Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Facebook: Οι Ισπανοί φωνάζουν «Ελλάδα, δεν είσαι μόνη σου!»

Facebook: Οι Ισπανοί φωνάζουν «Ελλάδα, δεν είσαι μόνη σου!» Με ένα σκίτσο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook εκφράζουν οι Ισπανοί τη συμπαράστασή τους στη χώρα μας.
Στο σκίτσο απεικονίζονται μεταφορικά οι αγορές να «καταβροχθίζουν» την Ελλάδα, ενώ ένας σερβιτόρος τους φέρνει στο πιάτο και την Ισπανία, λέγοντας πως είναι «έτοιμη».
Η φωτογραφία κυκλοφόρησε μεταξύ άλλων και στη σελίδα Democracia real YA, έχοντας συγκεντρώσει εκατοντάδες σχόλια και like.
Στο κείμενό τους σχολιάζουν πως η οικονομική βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα δεν βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων της κακοποιημένης χώρας. «Το έλλειμμα έχει γίνει πονοκέφαλος για τη ζώνη του ευρώ με αποτέλεσμα να γίνονται μεταρρυθμίσεις και σε Ισπανία και Γαλλία, δημιουργώντας ένα φαινόμενο «ντόμινο». Η Ισπανία όμως θα αντισταθεί. Μέχρι τότε: Ελλάδα δεν είσαι μόνη σου»!

