Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Βαγγέλης Περρής:Βρήκε την αντικαταστάτρια της Γιολάντας Διαμαντή;(VIDEO)



Oύτε μια μέρα δεν έμεινε χωρις παρτενέρ ο Βαγγέλης Περρής...

Από την Πέμπτη το πρωί μια φιλία χάλασε στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής του Βαγγέλη Περρή και της Γιολάντας Διαμαντή με αποτέλεσμα την αποχώρηση της παρουσιάστριας. Ο Βαγγέλης Πέρρης δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και σήμερα το πρωί είχε μαζί του την πληθωρική Έλενα Παπαβασιλείου, η οποία ήταν πολύ άνετη και της ταίριαζε απίστευτα ο νέος της ρόλος. Μάλιστα της έκανε και ανοιχτή πρόσκληση να πάει και αύριο...

Τι είπε το νέο ραδιοφωνικό ζευγάρι για την Γιολάντα Διαμαντή;



Πηγή 


 

Ξεκινά η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο


 Ξεκινά η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο
Τα εγκαίνια της έναρξης των έργων του φράχτη στον Έβρο, έκανε το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής.
Ο φράχτης, ο οποίος θα κοστίσει 5 εκατομμύρια ευρώ, θα αποτελείται απο δύο σειρές ατσάλινου συρματοπλέγματος ύψους 3 μέτρων η καθεμιά, ανάμεσα στις οποίες θα περιπολούν αστυνομικοί. Στην καλύτερη λειτουργία του φράχτη θα συμβάλλει και ένα σύστημα με θερμικές κάμερες.
Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο σε έξι μήνες, και θα καλύπτει όλη την χερσαία συνοριογραμμή της χώρας μας με την Τουρκία. Η απόσταση είναι 10,7 χιλιόμετρα.
Η οικοδόμηση αυτού του φράχτη έχει ως στόχο την απώθηση του κύμματος λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το 2011 συνολικά 54.974 άνθρωποι διέβησαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, περίπου 8.000 περισσότεροι από το 2010.
Το κονδύλιο για το έργο θα προέρχεται καθαρά απο εθνικούς πόρους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όφειλε να συνεισφέρει σε αυτό το έργο, αφού η Ελλάδα εκτός απο μέλος της, αποτελεί και το σύνορό της με την Ανατολή. Αλλά τίποτα δεν μπορεί κανείς να περιμένει πια απο την Ευρώπη…

Της έφυγε το καροτσάκι και έπεσε στις γραμμές του τρένου (video)



Άγιο είχε ένα μωρό στην Μελβούρνη, που ενώ ήταν στο καρότσι του, εκείνο κύλησε πάνω στην πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού με αποτέλεσμα να πέσει στις γραμμές του τραίνου χωρίς η μητέρα του να προλάβει να το....




κρατήσει. Τελικά εκείνη πήδηξε και πρόλαβε να το σώσει πριν φτάσει το τρένο. Δείτε το βίντεο.



Πηγή

Μία Ελληνίδα αναστάτωσε το βρετανικό BIG BROTHER!


Μισή Ελληνίδα και μισή Ιρλανδή, η Γεωργία Σάλπα έχει τρελάνει το βρετανικό κοινό με τα καμώματά της…


Δείτε την είσοδό της στο παιχνίδι!





Έμεινε «έγκυος» από παιχνίδι στο Facebook

 α τελευταία δύο χρόνια ανά τακτά χρονικά διαστήματα κυκλοφορεί ένα παιχνίδι που διαδίδεται από γυναίκα σε γυναίκα και φαίνεται πως προκάλεσε πρόβλημα σε μια κοπέλα.



Το παιχνίδι έχει ως εξής: Σκοπός του είναι να ενισχύσει το κίνημα κατά του καρκίνου του μαστού και καλεί τα κορίτσια να γράψουν στο status τους το χρώμα από το σουτιέν τους π.χ. «ροζ», «κόκκινο», «μαύρο». Το σημαντικό είναι να μην αποκαλύψουν στα αγόρια τι σημαίνει αυτό. Κάθε λίγους μήνες το παιχνίδι παραλλάσσεται και πριν ένα μήνα θα έπρεπε το status να έχει αυτή τη μορφή:«Είμαι "αριθμός μήνα γέννησης" εβδομάδων και λιγουρεύομαι "ημερομηνία γέννησής"» όπου σε κάθε αριθμό της ημερομηνίας γέννησης αντιστοιχούσε ένα φαγητό π.χ. 16=σοκολάτα, 13= πίτσα.

