κούντερα λέει: "Οι ποιητές, έτσι και βγουν κατά λάθος από το σπίτι με τους καθρέφτες βρίσκουν τον θάνατο, γιατί δεν ξέρουν να πυροβολούν, κι όποτε πυροβολούν πετυχαίνουν το δικό τους κεφάλι". Ο σεναριογράφος John Orloff, ακολουθώντας ευλαβικά τα παραπάνω λόγια, συνθέτει ένα τεχνικά άρτιο, υποκριτικά υπέροχο και ιστορικά αμφίβολο κινηματογραφικό Σονέτο που μυρίζει Shakespeare, όποιος κι αν ήταν αυτός.





Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έντονη αντιπαράθεση για το κατά πόσον ο Shakespeare ήταν ο πραγματικός συγγραφέας των έργων του. Πατώντας πάνω στις ιστορικές διαμάχες, ο Orloff χρησιμοποιεί την ζωή ενός από τους επικρατέστερους "ανταγωνιστές" του Shakespeare, τον κόμη Edward De Vere ως εφαλτήριο για να συνθέσει μια εναλλακτική ιστορική προσέγγιση γεμάτη ίντριγκες, δολοφονίες, παλάτια και θέατρο. Σε αυτή την έκδοση, ο Shakespeare είναι ένας αγράμματος, μέθυσος τυχοδιώκτης ενώ, ο αληθινός συγγραφέας, αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τον άχρηστο Shakespeare προκειμένου να διοχετεύσει, ανώνυμα, το πάθος του για θέατρο στην κοινωνία.

Η ιστορική ορθότητα του σεναρίου είναι εξαιρετικά αμφίβολη, καθώς η ίδια η αντιπαράθεση γέρνει προς το μέρος του ποιητή και ηθοποιού Shakespeare (κυρίως λόγω έλλειψης πληροφοριών από εκείνη την περίοδο, όχι λόγω αδιαμφισβήτητης εγκυρότητας του ιδίου). Εν τούτοις, ο σκηνοθέτης Roland Emmerich και οι καταπληκτικοί ηθοποιοί που στελεχώνουν το συγκεκριμένο έργο καταφέρνουν να στήσουν ένα υπέροχο αυτοκρατορικό σκηνικό και ντύνουν το σενάριο του Orloff με τέτοια μαεστρία που, ειδικά προς το τέλος, λίγο απασχολεί τους θεατές η ιστορική διαμάχη και περισσότερο η ταύτισή τους με τους χαρακτήρες της ταινίας.





O Rhys Ifans, ξεφεύγοντας απίστευτα από την Notting Hill εικόνα του, ενσαρκώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τραγικό χαρακτήρα του Earl of Oxford, Edward. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ηθοποιία που καταφέρνει να συνδυάσει γνήσια αριστοκρατία της εποχής με το δαιμονισμένο κεφάλι ενός ποιητή τέτοιου βεληνεκούς. Ο Ifans καταφέρνει να πείσει πως όντως, η "ψυχή του αιώνα" κάπως έτσι πρέπει να ήταν, γεμάτη πάθη, έλλειψης ορθολογισμού και έντονες εικόνες. Στο πλευρό του, οι Vanessa Redgrave και David Thewlis κάνουν εξαιρετική δουλειά ως βασίλισσα Ελισάβετ και William Cecil. Πραγματικά, από τα πρώτα λεπτά γίνεται εμφανές πως η ηθοποιία είναι ένα από τα πολύ καλά χαρτιά που κρατά η συγκεκριμένη ταινία.





Η στάση μου γενικώς είναι πως ο κινηματογράφος, στην προσπάθειά του να κερδίσει τα βλέμματα και να προκαλέσει, έχει την τάση να κατακρεουργεί ιστορικά πρόσωπα και να περνά καταστρεπτικά ιστορικά μηνύματα στους θεατές, ειδικότερα σ' εκείνους που λίγο έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο που διαπραγματεύεται η ταινία που παρακολουθούν. Παρόλα αυτά, ίσως γιατί το σενάριο του Orloff -αν και φαντασία- πατά σε κάτι πρακτικά αμφισβητήσιμο, ίσως γιατί η ηθοποιία των Redgrave, Ifans κ.τ.λ. με καθήλωσε, ίσως απλά γιατί το σενάριο του Orloff έχει τόσα κοινά με την ελληνική τραγωδία και με την κάθαρση που επέρχεται στα πρόσωπα, η ταινία αφήνει ένα κατάλοιπο αξιοσημείωτα έντονο, αξιοσημείωτα δυνατό.


Για τον Edward, η ζωή είναι πάντα εκεί που δεν είναι αυτός. Ακροβατώντας διαρκώς ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα, διαλύοντας και ανασυνθέτοντας την ψυχή του κάθε φορά από την αρχή πάνω στο χαρτί, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην σκληρότητα της ζωής και των ανθρώπων που την απομυζούν. Μην ξέροντας να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να αποτυπώνει έναν κόσμο ολότελα δικό του μέσα στα έργα του, θα πεθάνει ο ίδιος ανώνυμος αλλά θα βαφτίσει μια ολόκληρη εποχή. Εν τέλει, δεν ξέρω ποιά ανωνυμία είναι χειρότερη, να ζήσει κανείς μια ζωή γεμάτη ο εαυτός του κι όταν πεθάνει, κανείς να μην τον θυμάται ή να ζήσει κανείς μια ζωή ως κάποιος άλλος, με τον πραγματικό του εαυτό κρυμμένο, και να καταφέρει να αλλάξει έτσι την αιωνιότητα?

Το PlayStation 4 θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα με το νέο Xbox;



Το τελευταίο καιρό, οι φήμες περί ανακοίνωσης ενός νέου Xbox από τη Microsoft αυξάνονται συνεχώς. Αυτό, φυσικά, δεν αφήνει …καθόλου αδιάφορους τους ανθρώπους της Sony,οι οποίοι μάλιστα φαίνεται να σκέφτονται σοβαρά να κυκλοφορήσουν το πολυαναμενώμενο PlayStation 4 την ίδια περίοδο με το νέο Xbox. Ο ανταγωνισμός των δύο παιχνιδομηχανών είναι ήδη τεράστιος και οι δύο εταιρίες φαίνεται να μην σταματούν εδώ.

Ο πρόεδρος της PlayStation Europe, Τζιμ Ράιαν, σε μια ομιλία του στο Eurogamer, τόνισε ότι θα ήταν «άκρως ανεπιθύμητο» για τον γίγαντα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών να κυκλοφορήσει μια νέα κονσόλα μετά την ανακοίνωση ενός ανανεωμένου Xbox. Ουσιαστικά επισημοποιεί ότι, το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει την ίδια ημερομηνία με το νέο Xbox.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, είναι πολύ πιθανό η Microsoft να προχωρήσει στην ανακοίνωση της νέας της κονσόλας μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο. Ενδέχεται, δηλαδή, μέσα στο 2012 να έχουμε δύο νέες κονσόλες στο χώρο του gaming.

