Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΚΩΛΟμβιανό … τούμπανο !!












Pic of the day : Πιπίλα για τις γυναίκες σας !!


Πέθανε κάνοντας … τρίο !!

Το αστρονομικό ποσό των τριών εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε ως αποζημίωση δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τον θάνατο ενός 31χρονου άνδρα κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής του με δύο γυναίκες.

Ο 31χρονος, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, συμφώνησε με μία γυναίκα και μία φίλη της, καμία από τις οποίες δεν ήταν η σύζυγός του, να συνευρεθούν ερωτικά.
Αυτό συνέβη τον Μάρτιο του 2009, οπότε και πέθανε.Μία εβδομάδα πριν, ο ίδιος είχε επισκεφτεί το Καρδιολογικό Κέντρο της περιοχής του, παραπονούμενος για έντονους πόνους στο στήθος και το χέρι.Οι γιατροί του είπαν, να πάει για νέες εξετάσεις μετά από λίγες ημέρες.Δεν του είπαν όμως, ότι δεν έπρεπε να κάνει την παραμικρή σωματική άσκηση, συμπεριλαμβανομένης και της ερωτικής πράξης.
Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο “πάτησαν” και οι δικηγόροι της οικογένειας του 31χρονου, που ενήγαγαν τους γιατρούς στο δικαστήριο ζητώντας αποζημίωση.Και το δικαστήριο που αρχικά εκτίμησε την “αμέλεια” των γιατρών σε 5.000.000 δολάρια, μείωσε το ποσό στα τρία εκατομμύρια δολάρια τελικά, για να ακολουθήσει έφεση από την οικογένεια, που ακόμη δεν έχει εκδικαστεί.

Δονητής, ο καλύτερος φίλος της γυναίκας ;



Μια σεξουαλικά ικανοποιημένη γυναίκα δεν χρειάζεται δονητή, σωστά; Λάθος. Οποιαδήποτε γυναίκα, είτε έκανε σεξ πέρυσι την Ανάσταση, είτε χθες το βράδυ, είναι πιθανό να κρύβει στο συρτάρι με τα εσώρουχά της ένα ομοίωμα αυτού που έχεις μέσα στο παντελόνι σου – και εσύ που αγαπάς τις γυναίκες και θέλεις το καλό τους, πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα.

Ο δονητής είναι ένα παρεξηγημένο αντικείμενο και για αυτό ευθύνονται οι στερεοτυπικές αντιλήψεις για την κάτοχό του: οι περισσότεροι τη φαντάζονται ένα κορίτσι – πορνοστάρ, ένα έκφυλο πλάσμα που κυκλοφορεί μέσα στο ίδιο της το σπίτι φορώντας κόκκινο κραγιόν και αισθησιακά εσώρουχα. Αυτό είναι το καλό στερεότυπο. Το κακό στερεότυπο είναι μια θλιβερή ύπαρξη, μια μοναχική γυναικούλα, που καταφεύγει στη συντροφιά του δονητή της έπειτα από παρατεταμένη λειψανδρία στο κρεβάτι της. Στην πραγματικότητα, η κάτοχος του δονητή είναι το κορίτσι που σε εξυπηρετεί στην τράπεζα. Η συνάδελφος στο διπλανό γραφείο. Η δασκάλα του αερόμπικ. Ή και η κοπέλα σου.

Δονητής, the Greek edition
Για να εξηγούμαστε: ο δονητής δεν συγκαταλέγεται στον βασικό εξοπλισμό μικροσυσκευών του μέσου ελληνικού νοικοκυριού, όπως το πιστολάκι μαλλιών ή το μιξεράκι του φραπέ. Δεν είναι αυτονόητο πως όλες οι Ελληνίδες είναι περήφανες κάτοχοι ενός δονητή, opos Ameriki. Πολλές δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ στη ζωή τους δονητή.

Ωστόσο, ο μικρός φαλλικός φίλος του παγκόσμιου γυναικείου πληθυσμού, είναι ένας ακόμη λόγος να αισθάνεσαι Proud To Be Greek: πρόκειται για ένα ακόμη αγαθό που η κληροδότησε η Αρχαία Ελλάδα στην ανθρωπότητα, καθώς τα πρώτα dildo έκαναν καριέρα το 500 π.Χ. με το όνομα ὄλισβος και χρησιμοποιούνταν από γυναίκες των οποίων οι άντρες τους ήταν στον πόλεμο ή είχαν πεθάνει. Στην Ελλάδα του 2012, πάντως, το θέμα παραμένει σχετικά ταμπού – ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε από το σχετικό γκάλοπ σε φίλες και γνωστές: στην ερώτηση «έχεις δονητή;» όλες χαχάνισαν άβολα και διπλωματικά απάντησαν «γιατί ρωτάς;».

Ψωνίζοντας οργασμούς
Τα κορίτσια από το Pagrati City δεν έχουν καμία σχέση με τα κορίτσια από το Sex & the City. Σε αντίθεση με τη Σαμάνθα και τη Μιράντα, η Σούλα και η Μαρία δεν έχουν το δονητή χύμα στο κομοδίνο τους και θα προτιμούσαν να πεθάνουν προτού τον ανακαλύψει κάποιος (π.χ. η οικιακή βοηθός, όπως συνέβη σε ένα επεισόδιο της σειράς). Η επιτυχία του HBO, με τις αμέτρητες αναφορές γύρω από το θέμα, σίγουρα έφερε μια σχετική απενοχοποίηση (και δελέασε πολλές να δοκιμάσουν τον ξακουστό The Rabbit), αλλά καμία ελληνίδα δεν έγραψε Δονητής στη λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας, κάτω από τα γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά και τα ανταλλακτικά για το ξυραφάκι. Καμία δεν μπήκε μόνη της ένα πρωί στο sex shop για ν’ αγοράσει τους οργασμούς της. Οι περισσότερες απέκτησαν τον δονητή τους στα πλαίσια κάποιας σχέσης, για να πειραματιστούν μαζί με τον σύντροφό τους – ασχέτως αν ο σύντροφος έφυγε και ο δονητής έμεινε. Για κάποιες άλλες, ο δονητής ήρθε ως δώρο από τις κολλητές, «για να γελάσουν» – και μόλις οι κολλητές έφυγαν, τα γέλια αντικαταστάθηκαν από αναστεναγμούς ηδονής.

Good vibrations
Η πρώτη απάντηση των γυναικών που βρίσκονται σε σχέση είναι πως τον χρησιμοποιούν κυρίως με το αγόρι τους, όταν θέλουν να ζωηρέψουν λίγο τις συνερεύσεις τους. Τον βάζουν στο παιχνίδι πριν ή και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και λειτουργεί σαν συνοδευτικό της απόλαυσης, σαν γαρνιτούρα για το κυρίως πιάτο. Πολλές φορές, βέβαια, η γαρνιτούρα είναι πιο νόστιμη από το κυρίως πιάτο, αλλά αυτό δεν είναι η νόρμα – και φυσικά δεν τόλμησε να το παραδεχθεί καμία.

Οι ίδιες γυναίκες, αλλά και εκείνες που είναι single, το χρησιμοποιούν και σε πιο prive περιπτώσεις: κάποιες όταν νιώθουν “ορεξάτες” και δεν τους βρίσκεται πρόχειρος ένας παρτενέρ. Άλλες όταν νιώθουν στρεσαρισμένες και θέλουν να χαλαρώσουν. Οι περισσότερες όταν βαριούνται και θέλουν κάτι απολαυστικό, γρήγορο και χωρίς θερμίδες.

Για να μη μιλήσουμε για τις εκπαιδευτικές του ιδιότητες: δεδομένου ότι ο γυναικείος οργασμός είναι ένα από τα άλυτα μυστήρια της ζωής, η χρήση ενός δονητή είναι σαν extra βοήθεια σε μια δύσκολη εξίσωση που κάθε γυναίκα θέλει να λύσει. Ναι, η μελέτη με παρέα έχει μεν πλάκα, αλλά όταν είσαι μόνος σου είσαι πιο συγκεντρωμένος – και άρα πιο αποδοτικός.

Άντρας V.S. Δονητής
Κάποιοι είναι cool και μάλιστα φτιάχνονται στην ιδέα, οι περισσότεροι άντρες, όμως, κομπλάρουν ελαφρώς στη σκέψη ότι ένα υπεράνω υποψίας κορίτσι τις νύχτες παίζει μόνο του με ένα πέος από σιλικόνη. Αφού όμως η αυτοικανοποίηση είναι κάτι το αυτονόητο για άντρες και γυναίκες, γιατί να προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις ένα μικρό βοήθημα; Αφενός γιατί δεν το λες και “μικρό”. Το γεγονός ότι ο δονητής μιμείται τα φυσικά σας προσόντα, αλλά είναι η ανατομικά βελτιωμένη version τους, αναπόφευκτα ξυπνάει τον ανταγωνισμό στους ιδιοκτήτες του real thing. Αφετέρου γιατί έχει ικανότητες που οι πραγματικοί άντρες δεν έχουν. Κανένα πέος, κανένα χέρι και καμία γλώσσα δεν θα μπορέσει ποτέ να “στροφάρει” όπως ένας δονητής και να στείλει χιλιάδες κύματα ηδονής, παλμούς ερεθιστικούς και εθιστικούς, που μπορούν να προσφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά στη γυναίκα ό,τι δεν μπόρεσε ένας ιδρωμένος άντρας μέσα σε ώρες μαραθώνιου σεξ. Και φτάνουμε στο καυτό ερώτημα:

Είναι καλύτερος ο δονητής από έναν άντρα;
Η απάντηση είναι: ΟΧΙ. Θα μπορούσε να γραφτεί ένα χιουμοριστικό κείμενο με τίτλο “γιατί ο δονητής είναι καλύτερος από έναν άντρα” (είναι πάντα σε στύση, σε φέρνει στάνταρ σε οργασμό, δεν πετάει τις κάλτσες του, δεν σε παρατάει για να δει ποδόσφαιρο και άλλα φτηνά αστειάκια), αλλά δεν θα είχε την παραμικρή δόση αλήθειας: ποτέ, καμία γυναίκα που έχει τη δυνατότητα να κάνει σεξ με έναν άντρα που γουστάρει δεν θα προτιμήσει να κάτσει σπίτι με το δονητή της.

Αλλά τι σημασία έχουν όλα τα παραπάνω; Δεν είναι δα πως πρέπει να διαλέξουμε. Όπως δεν υπάρχει για εσάς το δίλημμα παλάμη ή γυναίκα, δεν υπάρχει για εμάς το δίλημμα δονητής ή άντρας. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο και τα δύο μπορούν (και θέλουμε) να συνυπάρξουν.

Διαφορετικά θα είχαν γεμίσει οι εφημερίδες με αγγελίες «Πωλείται δονητής, ελάχιστα χρησιμοποιημένος, λόγω εύρεσης συντρόφου».

Τι γίνεται στο μυαλό μιας γυναίκας εν ώρα οργασμού !!