Η φοιτήτρια λοιπόν Deepika Menon έλαβε το σχετικό μήνυμα και έγραψε στο status της «Είμαι δύο εβδομάδων και λιγουρεύομαι σοκολατάκια». Αμέσως οι φίλοι και συγγενείς της άρχισαν να τη ρωτούν πως έγινε και τι συμβαίνει. Έξαλλη η μητέρα της που έχει λογαριασμό στο Facebook της είπε ότι δεν έπρεπε να ανακοινώσει με τέτοιο τρόπο την εγκυμοσύνη της και τη ρωτούσε ποιος είναι ο πατέρας. Χωρίς να το καταλάβει το θέμα είχε πάρει τεράστια έκταση.

Η διεθνής οργάνωση κατά του καρκίνου του μαστού ανακοίνωσε ότι αυτό το μήνυμα δεν έχει αποσταλεί από αυτούς καθώς δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό υπέρ της εκστρατείας και καλεί τα κορίτσια να βοηθούν με άλλο τρόπο και όχι με τέτοια μηνύματα που μπορεί να τους δημιουργήσουν πρόβλημα.

Πηγή

Γενική 24ωρη απεργία αύριο – Διαβάστε την ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Γενική 24ωρη απεργία αύριο – Διαβάστε την ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Στην κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας για αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα…
Στη σχετική ανακοίνωση για την προκήρυξη της απεργίας αναφέρεται:

«Σε σημερινή συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αξιολογώντας τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τις εκβιαστικές, αντικοινωνικές, αντεργατικές και καταστροφικές απαιτήσεις της Τρόϊκα, των δανειστών αποφάσισε και πραγματοποιεί:

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΤΡΙΤΗ 7/2/2012

Η κυβέρνηση κατ’ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο συζητά και διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραματική για μια ακόμα φορά μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Συνταγή και πολιτική που αφαιρεί τεράστιους πόρους από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία εκτοξεύοντας την ύφεση, την ανεργία αλλά και την απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κοινωνική Ευρώπη και ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατούνται ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχονται τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό εκβιασμό των Τροϊκανών και απαντούν:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που ούτε τη χώρα ούτε την κοινωνία θα σώσουν.

Όλοι στην απεργία των συνδικάτων και στη συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Σε νεότερη συνεδρίαση η Ε. Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, την Πέμπτη 9/2/2012 θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία και στάση της ΓΣΕΕ».


ΠΑΤΡΑ: Παθιασμένες Νεαρές Ξεσηκώνουν Τη Γειτονιά Με Τις Ερωτικές Κραυγές Τους!!!

sex2 200x133 ΠΑΤΡΑ: Παθιασμένες νεαρές ξεσηκώνουν τη γειτονιά με τις ερωτικές κραυγές τους!!! Μάτι δεν έκλεισαν όλη νύχτα οι κάτοικοι στην περιοχή των Πέντε Δρόμων, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.
Όλα αυτά με αφορμή τις… καυτές ερωτικές κραυγές που έβγαζε μία νεαρή εργαζόμενη η οποία διαμένει στη συγκεκριμένη περιοχή… Και επειδή το μπαλκόνι της κρεβατοκάμαράς της «βλέπει» σε ένα στενό δρομάκι, δημιουργείτο αντίλαλος και οι φωνές της ακούγονταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι γείτονές της είχαν σηκωθεί από τα κρεβάτια τους και είχαν βγει στα μπαλκόνια περιμένοντας μέχρι την… ολοκλήρωση. Άλλοι γελούσαν, άλλοι κάπνιζαν κι άλλοι έκαναν νοήματα μεταξύ τους σχολιάζοντας τη νεαρή παθιασμένη γυναίκα! Και όταν η ίδια βγήκε το πρωί από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της, προφανώς θα είδε να την κοιτούν περίεργα αλλά μάλλον δεν θα κατάλαβε τον ακριβή λόγο! Πάντως δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Υπάρχει και μία πανομοιότυπη η οποία μάλιστα απασχολεί πιο συχνά απ’ ό,τι μας πληροφόρησαν. Πρόκειται για Κύπρια φοιτήτρια η οποία διαμένει σε κάθετο στενό δρόμο στην περιοχή της πλατείας Πυροσβεστείου. Και το φαινόμενο των ερωτικών κραυγών που δεν… αφήνουν κανέναν γείτονα να κλείσει μάτι, είναι σχεδόν καθημερινό…!