http://techit.gr

Ο ρόλος των Βιταμινών στη ζωή μας


Όπως είχαμε δηλώσει την προηγούμενη φορά θα κλείσουμε το κεφάλαιο που αφορά τα θρεπτικά συστατικά με τις βιταμίνες. Οι βιταμίνες λοιπόν είναι χημικές ενώσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση του βασικού μεταβολισμού του οργανισμού μας και της υγείας τους.
Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες σε ελάχιστες ποσότητες. Βρίσκονται αρκετά διαδεδομένες ανάμεσα στις διάφορες τροφές και χωρίζονται βασικά σε δύο ομάδες:
• Αυτές που είναι λιποδιαλυτές, όπως οι βιταμίνες A, D, E και K
• Αυτές που είναι υδροδιαλυτές όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η βιταμίνη C
Ας δούμε όμως από κοντά τις δύο ομάδες βιταμινών και την κάθε μια ξεχωριστά.
ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Η βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α ή ρετινόλη, είναι απαραίτητη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο:
• Στη αύξηση των οστών και του οργανισμού
• Στην ανάπτυξη της άμυνας του οργανισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος γενικότερα
• Στην ανάπτυξη των κυττάρων και ιδιαίτερα εκείνων των κυττάρων που αναπτύσσονται γρήγορα, όπως είναι τα επιθηλιακά κύτταρα που καλύπτουν εσωτερικές, αλλά και εξωτερικές επιφάνειες του σώματος μας.
• Επίσης είναι απαραίτητη για την όραση, αφού είναι σημαντική για την δημιουργία της ουσίας ροδοψίνης που είναι ευαίσθητη στο φως και την αναγνώριση των χρωμάτων και η οποία βρίσκεται στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού.
Η βιταμίνη Α βρίσκεται σε τροφές όπως ο κρόκος του αυγού, το συκώτι, τα ιχθυέλαια, το γάλα, το τυρί και το βούτυρο. Δεν υπάρχει στα φυτικά έλαια, αλλά μπορεί να παραχθεί από το σώμα μας με την βοήθεια των καροτένιων που βρίσκονται σε ικανοποιητικές ποσότητες στα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα. Παρόλο όμως την δυνατότητα του οργανισμού να την παράγει, είναι απαραίτητο να λαμβάνεται και έτοιμη μέσα από την τροφή στην ποσότητα των 600 έως 700 μg (μικρό-γραμμαρίων) ημερησίως.
Η έλλειψη βιταμίνης Α στον οργανισμό μας εμφανίζεται με το σύμπτωμα της «νυκτερινής τύφλωσης» που έχει σχέση με την έλλειψη της χρωστικής ουσίας που αναφέραμε στον αμφιβληστροειδή του οφθαλμού. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι η ξηροφθαλμία και η καταστροφή του επιπεφυκότος του οφθαλμού. Η έλλειψη βιταμίνης Α αποτελεί, ακριβώς για τον λόγο αυτό, κύρια αιτία τύφλωσης των ανθρώπων στις υπό ανάπτυξη χώρες. Επίσης η ανοσία του οργανισμού υποθηκεύεται με αποτέλεσμα την ανάπτυξη λοιμώξεων. Τέλος παρατηρείται καθυστέρηση στην ανάπτυξη των οστών και την ανάπτυξη του ατόμου γενικότερα.
Η βιταμίνη D
Η βιταμίνη D ρυθμίζει τον μεταβολισμό των φωσφορικών και του ασβεστίου αυξάνοντας την απορρόφηση τους από το έντερο και προωθώντας την κατακράτηση τους στα νεφρά. Ακριβώς για αυτό τον λόγο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών και των δοντιών.
Η βιταμίνη D βρίσκεται κύρια στα ζωικά λίπη και σε τροφές όπως είναι τα αυγά, το τυρί, τα ιχθυέλαια και το βούτυρο. Ο οργανισμός μας μπορεί να παράγει την βιταμίνη D με την βοήθεια των ηλιακών ακτινών, και συγκεκριμένα των υπεριωδών ακτινών, στο δέρμα χρησιμοποιώντας την χοληστερόλη.
Η έλλειψη της βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει ραχιτισμό στα παιδιά και οστεομαλάκυνση στους ενήλικες. Οι ημερήσιες ανάγκες ανέρχονται στα 10μg.
Η βιταμίνη Ε
Αυτή στην ουσία είναι μια ομάδα από οκτώ ουσίες που καλούνται τοκοφερόλες. Η βιταμίνη Ε αποτελεί το αντιοξειδωτικό του οργανισμού μας, που σημαίνει ότι προστατεύει τα συστατικά μέρη του οργανισμού, όπως είναι για παράδειγμα οι μεμβράνες λιπιδίων των κυττάρων μας, από την καταστροφή τους μέσω της οξειδωτικών χημικών αντιδράσεων.
Η έλλειψη της βιταμίνης Ε είναι σπάνια αφού αυτή είναι ευρέως διαδεδομένη στις τροφές. Παρατηρείται μόνο σε πρώιμα γεννηθέντα βρέφη και σε συνθήκες που συνδέονται με ελαττωματική απορρόφηση της βιταμίνης από τον οργανισμό, όπως στην περίπτωση της κυστικής ίνωσης. Στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει έλλειψη της βιταμίνης Ε παρατηρούμε αιμολυτικές αναιμίες, καθώς οι μεμβράνες των αιμοσφαιρίων διαρρηγνύονται. Επίσης σε σοβαρές περιπτώσεις έλλειψης της βιταμίνης Ε, μπορούμε να παρατηρήσουμε νευρολογικές διαταραχές, όπως είναι η αταξία και οι διαταραχές της όρασης. Πρόσφατα η βιταμίνη Ε συνδέθηκε και με την προστασία της καρδιάς από την στεφανιαία νόσο.
Την βιταμίνη Ε την βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς, στον κρόκο του αυγού, στο γάλα, το βούτυρο και τα ολικής αλέσεως δημητριακά. Οι ημερήσιες ανάγκες είναι 10μg για τους άνδρες και 8μg.
Η βιταμίνη Κ
Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την παραγωγή της προθρομβίνης και ορισμένων άλλων παραγόντων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία πήξης του αίματος. Η έλλειψη ως εκ τούτου της συγκεκριμένης βιταμίνης εμποδίζει την κανονική διαδικασία πήξης του αίματος.
Η βιταμίνη Κ βρίσκεται στο συκώτι, σε ορισμένα φυτικά έλαια και στα φύλλα των πράσινων λαχανικών. Αυτή παρασκευάζεται στο έντερο με την παρουσία μικροβίων και απορροφάται παρουσία των χολικών αλάτων που βρίσκονται στο λεπτό έντερο. Η κανονική ημερήσια απαιτούμενη ποσότητα ανέρχεται στο 1μg/kg βάρους του σώματος. Μικρή ποσότητα αποθηκεύεται στο συκώτι.

Παιδί: Πώς θα το κάνετε να τρώει τα πάντα;