Επαναστατική μελέτη έδειξε τι γίνεται στο μυαλό μιας γυναίκας όταν αυτή έρχεται σε οργασμό.
Για πρώτη φόρα βλέπουμε τι συμβαίνει στο γυναικείο μυαλό κατά τη διάρκεια του οργασμού! Επιστήμονες χρησιμοποιώντας εικόνες σάρωσης του εγκεφάλου δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε πως αντιδρά ο γυναικείος εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Η μελέτη έγινε από την ομάδα του καθηγητή ψυχολογίας του πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ Barry Komisaruk.
Για να δημιουργηθεί το βίντεο οι ερευνητές παρακολουθήσαν τον εγκέφαλο μιας γυναίκας σε με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας.
Με το βίντεο οι επιστήμονες κατάφεραν να “παγιδεύσουν” ογδόντα ξεχωριστές περιοχές του εγκεφάλου που αλλάζουν κατά τη διάρκεια του οργασμού.
“Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι να κατανοηθεί πώς ο οργασμός συσσωρεύεται από την διέγερση των γεννητικών οργάνων και ποια τμήματα του εγκεφάλου που κινητοποιούνται”, δήλωσε ο καθηγητής Komisaruk, ο οποίος παρουσίασε το έργο στην ετήσια συνάντηση συνεδρίου Νευροεπιστήμης στην Ουάσιγκτον.
Όπως εξηγεί ο καθηγητής κατά τη διάρκεια του οργασμού από τον υποθάλαμο απελευθερώνεται μια χημική ουσία που ονομάζεται οξυτοκίνη που προκαλεί ευχάριστη αίσθηση. Η ουσία αυτή διεγείρει τη μήτρα και την κάνει να συσπάται.
Μετά τον οργασμό, η δραστηριότητα στον υποθάλαμο ηρεμεί σταδιακά



Φαίη Σκορδά: Δείτε τις πιο sexy εμφανίσεις της με μπικίνι!



Από την αρχή της καριέρας της η Φαίη Σκορδά είχε χαρακτηριστεί η παρουσιάστρια με τα ωραιότερα πόδια..  

Οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στα περιοδικά αλλά και η καθημερινή της εικόνα στην εκπομπή «Πρωινό mou» αποδεικνύουν πως εκτός από τα καλλίγραμμα πόδια η παρουσιάστρια διαθέτει και αψεγάδιαστο κορμί.

Η Φαίη Σκορδά βέβαια ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που είναι τυχερές και τις έχει «προικίσει» ο Θεός αφού όπως έχει δηλώσει δεν προσπαθεί ιδιαίτερα, ούτε κάνει αυστηρές δίαιτες ούτε γυμνάζεται ακατάπαυστα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η παρουσιάστρια είχε πάρει κάποια κιλά τα οποία δεν βιάστηκε να τα χάσει με εξαντλητικές δίαιτες. Η Φαίη Σκορδά ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών οι οποίοι της είχαν πει πως μετά την εγκυμοσύνη χρειάζεται σίγουρα ένας χρόνος για να επανέλθει πλήρως το σώμα μιας γυναίκας και θέλει σωστή διατροφή και καμία υπερβολή, όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Η πρώτη φωτογραφία που είδαμε την παρουσιάστρια με μαγιό μετά την γέννα ήταν αυτή με το περιβόητο χρυσό μαγιό.

Δείτε παρακάτω κάποιες φωτογραφίες από το κορμί... λαμπάδα της Φαίης Σκορδά.







Τρίχρονος «μαστούρωσε» τρώγοντας τα μπισκότα της γιαγιάς του!

 Επί τρεις ημέρες κοιμόταν ένας τρίχρονος από την Καλιφόρνια, καθώς έφαγε μπισκότα με μαριχουάνα!
Ναι, καλά ακούσατε…Η «λιχουδιά» ανήκε στη γιαγιά του, η οποία είχε κρύψει τα «χασισομπισκότα» σε ψυγείο που είχε στο γκαράζ.

Ο λόγος που η γιαγιά έπαιρνε τα συγκεκριμένα μπισκότα, ήταν γιατί έπασχε από καρκίνο και τη βοηθούσαν να μην πονάει και να κοιμάται καλύτερα.

Οι γονείς ωστόσο, κάλεσαν ασθενοφόρο όταν είδαν ότι το παιδάκι τους κοιμόταν για 16 ώρες και δεν μπορούσαν το ξυπνήσουν. Στο νοσοκομείο οι γιατροί ανακάλυψαν την πραγματική αιτία…

Η οικογένεια ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αν και σύμφωνα με την τοπική αστυνομία το παιδί φαίνεται πως δεν προέρχεται οικογένεια με συναισθηματικά προβλήματα.

Όπως τονίζουν οι αρχές, έπρεπε να είχαν φροντίσει ώστε τα μπισκότα να μην είναι προσβάσιμα στο παιδί.

Η γιαγιά από την πλευρά της ορκίζεται ότι δε θα ξαναπάρει ποτέ τέτοια μπισκότα κι ας τις τα είχε «συστήσει» γιατρός!
Δείτε το βίντεο:

Η γυμνή αλήθεια … της Rosie Jones !!











Κορίτσια που χορεύουν στα Clubs της Αθήνας … “από πίσω” !!










Τα 8 είδη … στήθους !!

Γιατί στο μπούστο δίνουμε προσοχή συνειδητά, ασυνείδητα, υποσυνείδητα και προσυνειδητά…

Μακάρι να μην ήμασταν γενετικά προγραμματισμένοι να καρφωνόμαστε στο γυναικείο μπούστο, αλλά είμαστε, τι να κάνουμε! Η «ύπνωση» που μας προκαλεί είναι τόσο ισχυρή που δεν μπορείς να ξεφύγεις. Ναι, θύματα είμαστε κι εμείς, μη νομίζεις. Τυχερά βέβαια θύματα! Κάτι σαν το ανθρώπινο αποτύπωμα, όλα τους είναι τόσο μοναδικά και διαφορετικά μεταξύ τους που ποτέ δεν βλέπεις το ίδιο ακριβώς πράγμα. Γι’ αυτό και το ενδιαφέρον μας αναθερμαίνεται κάθε φορά…

Καλός όμως ο ύμνος στο γυναικείο στήθος, η ανάλυση είναι ωστόσο επιβεβλημένη. Άντρας είσαι, όλο και κάποιες σκέψεις πρέπει να μπορείς να παράξεις πάνω στο φαινόμενο! Ιδού λοιπόν η στηθο-γεωγραφία στα πόδια σου…

Το τρομακτικό
Μη γελιέσαι, είναι το είδος του στήθους που θα σε βάλει κάτω και θα σου αλλάξει τα πέταλα! Στραβοκοίταξέ το και δεν θα στο συγχωρήσει ποτέ! Ή, για να είμαστε ακριβείς, και μόνο να το λοξοκοιτάξεις θα δεις τα μάτια σου να καίγονται σαν να κοιτάς κατάματα τον ήλιο! Αβυσσαλέο και χαώδες, απαιτεί τον σεβασμό σου: αποτράβηξε το βλέμμα σου και απομακρύνσου ήσυχα-ήσυχα…

Το άτακτο
Είναι ο τύπος του στήθους που προσπαθεί να αποδράσει από τα στενά πλαίσια που είναι εγκλεισμένο και να πετάξει προς την ελευθερία! Η δική του ελευθερία βέβαια θα σημάνει τη δική σου καταδίκη: θα χάσεις τη μιλιά σου, θα χάσεις τα λογικά σου, θα χάσεις τα πάντα σου. Ας είναι! Και δυο φορές στην κόλαση να πας…

Το γηραλέο
Προσοχή, το ηλικιωμένο στήθος δεν είναι απαραίτητο να ανήκει σε γυναίκα της τρίτης ηλικίας. Είναι απλώς το μπούστο που μεγαλώνει με γρηγορότερο ρυθμό από τα υπόλοιπα μέρη του συγκεκριμένου σώματος. Επιστημονικό μυστήριο, αναμφίβολα! Αν θα το συναντήσεις; Στα σίγουρα…

Το μυστηριακό
Όλα μπορούν να συμβούν εδώ, η έκπληξη δεν θα αποκαλυφθεί νωρίς. Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα αν δεν ξεφορτωθείς το περιτύλιγμα. Κι αυτό είναι που σε πριζώνει! Όλο το μυστήριο που το περιβάλλει και σε καλεί να το λύσεις, σαν άλλος Sherlock Holmes, και τελικά να το αποκαλύψεις, σαν Indiana Jones…

Το βαρετό
Λυπάμαι, κυρία μου, δεν μας «μιλάει». Όσο κι αν πρόκειται για στήθος και τη διαθέτει τη σαγήνη του, δεν βλέπουμε την προσωπικότητά του! Προφανώς δεν έχει καμία. Ή είναι τόσο καλά κλεισμένο στο κέλυφός του, βλέπε σουτιέν, που δεν αποκαλύπτει τίποτα για τον χαρακτήρα του. Σπάνιο μεν είδος, θα το απαντήσεις δε στάνταρ…

Το χίπικο
Επίσης γνωστό και ως «ατίθασο», είναι το τιμημένο στήθος χωρίς σουτιέν! Δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία, ποιος είπε όμως ότι οι άντρες έχουμε -ή θέλουμε να έχουμε- φαντασία; Εμπιστευόμαστε τα μάτια μας και όσα αυτά μας υποδεικνύουν. Κάθε συναπάντημα μαζί του είναι και μια εμπειρία ζωής…

Το αλλήθωρο
Η χαοτική χαράδρα είναι σαν γκρεμός: μπορεί και να γκρεμοτσακιστείς! Αυτά τα «κορίτσια» δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, κι αυτό μόνο κρίμα μπορεί να είναι. Στην πραγματικότητα, ούτε καν κοιτάζονται. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσφερθείς ευγενικά να επανενώσεις τις «αδερφές», σαν καλός Σαμαρείτης που είσαι…

Το προεδρικό
Είναι το στήθος που ξέρει να ντύνεται επαγγελματικά. Δυνατό και περήφανο, πιστεύει στην ισότητα των φύλων και την παγκόσμια ειρήνη! Το σεβόμαστε απεριόριστα και αποτίνουμε τιμή με ένα δάκρυ στο μάτι και την εικόνα του να καίει τα σωθικά μας…

7 σημάδια πως σε βλέπει σοβαρά


Απορείς και καλά κάνεις: τώρα αυτός ο τύπος με θέλει πραγματικά ή απλά περνάει τον καιρό του;

Μπορεί μεγάλα λόγια να μην λέει, υπάρχουν όμως σημάδια που αποδεικνύουν την σοβαρότητα των προθέσεών του απέναντι σου!1. Θυμάται και σε ρωτάει πως πήγε ”εκείνο το πράγμα”

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να είσαι με ένα αγόρι, να του έχεις πρήξει τα αυτιά για εκείνο το σημαντικό ραντεβού για δουλειά που είχες, κι εκείνος να μην ρωτάει ποτέ έστω ”πως πήγε εκείνο το τάδε που είχες να κάνεις”.

Ένα αγόρι που ενδιαφέρεται πραγματικά, θυμάται ό,τι σημαντικό για σένα και παίρνει ένα τηλέφωνο να δει πως τα πήγες, ακόμα κι αν εκείνο το πράγμα, περιλαμβάνει την εγγραφή σου στο κολυμβητήριο. Αφού εσύ το θεωρείς σημαντικό, το ίδιο κάνει κι εκείνος!

2. Δικαιολογεί χωρίς να το ζητήσεις γιατί δεν απάντησε αμέσως σε κάποιο τηλεφώνημα/ μήνυμα

Ένα αγόρι που περνάει απλά λίγο καιρό μαζί σου, δεν ενδιαφέρεται αν κάποια πράγματα (όπως αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα) σε ανησυχούν. Ο άντρας που ενδιαφέρεται σοβαρά για σένα, θ ζητήσει συγνώμη για την όποια αργοπορία του!

3. Προσφέρεται να σε βοηθήσει, παντού:

Όταν του πεις πως μετακομίζεις, θα έρθει ν κουβαλήσει κούτες, όταν του πεις πως χάλασε το αμάξι, θα έρθει να δει τη μηχανή, όταν καεί η λάμπα, θα έρθει να στην αλλάξει. Όχι, γιατί κάποιο από τα παραπάνω είναι η δουλειά του αλλά γιατί θέλει να προσφέρει σε σένα που τον νοιάζεις, τις υπηρεσίες του.

4. Κάνει σχέδια:

Το μόνιμο βάσανό μας: άντρες που αποφασίζουν τα πράγματα τελευταία στιγμή. Το αγόρι που θα ενδιαφερθεί πραγματικά και αληθινά για σένα, θα φροντίσει έστω και μέσα στο φορτωμένο πρόγραμμά του να οργανώνει πράγματα από πριν. Θες ένα τριήμερο, θες ένα ρομαντικό δείπνο, θες να βρει χρόνο να πάρει ένα τριανταφυλλάκι!