Βρήκε αίτημα φιλίας στο facebook από τον βιαστή της


Ένα αίτημα φιλίας στο facebook δέχτηκε το 2010 μια νεαρή γυναίκα, μόνο που δεν ήταν από κάποιον φίλο της, αλλά από τον βιαστή της. Δύο χρόνια μετά, μιλά για τη συγκλονιστική ιστορία της.



Σοκ προκαλεί η είδηση για μια κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού στην ηλικία των 14 ετών και 13 χρόνια μετά δέχτηκε αίτημα φιλίας από τον βιαστή της.

Συγκεκριμένα, το 1997 η Emily McCombs, διαχειρίστρια ιστοσελίδας για θέματα σχέσεων και σεξ, βρέθηκε σε μια αποθήκη με τρεις άγνωστους άνδρες οι οποίοι την ανάγκασαν να τους κάνει στοματικό σεξ, ενώ στη συνέχεια ο ένας από αυτούς την βίασε στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών.

Δεκατρία χρόνια μετά οι μνήμες αυτές ζωντάνεψαν καθώς η ίδια έκπληκτη διαπίστωσε πως ο άντρας που την έκανε να ζήσει εφιαλτικές στιγμές της είχε βρεθεί και πάλι στο δρόμο της. Αυτή τη φορά της έστειλε αίτημα φιλίας στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.





Όπως αποκάλυψε η ίδια στη βρετανική dailymail, με το που συνειδητοποίησε πώς το πρόσωπο στη φωτογραφία ήταν αυτό του βιαστή της, έκλεισε τον υπολογιστή και εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Όταν πια ηρέμησε και έχοντας λάβει πολλά μηνύματα αποφάσισε να τον συναντήσει, θέλοντας να μιλήσουν ανοιχτά για το τραγικό συμβάν.

Η συνάντησή τους κύλισε πολύ πιο ήρεμα από ότι θα φανταζόταν κανείς καθώς μίλησαν αρκετή ώρα για τις ζωές τους πριν μπουν στο θέμα εκείνης της νύχτας.

Πάνω στη συζήτηση ο άντρας, μετανιωμένος για ότι είχε κάνει, προσφέρθηκε να την βοηθήσει και τότε η McCombs του τόνισε "Να φροντίζεις τις κόρες σου. Να τις αγαπάς και να τις εκτιμάς. Και να διδάσκεις σωστά τον γιο σου. Αυτό σημαίνει πως εγώ δεν θέλω βοήθεια…"

Η ίδια παραδέχθηκε πως η συζήτηση πολλές φορές είχε εντάσεις όμως την έκανε να προσπεράσει τόσο τον βιασμό, όσο και τις μνήμες που είχαν ριζώσει μέσα της. Η συζήτηση αυτή την βοήθησε πιο πολύ από τις επισκέψεις που έκανε τόσο καιρό σε ψυχολόγους, όπως αποκάλυψε.

Όπως αποκαλύπτει η McCombs, δε δέχτηκε το αίτημα φιλίας του..


Τα ζώδια σήμερα!!!!!

Θα έχετε σήμερα την διάθεση να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και θα βρουν ανταπόκριση από τους δικούς σας ανθρώπους. Αρκετά έξοδα φαίνεται να παρουσιάζονται στην οικογένεια σας. Θα έχετε την διάθεση να δείτε τους φίλους σας και να επεκταθείτε κοινωνικά. Αν δεν έχετε σχέση, αυτό το διάστημα θα έχετε πολλές ευκαιρίες να φλερτάρετε και να κάνετε νέες γνωριμίες. Κινηθείτε έξυπνα για να μπορέσετε να καλύψετε τις υποχρεώσεις σας.


