Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πούλησε το νεφρό του για ένα... iPad2!!! image

image
Ο Xiao Zheng, 17 ετών, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις μετά την απόφασή του να πουλήσει το ένα του νεφρό για να αποκτήσει ένα iPad2.
Ο 17χρονος Κινέζος, λάτρης της τεχνολογίας αλλά πιεσμένος οικονομικά, αποφάσισε να προβεί σε μία παρακινδυνευμένη επέμβαση αφαίρεσης νεφρού με σκοπό να εξοικονομήσει το πολυπόθητο χρηματικό ποσό.
Ζώντας στην Κίνα, την πρωτεύουσα των ηλεκτρονικών συσκευών, το να έχεις ένα καινούριο μοντέλο κινητού ή το τελευταίο γκάτζετ της αγοράς μεταφράζεται αυτόματα σε πλούτο και ισχύ.
Έτσι, η μόδα αυτή δεν άφησε ανεπηρέαστο τον νεαρό μαθητή και τον ώθησε να βρει χρήματα μέσω ανορθόδοξων διαδικασιών.
Σέρφαρε στο διαδίκτυο, όταν εντόπισε μία αγγελία η οποία υποσχόταν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, σε όποιον ήταν διατεθειμένος να πουλήσει το νεφρό του. Αμέσως τηλεφώνησε στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας και κανόνισε να βρεθούν από κοντά για περισσότερες λεπτομέρειες.
Την επόμενη κιόλας ημέρα ταξίδεψε στην πόλη Chenzhou της επαρχίας Hunan για βρεθεί στο ραντεβού του, το οποίο θα πραγματοποιούταν στο τοπικό νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης νεφρού από τον ιδιωτικό χειρούργο που είχαν προσλάβει για να φέρει σε πέρας την επικίνδυνη επέμβαση.
Πήρε εξιτήριο μετά από 3 ημέρες και ο πρώτος του σταθμός ήταν ένα κατάστημα ηλεκτρονικών. Αγόρασε ένα iPad2 και ένα iPhone με τα ''κέρδη'' του.
Τα προβλήματα άρχισαν όταν επέστρεψε σπίτι του και είδε τη μητέρα του. Καχύποπτη για τα νέα του αποκτήματα, τον ρώτησε επισταμένα που βρήκε τόσα χρήματα για να τα αγοράσει.
Μετά από αρκετή ώρα ο Zheng ομολόγησε την πράξη του και έδειξε την τεράστια ουλή στο σώμα του. Αναστατωμένη η μητέρα κάλεσε την αστυνομία, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη των 3 ανδρών που εμπλέκονταν στην οργάνωση.
Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης έχει προκαλέσει σάλο στην Κίνα με το σύνολο της κοινής γνώμης να κατηγορεί τον υλισμό της σύγχρονης κοινωνίας, ο οποίος κατέστρεψε το ήθος και τις αξίες των νέων παιδιών.
Ο Xiao Zheng υποφέρει ακόμα από τις επιπλοκές της εγχείρησης και δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του.












Πηγή 

Ο Καημένος Ναυαγός

Ο Καημένος Ναυαγός Ήταν κάποτε ένας ναυαγός ο οποίος ήταν σε ένα νησί για πολλά χρόνια μόνος του με δυο γυναίκες. Είχε βαρεθεί μόνος του χωρίς κανένα φίλο άντρα για να κάνει παρέα.
Επίσης είχε κουραστεί αυτήν την ρουτίνα της εβδομάδας του. Τις Δευτέρες, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές έκανε έρωτα με την πρώτη γυναίκα και τις Τρίτες, τις Πέμπτες και τα Σάββατα με τη δεύτερη. Είχε μόνο την Κυριακή για να ξεκουράζεται. Έκανε προσευχές να ναυαγήσει στο νησί ένας άνδρας για να κουβεντιάζει…
Μια μέρα, ναυαγεί ένας τύπος στο νησί επάνω σε μία σχεδία. Τον βλέπουν οι γυναίκες και φωνάζουν:
- Καλέ, καλέ ένας άνδρας!!!
- Αχ καλέ που; Καλέ που; αναφωνεί με περίσσεια χάρη ο τύπος στη σχεδία
Και ο καημένος ναυαγός απογοητευμένος:
- Φτου ρε γαμώτο. Αδερφή μας έκατσε. Πάει και η Κυριακή!