‘Οσα δεν ξέρετε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου




Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία έχει καθιερωθεί στις 14 Φεβρουαρίου, υμνεί και γιορτάζει την αγάπη και τον έρωτα. Πήρε το όνομα της από έναν χριστιανό μάρτυρα, τον Άγιο Βαλεντίνο, και καθιερώθηκε από τον Πάπα Gelasius το 496 μ.Χ.
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει γιορταστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια και θεωρείται σημαντική γιορτή σε όλον τον πλανήτη. Είναι ένα μίγμα χριστιανικών και αρχαίων ρωμαϊκών παραδόσεων. Στις 14 Φεβρουαρίου, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα Lupercalia και την ημέρα εκείνη, οι νέες γυναίκες έβαζαν τα ονόματα τους σε ένα βάζο. Οι νέοι άνδρες τραβούσαν ένα όνομα για να δουν ποια γυναίκα θα τους συνόδευε στις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας. Σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί η Χριστιανική Εκκλησία από την παγανιστική γιορτή, όρισε έναν προστάτη Άγιο της αγάπης και η 14η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε «Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου.
Το έτος 270 μ. Χ. υπήρχε ένας παπάς σε μια εκκλησία κοντά στη Ρώμη, που ονομάζονταν Άγιος Βαλεντίνος. Εκείνη την εποχή, η Ρώμη ήταν κάτω από την διακυβέρνηση του αυτοκράτορα Κλαύδιου II. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η παιδεία, η οικονομία και το εμπόριο δεν πήγαιναν καλά και είχαν μία συνεχή πτώση. Υπήρχαν πολλοί πόλεμοι εξαιτίας της έλλειψης αποτελεσματικής διοίκησης ενώ η φορολογία αυξάνονταν. Δεδομένου ότι ήταν μια μεγάλη αυτοκρατορία, χρειάζονταν περισσότεροι στρατιώτες προκειμένου να την προστατεύσουν από τους εχθρούς.
Ο Κλαύδιος II πίστευε ότι ο γάμος θα δέσμευε τους στρατιώτες συναισθηματικά στις οικογένειες τους, εξ αιτίας της οποίας δεν θα ήταν σε θέση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην εργασία τους. Ως εκ τούτου, απαγόρευσε τον γάμο για να εργάζονταν αποτελεσματικά οι στρατιώτες.
Βλέποντας την κατάσταση των νεαρών εραστών, ο Άγιος Βαλεντίνος συναντήθηκε μαζί τους σε μυστική τοποθεσία και τους πάντρευε στα κρυφά. Όταν ο Κλαύδιος II το έμαθε, διέταξε την ποινή του θανάτου για τον Βαλεντίνο.
Έτσι, ο Βαλεντίνος βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου 270. Πιστεύεται ότι ο ίδιος ο Βαλεντίνος έστειλε το πρώτο ερωτικό γράμμα στην ερωμένη του, ένα κορίτσι το οποίο ερωτεύτηκε όταν ήταν στη φυλακή. Ήταν ένα γράμμα αγάπης με την υπογραφή «from your Valentine» (από τον Βαλεντίνο σου), φράση που είναι γνωστή και σήμερα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου συναντάται στην Αγγλία και την Γαλλία κατά το Μεσαίωνα. Τα μηνύματα και οι στίχοι αγάπης ήταν δημοφιλή ήδη από το Μεσαίωνα. Τα πρώτα κείμενα σε γραπτή μορφή ξεπροβάλλουν μετά το 1400. Το πρώτο, γραμμένο το 1415, ήταν από έναν Γάλλο, τον Charles, δούκα της Ορλεάνης, ο οποίος φυλακίστηκε στον Πύργο του Λονδίνου. Έγραψε ρομαντικούς στίχους για την σύζυγο του από την φυλακή και αυτό το ποίημα υπάρχει στη Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο. Τα χειρόγραφα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην Αγγλία όπου έγραφαν σε χρωματιστό χαρτί και σε ακουαρέλες, με μελάνια.
Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν είτε πρωτότυπα ποιήματα ή συναισθηματικά κείμενα.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1800, άρχισαν να παράγονται κάρτες σε εργοστάσια. Ήταν αρκετά απλές, σε μαύρο και άσπρο χρώμα, με εικόνες ζωγραφισμένες από τους εργάτες του εργοστασίου.
Αλλά από τη δεκαετία του 1830, οι κάρτες κατασκευάζονταν από λεπτό χαρτί, διακοσμημένο με σατέν κορδέλες και δαντέλα, και είχαν φωτογραφίες του θεού έρωτα, τρυγόνια, φιόγκους σε χρυσό ή ασήμι, τόξο και βέλη, και κόκκινες καρδιές.
Κατά τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα, η αγορά συμβολικών αντικειμένων της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, έγινε ο πιο δημοφιλής τρόπος για να δηλώσει ο ερωτευμένος την αγάπη του. Οι κάρτες ήταν, συνήθως ζωγραφισμένες στο χέρι και συχνά διακοσμημένες με δαντέλες, μετάξι ή σατέν, τα λουλούδια γίνονταν από τα φτερά των τροπικών πουλιών, και συνοδεύονταν από αρωματικά σακουλάκια.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτή η μέρα πέφτει στο ζώδιο του Υδροχόου το οποίο είναι γνωστό για έλλειψη ζεστασιάς και πάθους. Και τι γίνεται με τη φήμη του Υδροχόου για ανεξαρτησία και ελευθερία; Γιατί, λοιπόν, έχουμε επιλέξει να γιορτάσουμε την αγάπη και τον γάμο, όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε ένα φιλικό ζώδιο και όχι ερωτικό;
Αν ανατρέξουμε στην Αρχαία Ελλάδα, για τους Αρχαίους Έλληνες, η χρονική περίοδος από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου, ήταν μία χρονική περίοδος γάμου. Ειδικότερα, γιορτάζονταν ο γάμος του Δία και της Ήρας. Επίσης, σύμφωνα με τον αστρολόγο Manilius, η Ήρα, η θεά του γάμου, ήταν η κηδεμόνας του Υδροχόου. Ο Υδροχόος, ανήκει στα σταθερά ζώδια και όπως όλα τα σταθερά ζώδια εκφράζει την πίστη η οποία σίγουρα είναι ένα βασικό στοιχείο του γάμου. Ο Υδροχόος είναι απέναντι από το Λέοντα, που εκφράζει την αγάπη και τα συναισθήματα και σαν πολικά αντίθετο ζώδιο, συμπληρώνεται από τις ιδιότητες του. Ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου, προτού ανακαλυφτεί ο Ουρανός, είναι ο πλανήτης της σταθερότητας και της μακροζωίας, ο Κρόνος, ο οποίος είναι σε έξαρση στο Ζυγό, το ζώδιο του γάμου. Έτσι βλέπετε, όλα συνδέονται μεταξύ τους.

