Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα γυαλιά ηλίου

 Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για τα μάτια μας, όσο και το αντιηλιακό για το σώμα μας.
Κάτι που δεν ισχύει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως πολλοί πιστεύουν εσφαλμένα, αλλά για όλο το χρόνο. Και αυτό γιατί ακόμη και όταν...

το φως του ήλιου δεν είναι εκτυφλωτικό, δε σημαίνει ότι δε δεχόμαστε ακτινοβολία, η οποία μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής.



Η επιλογή των γυαλιών ηλίου δεν πρέπει να γίνεται με τα ίδια κριτήρια που γίνεται η επιλογή ενός ρούχου ή ενός αξεσουάρ. Καλή είναι η μόδα αλλά μην ξεχνάτε ότι ο σκοπός είναι, πάνω από όλα, η καλύτερη προστασία των ματιών σας από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.



Ποια λάθη να αποφύγετε



1) Μη Θεωρείτε ότι τα γυαλιά ηλίου είναι μόνο για ενήλικες



Ένας ενήλικος έχει την ίδια ανάγκη για γυαλιά με έναν έφηβο ή ένα παιδί. Τα μάτια των παιδιών μάλιστα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία και πρέπει να προστατεύονται από γυαλιά εξαιρετικής ποιότητας. Είναι αδιανόητο να αφήνουν οι γονείς μικρά παιδιά να κυκλοφορούν το καλοκαίρι, στην παραλία, χωρίς γυαλιά, δεδομένου ότι οι βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας είναι αθροιστικές.



2) Μη φοράτε γυαλιά μόνο τις ηλιόλουστες ημέρες



Τα γυαλιά δεν είναι απαραίτητα μόνο όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, όπως όταν πηγαίνετε στη θάλασσα ή στην εξοχή. Ακόμη και με συννεφιά, τα μάτια σας είναι εκτεθειμένα στην ακτινοβολία, για αυτό μην ξεχνάτε ότι τα γυαλιά ηλίου είναι πολύτιμο αξεσουάρ για όλες τις εποχές.



3) Μη δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στο σκελετό παρά στους φακούς



Σύμφωνοι, είναι σημαντικό να σας ταιριάζει ο σκελετός και να έχει καλή εφαρμογή στο πρόσωπό σας χωρίς να είναι πολύ σφιχτός, για να μη σας προκαλεί δυσφορία. Ακόμη καλό είναι να προτιμήσετε κοκκάλινο σκελετό για να αποφύγετε τον κίνδυνο δερματοπάθειας. Αν πάλι επιλέξετε σκελετό μεταλλικό, φροντίστε να μην έρχεται σε επαφή το μέταλλο με το δέρμα, γιατί με τον καιρό οξειδώνεται και μπορεί να προκληθούν δερματίτιδες εξ επαφής.



Το σημαντικότερο, όμως, είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο φακό. Εφόσον το υλικό των φακών είναι UV protection, δηλαδή ανακόπτουν το 100% της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), παρέχουν προστασία είτε είναι ανοιχτόχρωμοι είτε είναι σκουρόχρωμοι. Ωστόσο σε συνθήκες μεγάλης ηλιοφάνειας, επιβάλλεται η χρήση σκουρόχρωμων απορροφητικών φακών.



4) Μην αγοράζετε γυαλιά από πλανόδιους



Η πιο έξυπνη κίνηση είναι να αγοράζετε γυαλιά από καταστήματα οπτικών. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε «επώνυμα» ή πανάκριβα γυαλιά αλλά τουλάχιστον μην κάνετε το λάθος να αγοράσετε ένα προϊόν, που προορίζεται για τα μάτια σας, αν δεν είστε 100% σίγουροι για την ποιότητά του.



Μικρά μυστικά για τα γυαλιά ηλίου



1) Τα γυαλιά με μεγάλους φακούς προστατεύουν καλύτερα



Τα γυαλιά είναι σημαντικό εκτός από τα μάτια να προστατεύουν και την περιοχή γύρω από τα μάτια, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, επισημαίνουν οι δερματολόγοι. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι φακοί τόσο μεγαλύτερο μέρος αυτής της ευαίσθητης περιοχής καλύπτουν.