Το άγχος των περισσότερων γονιών είναι το καθημερινό φαγητό των παιδιών τους. Η συχνή άρνηση για συγκεκριμένα φαγητά που τους προσφέρουνε από τη μια μεριά και η προτίμησή τους στα τρόφιμα των σχολικών κυλικείων και των φαστφούντ, από την άλλη, αρκούν για να προκαλέσουν ανησυχία για το αν το παιδί τρέφεται σωστά. Στην πραγματικότητα, οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν αν τα παιδιά τους δεν ακολουθούν το ιδανικό διαιτολόγιο. Πολλά παιδιά μπορεί να αποφεύγουν αρκετές τροφές ή ακόμα και να τρώνε μόνο μία - δύο τροφές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν όμως δεν υπάρχουν σημάδια ότι το παιδί δεν τρέφεται σωστά και είναι υγιές (ψηλώνει, παίρνει βάρος, είναι ζωηρό και δραστήριο) τότε μπορείτε χωρίς άγχος να τους προσφέρετε ποικιλία τροφών σε κάθε γεύμα και να αφήνετε στα ίδια τη δυνατότητα επιλογής. Καλό είναι το κυρίως πιάτο που προσφέρετε στα παιδιά σας να συνοδεύεται από σαλάτα, ψωμί και τυρί. Έτσι κάποια στιγμή το παιδί από μόνο του θα διαμορφώσει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Πολύ βασικό είναι να ακολουθείτε και οι ίδιοι μια ισορροπημένη διατροφή, μαγειρεύοντας ποικιλία τροφών. Με αυτό τον τρόπο, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες το παιδί να ακολουθήσει τις διατροφικές συνήθειες που του προτείνετε. Εξίσου σημαντικό είναι να έχετε σε εμφανή και προσβάσιμα για το παιδί σημεία υγιεινά σνακ (φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, γάλα) ενώ τα ανθυγιεινά σνακ (σοκολάτες, πατατάκια, μπισκότα) καλό είναι να αποφεύγετε να υπάρχουν στο σπίτι ή, αν υπάρχουν, να μην είναι σε εμφανή σημεία. Αν το παιδί αρνείται να φάει κάποιες θρεπτικές και απαραίτητες τροφές, μπορείτε να του τις προσφέρετε μέσα σε άλλες τροφές που του αρέσουν ή μαγειρεμένες με τον τρόπο που το ίδιο το παιδί προτιμά.
Γάλα: Σε περίπτωση που το παιδί δεν πίνει το γάλα, τότε μπορεί να αντικατασταθεί με γιαούρτι. Επίσης ένας ακόμα έξυπνος τρόπος για να το πιει είναι να το σερβίρετε με τη μορφή μιλκσέικ με φρέσκα φρούτα όπως μπανάνα και φράουλα. Αν ο λόγος που το παιδί αποφεύγει να πιεί το γάλα του είναι η μυρωδιά του, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να του το προσφέρετε δροσερό σε ένα ποτήρι με καλαμάκι.
Πολύ σημαντικό είναι να αποφύγετε την προσθήκη κακάου ή καφέ στο γάλα, γιατί έτσι εμποδίζεται η απορρόφηση ασβεστίου.
Φρούτα: Καλό είναι τα παιδιά να καταναλώνουν τουλάχιστον τέσσερα φρούτα ημερησίως. Σε περίπτωση που δεν τους αρέσουν τα φρούτα και δεν πίνουν ούτε φρουτοχυμούς, τότε μπορείτε να τους τα προσφέρετε με το γάλα όπως αναφέρθηκε παραπάνω ή να φτιάξετε μία φρουτόκρεμα με μπισκότα ολικής άλεσης.
Λαχανικά: Αν το παιδί δεν τρώει λαχανικά, τότε μπορείτε να το δελεάσετε με μία σπιτική μακαρονάδα όπου στην σάλτσα της θα έχετε βάλει λαχανικά όπως ντομάτα, κρεμμύδι, καρότα, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι τα οποία νωρίτερα θα έχετε πολτοποιήσει στο μίξερ. Μια εξίσου δελεαστική πρόταση για το παιδί σας είναι μία σπιτική πίτσα με διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτα και κίτρινο τυρί. Οι πολυάσχολες μαμάδες μπορείτε, αντί για ζύμη πίτσας να χρησιμοποιήσετε πίτα για σουβλάκι ή αραβική πίτα.
Όσπρια: Η κατανάλωση τους μπορεί να συνδυαστεί με ρύζι. Πέρα από το γεγονός ότι το παιδί θα καταναλώσει το γεύμα του πιο ευχάριστα, το ρύζι συμπληρώνει τα αμινοξέα των οσπρίων και δημιουργεί ένα πλήρες γεύμα.
Κρέας: Πολλά παιδιά ακόμα και σε μεγάλη ηλικία αποφεύγουν το κόκκινο κρέας, το οποίο είναι πλούσια και απαραίτητη πηγή πρωτεΐνης. Μπορείτε να δελεάσετε το παιδί με σπιτικά σουβλάκια ή με σπιτικό χάμπουργκερ αλλά ακόμα και με μία μακαρονάδα με κιμά.
Αυγά: Τα αυγά ανήκουν στις τροφές που πολλά παιδιά αρνούνται να την δοκιμάσουν παρόλο που αγαπούν πολλές τροφές που τα περιέχουν (κέικ, τυρόπιτες κ.ά). Ποιο παιδί όμως μπορεί να αντισταθεί σε μία ομελέτα με τυρί, ψιλοκομμένα λαχανικά, πατάτες και ελάχιστο ελαιόλαδο;
Ψάρι: Συνήθως τα παιδιά μικρής αλλά και μεγάλης ηλικίας δυσανασχετούν με την κατανάλωση του, λόγω της ύπαρξης μικρών κοκάλων. Προσφέρετε στο παιδί μπακαλιάρο ή κάποιο μεγάλο ψάρι, ψαροκροκέτες ή ψάρι σε σουβλάκι με ντομάτα και πιπεριές, που τα χρώματά του θα εντυπωσιάσουν το παιδί.
Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, σίγουρα θα πείσετε το αγγελούδι σας να αναθεωρήσει και να δεχτεί στο πιάτο του αρκετές τροφές.