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Τον μήνα Φεβρουάριο λέγεται πως είναι ο μήνας κατά τον οποίο τα πουλιά επιλέγουν τους συντρόφους τους και ζευγαρώνουν. Σιγά- σιγά η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κέρδισε δημοτικότητα ως η τέλεια μέρα για μηνύματα έρωτα και αγάπης. Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχουν δημιουργηθεί αρκετές προκαταλήψεις ήδη από την εποχή του Μεσαίωνα, οι οποίες εξακολουθούν να επιβιώνουν.
Υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες και έθιμα που σχετίζονται με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε όλο τον κόσμο. Φιλολογικά κείμενα τα οποία διασώθηκαν στην Γαλλία και την Αγγλία δείχνουν ότι το έθιμο αυτό ήταν διαδεδομένο από τα πολύ παλιά χρόνια. Στο Μεσαίωνα, τα νεαρά κορίτσια έτρωγαν συγκεκριμένα φαγητά για να δουν στον ύπνο τους ποιος θα είναι ο μελλοντικός σύζυγος τους. Λέγεται ότι το είδος του πουλιού που θα ονειρευτεί ένα κορίτσι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προβλέπει τον μελλοντικό σύντροφο της ζωής της. Αν το κορίτσι δει ένα σπουργίτι, ο μελλοντικός σύζυγος θα είναι ένας φτωχός άνθρωπος και αν δει μια κουκουβάγια τότε θα παραμείνει γεροντοκόρη σε όλη τη ζωή της. Μια άλλη δεισιδαιμονία λέει ότι αν δει κοτσύφι στο όνειρο της, θα παντρευτεί έναν ιερέα ή θεοσεβούμενο άντρα και αν δει πουλί σε χρώμα μπλε, θα παντρευτεί έναν άντρα που θα την κάνει ευτυχισμένη. Ένα πουλί σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα θα την οδηγήσει στο να παντρευτεί έναν διανοούμενο άντρα. Βλέποντας έναν σκίουρο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι πολύ άτυχη γιατί θα παντρευτεί από συμφέρον, δηλαδή κάποιον που θα την θέλει για την κοινωνική θέση της και τα χρήματα της. Βλέποντας ένα ζευγάρι περιστέρια δείχνει μια ευτυχισμένη παντρεμένη ζωή και μια καρδερίνα δείχνει ότι πρόκειται να παντρευτεί ένα πλούσιο πρόσωπο.
Εκτός από τα όνειρα, υπάρχουν μια σειρά από άλλες προκαταλήψεις που σχετίζονται με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Λέγεται ότι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, εάν κάποιος κόψει ένα μήλο σε δύο κομμάτια, θα κάνει τόσα παιδιά όσοι σπόροι υπάρχουν μέσα στο μήλο. Εάν κάποιος ξυπνήσει με ένα φιλί αυτή την ημέρα, λέγεται ότι θα είναι τυχερός. Υπάρχει και μια άλλη ενδιαφέρουσα δεισιδαιμονία, ότι εάν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάποιος βρει ένα γάντι στο δρόμο, το γάντι που λείπει θα ανήκει στον μελλοντικό σύζυγο. Επίσης, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το πρώτο αντρικό ή γυναικείο όνομα που θα γράψουμε ή θα ακούσουμε στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, θα είναι το όνομα του άνδρα ή της γυναίκας που θα παντρευτούμε.
Επίσης, δώστε προσοχή στα δώρα που θα πάρετε εκείνη την ημέρα.
Η παλιά συνήθεια του να δίνουμε κόκκινα τριαντάφυλλα ή ένα κλειδί, σε κάποιες χώρες, σε αυτόν (-ην) που θέλουμε να είναι ο αγαπημένος (-η) μας, εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα.
Αν κάποιος (-α) , την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας δείξει ένα κλειδί, σας λέει ότι μπορείτε να ξεκλειδώσετε την καρδιά του (της).
Εάν λάβετε ένα δώρο ένδυσης, θα πρέπει να κρατήσετε το δώρο, αν θέλετε να τον (την) παντρευτείτε.
Σύμφωνα με παλιές παραδόσεις, ανάλογα με το λουλούδι που στέλνουμε στο αγαπημένο μας πρόσωπο, στέλνουμε ένα μυστικό μήνυμα σε αυτόν (-η) που αγαπάμε. Έτσι:
Τα κόκκινα τριαντάφυλλα σημαίνουν «Σ’ αγαπώ και έχω πάθος»
Τα κίτρινα τριαντάφυλλα σημαίνουν «Σ’ αγαπώ, αλλά δεν ξέρω αν μ’ αγαπάς, γι’ αυτό ζηλεύω». Συμβολίζουν επίσης την φιλία και την ελευθερία, οπότε μην τα στέλνετε αν οι προθέσεις σας είναι ερωτικές.
Τα άσπρα τριαντάφυλλα σημαίνουν «Η αγάπη μας είναι αγνή». Συμβολίζουν την αλήθεια και την αθωότητα.
Τα ροζ τριαντάφυλλα υποδηλώνουν χάρη, ευγένεια, και ευγνωμοσύνη.
Τα μωβ τριαντάφυλλα δείχνουν τον έρωτα με την πρώτη ματιά.
Τα κοραλλί τριαντάφυλλα εκφράζουν το πάθος και την ερωτική επιθυμία.
Τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα εκφράζουν ενθουσιασμό και ερωτική επιθυμία. Τα άνθη πορτοκαλιάς αντιπροσωπεύουν την αιώνια αγάπη.
Η γαρδένια συμβολίζει τον μυστικό έρωτα.
Η ορχιδέα εκφράζει την μεγαλοπρέπεια, την ομορφιά, την σοφία, την πολυτέλεια και την δύναμη.
Οι μαργαρίτες είναι διαχρονικό σύμβολο της πίστης και της αθωότητας
Οι κίτρινες τουλίπες συμβολίζουν την τολμηρή δήλωση του έρωτα
Ο ιβίσκος σημαίνει λεπτή ομορφιά
Η γλαδιόλα εκφράζει την αγάπη με την πρώτη ματιά
Η παπαρούνα σημαίνει ευχαρίστηση
Το γαρύφαλλο εκφράζει την αφοσιωμένη αγάπη και την γοητεία
Το μη με λησμόνει δεν υπόσχεται πιστή και ειλικρινή αγάπη