2) Η ιδανική απόχρωση φακού



Ανάλογα με τη χρήση που θέλετε να κάνετε, μπορείτε να επιλέξετε και την κατάλληλη απόχρωση του φακού:



Οι αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικές για την έντονη ηλιοφάνεια γιατί περιορίζουν το εκτυφλωτικό φως.



Οι κίτρινοι φακοί είναι κατάλληλοι για χειμερινά σπορ και εξορμήσεις γιατί κάνουν τα χρώματα πιο έντονα και φωτεινά.



Οι γκρι και γκριζοπράσινοι φακοί ενδείκνυνται για τις περισσότερες χρήσεις, αφού φιλτράρουν το έντονο φως και προσφέρουν καλή σκίαση, χωρίς να παραμορφώνουν τα χρώματα.



Οι χρωματιστοί φακοί π.χ. ροζ ή μωβ είναι η καλύτερη επιλογή για την πόλη, ειδικά όταν έχει συννεφιά, γιατί δε δημιουργούν μεγάλη σκίαση αλλά και για υδάτινα σπορ αφού προσφέρουν το σωστό contrast αντικειμένων, που βρίσκονται σε χώρο με μεγάλες γαλάζιες ή πράσινες επιφάνειες.



3) Ο σωστός τρόπος καθαρισμού



Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού είναι με κρύο νερό και σαπούνι. Μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα και άλλα ισχυρά υλικά καθαρισμού γιατί καταστρέφουν τόσο τους φακούς όσο και το σκελετό. Στα καταστήματα οπτικών μπορείτε να βρείτε ειδικά καθαριστικά υγρά και σπρέι.



4) Η σωστή συντήρηση



Αποφύγετε την έκθεσή τους σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, παρατώντας για παράδειγμα τα γυαλιά σας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Μην τα χρησιμοποιείτε μέσα στη θάλασσα ή στην πισίνα και αν τυχόν βραχούν με θαλασσινό νερό ή νερό της πισίνας, καθαρίστε τα αμέσως με ένα νωπό πανί. Εννοείται ότι όταν τα βγάζετε, τα τοποθετείτε μέσα σε σκληρή θήκη για να μη φθείρονται.

ΦΩΤΟ – Ελεονώρα Μελέτη: Καυτή και… σέξι

ΦΩΤΟ – Ελεονώρα Μελέτη: Καυτή και… σέξι Η Ελεονώρα Μελέτη ανήκει σε εκείνο το είδος γυναίκας που δεν κρύβει ενοχικά τις επιθυμίες της. Και δεν φοβάται τις προκλήσεις.
Άλλωστε, αυτό το τελευταίο το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στην ζωή της.

Α. Ρέμος: Η επανασύνδεση με το Μιχάλη Χατζηγιάννη! (φωτογραφίες)


Μετά από τα όσα έχουν ακουστεί για την κρίση στη μεταξύ τους σχέση, η επανασύνδεση των δύο αντρών είναι γεγονός και μάλιστα σε χώρο όπου τους απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός...
Πλήθος καλλιτεχνών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών παρευρέθηκε στην παρουσίαση των θέσεων της ΝΔ για τον πολιτισμό. Το παρών στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ίδρυμα Κακογιάννη έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελπίδα καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.


Μια μπίρα από… τυρί ροκφόρ!

perierga.gr - Μια μπίρα από... τυρί ροκφόρ! «Η περίφημη The Blue Brew θα κάνει τους πότες… υπερήφανους», λένε εκπρόσωποι της βρετανικής Ένωσης Τυροκόμων Stilton και της Ζυθοποιίας Belvoir, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις για το εν λόγω εγχείρημα.
perierga.gr - Μια μπίρα από... τυρί ροκφόρ!
Η ιδέα ανήκει σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Βρετανία, όπου οι καταναλωτές μπίρας κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «εάν θα ήθελαν να έχει η μπίρα τους… τυρένια γεύση και ποιο τυρί θα επέλεγαν για το λόγο αυτό».
perierga.gr - Μια μπίρα από... τυρί ροκφόρ!
Τα αποτελέσματα έφεραν στην πρώτη θέση το μπλε τυρί Stilton, εξαιτίας της πικάντικης γεύσης του που φαίνεται να ταιριάζει ιδανικά στα χαρακτηριστικά της μπίρας. Οι πρώτες δοκιμές, άλλωστε, δείχνουν ότι η The Blue Brew «είναι ακατανίκητη στη γεύση, με σαφείς υπαινιγμούς Stilton σε κάθε γουλιά»…
perierga.gr - Μια μπίρα από... τυρί ροκφόρ!

