Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

To μηχανάκι που χωράει σε βαλιτσάκι..

 Η Honda παρουσίασε μια νέα έκδοση του Motocompo, του θρυλικού αναδιπλούμενου σκούτερ της! Την δεκαετία του ’80, τότε που ακόμη και η πιο απίθανη ιδέα έβρισκε τουλάχιστον έναν τρελλό να την υλοποιήσει και δεκάδες άλλους να την αποθεώσουν, η Honda είχε δημιουργήσει το Motocompo.Ήταν ένα σκουτεράκι τόσο δα, που το τιμόνι του και η σέλα του χώνονταν μέσα στο κυρίως σώμα του και όλο μαζί μπορούσε να μπει σε μια βαλίτσα. Το μοντέλο δεν πέτυχε και πολλά, πούλησε λίγο παραπάνω από50.000 κομμάτια και αποσύρθηκε τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του.

Σήμερα, η ιαπωνική εταιρεία επιστρέφει σ’ εκείνη την ιδέα της, παίρνοντας θάρρος και από την τεράστια επιτυχία των αναδιπλούμενων ποδηλάτων. Στο Tokyo Motor Show παρουσίασε το «Motor Compo» (Ναι, πρόσθεσε ένα «r» κι ένα κενό στο παλιό του όνομα), μια ολοκαίνουργια εκδοχή του concept των ’80s με διαστάσεις μικρότερες του 1 Χ 1 (ύψος επί μήκος) και μια αποσπώμενη μπαταρία (εννοείται πως είναι ηλεκτροκίνητο!). Μοιάζει περισσότερο με το ρομποτάκι Asimo της ίδιας εταιρείας, παρά με το Motocompo των ’80s, αλλά δεν θα ήταν και εύκολο να πετύχουν το ίδιο design, ψάχνοντας να εφαρμόσουν τόσα καινούργια «καλούδια» στο νέο μοντέλο, όπως τη βάση για smartphone που λειτουργεί και ως καντράν ενδείξεων πάνω στο τιμόνι!
















Ηλίας Ψινάκης Σπάει τη σιωπή του μετά την απόλυσή του από τον ΑΝΤ1

 Ο μάνατζερ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων δίνει στο «Down Town»
την πρώτη του συνέντευξη μετά την απομάκρυνσή του από το «Fab5» του ΑΝΤ1 και εξηγεί τους λόγους, τους τρόπους και τις προθέσεις του.



Τι ακριβώς συνέβη;



Είναι πολύ απλό, κύριε Πρίφτη μου! Μπλέχτηκα σε αυτή την ιστορία έχοντας στο νου μου το αμερικανικό concept, για

το οποίο κάθε εβδομάδα οι Αμερικανοί ξοδεύουν περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια και το προετοιμάζουν έξι μήνες Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, ο άνθρωπος που συμμετέχει αλλάζει ξαφνικά όλη του τη ζωή. Του φτιάχνεις το σπίτι, τα ρούχα, τη συμπεριφορά, αφού έχεις τη δυνατότητα αυτή λόγω budget. Στην Ελλάδα πολύ σωστά δεν έχουμε budget, γιατί η χώρα περνάει κρίση. Και να είχαμε αυτά τα λεφτά, δεν αξίζει με τόσα προβλήματα να τα βάλουμε σε μία τηλεοπτική παραγωγή. Όλο αυτό, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να παίρνoυμε φτωχούς ανθρώπους από τα Νέα Λιόσια και άλλες παρόμοιες περιοχές, να τους αποτριχώνουμε, να τους «εξευτελίζουμε», για να έχει πλάκα το επεισόδιο. Αυτό δεν είναι καθόλου της δικής μου αισθητικής, γι’ αυτό και φρόντιζα συστηματικά να απέχω από τέτοιες σκηνές. Επειδή ξέρω από τηλεόραση, γνωρίζω πολύ καλά ότι για να κάνεις επιτυχία δεν χρειάζονται –απαραίτητα– χρήματα, αλλά έμπνευση.