Ξέρατε ότι…..
* Το αρχαιότερο ποίημα αγάπης είναι γραμμένο σε μια πήλινη πινακίδα από την
εποχή των Σουμερίων, των εφευρετών της γραφής, γύρω στο 3500 π.Χ.
* Στους μεσαιωνικούς χρόνους, τα κορίτσια έτρωγαν την ημέρα του Αγίου
Βαλεντίνου συγκεκριμένες τροφές για να δουν στο όνειρο τους τον μέλλοντα
σύζυγο τους.
* Κατά τον Μεσαίωνα, οι νέοι άνδρες και γυναίκες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
τραβάγαν στην τύχη λαχνό από ονόματα που ήταν μέσα σε ένα κύπελλο για να δουν
ποιόν (-α) θα παντρευτούν. Τον κρατούσαν πάνω τους για μία εβδομάδα.
* Ο Richard Cadbury εφηύρε τα πρώτα ζαχαρωτά γλυκίσματα για την ημέρα του
Αγίου Βαλεντίνου στα τέλη του 1800.
* Περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο κάρτες ανταλλάσσονται παγκοσμίως την
ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
* Οι κάρτες που ανταλλάσσονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι οι
περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη γιορτή, εκτός από τα Χριστούγεννα που είναι
η μεγαλύτερη γιορτή.
* Οι γυναίκες αγοράζουν τις περισσότερες κάρτες, περίπου 85% του συνόλου.
* Ακόμη και τα κατοικίδια ζώα παίρνουν δώρα την ημέρα αυτή και περίπου το 3%
των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων δίνουν δώρα του Αγίου Βαλεντίνου στα
κατοικίδια ζώα τους.
* Παγκοσμίως, πάνω από 50 εκατομμύρια τριαντάφυλλα προσφέρονται την Ημέρα
του Αγίου Βαλεντίνου κάθε χρόνο.
* Περίπου 110 εκατομμύρια τριαντάφυλλα, κόκκινα κατά πλειοψηφία, θα πωληθούν
μέσα σε μια περίοδο τριών ημερών από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
* Το 73% των ανθρώπων που αγοράζουν λουλούδια για την ημέρα του Αγίου
Βαλεντίνου είναι άνδρες. Μόνο το 27% είναι γυναίκες.
* Η ιταλική πόλη Βερόνα, όπου έζησαν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, λαμβάνει την
ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου περίπου 1.000 επιστολές που απευθύνονται προς την
Ιουλιέτα.
* Τα πρώτα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν καραμέλες και σοκολάτες σε σχήμα
καρδιάς.
* Στα παλιά χρόνια, το κόστος αποστολής του ταχυδρομείου ήταν πολύ ακριβό για
τον μέσο άνθρωπο γι’ αυτό και οι περισσότερες κάρτες παραδίδονταν ιδιοχείρως.
* Το 70% εκείνων που γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δίνουν μια
κάρτα, 49% παίρνουν τηλέφωνο ή στέλνουν μήνυμα στο αγαπημένο τους
πρόσωπο, 48% δίνουν ένα δώρο, 37% μαγειρεύουν ένα ειδικό δείπνο, 33% δίνουν
γλυκίσματα και 19% δίνουν λουλούδια.
* Η 14η Φεβρουαρίου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ημέρες για γάμο.
* Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται με ιδιαίτερη αίγλη στον Καναδά, το
Μεξικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και την
Αυστραλία.
Σε διάφορες χώρες, τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν διαφορετικούς τρόπους για
να φλερτάρουν και να κάνουν σχέση μεταξύ τους.
* Κατά τη διάρκεια των τελευταίων σαράντα ετών περίπου, οι έφηβοι στην Ιαπωνία
συνήθως δίνουν περισσότερη σημασία στις σπουδές τους παρά στον έρωτα. Συχνά
περιμένουν να κάνουν σχέση μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους.
* Στο Ιράν και το Αφγανιστάν, τα θρησκευτικά έθιμα και οι νόμοι απαγορεύουν τις
σχέσεις. Τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια έρχονται σε επαφή από τις οικογένειες
τους. Ακόμη και ο γάμος καθορίζεται από τους γονείς.
* Σε πολλές ισπανόφωνες χώρες, τα νεαρά κορίτσια δεν βγαίνουν έξω με αγόρια πριν
κλείσουν το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας τους, όπου γίνεται ένα ειδικό πάρτι,
λεγόμενο «quincinera».
* Οι πλουσιότερες οικογένειες της Αγγλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών
οργανώνουν ένα παρόμοιο πάρτυ σαν τις ισπανόφωνες χώρες, μόνο που σε αυτές
τις χώρες, συνήθως τα κορίτσια έχουν ήδη βγει με αγόρια.