Γιατί παχαίνουν όσοι γυμνάζονται περιστασιακά

Oι άνθρωποι που αρχίζουν να γυμνάζονται και σταματούν, για να ξαναρχίσουν αργότερα, όχι μόνον δεν βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση αλλά παχαίνουν κιόλας, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες. Σε μελέτη που εκπόνησαν με περισσότερους από 23.000 δρομείς διαπίστωσαν ότι όσοι γυμνάζονταν περιστασιακά, έτειναν να συσσωρεύουν περιττά κιλά, τα οποία δύσκολα έχαναν στη συνέχεια.

«Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να βάζει τη γυμναστική στη ζωή του και μετά να τη βγάζει εντελώς», τονίζει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Πολ Γουίλιαμς.
Όπως σημειώνουν ο δρ Γουίλιαμς και οι συνεργάτες του στην επιθεώρηση «Ιατρική και Επιστήμη στα Αθλήματα και τη Γυμναστική» (ΜSSΕ), η διακοπή της γυμναστικής ως φαίνεται οδηγεί σε επιβράδυνση του μεταβολισμού, με συνέπεια να αυξάνεται το σωματικό βάρος, φθάνοντας σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που είχε κανείς πριν αρχίσει τη συστηματική άσκηση.

Στους ασκουμένους που επιλέγουν μέτριας έντασης ασκήσεις, αυτό το επιπλέον βάρος δεν χάνεται όταν ξαναβάλουν τη γυμναστική στη ζωή τους, εκτός κι αν τη δεύτερη φορά γυμνάζονται πιο σκληρά απ΄ όσο την πρώτη.

«Το κλειδί για να διατηρεί κανείς τη σιλουέτα του είναι να παραμένει δραστήριος μέρα τη μέρα, χρόνο τον χρόνο, και να αποφεύγει την εποχική και άτακτη προπόνηση», υπογραμμίζει ο δρ Γουίλιαμς. «Πάνω απ΄ όλα, κανείς ασκούμενος δεν πρέπει να γυρνάει, κάποια στιγμή, πλήρως την πλάτη στη γυμναστική.
Το τίμημα που θα πληρώσει είναι υψηλότερο από αυτό που έως τώρα νομίζαμε- και είναι πιθανόν να αποτελεί το τίμημα αυτό σημαντικό παράγοντα στην επιδημία της παχυσαρκίας».


















Πηγή

Βρέθηκαν αντίγραφα της Γης σε άλλο ηλιακό σύστημα!