Ισχύει ότι αυτή την απόφαση του καναλιού σάς την ανακοίνωσε άνθρωπος από την παραγωγή;

Με φώναξε ο Γερμανός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής πρωί πρωί να πάω γιατί είχε κάτι σοβαρό να μου πει. Παρεμπιπτόντως, είναι γλυκύτατος και πολύ καλός στη δουλειά του.



Πώς αντιδράσατε όταν σας ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή σας;

Τον ρώτησα «Δηλαδή, με απολύετε;» και μου είπε «κατά έναν τρόπο, ναι!».



Κι εσείς τι απαντήσατε;

Ενθουσιάστηκα! Μόνο που δεν τον φίλησα στο στόμα με γλώσσα! Του είπα ότι το να με σουτάρουν ήταν το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μου έκαναν ποτέ στη ζωή μου. Έκπληκτος ο άνθρωπος –αφού πρώτη φορά απολύει κάποιον που ενθουσιάζεται– με ρώτησε αν νευρίασα. Όλοι περίμεναν ότι θα τα «έπαιρνα» άσχημα. Του είπα πως με το μόνο πράγμα που νευρίασα ήταν το ότι με ξύπνησε για να μου πει τα ευχάριστα νέα, ενώ θα μπορούσε να μου τα είχε πει το προηγούμενο βράδυ, για να ανοίξω σαμπάνιες και να γιορτάσω με τους φίλους μου το γεγονός κάνοντας ένα πάρτι!