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Τα βέλη του θεού Έρωτα είναι ροζ ή κόκκινα.
Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους.
Το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας … αλλά…. σε μερικές χώρες, είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται για το πένθος των νεκρών.
Το ροζ θεωρείται ένα χρώμα παιδικότητας και αθωότητας.
Το κόκκινο και το πορτοκαλί είναι χαρούμενα χρώματα στην Ασία και την Μέση Ανατολή.
Το μπλε θεωρείται χρώμα της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.
Το μωβ εθεωρείτο βασιλικό χρώμα. Αυτό γιατί οι μωβ βαφές ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν και μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να δώσουν χρήματα για ρούχα σε μωβ χρώμα.
Το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας, αφού το πράσινο των φυτών, η άνοιξη, δείχνει την φύση που ανθίζει.



Προβλέψεις ζωδίων 14 - 02 - 2012!!!!



Θα έχετε σήμερα εμπιστοσύνη στα άτομα που σας είναι απόλυτα αφοσιωμένα και πρόθυμα να σας βοηθήσουν. Θα έχετε υπομονή και αντοχή. Επαφές με φιλικά σας πρόσωπα θα σας χαροποιήσουν και θα σας φτιάξουν την διάθεση. Η κρίση σας ίσως να μην είναι και τόσο ρεαλιστική ή σωστή. Υπάρχουν κάποια πράγματα που σας δημιουργούν ενοχλήσεις και ανησυχία γι’ αυτό βρείτε τις αιτίες και καταπολεμήστε τα προβλήματα σας.


TAVROS-ΤΑΥΡΟΣ-signTAVROS-ΤΑΥΡΟΣ-name
Πιθανόν κάποια πράγματα να μην πάνε όπως τα υπολογίζατε. Κάποιες εντάσεις με τους συνεργάτες σας θα σας επηρεάσουν ψυχολογικά. Δείξτε προσοχή στις συναλλαγές που θα έχετε. Υποθέσεις από το παρελθόν θα σας απασχολήσουν τώρα. Στα επαγγελματικά σας ανοίγεται ένας νέος κύκλος πραγμάτων όπου θα μπορέσετε να αυξήσετε τις δημόσιες σχέσεις σας και να γνωρίσετε σημαντικούς ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία.


Θα νιώθετε μια εσωτερική δύναμη που θα σας αναγεννήσει. Θα νιώθετε ανεβασμένοι και λιγότερο αγχωμένοι και ανήσυχοι. Θα νοιάζεστε για τα προβλήματα των άλλων, θα τους στηρίξετε και θα βάλετε με ευκολία τάξη σε αυτά. Έντονα θα σας απασχολήσουν τα αισθηματικά σας. Στα οικονομικά σας θα υπάρχουν υποχρεώσεις που θα πρέπει να τις καλύψετε άμεσα. Μην αφήνετε τίποτε για αργότερα. Η διαίσθηση σας φαίνεται πως θα σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις στα προβλήματα σας.


Βάλτε γερές βάσεις αν έχετε σκοπό να κάνετε επενδύσεις. Οι αυξημένες υποχρεώσεις σας έχουν εξουθενώσει σωματικά και ψυχολογικά. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αλλάξετε τους ρυθμούς σας, προκειμένου να κάνετε πιο ποιοτική την ζωή σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και μην κάνετε αψυχολόγητες ενέργειες που δεν θα σας βγουν σε καλό. Αν είστε μόνοι, να είστε σε ετοιμότητα γιατί αυτές τις μέρες θα είστε δέκτης πολλών ερωτικών καταστάσεων.