Η sexy Γερμανίδα Micaela Schaefer συνεχίζει να προκαλεί !









Παρθένα … στον γυναικολόγο !!


Στο γυναικολόγο:

-Κυρία μου έχω μείνει άναυδος. Μα καλά, πώς γίνεται να είστε παρθένα μετά από τέσσερις γάμους ;;;

-Απλό γιατρέ μου..

Ο πρώτος πιανίστας … μόνο χέρι,

ο δεύτερος δικηγόρος … μόνο γλώσσα,

ο τρίτος ποιητής… μόνο υποσχέσεις

και ο τελευταίος βουλευτής, καταλαβαίνετε …. μόνο κώλο !!

Στα είκοσι του έχει σώμα... 160 ετών!

Στα είκοσι του έχει σώμα... 160 ετών! Μόλις είκοσι χρονών είναι ο Dean Andrews αλλά το σώμα του είναι σώμα άνδρα 160 ετών! Ο Dean πάσχει από προγηρία Hutchinson-Gilford, μία νόσο που κάνει το κορμί του να γερνά οκτώ φορές ταχύτερα από το κανονικό.
Μόνο τέσσερις άνθρωποι στη Βρετανία πάσχουν από προγηρία και 74 σε όλο τον κόσμο. Ο Dean είναι ο δεύτερος γηραιότερος επιζών της νόσου...

Ο 20χρονος αποφάσισε να αφηγηθεί την ιστορία του ελπίζοντας να δώσει έμπνευση και σε άλλους ανθρώπους που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια.
«Δεν άφησα ποτέ την κατάσταση αυτή να με καθηλώσει. Πάντα προσπαθούσα να κάνω ό,τι και οι άλλοι ακόμα κι αν αποτύγχανα. Τουλάχιστον είχα προσπαθήσει», λέει, «η οικογένειά μου με στηρίζει και οι φίλοι μου το ίδιο. Είμαι πολύ τυχερός γιατί κάνουν ό,τι μπορούν για να με κάνουν χαρούμενο».
Ο Dean έχει μάθει να οδηγεί, έχει αρραβωνιαστεί, έχει χτυπήσει τέσσερα τατουάζ και επιχείρησε να σπουδάσει μηχανικός αυτοκινήτων αλλά αναγκάστηκε να παρατήσει τη σχολή του καθώς λόγω του μικρού του μεγέθους δεν έφτανε να σκύψει πάνω από το καπό του αυτοκινήτου…
Έχει όμως ήδη διαψεύσει τα προγνωστικά καθώς όταν διαγνώστηκε με προγηρία σε ηλικία 7 ετών, οι γιατροί είπαν στη μητέρα του πως δεν θα ζούσε παρά μόνο ως την αρχή της εφηβείας του.
Δεκατρία χρόνια πριν η νόσος δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αρκετοί γιατροί δεν την είχαν ακούσει καν…
Η μητέρα του Dawn θυμάται πως είχε παρατηρήσει από όταν ο Dean ήταν έξι μηνών πως ήταν μικρότερος από ό,τι θα έπρεπε και φορούσε ρούχα για παιδιά έως τριών μηνών. Αλλά οι γιατροί της είπαν τότε να μην ανησυχεί.
Πέρασαν αρκετά χρόνια για να κάνει ένας γενετιστής τη σωστή διάγνωση.
«Δεν ήξερα πώς να του το πω», προσθέτει. «Του είπα μόνο πως έχει ένα πρόβλημα ανάπτυξης». Η Dawn ζει στο Μπέρμιγχαμ με τον Dean, τον σύζυγό της Wayne και τα υπόλοιπα παιδιά της, τη 15χρονη Sophie, τον 12χρονο Lewis, 23χρονό Nathan και την ανιψιά της Annabel Timby.
Με τον πατέρα του Dean η Dawn έχει χωρίσει εδώ και χρόνια. «Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχει κάνει ο Dean αλλά λυπούμαστε και για όσα χάνει. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται το χρόνο που έχει, για να είναι χαρούμενος…».


Ένεση στο σημείο G … αυξάνει την απόλαυση στο σεξ !!