Αν και μοιάζουν πολύ με τη Γη, οι δύο πλανήτες δεν φαίνονται ικανοί να φιλοξενήσουν ζωή. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στο σχετικό άρθρο τους στην επιθεώρηση «Nature» βρίσκονται πολύ κοντά στο άστρο τους με αποτέλεσμα να έχουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Θωρούν ωστόσο ότι κάποτε ίσως ήταν κατοικήσιμοι καθώς φαίνεται ότι στο παρελθόν κινούνταν σε πιο μακρινή και φιλόξενη για τη ζωή απόσταση.
Στην τροχιά του Κέπλερ
Οι δύο «γήινοι» εξωπλανήτες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA, περιφέρονται γύρω από το Κέπλερ 20, ένα άστρο που μοιάζει με τον Ηλιο και απέχει περίπου 950 έτη φωτός από εμάς. Εχουν διάμετρο μόλις 1.03 και 0,87 φορές όσο αυτή της Γης και είναι πραγματικά ό,τι κοντινότερο στον πλανήτη μας έχει εντοπιστεί ως τώρα αφού φαίνονται επίσης να έχουν παρόμοια σύσταση με αυτόν.
Οι περισσότεροι εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα είναι υπερ-Γαίες, είναι δηλαδή πολύ μεγαλύτεροι από τον δικό μας, και φαίνονται στην πλειονότητά τους να αποτελούν γίγαντες αερίων. Ο θεωρούμενος ως αυτή τη στιγμή μικρότερος εξωπλανήτης, ο Κέπλερ 10b, έχει διάμετρο 1,4 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης – είναι δηλαδή κατά πολύ μεγαλύτερος από τα δυο νέα ευρήματα των επιστημόνων.
«Περάσαμε το κατώφλι του μεγέθους της Γης» δήλωσε ο Φρανσουά Φρεσέν του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ Σμιθσόνιαν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης. Ο αστροφυσικός πρόσθεσε ότι η ανακάλυψη αποτελεί την αρχή μιας «νέας εποχής» ανακαλύψεων ακόμη περισσότερων πλανητών όμοιων με τον δικό μας.
Διπλά «αντίγραφα» της Γης
Ο ένας εκ των δυο πλανητών-αντιγράφων της Γης, ο Κέπλερ 20 f έχει σχεδόν ακριβώς το μέγεθος της Γης, ο άλλος, ο Κέπλερ 20 e, είναι λίγο μικρότερος και κινείται πιο κοντά στο κοινό άστρο. Και οι δυο είναι βραχώδεις – οι ερευνητές υπολογίζουν ότι ίσως διαθέτουν πυρήνα πλούσιο σε σίδηρο – η σύστασή τους δηλαδή πρέπει να μοιάζει πολύ με αυτή του πλανήτη μας.
Οι δ;yο εξωπλανήτες κινούνται ωστόσο πολύ πιο κοντά στον ήλιο τους από ό,τι η Γη στον δικό της, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνουν μια περιφορά γύρω από αυτόν σε πολύ μικρότερο διάστημα: το έτος του Κέπλερ 20 f διαρκεί 20 ημέρες ενώ του Κέπλερ 20 e μόλις έξι.
Η τόσο «στενή» επαφή με το άστρο σημαίνει θερμοκρασίες απαγορευτικά υψηλές για την ύπαρξη ζωής. Οι ειδικοί όμως πιστεύουν ότι οι δυο πλανήτες μάλλον έχουν «κατοικήσιμο» παρελθόν, αφού κάποτε κινούνταν πολύ πιο μακριά από τον ήλιο τους. «Ξέρουμε ότι μάλλον μετανάστευσαν πιο κοντά στον ήλιο τους» τόνισε ο κ. Φρεσέν. «Ο μεγαλύτερος ήταν ίσως μια δίδυμη αδελφή της Γης. Εχει το ίδιο μέγεθος και στο παρελθόν ίσως είχε την ίδια θερμοκρασία».
Ο κόσμος της Χρυσομαλλούσας
Η ανακάλυψη έρχεται μόλις δ;yο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του εντοπισμού, πάλι από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, ενός εξωπλανήτη σε «κατοικήσιμη ζώνη» – σε μια απόσταση δηλαδή από το άστρο η οποία ευνοεί την ανάπτυξη ενός «κόσμου της Χρυσομαλλούσας» όπου οι θερμοκρασίες είναι «ό,τι πρέπει» για να φιλοξενήσουν το νερό και τη ζωή.
Ωστόσο, αν και φαίνεται να διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας καθώς και ένα σχετικά κατάλληλο μέγεθος (2,4 φορές όσο αυτό της Γης), ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης, ο Kepler 22 b, παρουσιάζει και αυτός ένα σοβαρό μειονέκτημα για την ύπαρξη ζωής: έχει πιθανώς αέρια σύσταση, σαν αυτή του Ποσειδώνα.
Οι δυο ανακαλύψεις του Kepler θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές γιατί επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά την ύπαρξη σε άλλα ηλιακά συστήματα πλανητών που διαθέτουν κάποιο από τα χαρακτηριστικά που θεωρούνται φιλόξενα για τη ζωή – μέγεθος και θερμοκρασία παρόμοια με της Γης. «Τώρα το μόνο που απομένει είναι να πετύχουμε έναν συνδυασμό αυτών των δυο για να ανακαλύψουμε έναν κόσμο της Χρυσομαλλούσας σαν τον δικό μας» δήλωσε η Σάρα Σίγκερ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης η οποία συμμετείχε στη μελέτη.















Πηγή 

 
Powered by Blogger