TAVROS-ΤΑΥΡΟΣ-name
Με την εξυπνάδα που διαθέτετε σίγουρα θα βρείτε τις λύσεις στα προβλήματα σας. Οι αρνητικές επιρροές που έχετε από κάποια άτομα διασπούν την προσοχή σας, με πιθανότητα να προκύψουν εντάσεις. Για να έχετε θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Αντιμετωπίστε ρεαλιστικά τις καταστάσεις και περιορίστε την ευθιξία σας. Θα υπάρχει ευχάριστη ατμόσφαιρα στην εργασία σας παρά τις δυσάρεστες καταστάσεις σε σχέση με τους συνεργάτες σας.


Θα νιώθετε δυσαρέσκεια και μια επιθυμία να κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις για αισθηματικά ζητήματα καθώς θα είστε φορτισμένοι. Θα καταβάλλετε πολλές προσπάθειες για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Θα έχετε περίεργη διάθεση και θα θέλετε να ερωτευτείτε και γενικά να κάνετε αυτό που σας ευχαριστεί. Κάντε μόνο σωστές επιλογές. Προσπαθήστε να είστε συγκεντρωμένοι στις επιδιώξεις σας.


 
Αξιοποιήστε το ένστικτο σας, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες στον τομέα της εργασίας σας. Θα υπάρξει σταθερότητα σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Αφιερώστε χρόνο κι ενέργεια στα άτομα που αγαπάτε και θα ανταμειφθείτε αναλόγως. Η διαίσθηση σας φαίνεται πως θα σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις στα προβλήματα σας. Κάποιες ευκαιρίες θα αποδειχτούν πολύτιμες για την διάθεση σας. Θα χρειαστεί να είστε προνοητικοί στη διαχείριση κεφαλαίων και δανείων.

Αν έχετε σταθερή σχέση θα σας δοθούν ευκαιρίες να λύσετε τα προβλήματα σας αλλά θα πρέπει να καταβάλλετε πολλές προσπάθειες. Θα υπάρξουν ξεκαθαρίσματα σε θέματα οικογενειακά. Οι σχέσεις σας µε τους άλλους θα διέπονται από εμπιστοσύνη. Η ανταλλαγή απόψεων µε άτομα μέσα από το άμεσο περιβάλλον σας φαίνεται πως θα είναι εποικοδομητική για σας. Τώρα θα μιλήσετε στους δικούς σας ανθρώπους για τα προβλήματα σας οι οποίοι θα σας στηρίξουν.

Παρότι θα μπορέσετε να περάσετε ευκολότερα τις ιδέες σας θα εκνευριστείτε επειδή κάποιοι αρνούνται να σας καταλάβουν. Θα βγουν πολλά έκτακτα έξοδα στην επιφάνεια και θα πιεστείτε πολύ, γι’ αυτό δεν πρέπει να ξοδεύετε τα χρήματα σας άσκοπα. Αντιμετωπίστε την πορεία του δεσμού σας, ξεπεράστε τις αντιπαραθέσεις και κάντε μια νέα αρχή. Επανεξετάστε τα σχέδια σας και δώστε περισσότερη βάση σε αυτά που πραγματικά θέλετε να κάνετε.



Μην αμελείτε τις υποχρεώσεις σας για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε καλύτερα με τις ευθύνες σας. Προσπαθήστε να ελέγξετε τον παρορμητισμό σας και αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις γιατί δεν είστε ακόμη ψυχολογικά έτοιμοι. Οι δυσκολίες βέβαια δεν θα λείψουν, έστω και αν είναι προσωρινές. Θα συμβούν κάποια γεγονότα που θα επηρεάσουν την ψυχολογία σας και δεν πρέπει να κατανοήσετε λάθος, γιατί θα βρεθείτε αργότερα σε δύσκολη θέση.