Σε μία από τις πολλές γυναικείες συζητήσεις που οδηγούνται στο σεξ, προέκυψε η κουβέντα για το G shot. Μια ένεση λέει που μπορεί να αυξήσει την απόλαυση στο σεξ.

Τι είναι; Πως γίνεται; Πού γίνεται; Σύμφωνα με τον γυναικολόγο είναι ακίνδυνη, γίνεται στη περιβόητο σημείο G, δεν γίνεται για να λύσει κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα, γίνεται όμως για να ενισχύσει την απόλαυση.
Κοστίζει περίπου 300 ευρώ και μπορεί να διαρκέσει η “επήροια” της μέχρι και τέσσερις μήνες.

Τι είναι το G Shot; “Πρόκειται για μια ….απλή μη επεμβατική μέθοδο που μπορεί να αυξήσει προσωρινά τον όγκο του σημείου του Grafenburg (σημείο G) σε γυναίκες με φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία” εξηγεί ο μαιευτήρας γυναικολόγος Θάνος Παράσχος. Με απλά λόγια μια ένεση θα διογκώσει το σημείο από το οποίο εξαρτάται η απόλαυσή κατά τη διάρκεια του σεξ, πράγμα που σημαίνει πως θα πολλαπλασιάσει την ερωτική απόλαυση.

Πώς γίνεται… Μια επίσκεψη σε εξειδικευμένο γυναικολόγο που εφαρμόζει τέτοιου είδους μεθόδους αρκεί. Με τη βοήθειά του εντοπίζεται το σημείο G.”Με τη βοήθεια ειδικού κολποσκοπίου θα γίνει έγχυση μικρής ποσότητας τοπικού αναισθητικού και στη συνέχεια η έγχυση του κολλαγόνου. Στο τέλος θα τοποθετηθεί ένα ειδικό ταμπόν το οποίο θα αφαιρεθεί σε 4 ώρες” εξηγεί ο κ. Παράσχος.

Η διαδικασία της ένεσης θυμίζει μια εξέταση για ΤΕΣΤ ΠΑΠ. Δεν καθυστερεί και σε μισή ώρα όλη η διαδικασία θα έχει τελειώσει.
“Το κολλαγόνο που χρησιμοποιείται είναι ένα φυσικό, βιολογικό προϊόν, για την χρήση του οποίου δεν είναι απαραίτητη η διενέργεια τεστ ευαισθησίας” τονίζει ο μαιευτήρας γυναικολόγος Θάνος Παράσχος.

- Η ένεση μπορεί να γίνει σε κάθε γυναίκα όλων των ηλικιών με μία προϋπόθεση. Το G Shot απευθύνεται μόνο σε γυναίκες με φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν δυσλειτουργίες – γυναίκες με προβλήματα σεξουαλική διέγερσης, οργασμού κτλ.
- Επειδή ουσιαστικά πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης. Μπορείτε να έλθετε σε ερωτική επαφή μετά την πάροδο 4 ωρών από τη θεραπεία.
- Η επήρεια της ένεσης μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σύμφωνα πάντως με έρευνες το 87% των γυναικών ανάφεραν ενισχυμένη σεξουαλική διέγερση.
- Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι συνήθως 4 μήνες, αλλά και πάλι μπορεί να παρατηρηθούν διαφοροποιήσεις.

ΣΟΚ Πέθανε Από Μπέργκερ 10.000 Θερμίδων! [Φωτο]

 40χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή στο χώρο του Heart Attack Grill, έχοντας μόλις φάει το τετραπλό μπέργκερ καρδιακή προσβολή. Ένα μόλις χρόνο μετά τον θάνατο του ίδιου του εκπροσώπου τύπου του μπεργκεράδικου από τον ίδιο λόγο. Δυστυχώς οι σερβιτόρες, αν και….. ντυμένες νοσοκόμες, δεν έχουν ιδέα από πρώτες βοήθειες.
«Αυτό το εστιατόριο είναι κακό για την υγεία σας». Η συγκεκριμένη επιγραφή είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στον χώρο του Heart Attack Grill στο Λας Βέγκας, ένα upscale μπεργκεράδικο που συνδυάζει θηριώδη μπέργκερ με σέξι σερβιτόρες με θηριώδη στήθη.
Δυστυχώς οι πελάτες του, δεν παίρνουν την συγκεκριμένη προειδοποίηση στα σοβαρά.
Όπως συνέβη στην 40χρονη μητέρα που βρέθηκε νεκρή στο τραπέζι της, έχοντας μόλις ολοκληρώσει το διαβόητο τετραπλό μπέργκερ (το οποίο κατέχει και το σχετικό ρεκόρ του βιβλίου γκίνες), μαζί με μερικές μαργαρίτες και ένα πακέτο τσιγάρα.
Εννοείται πως ο συγκεκριμένος θάνατος το μόνο που θα κάνει είναι να ενισχύσει την δημοτικότητα του συγκεκριμένου μαγαζιού.
Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ιδιοκτήτης, Τζον Μπάσο «Σε αντίθεση με τα τσιγάρα, εγώ έχω βάλει παντού προειδοποιητικές πινακίδες που λένε πόσο επικίνδυνα είναι αυτά που σερβίρουμε για την υγεία των πελατών, από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε το 2005. Κάτι που σημαίνει ότι, νομικά, δεν έχουμε καμία ευθύνη».
Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι, εσείς θα «τολμούσατε» να καθίσετε να φάτε εδώ;