5. Τον ενδιαφέρει η δουλειά σου και η καριέρα σου:

Έχουμε συνηθίσει τα αρσενικά να τρέχουν με τις καριέρες τους τους και ουδείς να ενδιαφέρεται για τη δικιά μας μοίρα. Όταν βλέπεις ένα αγόρι να νοιάζεται για τη δουλειά σου, να σου κάνει προτάσεις για να βρεις και κάτι καλύτερο ή κάτι που να σε κάνει πιο γεμάτη και χαρούμενη, ναι έχουμε πετύχει λαχείο τρίδυμο λαϊκό.

6. Υπερηφανεύεται για σένα όπου βρεθεί:

Μιλά με θαυμασμό για σένα στους φίλους του, αναφέρει τα κατορθώματά σου στους συναδέλφους, σε συστήνει με καμάρι στους γονείς του. Πόσο πιο εύκολα θα καταλάβεις πως το αγόρι σε θέλει και τώρα και αύριο και πάντα. Θυμήσου μόνο εκείνον τον πρώην που σε έκρυβε γιατί δεν ήθελε να σε εκθέσει!

7. Του αρέσει να σε αγκαλιάζει- να σε αγγίζει- να σε νιώθει:

Ξέρουμε σε πόσο μεγάλη εκτίμηση έχεις και έχω και κάθε κορίτσι έχει τις αγκαλιές, εκείνες που δεν θέλεις να βγεις από την αγκαλιά του αγαπημένου σου. Ε, αυτές τις αγκαλιές είναι που τρέμει και θέλει να αγνοεί κάθε αρσενικό. Αν βρήκες αγόρι που δεν χορταίνει να σε κλείνει στην αγκαλιά του, κράτησέ τον σφιχτά

Χωρίς ΗΣΑΠ την Τρίτη

Χωρίς ΗΣΑΠ την Τρίτη Ακινητοποιημένοι θα μείνουν για τέσσερις ώρες την Τρίτη 17 Ιουλίου οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας. 

Η κινητοποίηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για χθες αλλά μετατέθηκε μετά τη συνάντηση του συνδικάτου εργαζομένων του ΗΣΑΠ με τον διευθυντή του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτη Τουφεξή. 

Το συνδικάτο ωστόσο προειδοποιεί ότι αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, κάτι που έχει υποβαθμίσει σημαντικά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τότε οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ:Ένας Πόντιος στην έρημο!!!

 Ένας Πόντιος κάποτε ταξίδευε στην έρημο. Αφού περιπλανήθηκε αρκετά, βρίσκει μια όαση με κάτι νομάδες και πάει κοντά τους.

Τους έπιασε την κουβέντα, του΄ δωσαν και μια δουλειά και έμεινε μαζί τους για καιρό.
Μετά από αρκετές μέρες τους ρωτάει:

- Και από sex πώς τα πάτε εδώ ρε παιδιά;
Ο αρχηγός των νομάδων, του απαντάει:
- Να, βλέπεις εκείνο το λοφάκι εκεί αριστερά; Πίσω από εκεί είναι μια καμήλα.

Ο Πόντιος σκέφτεται:
- Καμήλα, καμήλα, έστω καμήλα, τί να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα. 
Έτσι το απόγευμα κατά τις 5:00 που σχόλασε από τη δουλειά, πήγε πίσω από το λοφάκι και πήδηξε την καμήλα. 
Την άλλη μέρα κατά τις 5:00 που σχόλασε από τη δουλειά, πήγε ξανά πίσω από το λοφάκι και πήδηξε την καμήλα. 
Αυτό συνεχίστηκε για μία εβδομάδα, ώσπου η καμήλα κλάταρε και ψόφησε!!!!

Όταν λοιπόν πλησίασε κοντά, για να την πηδήξει και είδε μαζεμένο κόσμο, ρώτησε τους νομάδες:
- Τί έγινε ρε παιδιά;
Πετάχτηκε τότε ένας από τους νομάδες και του απάντησε:
- Ξέρω και γω ρε φίλε. Κάποιος μ@λ@κ@ς πηδούσε την καμήλα που μας πήγαινε στις πουτ@νες και την ψόφησε!!!!!!!!!!!!!!!

Ανέκδοτο: Η αύξηση

 
Πάει ο υπάλληλος στον διευθυντή του... 



Υπάλληλος: Με συγχωρείτε Κύριε Διευθυντά, μπορώ να... σας μιλήσω; Διευθυντής: Βεβαιότατα, έλα στο γραφείο μου.

Υ: Όπως γνωρίζετε είμαι στην εταιρεία εδώ και δέκα χρόνια.

Δ: Ναι, το ξέρω.

Υ: Δεν θα σας το πω δια της πλαγίας οδού, αλλά θα μπω κατ' ευθείαν στο θέμα.... Ζητάω αύξηση του μισθού μου. Υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που με κυνηγάνε, αλλά ήθελα πρώτα να μιλήσω σε σας.

Δ: Ποιές είναι οι εταιρείες που τρέχουν από πίσω σου;

Υ: Είναι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και η Τράπεζα για το δάνειό μου...


ΠΗΓΗ: http://www.e-frapedia.com/2012/07/blog-post_13.html#ixzz20UIeoTIX

9 πράγματα που οι άνδρες κρύβουν από τις γυναίκες


Πότε οι άντρες ψεύδονται για το σεξ; Πότε αισθάνονται λιγότερο ερωτισμό; Ποιες γυναίκες προτιμούν, αυτές που του δυσκολεύουν τη ζωή ή αυτές που του τη διευκολύνουν; Η επιστήμη και το santosight.blogspot.com, έχει τις απαντήσεις!

1. Ναι, είναι για το σεξ. Οι άνδρες αγαπούν το σεξ, αγαπούν την ποικιλία. Οι άνδρες αγαπούν τις γυναίκες που απολαμβάνουν το σεξ και την ποικιλία και είναι δραστήριες στο σεξ.

2. Ένας άνθρωπος είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθεί ερωτισμό, αν μια γυναίκα του κάνει τη ζωή του δύσκολη. Όταν οι γυναίκες θέλουν αγκαλίτσες, είναι μάλλον λάθος να ξεκινήσουν καβγά γιατί ο σύντροφός τους άφησε το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό ή δεν πέταξε τα σκουπίδια.

3. Οι άνδρες είναι παθιασμένοι με τα πράγματα που οι γυναίκες μισούν. Σε γενικές γραμμές όταν οι άνδρες δηλώνουν σε μια γυναίκα ότι δεν τους αρέσουν τα κινούμενα σχέδια, οι ταινίες δράσης, οι μοτοσικλέτες, ο αθλητισμός, τα πυροβόλα όπλα, οι Simpsons κλπ. απλά ψεύδονται πιθανότατα για να της ρίξουν στο κρεβάτι!

4. Οι άνδρες δεν έχουν τα ίδια γούστα στη διασκέδαση με τις γυναίκες. Προτιμούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο παρά να δούν τη Μπρίτζετ Τζόουνς, αν και μπορεί τελικά να το κάνουν για το σεξ.

5. Η μέρα έχει μόνο 24 ώρες. Οκτώ ώρες ύπνου, δέκα ώρες στη δουλειά, δύο ώρες για φίλους και κοινωνικές επαφές, 90 λεπτά στο γυμναστήριο, 90 λεπτά για μαγείρεμα, φαγητό και πλύσιμο και μένει μόνο μία ώρα κάθε ημέρα για προσωπικές στιγμές. Για αυτό δε γουστάρουν τα πολλά πολλά.

6. Οι γυναίκες έχουν κρύα χέρια, πόδια, άκρα και άλλα μέρη του σώματος. Οι άνδρες μερικές φορές αισθάνονται λίγο σαν προσωπικές συσκευές θέρμανσης.

7. Όταν οι γυναίκες λένε ότι θέλουν να καθίσουν και να μιλήσουν, οι άνδρες καταλαβαίνουν ‘’έχω τα νεύρα μου’’. Αισθάνεστε πολλές φορές ότι ποτέ δεν θέλουμε να μιλήσουμε για πράγματα που σας αρέσουν, όπως τα σπορ, έτσι όταν ακούτε από μας ότι θέλουμε να μιλήσουμε το εκλαμβάνετε ως μήνυμα ότι κάτι μας έχει ενοχλήσει. Και φυσικά προσπαθείτε να αποφύγετε τη συζήτηση.

8. Οι άνδρες μισούν το πρώτο ραντεβού επειδή πρέπει να προσποιηθούν. Το να λένε ψέματα δεν είναι διασκέδαση. Δεν μπορούν να περιμένουν να παντρευτούν για να μπορέσουν να πουν πώς αισθάνονται πραγματικά για τη Μπρίτζετ Τζόουνς. Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή ενός άνδρα είναι όταν αυτός δεν χρειάζεται πλέον να λέει ψέματα για να κάνει σεξ.

9. Χωρίς ιδρώτα δουλειά δε γίνεται. Δεν θέλουν να ακούσουν για το πόσο σκληρό ήταν το μάθημα γιόγκα της συντρόφου τους, όταν όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στο μάθημα φορούσαν μακιγιάζ


Τι ξενερώνει τους άντρες,βάση του ζωδίου τους


Όλες μας έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές…
να «ψυχολογήσουμε» την συμπεριφορά των ανδρών και να καταλάβουμε τί μπορεί να σκέφτονται και τί είναι αυτό που πραγματικά θέλουν!

Ενώ όλα μπορεί να φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά σε μία νέα γνωριμία ή σχέση, εντελώς ξαφνικά από μία ασήμαντη αφορμή, το όμορφο κλίμα αλλάζει και παρατηρείς ότι ο άνδρας που μέχρι πριν λίγο καιρό έδειχνε ερωτευμένος, τώρα αρχίζει σιγά – σιγά να απομακρύνεται και γίνεται αδιάφορος!

Αν λοιπόν βρίσκεσαι στη φάση που αναρωτιέσαι ΓΙΑΤΙ κάτι άλλαξε ανάμεσά σας, ή απλά θέλεις να προλάβεις το «κακό» και να μάθεις τί πρέπει να αποφύγεις για να μην «ξενερώσει», τότε διάβασε το ζώδιό του και μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις, για να τον κρατήσεις πάντα δίπλα σου!

Κριός
Αν προσπαθήσεις να του επιβληθείς και να του θέσεις τους όρους σου, τότε σίγουρα το παιχνίδι είναι «χαμένο»! Ο άνδρας Κριός είναι πολύ ενθουσιώδης τύπος, ωστόσο το ενδιαφέρον του φεύγει πάρα πολύ γρήγορα, όταν μία γυναίκα προσπαθεί να του περιορίσει την ελευθερία του, τον πιέζει ή έχει πολλές απαιτήσεις.


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

« Αν θέλεις να είσαι μαζί μου, τότε κομμένα τα νυχτοπερπατήματα με τα φιλαράκια σου» : Όσο και να προσπαθήσεις, δεν μπορείς να κόψεις τις συνήθειες του Κριού.


«Που πήγες; Με ποιον ήσουν; Εμένα γιατί δεν μου είπες να έρθω»; Έλεγχο δεν έδινε ούτε στη μαμά του, μην περιμένεις να δώσει σε σένα!