Αλλάξτε την ζωή σας εκεί που κρίνετε ότι χρειάζεται. Μην αφήνετε τα νεύρα σας να επηρεάζουν την σχέση σας και αποφύγετε σοβαρές συζητήσεις επειδή δεν είστε σε θέση να ακούσετε τι έχει να σας πει ο σύντροφος σας. Κάνοντας παραχωρήσεις πιθανό να φέρετε καλύτερα αποτελέσματα. Μην γίνεστε ριζοσπαστικοί µε τις αποφάσεις σας τώρα. Δύσκολα κάποια πρόσωπα θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Θα προκύψουν ξεκαθαρίσματα με άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος.

Ένα καινούργιο κεφάλαιο ανοίγει για σας στον τομέα των διαπροσωπικών σας σχέσεων. Μην παίρνετε παρορμητικές αποφάσεις που μπορούν να οδηγήσουν τις σχέσεις σας σε αδιέξοδο. Τα επαγγελματικά σας είναι σε ανοδική πορεία, αρκεί να συγκρατήσετε τα νεύρα σας. Προσπαθήστε στα οικονομικά σας, να μην ανοίγετε καινούργιες υποχρεώσεις. Προτιμήστε να ασχοληθείτε µε ξεκούραστα πράγματα τα οποία δεν απαιτούν υπερβολική υπευθυνότητα.

Προσέξτε γιατί εξαιτίας της νευρικότητας σας θα κάνετε σπασμωδικές κινήσεις. Στη δουλειά σας με τις ευθύνες που θα αναλάβετε θα αναγκαστείτε να λειτουργήσετε με την λογική. Μην προχωρήσετε σε αλλαγές αν δεν είστε σίγουροι για τις κινήσεις σας. Προσέξτε τις σπατάλες σας. Θα αντιμετωπίσετε αρκετές δυσκολίες με την πραγματοποίηση των σχεδίων σας και θα πιεστείτε πολύ. Προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε τι πραγματικά θέλετε και μετά αποφασίστε.

Οι εκρήξεις θυμού δεν θα σας βοηθήσουν καθόλου στη δουλειά σας. Προσέξτε τα οικονομικά σας και μην σπαταλάτε επιπόλαια τα χρήματα σας. Με την διορατικότητα σας θα αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα και θα τα τακτοποιείτε. Θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις στη συναισθηματική σας ζωή. Αν είστε μόνοι, δεν αποκλείεται το διάστημα αυτό να γνωρίσετε κάποιο άτομο, ενώ αν είστε δεσμευμένοι καλό θα ήταν να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο σύντροφο σας.

Θα σας βοηθήσουν άτομα που θα σταθούν κοντά σας και σας εκτιμάνε. Να είστε πιο συγκροτημένοι, γιατί θα αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες που θα πρέπει να κινηθείτε δυναμικά για να τις ξεπεράσετε. Η ενασχόληση σας και κάποιες υποχρεώσεις σας, θα σας παρασύρουν στο να παραμελήσετε κάποιες δουλειές σας. Καλή στιγμή για ν’ ασχοληθείτε µε την δουλειά σας και ιδιαίτερα αν έχετε επιχείρηση.


Γιατί το γυναικείο στήθος μαγνητίζει τους άνδρες;


Παλαιότερες μελέτες έδειξαν ότι οι άνδρες που ενδιαφέρονται για περιστασιακές σεξουαλικές εμπειρίες αξιολογούν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των γυναικών διαφορετικά από ό,τι οι άνδρες που ενδιαφέρονται περισσότερο για σεξουαλικές εμπειρίες στα πλαίσια σταθερών...




σχέσεων. Η πρώτη κατηγορία ανδρών αξιολογεί την ελκυστική εξωτερική εμφάνιση, το χαμηλό βάρος και τη μικρή αναλογία περιφέρειας/ μέσης περισσότερο θετικά, συγκριτικά με εκείνους που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.

Μία πρόσφατη μελέτη (Zelazniewicz, 2011) θέλησε να διαπιστώσει αν η ελκυστικότητα του μεγέθους του γυναικείου στήθους επηρεάζεται από την επιθυμία των ανδρών για περιστασιακές ή σταθερές σχέσεις.

Η πλειονότητα των ανδρών προτίμησε το στήθος μετρίου ή μεγάλου μεγέθους και αξιολόγησε λιγότερο θετικά το μικρό στήθος. Ωστόσο, το πολύ μεγάλο στήθος ήταν λιγότερο ελκυστικό από το μέτριο/ μεγάλο.