Ευφυές πότισμα φυτών

Ευφυές πότισμα φυτών Διεθνή διάκριση πέτυχε το Πολυτεχνείο Κρήτης χάρη στην ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας για ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, πολύ χαμηλού κόστους, που επιτρέπει τη ρύθμιση και τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού.
Ημέθοδος αυτή είναι ιδανική για το αυτόματο πότισμα φυτών σε αγροτικές καλλιέργειες ή άλλες περιβαλλοντικές εφαρμογές, καθώς στα προτερήματά της περιλαμβάνεται και η, σε μεγάλο βαθμό, εξοικονόμηση ενέργειας, που επιτυγχάνεται με την τεχνική της ανάκλασης σημάτων από τον πομπό (φυτό) στον δέκτη (υπολογιστή) μέσω των κόμβων (αισθητήρων) μετάδοσης των πληροφοριών για τις ποσότητες νερού που χρειάζονται για την άρδευση.
Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας του φοιτητή Γιάννη Κιμιωνή υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή Αγγελου Μπλέτσα και τη συνεργασία των μελών ΔΕΠ του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών κ. Γιώργου Καρυστινού και Αθανάσιου Π. Λιάβα.
Ως αποτέλεσμα της εργασίας αυτής ο Γιάννης Κιμιωνής έλαβε το δεύτερο βραβείο καλύτερης εργασίας φοιτητή στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο ΙΕΕΕ RFID Technologies and Applications που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Sitges της Βαρκελώνης.
Οπως εξηγεί ο κ. Κιμιωνής, «η επισκόπηση και ο έλεγχος της κατανάλωσης νερού είναι πολύ σημαντικές διαδικασίες για τις σύγχρονες αγροτικές καλλιέργειες, καθώς είναι απαραίτητες τόσο για την εξοικονόμηση (αποτρέποντας το άσκοπο πότισμα) όσο και για την αποφυγή λαθών κατά την άρδευση (π.χ. «πνίξιμο» φυτών από υπερβολικό πότισμα).
Και τα δύο μπορούν πλέον να επιτευχθούν με τεχνολογικά μέσα. Με τοποθέτηση κατάλληλων αισθητηρίων οργάνων υγρασίας στο χώμα ή στο φύλλωμα ενός φυτού μπορεί να μετρηθεί με μεγάλη ακρίβεια το ποσοστό του νερού που βρίσκεται στο περιβάλλον του.
Οι αισθητήρες αυτοί μπορεί να είναι καλωδιωμένοι με ένα κεντρικό ψηφιακό σύστημα καταγραφής ή να συνδέονται σε έναν πομποδέκτη ο οποίος στέλνει την πληροφορία για την υγρασία ασύρματα σε έναν κεντρικό δέκτη (συνδεδεμένο σε υπολογιστή). Πολλοί τέτοιοι πομποδέκτες-κόμβοι αποτελούν ένα ασύρματο δίκτυο αισθητήρων (wireless sensor network - WSN) το οποίο τοποθετείται σε ένα χωράφι ή ένα θερμοκήπιο».
Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι σημερινές εμπορικές τεχνολογίες ασύρματων δικτύων αισθητήρων, παρ' όλο που δίνουν τη δυνατότητα για επισκόπηση περιβαλλοντικών συνθηκών (υγρασία, θερμοκρασία - μικροκλίμα φυτού), είναι πολύ απαιτητικές σε ενέργεια αλλά και υψηλού κόστους, λόγω της πολυπλοκότητάς τους.
Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο τμήμα ΗΜΜΥ είναι πολύ χαμηλού κόστους και ενέργειας, λέει και συνεχίζει: «Οι βελτιώσεις αυτές οφείλονται στη μεταφορά της πολυπλοκότητας από τους κόμβους-αισθητήρες προς το κεντρικό σημείο όπου συλλέγεται η πληροφορία (δέκτης συνδεδεμένος σε υπολογιστή). Συγκεκριμένα, έχει γίνει αλλαγή του μηχανισμού επικοινωνίας του κάθε κόμβου, όπου αντί για ενεργή μετάδοση ραδιοσημάτων, χρησιμοποιείται μια τεχνική ανάκλασης σημάτων η οποία δεν απαιτεί καμιάς μορφής ενίσχυση από πλευράς πομπού-φυτού και άρα δεν απαιτεί και κατανάλωση μεγάλου ποσού ενέργειας.
Παρόμοια λογική χρησιμοποιούν οι κάρτες ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID) για επικοινωνία μικρών αποστάσεων. Η εν λόγω τεχνολογία είναι ιδανική για χαμηλού κόστους πυκνά δίκτυα αισθητήρων για αγροτικές καλλιέργειες ή άλλες περιβαλλοντικές εφαρμογές και η έρευνα στο Πολυτεχνείο Κρήτης αποσκοπεί στην περαιτέρω βελτίωση των σχετικών δυνατοτήτων, όπως για παράδειγμα στη μεγαλύτερη εμβέλεια ασύρματης επικοινωνίας με τεχνικές ανάκλασης».
Εξάλλου, οι κ. Μπλέτσας και Καρυστινός τονίζουν:
«Στο τμήμα ΗΜΜΥ γίνεται θεωρητική έρευνα πάνω στη νέα αυτή μορφή επικοινωνίας και δικτύωσης και μάλιστα το τμήμα έχει να επιδείξει διεθνή βραβεία σε σχετικό επιστημονικό συνέδριο όπως τη βράβευση του φοιτητή Γιάννη Κιμιωνή στο διεθνές συνέδριο ΙΕΕΕ RFID Technologies and Applications». *








Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011

 Το περιοδικό People παρουσίασε την λίστα του με τους 10 ωραιότερους άνδρες για το 2011.







Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (3)

Την πρώτη θέση πήρε φέτος ο 36χρονος ηθοποιός Bradley Cooper που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την ταινία Hangover, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι ήταν ο Ryan Reynolds.

  • Ας δούμε όμως ολόκληρο το Top 10:

1. Bradley Cooper

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (2)

2. Liam Hemsworth

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (4)

3. Idris Elba

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (5)

4. Justin Theroux

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (6)

5. Chris Evans

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (7)

6. Tim Mcgraw

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (8)

7. Josh Charles

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (9)

8. Joel Mchale

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (10)

9. Jason Momoa

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (11)

10. Ryan Gosling

Οι 10 πιο ωραίοι άνδρες του 2011 (12)



















Η λαχτάρα της Nicole Scherzinger

Η λαχτάρα της Nicole ScherzingerΗ δημοφιλής τραγουδίστρια Nicole Scherzinger φοβήθηκε για την ζωή της, σε πρόσφατο ταξίδι της στο Μεξικό, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε βρέθηκε μπροστά σε οπλισμένους άνδρες, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Nicole Scherzinger μετέβαινε με τον χορογράφο της, στο τροπικό δάσος Xilitla, όπου διεξάγονται τα γυρίσματα του νέου της video clip. Ενώ βρίσκονταν στο δρόμο για να μεταβεί στο σημείο, το αυτοκίνητο της γοητευτικής σταρ 
περικυκλώθηκε από ένοπλους παρανόμους.