«Αχ πόσο περιμένω τη στιγμή που θα ζήσουμε για πάντα μαζί οι δυο μας, θα παντρευτούμε και θα κάνουμε πολλά όμορφα παιδάκια...»: Είναι σαν να του βάζεις τη θηλιά στο λαιμό με αυτή την ατάκα! Φυσικά και ο Κριός μπορεί να σκεφτεί το γάμο, αλλά καλύτερα να το κάνει από μόνος του, τη στιγμή που δεν το περιμένεις!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Άφησέ του χώρο και χρόνο, δείξε ότι είσαι άνετη και χαλαρή μαζί του και προσπάθησε να τον έχεις... μία κρύο και μία ζέστη. Ο Κριός πρέπει να αισθάνεται ότι είναι «κυνηγός»! Οσες περισσότερες αμφιβολίες έχει για τα αισθήματά σου, τόσο το καλύτερο!

Ταύρος
Ο άνδρας Ταύρος δεν ανέχεται τις επιπολαιότητες αλλά και την ασταθή, κυκλοθυμική συμπεριφορά! Αν λοιπόν αλλάζεις διαρκώς άποψη ή σε «πιάσει» να του λες ψέματα, τότε θα κάνει υπομονή, θα περιμένει να σε πιάσει και σε άλλη ατασθαλία και στη συνέχεια - αν επαναληφθεί αυτή η συμπεριφορά - θα μπει στη διαδικασία να «ξενερώνει»! Αν επιμείνεις ή του θέσεις τελεσίδικο χρόνο για να αποφασίσει για κάτι που αφορά τη σχέση σας, τότε και σε αυτή την περίπτωση, θα πιεστεί και θα χάσει το ενδιαφέρον του!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

« Βλέπεις τη σχέση μας σοβαρά; Τι θα γίνει με μας ; Σου δίνω προθεσμία 3 μέρες για να μου απαντήσεις»: Ο Ταύρος θέλει το χρόνο του για να πάρει αποφάσεις.


«Δεν ξέρω τι θέλω αυτό τον καιρό και τι χρειάζομαι»: Ακόμα και αν δεν το εννοείς και το πεις απλά για να τον «πικάρεις» είναι μεγάλο λάθος. Ο Ταύρος αναζητά πάντα ένα άτομο σοβαρό, τίμιο, που να ξέρει τι ζητάει από τη ζωή!


«Το ξέρω ότι κάναμε σχέδια για σήμερα, αλλά τώρα δεν έχω κέφια για να βγούμε. Το κανονίζουμε για αύριο καλύτερα»: Η ασυνέπεια και τα ψεματάκια είναι το χειρότερο που μπορείς να του κάνεις!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Ο λόγος σου να είναι συμβόλαιο και η συμπεριφορά σου σταθερή. Μην σε πιάνει το άγχος και οι ανασφάλειές σου και προσπαθείς να του κρύψεις πράγματα για σένα ή ακολουθείς «κόλπα» για να τον εξιτάρεις! Τα μόνα που θέλει είναι 1) αισθησιασμός, 2) ασφάλεια, 3) σταθερότητα!

Δίδυμος
Σου μιλάει και τον ειρωνεύεσαι, τον αμφισβητείς ή απλά τον βαριέσαι και χασμουριέσαι; Προσπαθείς να του επιδείξεις τις γνώσεις σου και να τον συναγωνιστείς ότι ξέρεις πολλά περισσότερα; Ζηλεύεις και έχεις πολύ κτητική συμπεριφορά; Τότε ναι, ο άνδρας Δίδυμος σύντομα θα χάσει το ενδιαφέρον του! Να ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με έναν άνδρα, που θα μείνει για πάντα ένα μικρό παιδί!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Νομίζω ότι δεν ξέρεις τι λες, άκουσέ με και μένα λίγο, κάτι παραπάνω θα ξέρω»: Διακόπτεις το Δίδυμο; Αμφισβητείς τις γνώσεις του; Τότε φεύγει το ερωτικό ενδιαφέρον....


«Πολύ μιλάς, με κούρασες ...άσε και κανέναν άλλον να πει καμιά κουβέντα»: Μην περιμένεις τον Δίδυμο να σταματήσει να μιλά. Αν δεν σε ενδιαφέρουν όσα σου λεει και του το δείχνεις, τότε σίγουρα αυτός θα βρεις γρήγορα κάποια άλλη, που θα του επαινεί την εξυπνάδα του!


«Δες επιτέλους τη σχέση μας λίγο πιο σοβαρά...Όλο άλλες κοιτάζεις, δεν νοιάζεσαι για μένα»: Γκρίνια, παράπονα, ζήλιες και απαιτήσεις;;; Προσοχή, θα φύγει μακριά!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Εκτός από ερωτική του σύντροφος, γίνε η καλύτερή του φίλη! Διατήρησε ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον κλίμα επικοινωνίας μεταξύ σας και άφησέ του απεριόριστες ελευθερίες!

Καρκίνος
Ο άνδρας Καρκίνος, από τη στιγμή που ερωτευτεί είναι αρκετά δύσκολο να «ξενερώσει»! Θα πρέπει να γίνουν αρκετά «παρατράγουδα» για να χάσει το ενδιαφέρον του! Αν λοιπόν τον παραμελήσεις και δεν του δείχνεις πλέον το ενδιαφέρον σου, τον προσβάλεις και τον μειώνεις και αρχίζει να αμφισβητεί τα συναισθήματά σου, να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα βαρεθεί!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Ρε παιδί μου είσαι πολύ “μαμάκιας”, γίνε άντρας επιτέλους»: Η αλήθεια είναι ότι ο άνδρας Καρκίνος έχει πολύ μεγάλη αδυναμία στη μαμά του. Αυτό είναι κάτι που πρέπει αναγκαστικά να αποδεχτείς, χωρίς να το κρίνεις...


«Εντάξει το ξέρω ότι με αγαπάς και ότι ενδιαφέρεσαι, δεν χρειάζεται να μου λες όλο τα ίδια και τα ίδια, με πιέζεις»: Αν προσβάλεις τον Καρκίνο, ενώ σου εκδηλώνει τα συναισθήματά του, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα..


«Δεν είσαι και ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου ..»: Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό, δεν χρειάζεται να του το ομολογήσεις έτσι ψυχρά ...


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Κάνε τη σχέση σας ένα ρομαντικό παραμύθι! Επιβεβαίωσέ του τα συναισθήματά σου, γιατί ο Καρκίνος είναι ο άνδρας που θέλει αγκαλίτσες, χαδάκια και φιλάκια!


Λέων
Θαύμασες κάποιον άλλον άντρα; Του κάνεις κριτική και τον μειώνεις; Θέλεις να έχεις εσύ τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη σχέση σας; Τότε ναι, ο άνδρας Λέων πολύ γρήγορα θα χάσει το ενδιαφέρον του, γιατί πολύ απλά θέλει να είναι αυτός ο αρχηγός της σχέσης.


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Δεν σου πάει αυτό που φοράς σήμερα, νομίζω ότι σε παχαίνει»: Εδώ καθόταν με τις ώρες για να ετοιμαστεί και να δει τι θα φορέσει για να σε εντυπωσιάσει και εσένα δεν σου αρέσει; Ο Λέοντας θέλει μόνο επαίνους.


« Μωρό μου αν μου έλεγαν να διαλέξω εσένα ή τον Ρουβά, φυσικά και θα διάλεγα τον Ρουβά»: Κάποια πράγματα δεν τα λέμε ούτε για αστείο σε έναν Λέοντα. Μα ποιος είναι ο Ρουβάς τέλος πάντων; Δεν μπορεί να είναι καλύτερος από τον Λιονταρίνο σου!


« Δεν γίνεται να αποφασίζεις εσύ συνέχεια για τα πάντα. Άσε με και εμένα να πάρω καμιά πρωτοβουλία»: Σημασία δεν έχει το τι θα του πεις του Λέοντα, αλλά ο τρόπος! Σίγουρα δεν ανέχεται τους τσαμπουκάδες και την αγένεια. Φυσικά και θέλει να παίρνει αυτός όλες τις αποφάσεις, αν όμως του ζητήσεις κάτι με τρόπο τρυφερό και γλυκό, τότε δεν θα σου χαλάσει χατίρι!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Θαύμασέ τον σαν να είναι ο βασιλιάς σου, κάνε του επαίνους και δώσε του την ευκαιρία να παίρνει πρωτοβουλίες!


Παρθένος
Ο άνδρας Παρθένος είναι πολύ σοβαρός και μετρημένος, θα αρχίσει λοιπόν να χάνει το ενδιαφέρον του, αν διαπιστώσει ότι η γυναίκα που έχει απέναντί του είναι ασταθής, δεν περιποιείται τον εαυτό της και δεν κρατά το λόγο της. Να θυμάσαι πως ο Παρθένος αν και ασκεί σκληρή κριτική, δεν μπορεί να την δέχεται από το ταίρι του!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

« Έχω μεγάλη εμπειρία από σχέσεις, έχουν περάσει τόσοι άντρες από τη ζωή μου»: Μπορεί να το εννοείς αυτό που λες, όμως καλό είναι ο Παρθένος να μην ξέρει όλες τις λεπτομέρειες της ερωτικής σου ζωής. Αναζητά μία συνεσταλμένη γυναίκα, που σίγουρα θα έχει πολύ λιγότερες εμπειρίες από εκείνον.


«Τι δουλεύεις τόσες ώρες, νομίζεις ότι θα πάρεις περισσότερα λεφτά»; Ο Παρθένος είναι εργασιομανής, θέλει να προοδεύει και να εξελίσσεται επαγγελματικά. Αν ειρωνευτείς αυτή την ανάγκη του και τον μειώσεις, τότε σίγουρα θα «χαλαστεί»!


«Γιατί δεν μου εκδηλώνεσαι; Δείξε μου τα συναισθήματά σου ...πες μου μια γλυκιά κουβεντούλα»: Ο Παρθένος δεν είναι ο άνδρας που θα σου τάξει λαγούς με πετραχήλια και μετά από λίγο θα εξαφανιστεί. Μην περιμένεις να ακούσεις ρομαντικές ερωτικές εξομολογήσεις. Με το να τον πιέζεις και να του γκρινιάζεις να σου εκδηλωθεί, σίγουρα θα τον απομακρύνεις!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Ο Παρθένος δεν πρόκειται να αλλάξει το πρόγραμμά του για κανέναν, γι’ αυτό προσπάθησε εσύ να προσαρμοστείς στους ρυθμούς του. Δείξε σταθερή συμπεριφορά απέναντί του και απέδειξε τα συναισθήματά σου με έμπρακτο τρόπο!


Ζυγός
Ο άνδρας Ζυγός ξενερώνει με τις γυναίκες που «μουτρώνουν» με το παραμικρό, που ζηλεύουν και συμπεριφέρονται μίζερα. Δεν του αρέσουν οι εντάσεις, γι’ αυτό αν μία γυναίκα τροχίζει διαρκώς τα νύχια της για καβγά, τότε ο Ζυγός «την κάνει με ελαφρά...»!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

« Δεν έχω καμία διάθεση να βγω πάλι για διασκέδαση, αν θέλεις να με δεις, τότε κανόνισε να κάνουμε κάτι οι δυο μας»: Ο Ζυγός είναι λάτρης της παρέας και της διασκέδασης. Αν εσύ προτιμάς να βρίσκεστε διαρκώς οι δυο σας στη «φωλίτσα» σας και δεν σου αρέσει να περνάτε και χρόνο με παρέα, τότε ναι, θα βαρεθεί!


«Αν νομίζεις ότι μπορείς εσύ να κοροϊδέψεις εμένα, τότε είσαι πολύ γελασμένος, αφού σε βλέπω πώς κοιτάζεις σαν «ξερολούκουμο» κάθε θηλυκό»: Ο Ζυγός είναι «φλερτατζής» και αρκετά κοινωνικός, όμως με την γκρίνια το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να τον ωθήσεις ακόμα περισσότερο σε αυτό, που τόσο πολύ σε εκνευρίζει σε αυτόν !