Επιπλέον, οι άνδρες που ενδιαφέρονταν για περιστασιακές σχέσεις αξιολόγησαν το μέτριο/μεγάλο στήθος περισσότερο θετικά από εκείνους που ενδιαφέρονταν για σεξ σε σταθερές σχέσεις. Ισως εκείνοι που αναζητούν σταθερή σχέση να συμβιβάζονται με μια λιγότερο ελκυστική εξωτερική εμφάνιση και να δίνουν έμφαση σε άλλα χαρακτηριστικά


Πηγή

Eτοιμάζουν αυξήσεις φόρων έως και πάνω από 1.500%!

 Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να σηκώσουν στις πλάτες τους... ασύλληπτο βάρος, καθώς οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσουν για τα εισοδήματα που απέκτησαν το...
2011 με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων αυξάνονται ακόμη και πάνω από 1.500% (!) σε σύγκριση με τα εισοδήματα του 2010, ενώ οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και οι οικογένειες με παιδιά πλήττονται περισσότερο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Έθνους", ο φορολογικός λογαριασμός θα είναι "ασήκωτος" για τα νοικοκυριά μετά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, την αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τις αυξήσεις ακόμη και πάνω από 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «μαχαίρι» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» 10% για τους φορολογούμενους που συγκέντρωναν περισσότερες αποδείξεις.

Ο αριθμός των φορολογούμενων που θα λάβουν φέτος εκκαθαριστικό σημείωμα με επιστροφή φόρου θα είναι ελάχιστος, καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει στη φορολογία εισοδήματος φέρνουν μεγάλες επιβαρύνσεις για όλους.

Ο χρόνος για την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων άρχισε να μετράει αντίστροφα και ήδη το νέο έντυπο Ε1 είναι έτοιμο να αποσταλεί στους φορολογούμενους.

Τα έντυπα των νέων δηλώσεων θα πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του ΤΑΧΙSnet, από όσους φορολογούμενους απέκτησαν εντός του 2011 εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις, ελεύθερα επαγγέλματα, γεωργικές εκμεταλλεύσεις, ακίνητα και κινητές αξίες.

Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν εισοδήματα προερχόμενα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή.

Η Ελλάδα μπορεί να επικαλεσθεί "δημοσιονομική αδυναμία" για να σωθεί






Πέρα από την τρομοκρατία που ασκείται στους Έλληνες για το ενδεχόμενο «χρεωκοπίας» της Ελλάδας, επιστροφής στη δραχμή κλπ., η ουσία είναι ότι ενώ η στάση πληρωμών αποτελεί ρεαλιστικό ενδεχόμενο, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σοβαρή προετοιμασία της Ελλάδας για να την αντιμετωπίσει, εάν χρειαστεί...
Η γενική παραπληροφόρηση - τηλεοπτική και μη - συσκοτίζει την κατάσταση ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος ακούει «στάση πληρωμών» ή «χρεωκοπία» και φαντάζεται τα χειρότερα. 
Η αλήθεια είναι όμως, ότι ακόμη και εάν ένα κράτος κηρύξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές του (αυτό εννοεί ο όρος «χρεωκοπία» κράτους), το κράτος εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή του χρήματα από φόρους για πληρωμές των βασικών του λειτουργιών. «Στάση πληρωμών» ή «χρεωκοπία» κράτους στη διεθνή οικονομική αργκό δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει καθόλου χρήματα, αλλά ότι το κράτος παύει να εξυπηρετεί τα δάνειά του. Άσχετα από το επιθυμητό ή μη μιας στάσης πληρωμών των ελληνικών δανείων, η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για μια τέτοια περίπτωση, για τον πολύ απλό λόγο ότι το ενδεχόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο πιθανό. Πώς όμως θα πρέπει να χειριστεί μια τέτοια κατάσταση; 
Αυτό που δεν μας λένε: 

State of Necessity 
Επιμελώς αποκρύπτεται στην Ελλάδα ότι το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει σε ένα κράτος που βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας (αγγλ.: State of Necessity) το δικαίωμα να αναστείλει την πληρωμή των δανείων του. Αυτό δεν είναι η γνώμη του ανώνυμου Επώνυμου, αλλά όσα κωδικοποίησε η Διεθνής Νομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών (International Law Commission) από εφαρμογή αυτού του κανόνα για πάνω από έναν αιώνα στο διεθνές δίκαιο. Δείτε στο ILC-Yearbook του 1980 πόσα ενδιαφέροντα επιχειρήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα έναντι των δανειστών της (από τη σελίδα 14 και μετά, ειδικά από το σημείο 25 και έπειτα) . 