Πες μου τι έχεις στο ψυγείο σου, να σου πω ποιος είσαι


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία αιτιολογικά σχετίζεται κατά 60% με περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ μόλις για το 2% του πληθυσμού των παχύσαρκων ευθύνονται γενετικοί παράγοντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε μελέτες με ομοζυγωτικά δίδυμα, που είχαν τη γενετική προδιάθεση να γίνουν παχύσαρκα, προβλήματα βάρους απέκτησαν μόνο τα παιδιά που μεγάλωσαν σε περιβάλλον που ευνοούσε την εμφάνιση παχυσαρκίας. Συνεπώς, ακόμη και αν κάποιος είναι γενετικά προδιατεθειμένος για παχυσαρκία, είναι πολύ πιθανό να μη γίνει παχύσαρκος εάν το περιβάλλον του είναι διατροφικά «υγιές». Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει ότι, η διαθεσιμότητα και η ποιότητα των τροφίμων στο άμεσο περιβάλλον του δηλαδή στο σχολείο, στη δουλεία και κυρίως στο σπίτι, θα πρέπει να προωθεί τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής. Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγχουμε με τι προμηθεύουμε το σπίτι μας, καθώς οι διατροφικές μας επιλογές σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από το τι περιέχουν τα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου μας. Δημιουργώντας λοιπόν, ένα περιβάλλον ασφαλείας στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να αποφύγουμε επιδρομές και επιλογές που «παχαίνουν». Έτσι, ένα ψυγείο οργανωμένο με φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα χαμηλά σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά, παρέχει τη δυνατότητα προετοιμασίας ισορροπημένων και διαιτητικών γευμάτων. Αντίθετα, ένα ψυγείο ανοργάνωτο, γεμάτο με πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά τρόφιμα, οδηγεί σε γρήγορες επιλογές φαγητού, που συνήθως παχαίνουν. Συνεπώς, πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση να αλλάξουμε συνήθειες διατροφής ή να μπούμε σε πρόγραμμα ρύθμισης βάρους, θα πρέπει πρώτα από όλα να επαναφέρουμε την τάξη μέσα στο χάος των ραφιών μας. Αρχικά, τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο θα πρέπει να ταξινομηθούν σε πρώτης και δεύτερης «χρήσης». Αυτό σημαίνει ότι οι υγιεινές επιλογές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ημίπαχα γαλακτοκομικά θα πρέπει να τακτοποιηθούν στα μπροστινά ράφια, ενώ οι διατροφικοί πειρασμοί, όπως τα αναψυκτικά και τα γλυκά, στο πίσω μέρος του ψυγείου. Και αυτό γιατί, πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως το 70% των ανθρώπων, όταν αγχώνεται, καταφεύγει στο ψυγείο. Κατά τον τρόπο αυτό, μειώνουμε τις πιθανότητες να επιλέξουμε τρόφιμα που μας φορτώνουν σε θερμίδες, ιδιαίτερα όταν αντιδραστικά λόγω άγχους, λύπης και θυμού, ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου.
Το επόμενο βήμα για τη σωστή οργάνωση του ψυγείου μας, είναι ο κατάλληλος εφοδιασμός. Τρόφιμα που όχι μόνο δε πρέπει να λείπουν, αλλά να υπάρχουν και σε αφθονία στα ράφια του ψυγείου μας είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα φρούτα αποτελούν εξαιρετική επιλογή για σνακ, τόσο για αυτούς που θέλουν να τρέφονται υγιεινά, όσο και για αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες και μπορούν να περιορίσουν την επιθυμία για γλυκό, λόγω της γεύσης τους. Είναι σημαντικό το ψυγείο να εφοδιαστεί με ποικιλία φρούτων και μάλιστα εποχής, προκειμένου να λαμβάνουμε διαφορετικά είδη βιταμινών (κάθε φρούτο περιέχει και ξεχωριστές βιταμίνες), με λιγότερα συντηρητικά. Τα φρέσκα ή ακόμα και τα κατεψυγμένα λαχανικά, λόγω της πλούσιας θρεπτικής τους αξίας και των χαμηλών τους θερμίδων, αποτελούν μια υγιεινή επιλογή αλλά και μια εύκολη λύση φαγητού, μιας και μπορούν να σερβιριστούν ως συνοδευτικά ή ακόμα και ως ένα ελαφρύ γεύμα. Για όσους δε διαθέτουν πολύ χρόνο να ετοιμάσουν μια πλούσια σαλάτα, μπορούν να αποθηκεύσουν έτοιμες σαλάτες με φρέσκα λαχανικά σε γυάλινα σκεύη ή ακόμα και κατεψυγμένες με βρασμένα λαχανικά, χωρίς να στερούνται τη γεύση και τη θρεπτική αξία των λαχανικών. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί), επίσης δεν πρέπει να απουσιάζουν από το ψυγείο μας, καθώς μπορούν να αποτελέσουν μια εύκολη και γρήγορη επιλογή ενδιάμεσου γεύματος. Είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, ασβεστίου και ιχνοστοιχείων που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών μας, ωστόσο επειδή περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, καλό θα ήταν προμηθευτούμε γαλακτοκομικά με χαμηλότερα λιπαρά. Για όσους δεν καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες γαλακτοκομικών καθημερινά (συστήνονται τρεις), προκειμένου να καλυφθούν οι ημερήσιες ανάγκες σε ασβέστιο και βιταμίνη D, τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά αποτελούν την ιδανική επιλογή. Επειδή ο χρόνος για τους περισσότερους αποτελεί ένα σοβαρό περιορισμό για καλύτερες επιλογές διατροφής, το ψυγείο από εχθρός θα μπορούσε να γίνει ένας ισχυρός σύμμαχος. Γρήγορα σνακ όπως φρουτοσαλάτες, κομπόστες φρούτων, ζελέ, τοστ και αραβικές πίτες, με αλλαντικά και τυριά χαμηλά σε λιπαρά ή ακόμα και φαγητά μαγειρεμένα, χωρισμένα σε μερίδες και συντηρημένα στην κατάψυξη, θα μπορούσαν να μας γλιτώσουν πολύ χρόνο και προπαντός πολλές θερμίδες. Έτσι, γυρίζοντας από τη δουλειά πεινασμένοι, το μόνο που θα σας χωρίζει από ένα καλό και χορταστικό γεύμα, δε θα είναι το τηλέφωνο του φαστφούντ, αλλά η απόψυξη των σπιτικά μαγειρεμένων φαγητών σας. Τέλος, δε πρέπει να παραλείψουμε να επισημάνουμε τι ΔΕΝ θα πρέπει να περιέχει το ψυγείο μας. Τυριά και αλλαντικά πλούσια σε λιπαρά, μαγιονέζες, κρέμα γάλακτος, ζωικό βούτυρο, γλυκά και αναψυκτικά καλό θα ήταν να μην έχουν θέση στο ψυγείο μας ή τουλάχιστον όχι συστηματικά, όχι σε μεγάλες ποσότητες και όχι σε πρώτη «θέα» στα ράφια μας. Αποτελούν σίγουρα πειρασμό. Αν δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, θα ήταν προτιμότερο να τα προμηθευόμαστε σε μικρότερες ποσότητες και όχι σε οικογενειακές συσκευασίες και σε πακέτα προσφορών. Η καλύτερη οργάνωση του ψυγείου μας το μόνο που προϋποθέτει είναι καλύτερες επιλογές. Δεν απαιτεί χρόνο αλλά ούτε και κόστος. Το αντίθετο. Το μισοάδειο ψυγείο, απουσία ένοχων πειρασμών, μας εξοικονομεί χρήματα και, σίγουρα, θερμίδες!

Οι πατάτες ρίχνουν την πίεση - και δεν παχαίνουν…


Τις θεωρούμε παχυντικές, γεμάτες λίπος και ανθυγιεινές και είναι από τις πρώτες που κόβει όποιος θέλει να κάνει δίαιτα. Μια νέα μελέτη, όμως, δείχνει πως οι πατάτες όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά μπορούν και να ρίξουν την αρτηριακή πίεση – αρκεί να είναι μαγειρεμένες με τον σωστό τρόπο.
Ποιος είναι αυτός; Υπάρχουν τρεις επιλογές: στον φούρνο μικροκυμάτων, βραστές ή ψητές - δίχως βούτυρο, λάδι ή οποιαδήποτε σος, σύμφωνα με τον δρα Τζο Βίνσον, καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Σκράντον στην Πενσυλβάνια που πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη.
Ο δρ Βίνσον και οι συνεργάτες του επιστράτευαν 18 άντρες και γυναίκες, που έτρωγαν καθημερινά το μεσημέρι και το βράδυ έξι έως οκτώ πατάτες μεγέθους μπάλας του γκολφ. Έπειτα από ένα μήνα, η συστολική και η διαστολική τους πίεση (ο μεγάλος και ο μικρός αριθμός στη μέτρηση, αντιστοίχως) είχαν μειωθεί κατά 3,5% και 4,3%.
Επιπλέον, κανένας δεν είχε πάρει βάρος. Οι περισσότεροι εθελοντές ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και έπαιρναν φάρμακα για υπέρταση. Όπως είπε ο δρ Βίνσον στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, το οποίο διεξήχθη στο Ντένβερ, οι πατάτες προκαλούν κορεσμό της πείνας και με τη βοήθειά τους είναι πιθανό οι εθελοντές να περιόρισαν άλλα, ανθυγιεινά τρόφιμα. Οι πατάτες που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν πορφυρές και τόσο μικρές ώστε κάθε μία περιείχε μόλις 12 θερμίδες, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν πως ανάλογα οφέλη παρέχουν και οι κοινές πατάτες. Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, οι ερευνητές λένε πως το ιδεώδες είναι να μαγειρεύονται και να καταναλώνονται με τη φλούδα, η οποία περιέχει πολύτιμες χημικές ουσίες. Το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων θεωρείται ιδανικό, διότι διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τους.

ο χυμός του κερασιού βοηθάει να έχουμε καλό και ευχάριστο ύπνο


πίσω από το μικρό τους μέγεθος κρύβουν πολλά-πολλά οφέλη. ο λόγος για τα κεράσια ένα από τα σπουδαία οφέλη τους και η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας ώστε οι δραστηριότητες της ημέρας να είναι νηφάλιες και γεμάτες ενεργητικότητα
επιστήμονες από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών- School of Biological Sciences- του Πανεπιστημίου Northumbria αποδεικνύουν ότι ο χυμός του κερασιού μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου
οι ερευνητές συνιστούν τον χυμό του κερασιού διότι έχει την ικανότητα να αυξάνει τη συγκέντρωση της μελατονίνης της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο με το να αυξημένει την ποιότητα του ύπνου ώστε
όταν ξυπνάμε να αισθανόμαστε πιο ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα το ερχομό της ημέρας για τη διεξαγωγή της μελέτης οι ερευνητές συγκέντρωσαν 20 εθελοντές οι οποίοι κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας κατανάλωσαν 30 λίτρα χυμό κερασιών
για να αξιολογήσουν τα επίπεδα της μελατονίνης οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα ούρων πριν και μετά το πείραμα  επιπλέον οι εθελοντές φορούσαν ρολόι χειρός με αισθητήρα ανίχνευσης των κύκλων του ύπνου και του ξύπνιου τους από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι οι εθελοντές που έπιναν χυμό κερασιού η συγκέντρωση της μελατονίνης στα ούρα τους είχε αυξηθεί 15 με 16 τοις εκατό επίσης είχαν κοιμηθεί 25 λεπτά περισσότερο και η ποιότητα του ύπνου τους είχε αυξηθεί κατά 5 έως 6 τοις εκατό οι εθελοντές που κατανάλωναν χυμό κερασιού λένε ότι δεν είχαν υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας προηγουμένως οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει και άλλα οφέλη του χυμού κερασιών
όπως π.χ
* την ικανότητα να μειώνουν τον πόνο των μυών και
* την ικανότητά τους να μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου σε διαβητικούς ασθενείς
αυτά τα λίγα προσωρινά για
τα γλυκά
αγαπημένα
κόκκινα και
ζουμερά κεράσια τα οποία τα βρίσκουμε μόνο το καλοκαίρι .