«Αποφάσισε επιτέλους τι θες από εμένα ...»: Μην περιμένεις να αποφασίσει, γιατί όσο πιέζεις τον Ζυγό και του βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρει μία απόφαση, τόσο τον απομακρύνεις!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Κάνε τη σχέση σας μία ατελείωτη διασκέδαση! Μην του θέτεις «τελεσίδικα» και προσπάθησε να μην είναι απότομη η συμπεριφορά σου απέναντί του, ακόμα και όταν το αξίζει! Με διπλωματία και ευγένεια μπορείς να κάνεις έναν Ζυγό ...ότι θέλεις!


Σκορπιός
Προσπαθείς με «τερτίπια» αδιαφορίας ή με ψεύτικες δηλώσεις να τον κάνεις να ζηλέψει; Τον αποφεύγεις ερωτικά; Του μιλάς διαρκώς για τον πρώην σου; Τότε ο Σκορπιός δεν θα ανεχτεί για πολύ τα παιχνιδάκια, γρήγορα θα βαρεθεί και θα ξεκινήσει να αναζητά νέες συγκινήσεις.


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Θυμάμαι ο πρώην μου ήταν απίστευτος στο σεξ»: Αν πεις αυτή την ατάκα στο Σκορπιό, τότε πολύ απλά θα σου απαντήσει “Τότε πήγαίνε στον πρώην σου” και θα φροντίσει να κάνει τα πάντα για να μετανιώσεις για την κουβέντα που ξεστόμισες.


«Μην με αγγίζεις, έχω τα νεύρα μου μαζί σου και δεν έχω όρεξη ούτε για αγκαλίτσες, ούτε και για χαδάκια»: Απορρίπτεις ερωτικά έναν Σκορπιό; Τότε να ξέρεις ότι θα έχεις να αντιμετωπίσεις τις ολέθριες συνέπειες...Οχι μόνο θα βαρεθεί, αλλά θα κάνει τα πάντα για να τον παρακαλάς εσύ και αυτός να σου λεει όχι!


«Δεν έχεις το δικαίωμα να θέλεις να τα ξέρεις όλα και εσύ να κρατάς μυστικά από μένα. Αν θες να τα πάμε καλά, τότε θα δίνεις και εσύ λογαριασμό σε μένα»: Ο άνδρας Σκορπιός δεν ανέχεται τελεσίδικα, ούτε διατακτικό υφάκι! Πρέπει να του δίνεις αναφορά για τα πάντα , αλλά να ξέρεις ότι αυτός πάντα θα κρατά μυστικά από εσένα!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Δείξε του με πάθος τα συναισθήματά σου, άφησέ τον να «εισβάλλει» στη ζωή σου και να μην έχει ποτέ καμία αμφιβολία, για το πώς σκέφτεσαι και πώς αισθάνεσαι!


Τοξότης
Ο αισιόδοξος, φιλόδοξος και δραστήριος άνδρας Τοξότης, βαριέται πολύ εύκολα την γυναίκα που δεν έχει προσωπική ζωή και ενδιαφέροντα, που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο μαζί του, τον πιέζει και του κάνει μούτρα όταν αυτός θέλει να νιώθει ελεύθερος!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Καλά τέτοια ώρα με θυμήθηκες; Όλη μέρα περίμενα ένα τηλεφώνημά σου ...»: Μην προσπαθήσεις να βάλεις σε ένα πρόγραμμα τις επικοινωνίες σου με τον άνδρα Τοξότη, γιατί όχι μόνο θα αποτύχεις, αλλά θα τον κουράσεις κιόλας!


«Ακύρωσα το γυμναστήριο και τον καφέ με τις φίλες μου για να σε δω. Βρες επιτέλους και εσύ περισσότερο χρόνο για μένα »: Αν ο άνδρας Τοξότης καταλάβει ότι τα πάντα στη ζωή σου περιστρέφονται γύρω από αυτόν, θα χάσει το ενδιαφέρον του. Γιατί να αλλάξεις το πρόγραμμα σου και να αλλάξει τις δραστηριότητές σου, αφού αυτός ποτέ δεν θα το έκανε αυτό για σένα;


«Αυτός ο φίλος σου δεν μου αρέσει καθόλου, νομίζω ότι σε παρασύρει! Δεν θέλω να βγαίνετε οι δυο σας»: Όποια γυναίκα προσπαθήσει να του βάλει ηθικά διλήμματα και να τον ξεκόψει από τους φίλους του, θα το μετανιώσει πικρά! Ακόμα και δίκιο να έχεις, δεν πρόκειται να το βρεις, γιατί ο άνδρας Τοξότης βάζει τη φιλία πάνω από όλα!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Κάνε τη σχέση σας ένα ευχάριστο, διασκεδαστικό πάρτι! Προγραμμάτισε ταξίδια, βραδιές με φίλους και ζήσε στο πλάι του την κάθε στιγμή με ενθουσιασμό. Άφησέ τον κάποιες στιγμές να διατηρεί και τις αμφιβολίες του για τα αισθήματά σου, γιατί ο άνδρας Τοξότης λατρεύει τα «δύσκολα»!


Αιγόκερως
Ο άνδρας Αιγόκερως μπορεί εύκολα να «ξενερώσει» με μία γυναίκα που: 1) δεν έχει στόχους και φιλοδοξίες για τη ζωή, 2) προσπαθεί με τον τρόπο της να τον ανταγωνιστεί, 3) είναι αρκετά φιλελεύθερη και προοδευτική.


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Και που δουλεύεις τόσες ώρες τι καταφέρνεις; Εγώ και λιγότερο δουλεύω και περισσότερα λεφτά βγάζω»: Ακόμα και αν πάνω σε κουβέντα σου ξεφύγει και μειώσεις - άθελά σου - την δουλειά του, μην παραξενευτείς αν το τηλέφωνό σου δεν ξαναχτυπήσει!


« Γιατί δεν βγαίνουμε, γιατί δεν διασκεδάζουμε, σπάνια με κερνάς και ένα δωράκι μου κάνεις μόνο στη γιορτή μου»: Ο Αιγόκερως υπολογίζει το χρήμα, δεν του αρέσει να το σκορπά άσκοπα σε εξόδους και δώρα! Αν εμμέσως τον πεις τσιγκούνη, τότε δεν θα μπορέσει ποτέ να σε πάρει στα σοβαρά!


«Μίλησα σήμερα με τον πρώην μου τον Κώστα, θυμάσαι σου είχα πει ότι κρατάμε φιλικές επαφές. Κανονίσαμε να πάμε για καφέ, θέλεις να έρθεις μαζί»;: Μην περιμένεις ο άνδρας Αιγόκερως να έχει τόσο προοδευτικές ιδέες. Δεν του αρέσουν οι τόσο φιλελεύθερες γυναίκες, γι’ αυτό και αν δείξεις ότι είσαι τόσο προοδευτική, θα πάψει να σου έχει εμπιστοσύνη !


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Ο άνδρας Αιγόκερως θέλει αγάπη, φροντίδα, υποστήριξη αλλά και ...σεβασμό! Δείξε του πίστη, αφοσίωση αλλά και θαυμασμό για τα επιτεύγματά του και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!


Υδροχόος
Ο άνδρας Υδροχόος θα βαριόταν πολύ γρήγορα, μία γυναίκα που δεν έχει όνειρα, δεν προβληματίζεται για ότι συμβαίνει γύρω της και το μόνο που την νοιάζει είναι τα λούσα, η διασκέδαση και ο έρωτας! Επειδή είναι λάτρης της ελευθερίας, θα έτρεχε μακριά από την γυναίκα που θα προσπαθούσε να του τη στερήσει!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Τι θα κάνουμε το Σαββατόβραδο; Δεν μπορώ συνέχεια να κανονίζουμε τελευταία στιγμή, πρέπει επιτέλους να μπεις σε ένα πρόγραμμα»: Όχι μόνο δεν θα καταφέρεις να βάλεις τον άνδρα Υδροχόο σε πρόγραμμα, αλλά με μία τέτοια ατάκα σίγουρα θα τον απομακρύνεις, αφού βαριέται οικτρά να βάζει σε πρόγραμμα τη ζωή του!


«Ονειρεύομαι τη ζωή μου μαζί σου! Εγώ και εσύ στο σπιτάκι μας, με τα παιδάκια μας και τίποτα άλλο ...»: Φυσικά και ο άνδρας Υδροχόος κάποια στιγμή παντρεύεται, όμως τον πνίγει και μόνο η σκέψη και η κουβέντα περί αιώνιας αγάπης, γάμου και οικογένειας!


«Δεν μου αρέσει να μιλάς με άλλες γυναίκες, θέλω αν είμαι η μοναδική γυναίκα της ζωής σου»: Πρέπει να δεχτείς το γεγονός ότι ο άνδρας Υδροχόος είναι πολύ κοινωνικός, έχει σταθερές φιλίες με γυναίκες και δεν πρόκειται ποτέ να κόψει τις αγαπημένες του συνήθειες, για κανέναν και για τίποτα!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Γίνε το καλύτερο και πιο έμπιστο φιλαράκι του! Δείξε ενδιαφέρον για τις δραστηριότητές του και αιφνιδίασέ τον με εκπλήξεις που τόσο πολύ του αρέσουν!


Ιχθύς
Γρήγορα μπορεί να του φύγει ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον, όταν μία γυναίκα του μιλήσει απότομα, τον προσβάλει ή η συμπεριφορά της είναι αρκετά έκρυθμη και η σχέση είναι γεμάτη με καβγάδες και χωρισμούς!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Σε ποιον κόσμο νομίζεις ότι ζεις; Προσγειώσου λίγο στην πραγματικότητα...Νομίζεις ότι πιστεύω όλα όσα μου λες»; Ο άνδρας Ιχθύς όταν είναι ερωτευμένος, εκδηλώνει τα συναισθήματά του με τρόπο υπερβολικό! Παρόλο που θα ακούσεις πολλά λόγια που μέσα σου μπορεί να τα αμφισβητείς, αν λειτουργήσεις καχύποπτα απέναντί του και θελήσεις να τον προσγειώσεις, στην πραγματικότητα θα αδιαφορήσει!


« Μην με παίρνεις τόσα πολλά τηλέφωνα μέσα στην ημέρα, κουράστηκα να λέμε τα ίδια και τα ίδια, με πνίγεις με την αγάπη σου»: Ο άνδρας Ιχθύς θα θελήσει πολλές φορές μέσα στην ημέρα να σε ακούσει και να σου δείξει τα αισθήματά του, αν όμως καταλάβει ότι γίνεται ενοχλητικός ή ότι δεν του το ανταποδίδεις, θα πληγωθεί και θα μαζευτεί!


«Θέλω το χρόνο μου, μη με πιέζεις»: Μπορεί τα συναισθήματα του Ιχθύ να τα θεωρήσεις δεδομένα...σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι! Αν απομακρυνθείς και τον αφήσεις ελεύθερο, θα στεναχωρηθεί μερικές μέρες, όμως σύντομα θα αναζητήσει αλλού τον έρωτα!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Κάνε τη σχέση σας ένα μοναδικό παραμύθι με εκείνον πρωταγωνιστή! Ρομαντικές εκπλήξεις, πολλές τρυφερές εκδηλώσεις και συναίσθημα δίχως όρια, είναι μερικά από τα «συστατικά» για να τον έχεις πάντα κοντά σου 

Τρόποι για να ξεγελάσετε την πείνα σας


Υπάρχουν στιγμές που το φαγητό γίνεται έμμονη ιδέα και η σκέψη σας είναι...«καρφωμένη» στο ψυγείο, ενώ δεν πεινάτε;Μήπως η κουζίνα γίνεται το «αγαπημένο» σας δωμάτιο, όταν υπάρχει γλυκό στο σπίτι; Παρατηρείτε πως ενώ τρώτε ελάχιστα μέσα στην ημέρα, κάτι συμβαίνει και παίρνετε βάρος ή απλά δεν... μπορείτε να το χάσετε; 

Η ακατάσχετη επιθυμία για φαγητό και η ικανοποίησή της σε στιγμές που δεν πεινάμε τρώγοντας παρορμητικά χωρίς να έχουμε εικόνα του φαγητού μας ονομάζετε τσιμπολόγημα. Το τσιμπολόγημα γίνεται συνήθως «στα κρυφά», δηλαδή χωρίς να έχουμε αίσθηση ούτε της ποιότητας αλλά ούτε και της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουμε και για αυτό συχνά ευθύνεται είτε για το κόλλημα της ζυγαριάς κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας είτε για την «ξαφνική και ανεξήγητη» άνοδο της ζυγαριάς. Μια μπουκιά ψωμί με τυρί, λίγοι ηλιόσποροι, μερικές μπουκιές γλυκό, ένα κρουασανάκι, μερικά τσιπς, ένα κουλουράκι και ξαφνικά καταφέραμε να προσλάβουμε στα κρυφά τόσες θερμίδες όσες αναλογούν σε ένα κανονικό γεύμα.