Θα είστε αποφασισμένοι να πετύχετε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Έχετε δυνατότητες να αναγνωριστείτε στην καριέρα σας. Μόνο προσέξτε τις εκτιμήσεις σας για πρόσωπα και καταστάσεις. Μπορείτε με τις ικανότητες που έχετε να υλοποιήσετε αρκετά από τα σχέδια σας. Προσπαθήστε αυτό το διάστημα να επιτύχετε μία ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή. Χειριστείτε τα χρήματα σας με μέτρο για να μην διογκώσετε κι άλλο τις οφειλές σας.

Κάντε μια αξιολόγηση των ανθρώπων που συναναστρέφεστε στην καθημερινότητα σας και μην κρατάτε σχέσεις που σας καταπιέζουν και σας δημιουργούν εμπόδια. Προσπαθήστε να ελέγχετε, όσο μπορείτε, τις βίαιες αντιδράσεις σας σε ό, τι σχετίζεται με την αισθηματική σας ζωή. Στον ερωτικό τομέα ξυπνούν αισθήματα ανταγωνισμού, που σας οδηγούν σε ψυχολογικά παιχνίδια. Η καθημερινή επαφή με κάποια άτομα θα φέρει στην επιφάνεια κάποια αρνητικά δεδομένα.


Θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε κάποια θέματα στην δουλειά σας και θα καταφέρετε να υλοποιήσετε τα σχέδια που έχετε. Τα οικονομικά σας είναι σε σταθερή πορεία αλλά αποφύγετε τα περιττά έξοδα. Αν είστε δεσμευμένοι, θα ζήσετε δοκιμασίες στην σχέση σας και πολλές φορές δεν θα μπορείτε να αλλάξετε τις καταστάσεις. Φροντίστε να βελτιώσετε άμεσα την επικοινωνία σας με τους άλλους. Οργανώστε το πρόγραμμα σας και αποφύγετε τα περιττά έξοδα.

Θα έχετε αυξημένη ευαισθησία και κατανόηση. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται, για να επεκτείνετε τα θετικά οφέλη, πάνω στον οικονομικό τομέα. Θα κάνετε καινούριες γνωριμίες και ο φιλικός σας κύκλος θα διευρυνθεί, με ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα σας επηρεάσουν θετικά στη ζωή σας. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε µε πράγματα που τα είχατε παραμελήσει και μην αφήσετε περιθώρια να εκμεταλλευτούν οι άλλοι κάποια αδυναμία σας.

Σκεφτείτε κάποια πράγματα και πλησιάστε τον σύντροφο σας και δείξτε του όσα νιώθετε. Όλοι είναι φιλικοί και προσιτοί μαζί σας τώρα και εσείς επικοινωνείτε αρμονικά με όλους. Απομακρύνετε έγκαιρα κάποιο άτομο από τη ζωή σας, πριν προλάβει να σας απογοητεύσει με τον άστατο χαρακτήρα του. Μειώστε το άγχος και την ένταση για να βάλετε τα πράγματα σε μια τάξη. Ενισχύεται αποφασιστικά η αυτοπεποίθηση σας η οποία θα σας οδηγήσει στην υλοποίηση των ονείρων σας.

Για τα προβλήματα στην εργασία σας σίγουρα δεν φταίτε εσείς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να εντείνετε την προσπάθεια σας και να περιμένετε. Θα έχετε πίεση και σημαντική κούραση. Θα γίνετε πιο συνεργάσιμοι με τους άλλους, αλλά και πιο ευρηματικοί στις κινήσεις σας. Θα βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια που έχετε στο μυαλό σας για την επέκταση της δουλειάς σας και θα θέσετε καινούργιες βάσεις που θα αντέξουν στις δοκιμασίες του χρόνου.

Μην φορτώσετε το πρόγραμμα σας, και ενδιαφερθείτε για τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις μπορεί να προκύψουν ξαφνικά. Βγείτε λίγο να διασκεδάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και αδειάστε το μυαλό σας από οτιδήποτε σας αγχώνει. Ήρθε η ώρα να αναπροσαρμόσετε τους στόχους τους. Μην αφήσετε τα πληγωμένα σας συναισθήματα να σας οδηγήσουν σε μία βεβιασμένη απόφαση. Κάποιο καλό νέο πιθανόν να σας φτιάξει την διάθεση.