Δηλαδή η Ελλάδα έχει στο χέρι της τη δυνατότητα να πει ένα νομιμότατο «ελάτε όταν έχω» στους δανειστές της. 

Αυτό που αποκρύπτεται ακόμη πιο επιμελώς είναι ότι υπάρχει σήμερα όλο και πιο έντονη διεθνής αμφισβήτηση της δυνατότητας αναστολής των πληρωμών όταν τα δάνεια οφείλονται σε ιδιώτες δανειστές (όχι κράτη) και υπάγονται σε αλλοδαπό δίκαιο. Η σημαντικότερη αμφισβήτηση αυτού του είδους τα τελευταία χρόνια προήλθε από το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο το 2007, σε σχέση με τα χρέη της Αργεντινής, τη στιγμή που άλλα ανώτατα δικαστήρια (όπως της Ιταλίας το 2005) είχαν αναγνωρίσει ότι η Αργεντινή δικαιούται να αναστείλει τις πληρωμές των δανείων προς ιδιώτες πιστωτές, ακόμη και εάν αυτά υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο. 
Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος, για τον οποίο υπάρχει τέτοια πίεση για το αγγλικό δίκαιο και ταυτόχρονα (κάτι που δεν λέγεται τόσο πολύ δημοσίως) για το δικαστήριο που θα κρίνει α) αν η Ελλάδα είναι πράγματι σε state of necessity και β) αν δικαιούται να αναστείλει τις πληρωμές προς ιδιώτες. 
Είναι η μόνη ελπίδα που έχουν σήμερα οι ιδιώτες πιστωτές να ξεπεράσουν το σημαντικότατο νομικό εμπόδιο της State of Necessity. 

Οι δυνατότητες της Ελλάδας σε καθεστώς State of Necessity 
Η δυνατότητα να επικαλεστεί η Ελλάδα State of Necessity σε περίπτωση χρηματοδοτικού αδιεξόδου είναι το βασικό της όπλο, που κινδυνεύει με το αγγλικό δίκαιο. Το ελληνικό δίκαιο (άρθρο 31 ν. 1914/1990) προβλέπει ότι οι όροι των ομολόγων (επιτόκιο, χρόνος αποπληρωμής κλπ.) ρυθμίζονται με απλές υπουργικές αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι, όταν η Ελλάδα επικαλεστεί State of Necessity, μπορεί την άλλη στιγμή με μια απλή υπουργική απόφαση να σταματήσει την τοκογονία των ομολόγων (0% επιτόκιο) και να αναστείλει την πληρωμή τους για όσο διαρκεί η State of Necessity. Με τον τρόπο αυτό, ρίχνει το έλλειμμά της κατά 6% ή περισσότερο (όσο είναι η δαπάνη των τόκων ως ποσοστό του ΑΕΠ) και σταματάει να έχει την πίεση της αποπληρωμής του χρέους. Το σημαντικότερο: Η νομιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας θα κριθεί (πλην περιπτώσεων όπου ενεργοποιούνται ρήτρες διεθνούς διαιτησίας) από τα ελληνικά δικαστήρια. 