11 μύθοι για την εγκυμοσύνη

Αναμφίβολα υπάρχουν περισσότερες δεισιδαιμονίες γύρω από την εγκυμοσύνη από οποιαδήποτε άλλη “ιατρική κατάσταση”. Για να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα, εξετάσαμε την επιστήμη πίσω από τις διαδόσεις.

11. Η εγκυμοσύνη διαρκεί εννέα μήνες
“Είναι πραγματικά περίπου εννιάμιση μήνες”, δήλωσε η Dr Joanne Stone, γυναικολόγος στο Mount Sinai School of Medicine στη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του «Pregnancy for Dummies». Για να μπερδευτούν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, οι γιατροί συνήθως μετράνε τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ως 40 εβδομάδες, ξεκινώντας από την τελευταία περίοδο της γυναίκας. Βέβαια, οι γυναίκες συνήθως είναι γόνιμες 10 έως 16 ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου τους, οπότε με αυτή τη μέθοδο μέτρησης, οι δύο πρώτες εβδομάδες κάθε εγκυμοσύνης λαμβάνουν χώρα πριν συλλάβει μια γυναίκα.

10. Το πότε κάνατε σεξ καθορίζει το φύλο του μωρού σας
Οι μέλλοντες μπαμπάδες έχουν δύο ειδών σπερματοζωάρια: αυτά που κάνουν τα αγοράκια και εκείνα που κάνουν τα κοριτσάκια. Μερικοί λένε ότι το σώμα της μέλλουσας μαμάς είναι πιο φιλόξενο στο σπέρμα αγοριού ή κοριτσιού κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του κύκλου της. Και έτσι, σύμφωνα με τις θεωρίες, το πότε κάνει σεξ ένα ζευγάρι μπορεί να προσδιορίσει εάν θα συλληφθεί αγοράκι ή κοριτσάκι. Αν και μερικές μικρές μελέτες έχουν υποστηρίξει μεθόδους χρονολόγησης για την επιλογή φύλου, μεγαλύτερες, πιο πρόσφατες μελέτες έχουν αποτύχει να βρουν οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ της ημέρας κατά την περίοδο που κάνει σεξ ένα ζευγάρι και το φύλο του μωρού, εξήγησε η Dr Rachel Vreeman, συν-συγγραφέας του βιβλίου «Don’t Swallow Your Gum! Myths, Half-Truths, and Outright Lies about Your Body and Health». Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να επιλέξετε αξιόπιστα το φύλο του μωρού σας είναι με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
9. Μπορείτε να προβλέψετε το φύλο του μωρού σας χωρίς την τεχνολογία
Ώρα να το αποκαλύψετε στη γιαγιά: Οι κοιλιές σε σήμα μπάλας δεν περιέχουν απαραίτητα αγόρια. Σε μια μελέτη 104 γυναικών, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Birth το 1999, κανένας συσχετισμός δεν βρέθηκε μεταξύ του μεγέθους ή το σχήματος της κοιλιάς μιας εγκύου και το φύλο του μωρού. Ομοίως, οι προβλέψεις που χρησιμοποιούν το κινέζικο σεληνιακό ημερολόγιο, το εμβρυϊκό καρδιακό ρυθμό και το τεστ Drano (όπου τα ούρα της γυναίκας αναμιγνύονται με αποφρακτικά υγρά και το χρώμα που προκύπτει αποκαλύπτει υποτίθεται του φύλο του μωρού) εξετάστηκαν από τους γιατρούς στο Βανκούβερ το 1999. Κανένα από αυτά δεν ήταν αξιόπιστα. Ούτε η διαίσθηση των γυναικών είναι αξιόπιστη, σύμφωνα με ένα άρθρο του 1996 στο Journal of Reproductive Medicine. Από τις 110 γυναίκες που δήλωσαν ότι είχαν μια ισχυρή διαίσθηση για το φύλο του μωρού, περίπου οι μισές είχαν δίκιο – το ίδιο ποσοστό που θα προέκυπτε αν απλώς έκαναν μία εικασία. Γενικά, οι επιστήμονες έχουν βρει ότι οι περισσότερες λαϊκές μέθοδοι πρόβλεψης του φύλου ενός μωρού έχουν τις ίδιες πιθανότητες σαν να ρίχνεις ένα κέρμα. “Και η πιθανότητα 50/50δεν είναι τόσο κακή”, δήλωσε η Vreeman. Μπορεί ωστόσο να υπάρχει μια περίπτωση προγνωστικής αξίας, αυτή της ακραίας πρωινής ναυτίας. Η υπερβολική πρωινή αδιαθεσία – επίσης γνωστή ως υπερέμεση εγκυμοσύνης – είναι ελαφρώς πιο συσχετισμένη με τα κορίτσια, δήλωσε η Vreeman.
8. Τα δίδυμα παραλείπουν μία γενιά
Τα διζυγωτικά δίδυμα είναι όντως οικογενειακό χαρακτηριστικό, λόγω ενός γονιδίου που μπορεί να κάνει μια γυναίκα πιο πιθανό να απελευθερώσει πολλά ωάρια κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Αλλά το γονίδιο υπερ-ωορρηξία δεν “πηδά” ορισμένα γενιές. Περνιέται από το γονέα στο παιδί όπως και όλα τα γονίδια. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πανομοιότυπα δίδυμα, ωστόσο, εμφανίζονται τυχαία, αντί για μέσα σε οικογένειες. Εάν υπάρχουν πολλά σετ του αντιγράφων-καρμπόν στην οικογένειά σας, “είναι πιθανώς απλά μια σύμπτωση,” είπε η Vreeman.
7. Ο θηλασμός κάνει τα στήθη να κρεμάνε
Ενώ τα βρέφη σίγουρα αδειάζουν έναν μαστό με γάλα, η πείνα τους δεν προκαλεί μακροχρόνιες αλλαγές στην σφριγηλότητα του μαστού. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ο θηλασμός δεν συμβάλλει στην πτώση του μαστού (το επιστημονικό όνομα για χαλαρά στήθη). Ωστόσο, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες, το κάπνισμα και απλά η διαδικασία γήρανσης έχουν συσχετιστεί με πιο χαλαρό ντεκολτέ, σύμφωνα με μια μελέτη 132 γυναικών που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Plastic Surgery πέρυσι τον Μάιο.

6. Η μέλλουσα μαμά είναι η μόνη που έχει ορμονικές αλλαγές
Δεν είναι μόνη: και ο μπαμπάς αντιμετωπίζει ορμονικές αλλαγές. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behavior το 2000 διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της συντρόφου του, τα επίπεδα τεστοστερόνης ενός μέλλοντα πατέρα κατεβαίνουν και τα επίπεδα προλακτίνης του ανεβαίνουν. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η προσαρμογή μπορεί να βοηθά τους πρωτόγονους “μάγκες” να εξελιχθούν σε μπαμπάδες.

