Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Το Wi-Fi «σκοτώνει» τα δέντρα;



Το ασύρματο Ίντερνετ «αρρωσταίνει» τα δέντρα, προκαλώντας σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξή τους.
Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, η ακτινοβολία που...
εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία απέδειξαν ότι η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στον δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους.

«Ανεξήγητες ανωμαλίες»
Την έρευνα είχε παραγγείλει ο δήμαρχος της πόλης Alphen aan den Rijn, μετά τον εντοπισμό «ανεξήγητων ανωμαλιών» στα δέντρα της περιοχής.

Οι επιστήμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα δέντρα να έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια και διαπίστωσαν, έπειτα από συστηματική παρατήρηση, ότι τα ασύρματα δίκτυα «ενοχοποιούνται» για την κατάσταση.

«Πλήττει όλο το δυτικό κόσμο»

Πρόσθετες έρευνες διαπίστωσαν ότι το φαινόμενο αυτό έχει εμφανιστεί σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Στην Ολλανδία, περίπου το 70% των δέντρων στις αστικές περιοχές παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα, σε σύγκριση με το 10% που είχε καταγραφεί πριν από πέντε χρόνια. Αντιθέτως, τα δέντρα που βρίσκονται στα δάση -όπου δεν υπάρχει κάλυψη Wi-Fi- επηρεάζονται ελάχιστα ή καθόλου.

Εκτός από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν τα ασύρματα δίκτυα LAN και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, την κατάσταση επιβαρύνουν και οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα.

«Οι επιπτώσεις»

Οι επιστήμονες εξέτασαν 20 δέντρα (μελίες) τα οποία εξέθεσαν επί τρεις μήνες σε διάφορες πηγές ακτινοβολίας.

Όσα βρίσκονταν εντός εμβέλειας δικτύου Wi-Fi υπέστησαν χρωματικές αλλοιώσεις στα φύλλα τους, οι οποίες προκλήθηκαν από τη νέκρωση της άνω και κάτω επιδερμίδας τους. «Αυτό οδηγεί σταδιακά στο θάνατο των συγκεκριμένων τμημάτων των φύλλων», διαπίστωσαν οι επιστήμονες.

Παράλληλά, η έρευνα κατέδειξε ότι η ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των καλαμποκιών.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και να καθοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας στα δέντρα.

Τελικός του Master Chef Junior: Νικήτρια η Λίλιαν. Βίντεο


Οι τελευταίες δοκιμασίες έγιναν ανάμεσα στη Μαργαρίτα Μαρμαρά και τη Λίλιαν Εμβαλωτή. Ποια είναι όμως η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού;
Και η νικήτρια είναι η ... Λίλιαν η οποία κέρδισε συγκεντρώνοντας 53 βαθμούς.
Αν και η Μαργαρίτα ήταν πολύ δυνατή αντίπαλος η Λίλιαν απέδειξε πως είναι καλύτερη! Η Λίλιαν είναι μαθήτρια της Α' τάξης του Γυμνασίου και το αγαπημένο της φαγητό είναι η μακαρονάδα με ψητά λαχανικά


Πηγή

ΖΩΑ εναντίον ΑΝΘΡΩΠΩΝ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ!

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους έχουν αυξηθεί κατά 800%. Ναι, καλά διαβάσατε. 800%! Αγελάδες ξεκοιλιάζουν εκδοροσφαγείς σε Αμερική και
Βρετανία.
Ομάδες ελεφάντων ισοπεδώνουν αφρικανικά χωριά. Λεοπαρδάλεις, τσίτα και τίγρεις ορμούν σε ομάδες τουριστών στα οργανωμένα σαφάρι.
Χιμπαντζήδες τραυματίζουν σε τσίρκο και ζωολογικούς κήπους εκπαιδευτές και κοινό.
Λύκοι και αρκούδες ορμούν σε γεωργούς και κτηνοτρόφους σε Ευρώπη και Αμερική.
Δελφίνια και όρκες κάνουν συντονισμένες επιθέσεις στους επισκέπτες που θα κολυμπήσουν δίπλα τους στα δελφινάρια.
Ελάφια κατατροπώνουν κυνηγούς στον Καναδά.
Σκύλοι και γάτες στη Κίνα τραυματίζουν ανθρώπους, κάποιες φορές μάλιστα θανάσιμα (παρουσιάζοντας επιθετικότητα αυξημένη κατά 25%).

Αλλά ακόμα και στον μικρόκοσμο των εντόμων υπάρχει ρεκόρ: Οι θάνατοι παγκοσμίως από τσιμπήματα κουνουπιών έφτασαν τους 5000000, χωρίς να υπάρχει ανάλογη αύξηση του πληθυσμού των εντόμων.

Το πιο εκπληκτικό παράδειγμα ότι βρισκόμαστε πλέον σε εμπόλεμη περίοδο με τα ζώα έρχεται από την θάλασσα: Όταν ο γνωστός "κροκοδειλάκιας" Στιβ Ίρβιν σκοτώθηκε από δηλητηριώδες σαλάχι, ακολούθησε μια εκστρατεία εξολόθρευσης των σαλαχιών της περιοχής από φανατικούς οπαδούς του.
Αποτέλεσμα; Στους επόμενους δύο μήνες σημειώθηκαν παγκοσμίως πάνω από διακόσιες επιθέσεις σαλαχιών σε ανθρώπους -οι τρεις μάλιστα θανατηφόρες.