Θα έρθετε αντιμέτωποι με ευθύνες που καλείστε να αναλάβετε και στις οποίες θα ανταποκριθείτε με τον καλύτερο τρόπο. Στον οικονομικό τομέα, προσέξτε μην βάλετε καινούρια χρέη. Για να αποφύγετε τις άσχημες εξελίξεις, συζητήστε τα προβλήματα σας. Συζητήσεις για μελλοντικές προοπτικές και ξεκαθαρίσματα για παλιά ζητήματα θα κυριαρχούν τώρα στην ζωή σας. Οι σχέσεις σας µε τους άλλους θα διέπονται από εμπιστοσύνη.


Θύμα της κρίσης και ο... Άγιος Βαλεντίνος

Θύμα της κρίσης και ο... Άγιος Βαλεντίνος Επίκαιρη όσο ποτέ φαίνεται ότι είναι η φράση "η κίνηση μετράει", καθώς ελέω κρίσης σήμερα οι ερωτευμένοι μάλλον θα δείξουν την αγάπη τους με συμβολικά δώρα, σε...
αντίθεση με τις περασμένες χρονιές που συνήθιζαν να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων, των ανθοπωλείων και των καταστημάτων με είδη δώρων έχουν στολιστεί καταλλήλως, ωστόσο όλοι προβλέπουν πως φέτος τα ποιο δημοφιλή δώρα θα είναι ένα μήνυμα στο κινητό, μία κάρτα ή ένα λουλούδι, αφήνοντας πίσω τους τα κοσμήματα και τα ταξίδια που είχαν τις περασμένες χρονιές την τιμητική τους.
Προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των καιρών, πολλοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης έχουν δημιουργήσει ειδικά πακέτα, ειδικά για τη σημερινή μέρα: προνομιακές τιμές σε εστιατόρια της πόλης, ανθοδέσμες και τούρτες σε προσιτές τιμές και όμορφα δωράκια σε λογικές τιμές.

Γκερέκου: Ψήφισα για να μην οδηγηθούμε στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και το χάος

 Την θετική της ψήφο στο νέο μνημόνιο αιτιολογεί με γραπτή της ανακοίνωση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου, ενώ την καταδίκη του μνημονίου από τους πολίτες με καθημερινούς αγώνες ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους.
Η Α. Γκερέκου υποστηρίζει ότι βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα του «κακού» και του «χειρότερου» θεωρώντας ότι αυτό το ίδιο το δεύτερο μνημόνιο δεν θα αποτελέσει μια θετική εξέλιξη για τη ζωή όλων μας. Ωστόσο, αναγκάστηκε να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση διότι δεν μπορούσε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή της, να συμβάλει στο να οδηγηθεί η Ελλάδα στη άμεση και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στο χάος που συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη: «Μπορεί όλοι μας να χαιρόμασταν και να πανηγυρίζαμε τις πρώτες ώρες, μπορεί να το θεωρούσαμε μια νίκη του πληγωμένου εθνικού μας φρονήματος και μια ικανοποίηση του πατριωτικού μας αισθήματος αλλά στις αμέσως επόμενες ώρες, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια απολύτως εφιαλτική κατάσταση, για την οποία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί που πιθανόν θα οδηγούσε».