 Πώς θα μπορούσατε να βάλετε τέλος σε αυτή την «εξαρτημένη» σχέση με το φαγητό σας και να το απολαύσετε άφοβα και στα φανερά, χωρίς να φορτώνεστε με παραπανήσιες θερμίδες; Ξεχαστείτε! Έχει παρατηρηθεί πως η ακατάσχετη όρεξη για τσιμπολόγημα δεν διαρκεί παρά μόνο λίγα λεπτά. Από εκεί και έπειτα αρχίζει σιγά-σιγά να εξασθενεί. Αρκεί λοιπόν να βρείτε τρόπους για να απασχολήσετε το μυαλό και την όρεξή σας για λίγα λεπτά… δοκιμάστε: 

Κάντε μια βόλτα Μασήστε μια τσίχλα/ πιείτε ένα light αναψυκτικό/ πλύνετε τα δόντια σας Σηκώστε το ακουστικό… και πείτε τα με φίλους ή κάντε τα προγραμματισμένα τηλεφωνήματά σας Αντί να ανοίξετε το ψυγείο σας....ανοίξτε την ντουλάπα σας και βάλτε την σε μια τάξη Κάντε ένα χαλαρωτικά μπάνιο Σε περίπτωση που τελικά υποκύψετε … θυμηθείτε: Φροντίστε να έχετε τα τρόφιμα που θεωρείται «πειρασμούς» σε σημεία δύσκολης πρόσβασης μέσα στο ντουλάπι ή το ψυγείο, ενώ μπορείτε να τοποθετήσετε πιο ισορροπημένες επιλογές, όπως φρούτα ή λαχανικά σε περίοπτη θέση. 

Καταναλώστε την ελάχιστη δυνατή ποσότητα, π.χ. ενα σοκολατάκι αντί για μια ολόκληρη σοκολάτα! Σταματήστε να τσιμπολογάτε στα κρυφά. Εφόσον δεν μπορείτε να αντισταθείτε φροντίστε να ελέγξετε την ποσότητα του φαγητού που θα φάτε, σερβίρετέ το λοιπόν σε πιάτο και καταναλώστε το «στα φανερά».

Τι λέει ο μήνας γέννησής σας για το επάγγελμά σας;


Η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών της Βρετανίας αποφάσισε να κάνει μία χρήσιμη έρευνα....
Αντιστοίχισε τους μήνες γεννήσεως χιλιάδων πολιτών με 19 διαφορετικά επαγγέλματα.

- Τον Ιανουάριο γεννιούνται αναλογικά περισσότεροι...

γιατροί και εισπράκτορες, αλλά λιγότεροι μεσίτες.

- Τον Φεβρουάριο γεννιούνται πολλοί καλλιτέχνες και τροχονόμοι, αλλά λιγοστοί φυσικοί.

- Τον Μάρτιο καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις πιλότων και μουσικών.

- Τον Απρίλιο και τον Μάιο τα επαγγέλματα είναι εν πολλοίς μοιρασμένα, με μια προτίμηση τον Μάιο στην γέννηση πολιτικών.

- Τον Ιούνιο γεννιούνται πολλά στελέχη επιχειρήσεων – και επίσης έχουν γεννηθεί πέντε από τους 22 νομπελίστες Ειρήνης…

- Τον Ιούλιο γεννιούνται πολλοί οικοδόμοι, οδηγοί τραίνων αλλά και αρκετοί συγγραφείς και καλλιτέχνες.

- Τον Αύγουστο επίσης καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις οικοδόμων.

- Τον Σεπτέμβριο τα δύο επαγγέλματα με τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων είναι αυτά των φυσικών και των αθλητών. Λιγότερο πιθανό, εξάλλου, είναι να γίνει κανείς οικοδόμος και κομμωτής.

- Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα επαγγέλματα επίσης είναι μοιρασμένα με αρκετές μεγάλες προσωπικότητες των τεχνών που αυτοκτόνησαν ή χάθηκαν νωρίς στην πρώτη θέση. Επίσης, πολλές γυναίκες επιστήμονες ή μηχανικοί εμφανίζονται το Νοέμβρη. Ωστόσο, όσοι γεννιούνται αυτούς τους δύο μήνες φαίνεται πως έχουν πλεονέκτημα στην επιβίωση.

- Τον Δεκέμβριο, τέλος, οι οδοντίατροι είναι το επάγγελμα που εμφανίζεται συχνότερα από τον μέσο όρο.

Γενικά, πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως ο μήνας γεννήσεως επηρεάζει τα πάντα – από την ευφυΐα έως το προσδόκιμο επιβίωσης.

Μπλουζάκι θα... φορτίζει κινητά!

Μπλουζάκι θα... φορτίζει κινητά! Άλλο ένα σημαντικό βήμα έγινε για τη δημιουργία ρούχων που μελλοντικά θα μπορούν να φορτίζουν κινητά τηλέφωνα κι άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμα και φορητούς υπολογιστές. Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα στις ΗΠΑ κατάφεραν να βρουν ένα τρόπο να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε ένα κοινό φανελάκι τύπου «τι-σερτ».
Οι ερευνητές, μ’ επικεφαλής τον καθηγητή μηχανολόγο-μηχανικό Σιαοντόνγκ Λι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά "Advanced Materials", σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποίησαν ένα φθηνό κοντομάνικο μπλουζάκι που αγόρασαν από ένα κατάστημα της γειτονιάς και το εμπότισαν με ένα διάλυμα φθοριούχου άλατος.
Στη συνέχεια, στέγνωσαν το ρούχο και το θέρμαναν σε υψηλές θερμοκρασίες σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο. Οι ίνες του ρούχου μετατράπηκαν από κυτταρίνη σε ενεργό άνθρακα στη διάρκεια της διαδικασίας, χωρίς όμως το υλικό να χάσει την ευκαμψία του.
Χρησιμοποιώντας μικρά τμήματα των ινών του ρούχου ως ηλεκτρόδια, οι ερευνητές έδειξαν ότι αυτό μπορούσε να λειτουργήσει ως πυκνωτής (κάθε διάταξη που μπορεί να αποθηκεύει και έπειτα να αποδίδει ηλεκτρική ενέργεια). Οι πυκνωτές περιέχονται σχεδόν σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή που κυκλοφορεί στο εμπόριο.
Οι επιστήμονες κατόρθωσαν να βελτιώσουν περαιτέρω την ενεργειακή απόδοση του ρούχου-πυκνωτή, επικαλύπτοντας τις ίνες του με οξείδιο του μαγγανίου πάχους μόλις ενός νανομέτρου (δισεκατομμυριοστού του μέτρου).
Οι δοκιμές με το «ηλεκτροφόρο τι-σερτ» έδειξαν ότι μπορεί να επαναφορτίζεται χιλιάδες φορές, χωρίς να χάνει πάνω από το 5% της απόδοσής του. Για τη δημιουργία ενός «σταθερού υψηλής ενεργειακής απόδοσης σούπερ-πυκνωτή» έκαναν λόγο οι ερευνητές.
«Κάθε μέρα φορούμε ρούχα. Μια μέρα τα βαμβακερά φανελάκια μας θα έχουν κι άλλες λειτουργίες, για παράδειγμα θα αποτελούν μια εύκαμπτη συσκευή αποθήκευσης ενέργειας με την οποία θα φορτίζουμε το κινητό ή το iPad μας», δήλωσε ο καθηγητής Σιαοντόνγκ Λι.

Τραγωδία με 17χρονο στη Βραζιλία

Τραγωδία με 17χρονο στη Βραζιλία Αλλη μία τραγωδία «χτύπησε» το ποδόσφαιρο.

Μετά τον θάνατο του Πιερμάριο Μοροζίνι και την περιπέτεια του Φαμπρίς Μουάμπα, ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής από τη Βραζιλία άφησε την τελευταία του πνοή στον αγωνιστικό χώρο.

Πρόκειται για τον Αρούνα Βενούτο Λουίς Ράμος ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας του, Σάο Μπερνάρντο, με την Πορτουγκέζα Σαντίστα για το πρωτάθλημα U-17.

Ο άτυχος παίκτης δεν συγκρούστηκε με κάποιον, αλλά έπεσε μόνος του στο έδαφος και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου «έσβησε».

Ο 17χρονος, που τον αποκαλούσαν «ο νέος Πελέ», δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και η αιτία του θανάτου του είναι, όπως όλα δείχνουν, η καρδιακή προσβολή.

Στον τελικό η Εθνική Ομάδα Νέων

Και το καλοκαίρι του 2012 ανήκει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως και πολλά καλοκαίρια από το 2004 και μετά. Η Εθνική ομάδα των Νέων έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλά με τις επιδόσεις της.
Κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» η ομάδα του Κώστα Τσάνα κέρδισε στον ημιτελικό του Euro U-19 την Αγγλία με 2-1 στην παράταση και την Κυριακή (9.30 μ.μ.) θα διεκδικήσει το τρόπαιο ξανά (όπως πριν από πέντε χρόνια) από την Ισπανία.
Οι Ελληνες διεθνείς απέδειξαν την αξία τους και έστειλαν μήνυμα παντού, κυρίως στους συνομήλικούς τους, τους οποίους μαστίζει η ανεργία, πως κάνουμε θαύματα όταν λειτουργούμε ομαδικά. Οπως και πριν από μερικές εβδομάδες η Εθνική ομάδα των Ανδρών έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Παραδοσιακά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νέων φέρνει επιτυχίες, καθώς συμμετέχει για 5η φορά σε τελική φάση, ενώ το 2007 έφτασε μέχρι τον τελικό, έχασε από την Ισπανία, αλλά κέρδισε, με τον Νίνη, τον τίτλο του πολυτιμότερου παίχτη.
Η επόμενη γενιά απ' εκείνη έβγαλε χθες τη μαγκιά της στο γήπεδο «Λιλεκούλα» του Ταλίν και αφού άλλαξε τα... φώτα των «λιονταριών», υποχρέωσε τους οικοδεσπότες να αλλάξουν φώτα στα αποδυτήρια διότι κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών οι θριαμβευτές έσπασαν τις λάμπες!
Κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας Σωκράτης Διούδης. Κλήθηκε εσπευσμένα να πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου, όταν εντελώς άδικα ο Δανός διαιτητής Κεν Χάνσεν απέβαλε τον Καπίνο ανακαλύπτοντας πέναλτι στην πεντακάθαρη επέμβαση που έκανε πάνω στον Αφόμπε.
Ο 19χρονος τερματοφύλακας του Αρη, αν και κρύος απέναντι στον Χαλ, απέκρουσε την εκτέλεση του Αγγλου από τα έντεκα μέτρα.
Ψυχραιμία
«Στη φάση του πέναλτι απλώς προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα μου. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα. Δεν σταματήσαμε να κυνηγάμε τη νίκη ούτε για ένα λεπτό. Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά», δήλωσε ο Διούδης, ο οποίος και στην υπόλοιπη διάρκεια του ματς ήταν εκπληκτικός.
Ο πρώην συμπαίχτης του στον Αρη και νυν της ΑΕΚ Μαυρουδής Μπουγαΐδης, που «έγραψε» το 1-0 (38΄), τόνισε: «Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Αυτό το ματς ήταν η υπέρβαση του τουρνουά».
Στην επανάληψη οι Αγγλοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή και στο 56΄ ισοφάρισαν με κεφαλιά του Αφόμπε και πήραν τα ηνία του αγώνα. Ομως υπολόγιζαν χωρίς τον Διούδη, που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις στις ευκαιρίες των Μπεραΐνο (70΄), Μπάρκλεϊ (80΄) και Ρέντμοντ (82΄).
Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο και οδηγήθηκε στην παράταση. Και στον ελληνικό θρίαμβο, χάρη στη λόμπα του Λυκογιάννη στο 108΄ που νίκησε τον Τζόνστον και έστειλε την Ελλάδα στον τελικό.
«Ηταν μια πανάξια πρόκριση γιατί παίξαμε με δέκα παίχτες για μεγάλο χρονικό διάστημα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Υπήρχε θέληση, πάθος, ψυχή και οι παίχτες έβαλαν την ομάδα πάνω και από τον εαυτό τους και έδωσαν ό,τι είχαν. Νιώθω καταπληκτικά», δήλωσε ο Κώστας Τσάνας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος υποστήριξε:«Ολη η Ελλάδα νιώθει περήφανη γι' αυτά τα παιδιά».
ΑΓΓΛΙΑ: Τζόνστον, Ντίερ (57΄ Γκάρμπουτ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Κάλομπαχ, Μπεραΐνο (76΄ Ρέντμοντ), Χαλ, Αφόμπε, Λούντστραμ (91΄ Θορν).
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος (71΄ Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας, Διαμαντάκος (45΄+ Διούδης), Κατίδης (104΄ Μπακασέτας), Λυκογιάννης.
  