Παρά το γεγονός πως η Scherzinger και η παρέα της επέβαιναν σε αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, και είχαν μαζί τους και ασφάλεια, η σωτηρία ήλθε όταν εμφανίστηκε η μεξικανική αστυνομία.

Κανείς δεν έπαθε κακό από την περιπέτεια αυτή, ωστόσο ήταν ένα γεγονός που συντάραξε την Nicole Scherzinger.

Ο μεγαλύτερος (104 ετών) χρήστης του facebook είναι Καλαβρυτινός !!!

 "Η αλήθεια είναι ότι είμαι γεννημένος το 1908 αλλά όχι ότι κρύβω χρόνια, απλά το Facebook δε μου επέτρεπε για κάποιο λόγο να επιλέξω ως χρονολογία γέννησης το 1908? Γιατί? Η τρίτη ηλικία δεν έχει δικαίωμα στα social network media?
Όπως θα καταλάβετε, είναι λίγο αδύνατο να γράφω εγώ ή να χειρίζομαι αυτό το σύστημα. Για το λόγο αυτό, τα δισέγγονα μου, θα με ενημερώνουν και μέσω αυτών θα μπορώ να συμμετέχω."
Αυτά γράφει στις πληροφορίες προφίλ ο ....υπεραιωνόβιος παππούς του fb με καταγωγή από το Σοπωτό Αροανίας Καλαβρύτων ο κ Leonidas Panoutsopoulos (Λεωνίδας Πανουτσόπουλος) που κάνει... likes, ανεβάζει photos, χαιρετίζει τους φίλους του και στέλνει friend requests διαθέτει Gmail, κινητό τηλέφωνο και δηλώνει... χήρος...
Ο κυρ Λεωνίδας, έχει παιδιά αλλά και..... 9 δισέγγονα, με το μεγαλύτερο να έχει ξεπεράσει την ηλικία των 30 ετών.
Άλλο ένα ρεκόρ των Καλαβρυτινών που και στην τεχνολογία είναι πρωτοπόροι......























Ήταν πολύτεκνος με πλαστογραφία και εισέπραττε τα επιδόματα

 Καλά οργανωμένο φάνηκε ότι είχε το σχέδιό του ένας 54χρονος αστυνομικός, ώστε να εισπράττει επιδόματα 


πολυτέκνων ύψους επτά χιλιάδων ευρώ, από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, με πλαστά έγγραφα.



Ο ίδιος είναι άτεκνος και χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που κατάρτιζε ο ίδιος, όπως ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικά διαφόρων υπηρεσιών, πιστοποιητικά εργοδοτών, πλαστές σφραγίδες, ένας 54άχρονος κατάφερε να αποσπάσει από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ 50.000 ευρώ.Συνελήφθη στο ΟΑΕΔ από 


αστυνομικές δυνάμεις για απάτη, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε και ένα όπλο κρότου λάμψης. 


Εκτός των άλλων κατασχέθηκαν 55 σφραγίδες διαφόρων Υπηρεσιών, που είχε στην κατοχή του και πλήθος αυτοσχέδιων εγγράφων.


Μάλιστα εμφανιζόταν και ως πολύτεκνος με… 19 παιδιά! Χρησιμοποιώντας τα ίδια πλαστογραφημένα έγγραφα εφοδιάσθηκε δύο βιβλιάρια του ΙΚΑ, ένα ατομικό και ένα οικογενειακό καθώς και με ένα ατομικό βιβλιάριο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.



















Η Νάτια φωτογραφίζεται στο κόκκινο μαύρο δωμάτιο..


 Η Νάτια φωτογραφίζεται στο κόκκινο μαύρο δωμάτιο του Πρίαμος..

Δείτε την



















 
Powered by Blogger