5. Το σχήμα του σώματος σας δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο
“Με άσκηση και διατροφή, είναι σίγουρα δυνατό να πάρετε πίσω τη μορφή που είχατε πριν μείνετε έγκυος,” δήλωσε η Stone, προσθέτοντας ότι αυτό είναι η ευκολότερο για τους ανθρώπους που ήταν σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση πριν τη σύλληψη. Οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν ότι το σώμα αλλάζει με την ηλικία, με ή χωρίς την εγκυμοσύνη, είπε η Stone. Έτσι, πριν κατηγορήσετε τον απόγονό σας για τα πλαϊνά παχάκια σας, δοκιμάστε να μετρήσετε τα κεριά στην τούρτα γενεθλίων σας.

4. Η εγκυμοσύνη κάνει τα πόδια να μεγαλώνουν
Ενώ οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποια πρηξίματα στις γάμπες, τους αστραγάλους και τα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι περισσότερες μπορούν να χωρέσουν και πάλι στα αγαπημένα τους τακούνια κάποια στιγμή μετά τον τοκετό. Αλλά αυτό δεν είναι τελείως μύθος: Ορισμένες γυναίκες ανεβαίνουν μόνιμα μισό μέγεθος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – και ενδεχομένως ακόμη μισό μέγεθος με κάθε επόμενη εγκυμοσύνη. “Ας ελπίσουμε, ότι δεν θα κάνουν δέκα παιδιά,” είπε η Stone.

3. Η κατανάλωση οποιουδήποτε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα βλάψει το μωρό σας
Ενώ η άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, πρόσφατες μελέτες χιλιάδων γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία έχουν επιβεβαιώσει προηγούμενες έρευνες που δείχνουν ότι η ελαφρά έως μέτρια κατανάλωση – που συνήθως ορίζεται από ένα ποτό την εβδομάδα έως ένα μικρό ποτό τις περισσότερες μέρες – μπορεί να μην είναι επιβλαβής. Το ποτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο πολιτισμικά αποδεκτό στην Ευρώπη και την Αυστραλία, όπου μία έγκυος γυναίκα μπορεί να πιει πιο ελεύθερα από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, πολλοί γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ο Dr Michael Broder, συγγραφέας του βιβλίου «Panic-Free Pregnancy», επίσης επιτρέπει στις ασθενείς τους να έχουν το περιστασιακό αλκοολούχο ποτό – ιδιαίτερα μετά το πρώτο τρίμηνο.

2. Η “πρωινή” ναυτία συμβαίνει μόνο το πρωί
Μακάρι να ίσχυε! Πιστεύεται ότι προκαλείται από ορμονικές αλλαγές, και μπορεί να χτυπήσει (και συχνά το κάνει) οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Και δεν περιορίζεται στο πρώτο τρίμηνο, όπως πολλοί πιστεύουν, είπε η Stone. “Μπορεί να διαρκέσει έως και 16 εβδομάδες.”

1. Ο εγκέφαλος της εγκυμονούσας είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί
Αυτό μπορεί να ισχύει κατά τους πρώτους μήνες, όταν μια 30-πλάσια αύξηση της προγεστερόνης κάνει τις περισσότερες γυναίκες να νυστάζουν πάρα πολύ. Και μερικοί ερευνητές λένε ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί να κάνουν δύσκολο για μια έγκυο γυναίκα να θυμάται πού έβαλε τα κλειδιά της. Αλλά μπορεί να μην είναι όλα άσχημα στον εγκέφαλο της εγκυμονούσας. Σε μια μικρή πιλοτική μελέτη 10 γυναικών, η Stone και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες τείνουν να έχουν αυξημένη προσοχή στο τρίτο τρίμηνο. Εάν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν σε μια μεγαλύτερη ομάδα γυναικών – κάτι που οι ερευνητές προσπαθούν επί του παρόντος – “αυτό μπορεί να είναι τρόπος της φύσης για την αύξηση της προσοχής που μια μητέρα θα χρειαστεί να δώσει σε ένα νεογέννητο,” είπε η Stone.
myhealthnewsdaily.com

Το Google Maps αναβαθμίζεται και περιλαμβάνει πλέον και χάρτες κτιρίων.





Η εφαρμογή Google Maps έλαβε σήμερα μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις που έχουμε δεί.Διαθέτει πλέον και χάρτες εσωτερικών χώρων από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα του κόσμου, ενώ μελλοντικά θα προστεθούν και νέα κτίρια.Για την ώρα περιλαμβάνονται ένας μεγάλος αριθμός αεροδρομίων και σταθμοί τρένων κυρίως από τις ΗΠΑ και Ιαπωνία.Χαρακτηριστικά μπορούμε να δούμε στην παραπάνω φωτογραφία τον χάρτη
του ” Mall of America”.

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ.Αντίθετα έχουμε την προσθήκη ενός νέου μενού που θα επιτρέψει την ευκολότερη εναλλαγή ανάμεσα στις διάφορες υπο-εφαρμογές του Google Maps.
Θα το βρούμε στο Android Market για συσκευές με Android 2.1 ή νεώτερο.



Κινητό και Γονιμότητα

Όσοι άνδρες σκοπεύουν στο μέλλον να τεκνοποιήσουν, καλύτερα να μειώσουν τον χρόνο που μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο, λένε οι επιστήμονες. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Κουίνς στον Καναδά, ανακάλυψαν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου ενδέχεται να επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος, οδηγώντας σε μειωμένη γονιμότητα. Η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από το ακουστικό του τηλεφώνου συνδέονται ποικιλοτρόπως με τις ανδρικές ορμόνες. «Τα ευρήματα προκαλούν απορίες» σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Ράνυ Σαμούλ. «Περιμέναμε διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά αυτά που βρήκαμε παραπέμπουν σε ορισμένους αξιοπερίεργους μηχανισμούς λειτουργίας» προσέθεσε. Όπως διαπιστώθηκε οι άνδρες που ανέφεραν ότι μιλούν πολύ στο κινητό, εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης αλλά χαμηλότερα επίπεδα της ωχρινοποιητικής ορμόνης (LH). Η εν λόγω ορμόνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή και εκκρίνεται από τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα επηρεάζουν αισθητά τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών και συνεπώς τη γονιμότητα.
Ωστόσο, ο δρ. Σαμούλ τόνισε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο η χρήση των κινητών τηλεφώνων επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα. Πάντως τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα αυξάνουν τον αριθμό των κυττάρων που παράγουν τεστοστερόνη, αλλά μειώνουν τα επίπεδα της ορμόνης LH που παράγει η υπόφυση. Αυτό ενδέχεται να μπλοκάρει τη διαδικασία μετατροπής αυτού του βασικού τύπου τεστοστερόνης σε έναν περισσότερο ενεργό τύπο, ο οποίος σχετίζεται με την παραγωγή σπέρματος και τη γονιμότητα.