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη με την τρόικα

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη με την τρόικα Ραντεβού τον... Σεπτέμβρη δίνει η Αθήνα με την τρόικα σε ό,τι αφορά την πολυσυζητημένη επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου. Η απόφαση των ηγετών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ήταν σαφής, όχι όμως και οι δηλώσεις ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ακολούθησαν.
Ο κ. Σαμαράς αλλά και ο κ. Στουρνάρας εξήγησαν με σαφήνεια το ότι αυτή την ώρα δεν τίθεται θέμα συζήτησης με τους δανειστές της χώρας για επαναδιαπραγμάτευση, καθώς -με δεδομένη την ακυβερνησία των τελευταίων τριών μηνών και τον εκτροχιασμό του προγράμματος- δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στους κυβερνητικούς του εταίρους, κ. Βενιζελο και Κουβέλη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Τετάρτης, ότι θα πρέπει άμεσα να γίνουν ορισμένες κινήσεις στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και της μείωσης του κράτους, να σταλεί το μήνυμα ότι τελείωσε η περίοδος της στασιμότητας και αμέσως μετά να τεθούν επί της ουσίας τα θέματα για αλλαγή όρων του Μνημονίου, με το επιχείρημα της μεγάλης ύφεσης. Χρονικά ο κ. Σαμαράς προσδιόρισε την περίοδο της συζήτησης αυτής για το φθινόπωρο και αφού έχουν προηγηθεί επαφές του ίδιου σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν και στη Σύσκεψη Κορυφής δεν φάνηκε να διαφωνεί με τη στρατηγική αυτή, σε συζητήσεις που είχε αργότερα με στελέχη του κόμματός του επέμεινε στην ανάγκη να τεθεί άμεσα το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ενημερωθεί για τις δυσκολίες που πιθανώς να υπάρξουν όχι τόσο στη συζήτηση με την τρόικα, αλλά στην προσπάθεια επικύρωσης των αποφάσεων για αλλαγές στα 17 ευρωπαϊκά Κοινοβούλια που θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ της παροχής πρόσθετων κονδυλίων στην Ελλάδα. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά σημείωναν μάλιστα ότι για τις συζητήσεις με την τρόικα που θα επαναληφθούν στις 24 του μηνός, η ατζέντα έχει εν πολλοίς καθοριστεί. Τα θέματα που θα τεθούν θα είναι:
  • Τα μέτρα για την εξοικονόμηση 11,5 δισ. για τη διετία 2013-2014.
  • Η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων μέτρων, ύψους 3 δισ. ευρώ, για το 2012.
  • Τα ισοδύναμα μέτρα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ από περικοπές λειτουργικών δαπανών, που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
  • Η καθιέρωση περισσότερων δόσεων (3 έως 10) για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος.
  • Η μείωση του φόρου στην εστίαση από το 23% που ισχύει σήμερα στο 13%.

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ενώ στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής αφού όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία να μεριμνήσουν, τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων, όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.
Το υπουργείο σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περυσινού, τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.
Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου και η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 16 Ιουλίου.
Το υπουργείο διευκρινίζει επίσης οτι τόσο για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος όσο και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Επίσης, παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια



Γενικό προφίλ
Το σύνθημα της ημέρας είναι «με την ησυχία σας».
Ό, τι κι αν κάνετε λοιπόν, απολαύστε την στιγμή, χωρίς άγχη και βιασύνες. Κι αν βρίσκεστε σε διακοπές, το τρίπτυχο μπάνιο-φαγητό-ύπνος είναι το πλέον ενδεδειγμένο. Από την άλλη πλευρά, η Σελήνη στον Ταύρο αναδεικνύει θέματα που άπτονται των οικονομικών και της τροφοδοσίας.




ΚΡΙΟΣ

«Πρώτα πόλεμος και μετά ειρήνη»

Συναισθηματικά ζητήματα έρχονται στην επιφάνεια και δεν αποκλείεται να βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Αν και ο Άρης στο Ζυγό σας ζητά κάποια υποχώρηση, εσείς ίσως προτιμήσετε τον πόλεμο που σας πάει καλύτερα. Η άρνηση να ρίξετε νερό στο κρασί σας μπορεί να σας στοιχίζει μια φιλία ή μια σχέση που πλέον δεν σας ενθουσιάζει. Οι γεννημένοι του 1973 θα υπερασπιστείτε τις θέσεις των άλλων.




ΤΑΥΡΟΣ

«Με καλύτερη διάθεση»

Η Σελήνη στο δικό σας ζώδιο είναι ευεργετική για τη σωματική και ψυχική σας κατάσταση. Ίσως νιώσετε πιο ανεβασμένοι και θελήσετε να κάνετε πράγματα που απαιτούν αποφασιστικότητα και επιμονή. Επαγγελματικά, ίσως το αρμονικό κλίμα να διαταραχθεί από έχθρες και ζήλιες από πρόσωπα που δεν περιμένατε. Ερωτικά, υπάρχουν επιλογές αλλά κινείστε αργά. Οι γεννημένοι του 1972 θα κάνετε διακοπές μαζί με άτομα της οικογένειας σας.




ΔΙΔΥΜΟΙ

«Σε ερημικές παραλίες»

Σήμερα, θα βρεθείτε κάπου απόμερα μαζί με το ταίρι σας ή θα κάνετε μια ανάπαυλα για να ετοιμαστείτε για τις ερωτικές σας εξορμήσεις. Πολλοί από εσάς θα διαφοροποιήσετε το στυλ σας ενώ θέματα εκπαίδευσης και σπουδών θα σας απασχολήσουν ανεξαρτήτως ηλικίας. Μπορεί κάποιες μεσολαβήσεις να μην είναι τόσο εύκολες, δεν είναι όμως και ακατόρθωτες. Οι γεννημένοι του 1983 θα κάνετε καλή διαχείριση των οικονομικών σας.




ΚΑΡΚΙΝΟΣ

«Συναισθηματική άπνοια»

Επαφές με φίλους μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε ασφαλείς ενώ τα προβλήματα κάποιων ίσως σας αναστατώσουν. Οι ανησυχίες σε σχέση με τα οικονομικά σας δεν είναι ουσιαστικές αλλά περισσότερο μεταδιδόμενες από άλλους. Αποφύγετε να ζητήσετε βοήθεια από τους γονείς ή μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους για να μην πιαστείτε μαλλί με μαλλί. Οι γεννημένοι του 1987 ίσως ασχοληθείτε με την διατροφή σας.




ΛΕΩΝ

«Αγναντεύοντας από ψηλά»

Σήμερα, αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στην κορυφή της ιεραρχίας, αφού εσείς αποφασίζετε για το πώς θα εξελιχθούν κάποιες υποθέσεις. Παράλληλα, με άτομα που σας περιβάλλουν ίσως δημιουργηθούν κάποιες έριδες και αντιληφθείτε ότι δεν και τόσο εύκολο να αποκατασταθούν οι σχέσεις σας. Ερωτικά, θα ακούσετε αλλά δεν παρασυρθείτε από τις συμβουλές των φίλων. Οι γεννημένοι του 1983, δεν θα δεχτείτε το "όχι".




ΠΑΡΘΕΝΟΣ

«Κάντε το σύνθετο απλό»

Θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τους νόμους και τους ηθικούς κανόνες θα σας απασχολήσουν ενώ οι σχέσεις με άτομα από απόσταση μπορούν να είναι ζεστές και ευχάριστες. Οικονομικά, είστε αγχωμένοι, αφού έχετε μόνο έξοδα και καθόλου έσοδα. Σκεφτείτε θετικά όσον αφορά στο μέλλον σας και δείξτε εμπιστοσύνη στο νέο δρόμο που έχετε χαράξει. Οι γεννημένοι του 1970 θα βάλετε πάνω από όλα τα επαγγελματικά σας σχέδια.




ΖΥΓΟΣ

«Νιώθετε καλά»

Σήμερα, δεν ζητάτε εξηγήσεις διότι έχετε βγάλει τα συμπεράσματα σας και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να επιμένετε σε καταστάσεις που έχουν τελειώσει. Από την άλλη, νιώθετε δυνατοί για νέα ξεκινήματα, ακόμα και αν γίνονται από καθήκον και όχι επειδή τα θέλετε. Το σύμπαν σας παρέχει όλη τη δύναμη και την ενέργεια που χρειάζεστε για να τα βγάλετε πέρα και με το παραπάνω. Οι γεννημένοι του 1973 ίσως αποξενωθείτε συναισθηματικά από το ταίρι σας.




ΣΚΟΡΠΙΟΣ

«Με πελώριο χαμόγελο»

Οι άλλοι θέλουν διακοπές και ακρογιαλιές και εσείς λέτε να τους κάνετε το χατίρι, ακόμα και αν χρειαστεί να το παίξετε λίγο δύσκολοι και απρόθυμοι στην αρχή. Θέματα που αφορούν το σύντροφο μπορεί να μη γίνεται να επιλυθούν άμεσα όμως καταφέρνετε να οδηγήσετε το πράγματα εκεί που θέλετε μέσα από ελιγμούς και παιχνίδια εξουσίας. Οι γεννημένοι του 1973 θα έχετε πολλαπλές μυστικές επιλογές.




ΤΟΞΟΤΗΣ

«Ζείτε τη στιγμή»

Αν είστε σε διακοπές η επαφή με τη φύση θα σας ισορροπήσει, αρκεί να αποφύγετε τις καταχρήσεις. Και είναι σκόπιμο να κρατήσετε δυνάμεις, αφού κάποιες δουλειές δεν μπορούν να περιμένουν. Ακόμα και αν δεν σκεφτείτε εσείς τις υποχρεώσεις σας, θα φροντίζουν να σας ...σκεφτούν αυτές! Τα περισσότερα προβλήματα πάντως αλλά και «μπηχτές» έρχονται από το φιλικό σας περιβάλλον. Οι γεννημένοι του 1976 θα αντιδράσετε έξυπνα σε κάποιες συναισθηματικές παγίδες.




ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

«Η καρδιά χτυπά με πάθος»

Θέλετε να δείξετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα πως πέρα από την δουλειά αγαπάτε και ..αυτά, με αποτέλεσμα να έρθετε πολύ πιο κοντά, εγκαταλείποντας για λίγο τις επαγγελματικές σας προτεραιότητες. Βέβαια, στο πίσω μέρος του μυαλό σας υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο οι υφιστάμενοι σας θα τα καταφέρουν χωρίς εσάς, ωστόσο δεν τις αφήνετε να σας κυριεύσουν. Οι γεννημένοι του 1989 θα κάνετε κάποιο εργασιακό συμβιβασμό.




ΥΔΡΟΧΟΟΣ

«Είναι εκεί... μέσα»

Οικογενειακές συγκεντρώσεις με καλό φαγητό και καλή παρέα μπορεί να αποδειχθούν κάτι παραπάνω από ευχάριστες. Ένας συνεργάτης ίσως δείξει κάποια επιθετικότητα στη μεταξύ σας επικοινωνία αλλά με τον τρόπο σας θα τον βάλετε στη θέση του. Παράλληλα, με το Δία και την Αφροδίτη στους Διδύμους, ο έρωτας σας προσκαλεί για να ...ξεφαντώσετε! Οι γεννημένοι του 1974 θα συνάψετε κάποιες συμφωνίες.




ΙΧΘYΕΣ

«Με το πάσο σας»

Σήμερα, δεν νιώθετε μόνοι, αφού ταξιδεύετε μαζί με πρόσωπα που αγαπάτε είτε προς την παραλία είτε προς ευχάριστους προορισμούς. Ο καιρός και η διάθεση δεν ευνοούν το τρέξιμο, αντίθετα κινούμενοι αργά και χαλαρά μπορείτε να χαρείτε την κάθε στιγμή και να απολαύσετε τη μέρα σας. Αισθηματικά, ίσως αρνηθείτε να πετάξετε τις στάχτες μιας σχέσης. Οι γεννημένοι του 1985 θα γοητευτείτε από την επιδίωξη ενός στόχου.

Αθλήτρια των Παραολυμπιακών ποζάρει γυμνή

Μαθήματα «δύναμης» από τη Oksana Masters που έχασε τα πόδια της όταν ήταν παιδί



Η αθλήτρια των Παραολυμπιακών Αγώνων Oksana Masters, το τόλμησε. Γδύθηκε μπροστά στο φακό λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για το περιοδικό ΕSPN.

Η 23χρονη αθλήτρια, της οποίας τα πόδια ακρωτηριάστηκαν από τότε που ήταν παιδί, αποδεικνύει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και μπορεί να αποκαλύψει το σώμα της όπως όλες οι γυναίκες.

Στο ετήσιο τεύχος στο οποίο ποζάρουν γυμνοί αθλητές όλου του κόσμου, η γεννημένη στην Ουκρανία, αποκάλυψε ότι έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, όπου η διατροφή της ήταν πολύ περιορισμένη και ότι μπορεί να περάσει μέρες χωρίς φαγητό.



«Δεν υπήρχαν τρόφιμα στο ορφανοτροφείο που μεγάλωσα. Μπορώ να περάσω μέρες χωρίς φαγητό. Το μυαλό για να προστατέψει τον άνθρωπο μαθαίνει να μη δίνει σημασία στην αίσθηση της πείνας», λέει με συγκλονιστική ψυχραιμία.

Η φωτογράφιση έγινε σε μία προβλήτα, καθώς η Oksana Masters είναι κωπηλάτης. Η αναπηρία της προήλθε από έκθεση σε πυρηνική ενέργεια από σταθμό κοντά στο χωριό της.

«Γεννήθηκα με πόδια παραμορφωμένα. Υπήρχαν συχνές διαρροές ραδιενέργειας», λέει. Ο συναθλητής της Rob Jones, έχασε κι εκείνος τα πόδια του από έκρηξη στο Αφγανιστάν το 2010. Οι δυο τους απέσπασαν απέσπασαν παγκόσμιο κύπελο στη Σερβία, νικώντας την ομάδα της Βραζιλίας.

Αφυδάτωση στην παραλία;


Μάθετε τα συμπτώματα



Από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού όλοι ξεκινούν τα σχέδια για τις εξορμήσεις τους στις παραλίες. Ανυπομονούν να έρθει το Σαββατοκύριακο για να καθίσουν με τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο. Οι παραλίες γεμίζουν με μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία είτε να κάνουν το αγαπημένο τους θαλάσσιο σπορ είτε απλά να χαλαρώσουν στην παραλία μαυρίζοντας το κορμί τους, ενώ τα παιδιά να παίξουν με τα κουβαδάκια τους.

Το πιο συχνό και αντιφατικό πρόβλημα, όμως, που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς δίπλα από την θάλασσα είναι η αφυδάτωση. Λίγο οι καφέδες, λίγο οι χυμοί ή ακόμα και το υγρό στοιχείο που υπάρχει σε απόσταση αναπνοής αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και δεν σκέφτεται κανείς πόσο εύκολο είναι να αφυδατωθεί αλλά και τι κινδύνους αυτό περιλαμβάνει.

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που στη χώρα μας αρχίζουν από νωρίς τον Ιούνιο μπορούν εύκολα να κάνουν το σώμα μας να χάσει υγρά και αφυδατωθεί. Εάν η αφυδάτωση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί, σε πιο σπάνιες περιπτώσεις βέβαια, να αποβεί μοιραία. Ευτυχώς, όμως, είναι εύκολο να προληφθεί. Γνωρίζοντας τα συμπτώματά της, καθώς και τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών, θα βοηθήσετε τον εαυτό σας αλλά και τους γύρω σας ώστε να παραμείνετε ασφαλής και υγιής ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτό που πρέπει να γίνει αρχικά είναι να κατανοήσετε τι είναι η αφυδάτωση. Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν χάνετε περισσότερα υγρά από αυτά που λαμβάνετε, και το σώμα σας δεν έχει αρκετό νερό και άλλα υγρά για να εκτελέσει τις συνήθεις λειτουργίες του. Αν δεν αντικατασταθούν τα χαμένα υγρά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αφυδάτωσης.

Όταν ο καιρός είναι ζεστός το σώμα σας χάνει υγρά μέσω του ιδρώτα ή της ούρησης. Το πρόβλημα είναι πως δεν αποβάλλονται μόνο υγρά, αλλά και το νάτριο, το κάλιο και άλλοι ηλεκτρολύτες οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων. Αν δεν αντικατασταθούν τα υγρά με τον κατάλληλο τρόπο στο σώμα σας, τότε αυτό θα ανταποκριθεί αρνητικά στην απώλεια. Το σώμα αποτελείται από 60%, ο εγκέφαλος από 85%, οι πνεύμονες από 90% και το αίμα από 83% νερό. Αν μόνο το 1/10 του νερού στο σώμα σας έχει εξαντληθεί, δεν θα είστε σε θέση να σταθείτε όρθιοι, πόσο μάλλον να περπατήσετε.

Γνωρίστε, λοιπόν, τα συμπτώματα της αφυδάτωσης για να νιώσετε πιο ασφαλής. Ήπια έως μέτρια αφυδάτωση είναι πιθανό να προκαλέσει δίψα, υπνηλία ή κόπωση, μειωμένη παραγωγή ούρων, πονοκέφαλο, δυσκοιλιότητα και ζάλη ή ζαλάδα. Επίσης, ξηρό και ζεστό δέρμα, κράμπες στα χέρια και στα πόδια είναι και αυτά κάποια από τα αρχικά συμπτώματα.

Συνήθως, μπορείτε να αντιστρέψετε την ήπια έως μέτρια αφυδάτωση πίνοντας περισσότερα υγρά, αλλά η σοβαρή αφυδάτωση χρειάζεται άμεση ιατρική περίθαλψη. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η σοβαρή αφυδάτωση, μπορεί να προκαλέσει:

Υπερβολική δίψα
Ευερεθιστότητα και σύγχυση στους ενήλικες
Πολύ ξηρό στόμα, δέρμα και βλεννογόνους
Έλλειψη εφίδρωσης
Μικρή ή καθόλου ούρηση - τα ούρα που παράγονται θα έχουν σκούρο κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα
Βαθουλωμένα μάτια
Ζαρωμένο και ξηρό δέρμα που δε διαθέτει ελαστικότητα
Χαμηλή πίεση
Ταχυκαρδία
Ταχεία αναπνοή
Πυρετός

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, απώλεια των αισθήσεων ή παραλήρημα.

Αυτοί που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αφυδατωθούν είναι τα μωρά, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι παχύσαρκοι άνθρωποι, καθώς και όσοι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως για παράδειγμα προβλήματα της καρδιάς, υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλες σοβαρές ασθένειες. Τα μωρά, τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος τους σωστά και μπορεί να υπερθερμανθούν. Επειδή οι παχύσαρκοι έχουν λιγότερο νερό στο σώμα τους σε σχέση με τους αδύνατους ανθρώπους, ζεσταίνονται πιο γρήγορα, ενώ αυτοί που είναι άρρωστοι ή παίρνουν φάρμακα έχουν μικρότερη ικανότητα να ρίχνουν τη θερμοκρασία του σώματός τους τις ζεστές μέρες.

Για να προλάβετε την αφυδάτωση θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο. Εάν ασκείστε ή παίζετε ρακέτες ή συμμετέχετε σε κάποιο θαλάσσιο άθλημα πρέπει ακόμα και τότε να πίνετε νερό, καθώς και ένα αθλητικό ποτό, το οποίο αντικαθιστά τα χαμένα ανόργανα στοιχεία στο σώμα σας. Πίνοντας μόνο αναψυκτικά, καφέ ή αλκοολούχα ποτά στην παραλία πιστεύοντας πως έτσι κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας να είστε σίγουροι πως κάνετε λάθος, αφού τα ποτά αυτά έχουν συστατικά που βοηθούν στο να αφυδατωθείτε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πίνετε μεταξύ αυτών των ροφημάτων και νερό για την ενυδάτωση του σώματός σας.

Άλλοι τρόποι για να προλάβετε την αφυδάτωση είναι να:

αποφύγετε τον ήλιο στη μέση της ημέρας
ασκηθείτε το πρωί ή νωρίς το βράδυ που θα έχει περισσότερη δροσιά
φοράτε ένα καπέλο για να σκιάσετε το κεφάλι σας
φοράτε αντηλιακό για να μην καείτε - ένα ηλιακό έγκαυμα εμποδίζει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος στα σωστά επίπεδα
αποφύγετε τα σκούρα ρούχα, που απορροφούν τη θερμότητα
φοράτε λεπτά, ελαφριά ρούχα που επιτρέπουν στο σώμα σας να παραμείνει δροσερό.

Δυστυχώς, η δίψα δεν είναι πάντα ένας αξιόπιστος μετρητής της ανάγκης του σώματος για νερό, ειδικά σε παιδιά και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Ο καλύτερος δείκτης είναι το χρώμα των ούρων σας. Διάφανα ή ανοιχτόχρωμα ούρα σημαίνει ότι είστε καλά ενυδατωμένοι, ενώ ένα βαθύ κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα σηματοδοτεί συνήθως την αφυδάτωση. Εάν παρουσιάσετε συμπτώματα αφυδάτωσης καλό είναι να πάτε σε ένα σκιερό, δροσερό μέρος και να αρχίσετε σιγά-σιγά να πίνετε δροσερό -και όχι κρύο- νερό. Δροσιστείτε με μια κρύα πετσέτα τοποθετώντας τη στο λαιμό ή κάντε ένα δροσερό ντους ή μια βουτιά στην θάλασσα. Εάν κανένα από τα συμπτώματα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται, ζητήστε ιατρική βοήθεια αμέσως.

 
Powered by Blogger