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει και με τα δάνεια του Μνημονίου, με τη διαφορά ότι εδώ θα χρειαστεί νόμος της Βουλής και όχι απλή υπουργική απόφαση. Εδώ η επίκληση της State of Necessity θα είναι όμως πιο ασφαλής, διότι η εφαρμογή της State of Necessity δεν αμφισβητείται έναντι άλλων κρατών ή διεθνών οργανισμών - ασχέτως του ότι η δανειακή σύμβαση του Μνημονίου προβλέπει παραίτηση της Ελλάδας από ασυλίες εθνικής κυριαρχίας: Αυτά δεν ισχύουν όταν υπάρχει State of Necessity, που αποτελεί αναγκαστικό διεθνές δίκαιο. Εδώ η νομιμότητα της State of Necessity θα κριθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δύσκολα θα αρνηθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται πράγματι σε State of Necessity. 
Σε απλή αριθμητική, η επίκληση της State of Necessity σημαίνει για την Ελλάδα αυτόματη μείωση του ελλείμματός της στο 3-4%, το οποίο μπορεί να καλυφθεί (εντός του ευρώ και χωρίς καμία ανάγκη για μετάβαση στη δραχμή) είτε με εσωτερικό δανεισμό, είτε με στοχευμένες περικοπές δαπανών, είτε με δανεισμό από τρίτα κράτη, που θα είχαν ενδιαφέρον ή συμφέρον να δανείσουν την Ελλάδα. Για τους δανειστές της Ελλάδας σημαίνει ότι κρατούν όλο το κεφάλαιό τους, αλλά θα ξεκινήσουν ξανά να εισπράττουν τόκους και να μπορούν να ζητήσουν αποπληρωμή του κεφαλαίου τους, όταν η Ελλάδα δηλώσει ότι έχει ξεπεράσει τη State of Necessity. Αυτό θα συμβεί από τη στιγμή που θα επιτευχθούν τα πρώτα πλεονάσματα και βελτιωθεί η διεθνής χρηματοπιστωτική εικόνα της Ελλάδας, ώστε να μπορεί να απευθυνθεί ξανά στις αγορές χρήματος. 

Εδώ τίθεται το ερώτημα: Αν είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο, γιατί δεν θέλουν όλοι να ακολουθήσει η Ελλάδα αυτή την λύση, που αφήνει ευχαριστημένους και την Ελλάδα, που θα ξεφύγει από το Μνημόνιο, και τους δανειστές, που δεν θα πρέπει να υποστούν κανένα haircut; 

Πρώτον, διότι από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά η ηγεσία της Ελλάδας υπηρετεί οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα, εκτός από τα ελληνικά.
Δεύτερον, διότι η ελληνική κρίση προκλήθηκε στα πλαίσια ευρύτερου νομισματικού πολέμου και συντηρείται στα πλαίσια του ίδιου νομισματικού πολέμου. 
Τρίτον, διότι η ελληνική κρίση είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για πλιάτσικο στην ελληνική δημόσια περιουσία και στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και αυτοί που κινούν τα νήματα δεν θέλουν να αφήσουν τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη. 

Αυτά είναι η μόνη λογική εξήγηση γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει διερευνηθεί η προφανής (και νόμιμη) λύση για την Ελλάδα, που είναι η, σε διαπραγμάτευση με τους εταίρους, κήρυξη της Ελλάδας σε προσωρινή State of Necessity (δημοσιονομική αδυναμία), ζητώντας από τους πιστωτές να μην χάσουν κεφάλαιο (όπως στο PSI), αλλά μόνον τόκους για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να στρώσει η Ελλάδα τα οικονομικά της. 
Κάθε αντίλογος είναι ευχαρίστως δεκτός. Δεδομένα είναι όμως ότι α) η State of Necessity ως κανόνας του διεθνούς δικαίου είναι εκεί και ήταν εκεί πάντα και β) κανείς δεν μιλάει για αυτή τη ρεαλιστικότατη εκδοχή, ενώ διαδεδομένες είναι οι μη ρεαλιστικές συζητήσεις για λογιστικό έλεγχο του χρέους κλπ. 

Αν αυτά από μόνα τους δεν μας υποψιάζουν ότι έχουν κάποια βάση, ας δούμε τουλάχιστον κατάματα την πραγματικότητα μιας ενδεχόμενης ελληνικής χρεωκοπίας: Η Ελλάδα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση προς το συμφέρον της. Και το καθαρό συμφέρον της είναι, αν χρειαστεί να επικαλεστεί State of Necessity, όπως είναι όλο και πιθανότερο, να το κάνει αυτό με τα ελληνικά ομόλογα υπό το υπάρχον καθεστώς τους. 

Πηγή

 
Powered by Blogger