Και αν νομίζετε ότι οι γυναίκες την έχουν γλιτώσει, άλλες έρευνες από την Αμερική και τη Δανία δείχνουν ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων από τις εγκύους έχει σοβαρή επίδραση στα μωρά τους. Μεγάλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας και του Άαρχους, έδειξε ότι η χρήση κινητού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ακόμη και 2-3 φορές την ημέρα, συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη υπερκινητικότητας του μωρού κατά τα πρώτα έτη της ζωής του, αλλά και δυσκολίας εξωτερίκευσης των συναισθημάτων του. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ακόμα περισσότερο σε περίπτωση που το παιδί χρησιμοποιεί συσκευή κινητού τηλεφώνου πριν από την ηλικία των 7 ετών. Στην έρευνα συμμετείχαν 13.000 παιδιά και, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, οι έγκυοι που χρησιμοποιούσαν συχνά το κινητό τους – λόγω της μεγάλης ακτινοβολίας που δέχονταν – είχαν κατά 54% μεγαλύτερες πιθανότητες να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί με προβλήματα συμπεριφοράς.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=401905

Σύγκρουση Ι.Χ. με μοτοσυκλέτα στην Ξάνθη

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Ξάνθης-Λάγους. Μοτοσυκλέτα που κινείτο με κατεύθυνση από την Ξάνθη προς την Κομοτηνή, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που κινείτο με κατεύθυνση προς την Ξάνθη και επιχειρούσε στροφή προς το Πρατήριο Καυσίμων που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων. Η σύγκρουση ήταν αρκετά ισχυρή και αποτέλεσμά της ήταν να φύγει ο οδηγός της μοτοσυκλέτας αρκετά μέτρα μακριά μετά τη σύγκρουση. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας φορούσε κράνος και οι σωματικές βλάβες περιορίζονται σε κάποιο σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι και κακώσεις στο κεφάλι και τα χέρια. Οι συνθήκες της σύγκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ αμέσως μόλις σημειώθηκε το ατύχημα, οι πρώτοι πολίτες που έφτασαν εξέτρεψαν την κυκλοφορία μέσα από το βενζινάδικο καθώς η διέλευση είχε διακοπεί πλήρως. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με πλήρωμα δύο ατόμων που περιέθαλψε τον τραυματία στο φορείο, του τοποθέτησε ειδικό νάρθηκα για τον αυχένα και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Επι τόπου έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Οδική Βοήθεια που μετέφερε τα οχήματα.

Πηγή: xanthipress.gr

Τους συνέλαβαν για παραχάραξη νομισμάτων

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής το μεσημέρι της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου, δύο άνδρες ηλικίας για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Μετά από πληροφορία για άτομο που κυκλοφορεί πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, εντόπισαν επί της Λ. Συγγρού έξω από την εκκλησία του Αγ. Σώστη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο παραπάνω όχημα βρέθηκε μία τσάντα που περιείχε 2.004 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ (συνολικής αξίας 100.200 ευρώ) αμφιβόλου γνησιότητας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 48χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σφραγίδες με στοιχεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Εταιρειών κ.λ.π., πλήθος εγγράφων με φορολογικά στοιχεία διαφόρων ατόμων, φωτοαντίγραφα Αδειών Κυκλοφορίας, Δελτίων Ταυτοτήτων, πολλά σήματα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), καθώς και ένα πλαστό δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.650 ευρώ. Σε έρευνα στην οικία του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ψηφιακοί δίσκοι εγγραφής και μία κυνηγετική καραμπίνα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 1.000 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Τον έπιασαν στα… πράσα

Υπεύθυνος ασφαλείας πρώην καπναποθήκης στην περιοχή της Πολίχνης, αντιλαμβανόμενος περιστατικό κλοπής, ενημέρωσε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης («100»), με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο υποδεικνυόμενο σημείο δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ..  Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν επ' αυτοφώρω έναν 58χρονο άνδρα, ο οποίος αφαίρεσε από τις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις πληθώρα υλικών, όπως καλώδια, διακόπτες, ασφάλειες, σωλήνες, κ.ά.. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν σερβίρουν χαβιάρι, αν δεν το περάσουν από DNA!

Εστιατόρια από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν σύντομα την τεχνολογία DNA, προκειμένου να διαβεβαιώσουν τους πελάτες τους ότι τα πιάτα που τους σερβίρονται περιέχουν γνήσια φιλέτα χαβιαριού κι όχι υποκατάστατα, κατώτερης ποιότητας. Τον Οκτώβριο ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε κι επίσημα το λεγόμενο κώδικα bar DNA, που δεν είναι άλλος από ένα τυποποιημένο δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο μπορεί να εντοπίσει ένας είδος ψαριού, προκειμένου να αποτραπεί η σύγχυση να ταυτιστούν δύο «αδελφικά» είδη θαλασσινών που είτε παράγονται εντός των ΗΠΑ, είτε εισάγονται.  Από την εφημερίδα σημειώνεται πως στην υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου σκοπεύουν να προχωρήσουν κι άλλες εθνικές ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να αποκτήσουν ένα γρήγορο, αξιόπιστο και αποδοτικό εργαλείο για τον προσδιορισμό των οργανικών υλών.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Η τουαλέτα που καθαρίζεται μόνη της

Νέο προϊόν για τη γυναίκα σύζυγο, μητέρα, εργαζόμενη… Η τουαλέτα που θα σας… «λύσει» τα χέρια, καθώς έχει ενσωματωμένο μηχανισμό και καθαρίζεται μόνη της αυτόματα με κάθε πάτημα στο καζανάκι!
Πηγή:http://www.zougla.gr

Ένα ψάρι την ημέρα…

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, οι ηλικιωμένοι που τρώνε ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν 3-5 φορές λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ. Τον σημαντικότερο ρόλο, όμως, διαδραματίζει ο τρόπος μαγειρέματος των ψαριών, ώστε να διατηρηθούν τα ωμέγα 3-λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν τη μνήμη. Το ψήσιμο στο γκριλ ή στο φούρνο διατηρεί στο μάξιμουμ τα λιπαρά, περιορίζοντας τη φλεγμονή στον εγκέφαλο και αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Αντιθέτως, το τηγάνισμα μειώνει τα ωμέγα 3- λιπαρά οξέα και έτσι δεν προσφέρει καμία προστασία ενάντια στην άνοια και τη διαδοχική απώλεια της μνήμης.