Η δήλωση Γκερέκου για την υπερψήφιση του μνημονίου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η χώρα ολόκληρη βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα του να διαλέξει μεταξύ του «κακού» και του «χειρότερου». «Καλό σενάριο» ως επιλογή δεν υπήρχε και ποτέ δεν υπήρξε από την αρχή της εισόδου μας στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Δεν θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμφωνία του δευτέρου μνημονίου είναι η καλύτερη δυνατή που μπορούσε να γίνει και δεν θεωρώ ότι αυτό το ίδιο το δεύτερο μνημόνιο θα αποτελέσει μια θετική εξέλιξη για τη ζωή όλων μας. Όσοι προσπάθησαν να με πείσουν για την «αναγκαιότητά» του με το επιχείρημα ότι με αυτό θα βγούμε από το πρόβλημά μας και θα οδηγηθούμε στην ανάπτυξη, δεν με έπεισαν.
Ο ένας και μοναδικός λόγος για τον οποίο επέλεξα να στηρίξω την επιλογή αυτή και να ψηφίσω θετικά, είναι ότι δεν μπορώ  να  συμβάλω στο να οδηγηθεί η χώρα μου στη άμεση και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στο χάος που συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Γιατί αν θέλουμε να μιλήσουμε έντιμα, μπορεί όλοι μας να χαιρόμασταν και να πανηγυρίζαμε τις πρώτες ώρες, μπορεί να το θεωρούσαμε μια νίκη του πληγωμένου εθνικού μας φρονήματος και μια ικανοποίηση του πατριωτικού μας αισθήματος αλλά στις αμέσως επόμενες ώρες, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια απολύτως εφιαλτική κατάσταση, για την οποία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί που πιθανόν θα οδηγούσε. Το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους Πολίτες που με έχουν εμπιστευθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, η κοινή αγωνία των διλημμάτων που μοιραζόμαστε όλο αυτό το διάστημα αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνω από τους ίδιους, με οδήγησαν μεταξύ της βέβαιης καταστροφής και της μίας πιθανότητας επιβίωσης της χώρας, να επιλέξω συνειδητά τη δεύτερη. Και επιθυμώ να επαναλάβω, ότι αυτό είναι και το μοναδικό σκεπτικό με βάση το οποίο οδηγήθηκα στη συγκεκριμένη επιλογή και κανένα άλλο. Δεν υπαναχωρώ σε καμία από τις αρχικές μου θέσεις και είμαι συνεπής στην πορεία και τις επιλογές μου από την αρχή αυτής της περιπέτειας για τη χώρα έως και σήμερα. Η άμεση και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, η έξοδο της χώρας από το Ευρώ και η επιστροφή στη Δραχμή, πιστεύω ότι είναι τεράστιο λάθος. Η εθνική υπερηφάνεια όλων μας, έχει πληγεί εξίσου το ίδιο και όχι άλλων πιο πολύ και άλλων πιο λίγο. Τα ίδια αρνητικά συναισθήματα κατέχουν όλους μας, για τη στάση αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οδηγούμαστε στη λήψη αποφάσεων, από εκείνους οι οποίοι υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μας συμπεριφέρονται ως εταίροι και αλληλέγγυοι.
Όμως την ώρα αυτή, οφείλουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην επιτρέψουμε στον ανεξέλεγκτο συναισθηματισμό να επικρατήσει της ορθολογικής σκέψης των πραγμάτων. Αυτή ακριβώς η ορθολογική σκέψη, λέει πως δεν μας επιτρέπεται να παρασυρθούμε, δεν μας επιτρέπεται να οδηγήσουμε τη χώρα στη χρεοκοπία και να επιταχύνουμε την καταστροφή της. Αντιθέτως, καθήκον όλων μας είναι να παλέψουμε με οτιδήποτε μέσο μας παρέχεται, με κεντρικό στόχο την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σαφές ότι η κρίση δεν είναι «ελληνικό» αλλά «ευρωπαϊκό» πρόβλημα. Και όταν η Ευρώπη αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να βρει συνολική και οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό, εμείς οφείλουμε να είμαστε τμήμα της και η λύση αυτή να αφορά κι εμάς. Θα ήταν ότι πιο καταστροφικό θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς, να έχουμε βρεθεί εκτός Ε.Ε., τη στιγμή που η Ευρώπη θα βρίσκει λύση στο πρόβλημα της κρίσης. Οφείλουμε να κάνουμε το παν δυνατόν, για να παραμείνουμε στην Ευρώπη και να αγωνιστούμε για την Ευρώπη που θέλουμε και την Ευρώπη θα έπρεπε να έχουμε ήδη: την Ευρώπη της αλληλεγγύης, την Ευρώπη που σέβεται τις γεωπολιτικές και πολιτισμικές διαφορές των μελών της, την Ευρώπη αρωγό στη δυσκολία, την Ευρώπη που έχει ανοικτά τα μάτια της προς όλο τον κόσμο τόσο στην Ανατολή, όσο και στη Δύση και δεν εξαντλείται σε μια ατέρμονη εσωστρέφεια. Και για να τα πετύχουμε όλα αυτά, οφείλουμε να είμαστε «εντός» και όχι «εκτός» της Ευρώπης.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, στηρίζω και αυτή την ύστατη προσπάθεια, μη θέλοντας να βάλω την υπογραφή μου στην άμεση και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας μου.


Μπ. Χαραλάμπους: Οργανωμένη και ταξική να είναι η αντίδραση του λαού 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Κέρκυρας της ΕΡΤ σχολίασε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές σκηνικό στα χρονικά της μεταπολίτευσης με το ¼ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και περισσότερους από 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βλέπουν την έξοδο από τα κόμματά τους και αρκετούς ακόμα να επιλέγουν το δρόμο της αποχής από την αίθουσα για να μη χρεωθούν την απόφαση για ψήφιση ή μη του μνημονίου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι πρέπει να ενταθεί η αντίδραση του λαού με μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, οι οποίες ωστόσο πρέπει να γίνουν οργανωμένα και ταξικά και ο κόσμος να έχει σκοπό και στόχο το μεγάλο κεφάλαιο.
 

 
Powered by Blogger