Η αντεπίθεση αυτή των ζώων δεν είναι καθόλου αφύσικη : Εδώ και πολλές δεκαετίες, τα ζώα σφάζονται κατά εκατομμύρια στις κτηνοτροφικές μονάδες. Θανατώνονται και γδέρνονται για το δέρμα και τη γούνα τους (πολλές φορές έχοντας πλήρως τις αισθήσεις τους). Βασανίζονται στα επιστημονικά εργαστήρια ως πειραματόζωα. Αγκιστρώνονται, ψαρεύονται, ασφυκτιούν και πεθαίνουν. Κυνηγιούνται χωρίς έλεος με υπερσύγχρονα όπλα. Αιχμαλωτίζονται για να καταλήξουν σε τσίρκο και ζωολογικούς κήπους.

Ο άνθρωπος έγινε ταυτόχρονα κατακτητής, δικαστής και δήμιος, απέναντι σε πλάσματα που νομοτελειακά, δεν του ανήκουν. Υπερτιμώντας τη νοημοσύνη του και υποτιμώντας μοιρολατρικά οτιδήποτε μη ανθρώπινο, υπέκυψε ο ίδιος στο νόμο της αδράνειας που φέρνει η δύναμη της εξουσίας.

Ίσως λοιπόν να ήρθε η στιγμή που η Νομοτέλεια καλείται μέσω των ζώων να διορθώσει εκείνο το λάθος της συμπαντικής εξίσωσης που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια: τον ίδιο τον άνθρωπο. Ζώα, πλανήτες και σύμπαν, συνωμοτούν ασμένως για να επανέλθει η Ισορροπία, με τον Homo Sapiens να προσπαθεί ακόμα να προσδιορίσει τη θέση του στο οικοσύστημα.

Το τέλειο σώμα της Tess Taylor !













Το τέλειο σώμα της Tess Taylor !

Πάνος Βλάχος: «Δεν αποχωρίζομαι τα ράστα»

Πάνος Βλάχος: «Δεν αποχωρίζομαι τα ράστα» Μετά τη «Ζωή της άλλης», ο Πάνος Βλάχος πρωταγωνιστεί στους «Βασιλιάδες».
Ο ηθοποιός μίλησε στο τηλεκοντρόλ για τον ρόλο του. «Δυστυχώς τα ράστα δεν τα αποχωρίζομαι ούτε στην καθημερινότητά μου. Η αλήθεια είναι ότι αυτό με την ελληνική ταινία το είχαμε πει στην αρχή, αλλά δεν το ήθελαν στο σενάριο».

ΣΟΚ: Πέθανε παίζοντας συνεχόμενα 23 ώρες σε internet cafe… Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΣΟΚ: Πέθανε παίζοντας συνεχόμενα 23 ώρες σε internet cafe…

Πέθανε παίζοντας συνεχόμενα 23 ώρες σε internet cafe… Ένας 23χρονος που έπαιζε επί τουλάχιστον 23 ώρες συνεχόμενα το αγαπημένο του παιχνίδι...
League of Legends πέθανε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σε ίντερνετ καφέ,αφού δεν άντεξε η καρδιά του!


Στην αίθουσα βρίσκονταν και άλλοι φίλοι και γνωστοί του οι οποίοι χρειάστηκαν δέκα ώρες για να καταλάβουν ότι είχε πεθάνει και να ειδοποιήσουν το ασθενοφόρο!

Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε ίντερνετ καφέ στην πόλη New Taipei City. Το πάθος του για το 3D βιντεοπαιχνίδι, League of Legends, του στοίχισε τη ζωή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Βρετανικής Μirror το μοιραίο βράδυ είχε προπληρώσει 23 ώρες παιχνιδιού.

Ο 23χρονος έπαιζε 23ώρες όταν τυχαία το προσωπικό του καφέ πήγε να τον ενημερώσει ότιτελείωνε ο χρόνος του.

Ωστόσο αυτός δεν κουνιόταν και ανακάλυψαν ότι ήταν νεκρός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίχτες που καθόντουσαν δίπλα του έπαιζαν χωρίς να δίνουν σημασία στο πτώμα.

Όταν το ασθενοφόρο έφτασε έμειναν άφωνοι από το θέαμα, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε και ένα ακόμα πιο μακάβριο «εύρημα».

Ο νεαρός είχε πεθάνει -πιθανώς από καρδιακή προσβολή- δέκα ώρες πριν τον βρουν οι υπεύθυνοι, από τις 3 το απόγευμα της Τετάρτης
.

Πηγή

Καλοκαιρινή σοδειά από το αγρόκτημα του ΑΠΘ

Καλοκαιρινή σοδειά από το αγρόκτημα του ΑΠΘ Βιολογικά προϊόντα θα αποφέρει μέχρι το καλοκαίρι, το βιολογικό αγρόκτημα του ΑΠΘ, που δημιουργείται στην περιοχή της Θέρμης.  Σύμφωνα με τον καθηγητή και πρόεδρο της Γεωπονικής σχολής, Δημήτρη Κωβαίο, το ...
πρότυπο αγρόκτημα έκτασης 20 στρεμμάτων θα αποδώσει σοδειά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.
Ο βιολογικός αγρός, που δημιουργείται σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, διαμορφώνεται εντός του αγροκτήματος του ΑΠΘ και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος μέχρι τον Μάιο. Ο σκοπός του, πολλαπλός: θα χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των φοιτητών του ΑΠΘ και για την παραγωγή προϊόντων, που θα καλύπτουν μέρος των διατροφικών αναγκών των περίπου 2.500 εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, ενώ μελλοντικά δεν αποκλείεται να τροφοδοτεί και μια μικρή αγορά βιολογικών, εντός της πανεπιστημιούπολης.

 
Powered by Blogger