Πηγή:http://www.zougla.gr

Στο μικροσκόπιο η δίαιτα ανάλογα με την ομάδα αίματος



Κατά καιρούς, διάφορες ανατρεπτικές θεωρίες γύρω από τη διατροφή έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, αναζητώντας τους επίδοξους εφαρμοστές που μελλοντικά θα υποστηρίξουν και θα προωθήσουν συγκεκριμένες θέσεις, απόψεις και αντιλήψεις. Μια από τις ευρύτατα διαδεδομένες θεωρίες, της οποίας βιβλία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, είναι αυτή του Peter D’Adamo, που πηγάζει από την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και υποστηρίζει ότι οι διατροφικές μας απαιτήσεις, καθορίζονται σε σημαντικό βαθμό από την ομάδα αίματός μας.
Παράλληλα, η εν λόγω θεωρία, παρουσιάζεται από ορισμένους ένθερμους υποστηρικτές της ως ιδανικό πρόγραμμα διατροφής για 'αβίαστη' απώλεια βάρους…  Ας δούμε λοιπόν από κοντά, κάποιες από τις θέσεις της θεωρίας του Peter D’Adamo, αποφοίτου ενός πραγματικά αξιόλογου κολεγίου της Αμερικής, του Bastyr College. Ο D’adamo ισχυρίζεται πως τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο, πρέπει να σιτίζονται με βάση το κρέας και να αποφεύγουν τροφές όπως τα όσπρια. Η θέση όμως αυτή ανατρέπει δεδομένα χρόνιων επιστημονικών ερευνών, όπως και την έννοια του μοντέλου της μεσογειακής διατροφής. Και το λέμε αυτό διότι σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το μεγαλύτερο ποσοστό του γενικού πληθυσμού (που είναι αυτό με ομάδα αίματος Ο) οδηγείται στην αντίληψη ότι το Μεσογειακό μοντέλο διατροφής, που προτείνει το κόκκινο κρέας λίγες φορές το μήνα, είναι ακατάλληλο διατροφικό σχήμα και πως στη διατροφή τους πρέπει να έχουν συχνά το κρέας, παρόλο που εκατοντάδες επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες υποδεικνύουν, πως η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι άμεσα συνδεδεμένη με πολλές μορφές καρκίνου αλλά και με άλλα χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα…  Σύμφωνα δε πάντα με τη θεωρία περί διατροφής και ομάδας αίματος, τα όσπρια μπορεί να προκαλέσουν δυσμενέστατες επιπτώσεις στο μυϊκό ιστό των ατόμων με ομάδα αίματος Ο, μέσω κάποιων πρωτεϊνικών μορίων που εμπεριέχουν και είναι γνωστά με το όνομα λεκτίνες. Οι λεκτίνες πράγματι υφίστανται στην πλειονότητα των φυτικών τροφών (ιδιαίτερα στα όσπρια) και εμφανίζουν ισχυρή αλλεργιογόννο δράση που έχει πιστοποιηθεί μέσω ερευνών εδώ και χρόνια.  Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το μούλιασμα των οσπρίων (που όλοι κάνουν πριν τα μαγειρέψουν) καταστρέφει τα 2/3 των λεκτινών τους, ενώ η περαιτέρω μαγειρική τους παρασκευή με βρασμό, 'εξουδετερώνει' κάθε ίχνος λεκτίνης που έχει μείνει. Από την άλλη μεριά, αν τα όσα ισχυρίζεται η θεωρία σχετικά με την κατανάλωση των οσπρίων και την ομάδα αίματος Ο είναι βάσιμα, γιατί δεν παρουσιάζεται ως στοιχείο τεκμηρίωσης μια μυϊκή βιοψία (μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρύτατα σήμερα σε πολλές έρευνες) που να δείχνει τις πιθανές μυϊκές αλλοιώσεις που συνεπάγεται η κατανάλωση οσπρίων από άτομα ομάδας αίματος Ο;
Σε άλλο σημείο η θεωρία και πάλι στέκεται στον αέρα, όταν υποστηρίζει πως τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν την τάση να μην παράγουν αρκετό ιώδιο. Ως γνωστόν όμως, το ιώδιο (όπως και όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία) δεν παράγεται από τον οργανισμό του ανθρώπου, αλλά το λαμβάνουμε κυρίως μέσω της διατροφής μας…  Η θεωρία υποστηρίζει ακόμα, πως τα γαλακτοκομικά δεν αποτελούν κατάλληλη επιλογή σίτισης για άτομα με ομάδα αίματος Α. Πώς μπορεί όμως κάτι τέτοιο να τεκμηριωθεί και να οφείλεται πράγματι στις λεκτίνες, όταν γνωρίζουμε πως ένα ποσοστό 10-12% των ατόμων της Καυκάσιας φυλής θα ανακουφιστεί ούτως ή άλλως από τη διακοπή των γαλακτοκομικών, ασχέτως ομάδας αίματος, μια και παρουσιάζει δυσανεξία στη λακτόζη; Και βέβαια να τονίσουμε εδώ ότι σε άλλες φυλές το ποσοστό εμφάνισης δυσανεξίας στη λακτόζη ξεπερνά το 80%!! Η θεωρία περί λεκτινών
Η βασικότερη λοιπόν αμφισβήτηση που εκφράζει το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας απέναντι σε αυτή τη θεωρία, δεν αφορά απλά τις λεκτίνες, που πράγματι υπάρχουν στην πλειονότητα των τροφών και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν συσχετισθεί και με τη συχνότητα εμφάνισης ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη και ρευματοειδούς αρθρίτιδας (μέσω συγκεκριμένων ανοσοβιολογικών μηχανισμών), αλλά το αν και κατά πόσο η δράση αυτών των ουσιών σχετίζεται και διαφοροποιείται ανάλογα με την ομάδα αίματός μας. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι πάντα έρμαιο των λεκτινών, αλλά όταν χρειάζεται προβάλλει ισχυρότατη άμυνα δεσμεύοντας αυτές τις ουσίες, με τη βοήθεια συγκεκριμένων ολιγοσακχαριτών.  Ορισμένα σημεία της θεωρίας του Peter D’Adamo, αναφέρονται πάντως σε πραγματικά επιστημονικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι άτομα με ομάδα αίματος Α έχουν στατιστικά χαμηλή δραστικότητα του ενζύμου αλκαλική φωσφατάση (συγκεκριμένα του εντερικού ισοενζύμου), όμως και πάλι οι συσχετίσεις με διατροφικές οδηγίες δεν είναι τεκμηριωμένες…Η δε πολύπλευρη εμπορική εκμετάλλευση όλης αυτής της θεωρίας (δεκάδες συμπληρώματα διατροφής συγκεκριμένης φίρμας, ειδικά εγχειρίδια, κλπ) 'αδυνατίζει' ακόμα περισσότερο τις όποιες επιστημονικές βάσεις μπορεί να υπάρχουν σε κάποια σημεία της θεωρίας…  Ίσως όμως η ισχυρότερη απόδειξη, του ότι θεωρίες τέτοιου τύπου, πρέπει να φιλτράρονται καλύτερα πριν δουν το φως της δημοσιότητας, να έρχεται μέσα από την απλή σκέψη που πρώτος ο ιδρυτής του τμήματος Διατροφής της σχολής Δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ Frederick Stare εξέφρασε, λέγοντας πως αν μια τέτοια θεωρία έκρυβε αλήθειες, η ανθρώπινη φυλή (από τη στιγμή που εδώ και χιλιάδες χρόνια δεν ακολουθεί τις διατροφικές 'οδηγίες' αυτής της θεωρίας) θα έπρεπε να είχε εξαφανισθεί, μέσω ανεπανόρθωτων επιπλοκών που θα συνεπάγετο η οφειλόμενη στις λεκτίνες, συγκόλληση των ερυθρών αιμοσφαιρίων !
Πηγή:http://www.iatronet.gr

Ελληνικός καφές για γερή καρδιά

Χαράς Ευαγγέλια για όσους θεωρούν πραγματικό καφέ μόνο τον κλασικό ελληνικό. Η "γεμάτη" γεύση του χαρίζει και υγιή καρδιά. Όπως ανακοίνωσαν Έλληνες ερευνητές σε συνέδρια της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο ελληνικός καφές βελτιώνει την... υγεία των ανθρώπων με καρδιολογικά προβλήματα και χαρίζει μακροζωία. Η μελέτη που κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα πραγματοποιήθηκε σε 235 άτομα από 65 ετών και πάνω, με υψηλή αρτηριακή πίεση. Όπως διαπιστώθηκε, όσοι έκαναν μέτρια κατανάλωση καφέ (1-2 φλιτζανάκια την ημέρα) είχαν την καλύτερη αρτηριακή υγεία, με τα αγγεία τους να συμπεριφέρονται όπως αυτά νεότερων ανθρώπων. Αντίθετα, οι αρτηρίες όσων έπιναν λιγότερο καφέ ή καθόλου ήταν σε μικρότερο βαθμό ελαστικές. Ο ελληνικός καφές, τόνισαν, μπορεί να αυξήσει την ελαστικότητα των αρτηριών, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι ερευνητές γιατροί θεωρούν ότι ορισμένα συστατικά του, όπως τα αντιοξειδωτικά, πιθανόν να βελτιώνουν την αρτηριακή λειτουργία, αυξάνοντας την ικανότητα του οργανισμού να προσλαμβάνει μονοξείδιο του αζώτου, ικανότητα που είναι μειωμένη στους ασθενείς με υπέρταση.
ΠΗΓΕΣ
klife- Τέσσα
http://www.i-diadromi.com/2011/09/blog-post_8119.html#ixzz1ZRoZOYyE

Οι αλλαγές των look της Michelle Williams μέσα στο χρόνο

Δίκαια θεωρείται ως το απόλυτο statement του αλά γκαρσόν. Το να κόψει τα μαλλιά της τόσο κοντά την εποχή που το έκανε ήταν άκρως τολμηρό. «Το έκανε απόλυτα δικό της με το μοναδικό τρόπο», εξηγεί ο hair stylist Kevin Ryan. Η Michelle Williams συνδύασε μοναδικά την απλότητα με πινελιές glam χάριν ενός look που ακόμα και το πλατινέ χρώμα δείχνει γλυκό πάνω της. Το σίγουρο είναι πως όλα της πάνε γιατί είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα.
Πηγή:http://www.gossip-tv.gr

 
Powered by Blogger