Melissa Debling … topless ! 2














Melissa Debling … topless ! 2

Παράξενα εσώρουχα

 









«Σιαμαία» ψάρια ζουν σε ενυδρείο (φωτο)


Αυτό κι αν είναι απίστευτο! Επί οκτώ μήνες ζουν το ένα κολλημένος στην κοιλιά του άλλου και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

«Σιαμαία» ψάρια ζουν σε ενυδρείο (φωτο)
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  

Ο λόγος για το δυο ψάρια του είδους Nile Tilapia τα οποία συναντά κανείς σε λίμνες και ποτάμια της Ταϊλάνδης.

Αν και ζουν με την γενετική ανωμαλία η οποία συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο, τα συγκεκριμένα ψάρια που ζουν στο ενυδρείο της Μπανγκόγκ τα καταφέρνουν μια χαρά.
Δείτε τις φωτογραφίες 
sia1
sia2
sia5

Leah Jaye … latin body !





Γκολάρα αλά… Ριβάλντο (από το γιο του)! (video)

 Ο υϊός Ριβάλντο απέδειξε πως «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά». Δείτε το υπέροχο τέρμα του με ψαλιδάκι που ξύπνησε μνήμες από το ιστορικό γκολ του «Ρίμπο» στοΜπαρτσελόνα-Βαλένθια .
Tην ώρα που ο Ριβάλντο συνεχίζει να βγάζει το… παντεσπάνι του στην Αγκόλα σε ηλικία 40 ετών, ο γιος του Ριβαλντίνιο πραγματοποεί τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην πατρίδα του και μάλιστα το κάνει με αρκετή επιτυχία.
Πριν από λίγο καιρό, ο Ριβάλντο Τζούνιορ είχε σημειώσει χατ-τρικ για την ομάδα Κ17 της Μότζι Μιρίμ απέναντι στην Ιταπιρένσε, ενώ τώρα κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα φλας της δημοσιότητας με ένα γκολ βγαλμένο μέσα από τις πιο χρυσές ποδοσφαιρικές ιστορίες που συνέθεσε στα γήπεδα ο πατέρας του.
Ο λόγος για ένα έξοχο γκολ με ψαλιδάκι που σημείωσε στο 4-0 της Μότζι Μιρίμ με αντίπαλο την Ουνιάο Σάο Ζοάο, το οποίο έφερε στις μνήμες το τρομερό ψαλίδι του Ριβάλντο σε αναμέτρηση του 2001 μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Βαλένθια (4-3), που είχε χαρίσει στους «μπλαουγκράνα» την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της 4ης θέσης.

To iPad 3 τώρα και σε... χρυσή έκδοση (!)



Η χρυσή έκδοση του i-Ρad 3 προστίθεται στη λίστα με τις ηλεκτρονικές συσκευές που ο μόνος σκοπός που μπορεί να εξυπηρετούν είναι να προσθέτουν κύρος στον κάτοχό τους, αφού δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από ένα κοινό iPad 3 πέραν του ότι είναι καλυμένη με χρυσό και κοστίζει και... κάτι παραπάνω!

Το εν λόγω iPad κατασκευάστηκε από τη βρετανική εταιρεία Gold & Co και η αξία του ανέρχεται ούτε λίγο, ούτε πολύ, στα 5.500 δολάρια. Tο πρώτο αντίτυπο του χρυσού iPad, πάντως, δημοπρατήθηκε πριν από λίγες ημέρες και τα έσοδά του διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στην κατασκευή «χρυσοποίκιλτων» συσκευών, αφού έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση χρυσών iPhone 4S, το κόστος του οποίου ανέρχετε στα 4.349 δολάρια και BlackBerry 9900, το οποίο μπορούσε κανείς να αποκτήσει έναντι 2.449 δολαρίων.

Η γιατρός της Τσέλσι προκαλεί... εμφράγματα

 Γιατρός ποδοσφαιρικής ομάδας. Η εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας περιλαμβάνει έναν συνήθως 
λαχανιασμένο και ευτραφή κύριο στην 4η δεκαετία της ζωής του να τρέχει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο παίκτη. Τα τελευταία όμως χρόνια η εικόνα άλλαξε και....





έδωσε τη θέση της στον κουστουμαρισμένο τύπο του γιάπη δόκτωρ! Η πλέον σύγχρονη όμως εκδοχή διαθέτει το... μισό του παραδείσου. Τουλάχιστον για την Τσέλσι. Την 31χρονη Εύα Καρνέιρο, γιατρό της λονδρέζικης ομάδας. Εκείνη την οποία οι «κακές γλώσσες» θέλουν να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον πάγκο των «μπλε». Με τις θέσεις δίπλα της να αποτελούν «λάφυρο» για τους ποδοσφαιριστές. Ειδικά για τον Φερνάντο Τόρες είχε καναντήσει... ανέκδοτο. Πως δεν παίζει καλά, για να είναι δίπλα της.

Ποιος μπορεί να τους αδικήσει; Ποιος δεν θα προτιμούσε δίπλα του μία γυναίκα παρά έναν μεσήλικα γιατρό; Οχι πως η Καρνέιρο εν ώρα εργασίας μοιάζει καθόλου με καμία ανδρική φαντασίωση. Το αντίθετο. Σοβαρή, σχεδόν βλοσυρή και φορώντας πάντοτε τη φόρμα της ομάδας. Χαμογελάει σπάνια και μοιάζει πάντα έτοιμη να επέμβει.

Στην Αγγλία, πάντως, εκτός από καλή επαγγελματία, τη θεωρούν και ως ένα -τρόπον τινά- τηλεοπτικό πλάνο που (ξε)πουλάει. Για παράδειγμα, όταν έκανε την εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Πάολο», στο πρώτο παιχνίδι των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Νάπολι, για να περιποιηθεί τον τραυματία Χουάν Μάτα, της προσέθεσε και άλλους θαυμαστές. 

Οχι πως οι Ιταλοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι ήθελαν κάτι περισσότερο. Οι ιστοσελίδες που έχουν στηθεί για τη γιατρό από το Γιβραλτάρ είναι πάμπολλες. Απαραίτητο συνοδευτικό τους η λέξη «σέξι» και «καυτή». Η φωτογράφηση που έκανε παλιότερα για ένα γυναικείο περιοδικό κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η Καρνέιρο διαθέτει, όπως αναφέρει το Έθνος, πλούσιο βιογραφικό, με προϋπηρεσία στο Βρετανικό Ολυμπιακό Ιατρικό Ινστιτούτο και την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών.

Μία γυναίκα στον κόσμο των ανδρών δεν περνάει απαρατήρητη. Η ίδια προς το παρόν το καταφέρνει. Και ταυτόχρονα το απολαμβάνει. Άλλωστε, ακολούθησε το όνειρό της. Από τα 16 της ήξερε τι ήθελε να κάνει και δούλεψε πολύ σκληρά γι' αυτό. Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Από εκεί ταξίδεψε μέχρι τη Σκωτία και την Αυστραλία για περαιτέρω εκπαίδευση, μέχρι να γυρίσει στην Αγγλία για να ολοκληρώσει την ειδικότητά της στη Γουέστ Χαμ.

Η Τσέλσι προέκυψε τον Φεβρουάριο του 2009. Απαντώντας σε μία αγγελία που είχαν βάλει οι «μπλε». Η δουλειά έγινε δική της και δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Μέχρι να ξεκινήσει η ενασχόλησή της με την Τσέλσι, η Καρνέιρο δήλωνε φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα πια είναι (και) Τσέλσι.


 
Powered by Blogger