Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, οι ηλικιωμένοι που τρώνε ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν 3-5 φορές λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ. Τον σημαντικότερο ρόλο, όμως, διαδραματίζει ο τρόπος μαγειρέματος των ψαριών, ώστε να διατηρηθούν τα ωμέγα 3-λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν τη μνήμη. Το ψήσιμο στο γκριλ ή στο φούρνο διατηρεί στο μάξιμουμ τα λιπαρά, περιορίζοντας τη φλεγμονή στον εγκέφαλο και αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Αντιθέτως, το τηγάνισμα μειώνει τα ωμέγα 3- λιπαρά οξέα και έτσι δεν προσφέρει καμία προστασία ενάντια στην άνοια και τη διαδοχική απώλεια της μνήμης.
Πηγή:http://www.zougla.gr
Πηγή:http://www.zougla.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου