Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Απίστευτος γάτος παίρνει κάθε μέρα το λεωφορείο!


Ο 15χρονος Ντότζερ είναι ένας γάτος που λατρεύει τις αστικές συγκοινωνίες – και τα αισθήματα είναι αμοιβαία καθώς είναι η μασκώτ επιβατών και οδηγών στο Ντόρσετ, όπου μένει...

Ο κανελλής γάτος που πήρε το όνομά του από έναν χαρακτήρα στον Όλιβερ Τουίστ του Ντίκενς, ταξιδεύει με το λεωφορείο που περνά από το σπίτι του κάθε μέρα, κάνει μία κυκλική διαδρομή και επιστρέφει.
Όπως λέει ο Telegraph, συνηθίζει μάλιστα να κάθεται στα γόνατα των επιβατών, ορισμένοι από τους οποίους τον γνωρίζουν και του κρατούν κάποιο δωράκι.


Η ιδιοκτήτριά του Φι Τζινς θεωρεί ότι ο Ντότζερ αγάπησε το λεωφορείο από όταν είχαν μπει μαζί μία φορά και διαπίστωσε πόσο ζεστά ήταν στη λιακάδα. Από τότε το παίρνει κάθε μέρα, πράγμα που εκείνη δεν ήξερε και αναρωτιόταν που χανόταν κάθε μέρα.


«Την περασμένη εβδομάδα η κόρη μου, μου είπε ότι μία φίλη της τον είδε στο λεωφορείο. Δεν το πίστεψα και μπήκα στο αυτοκίνητο για να πάω να τον βρω. Εκείνη την ώρα έφτασε το λεωφορείο, άνοιξε η πόρτα και τον είδα να κατεβαίνει», λέει η κ. Τζινς.




































Πηγή

ΚΟΝΓΚΟ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑ SMS ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Η τελευταία χώρα που απαγορεύει τα social mediaκαι τη χρήση των μηνυμάτων SMS εντός των συνόρων της, είναι η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.  Η απαγόρευση επηρεάζει έναν πληθυσμό περίπου 72 εκατομμυρίων πολιτών και έρχεται ως απάντηση στις διαμαρτυρίες και τη βία...
που είδε η χώρα μετά τη διεξαγωγή των αμφισβητούμενων εκλογών τον περασμένο μήνα. 

Περαιτέρω, η κίνηση αυτή, προσθέτει το Κονγκό στην αυξανόμενη λίστα εθνών συμπεριλαμβανομένων του Ιράν και της Συρίας, που προσπαθούν να ανακόψουν όλους εκείνους που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω υπηρεσίες για την οργάνωση μαζικών διαδηλώσεων, όμοιες με εκείνες που οδήγησαν στην ανατροπή πολλών καθεστώτων κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης.

Το ζήτημα είναι ότι αν και η εν λόγω στρατηγική θα μπορούσε, ίσως προσωρινά, να ανακόψει κάπως την φόρα των αντικαθεστωτικών, από την άλλη αποβαίνει αρκετά επιζήμια για την κοινότητα των κωφών στην χώρα, η οποία σύμφωνα με το Forbes αριθμεί κάπου στα 1,4 εκατομμύρια. 

Γι’ εκείνους, το SMS χρησιμεύει ως ένα ανεκτίμητο μέσο για την γενικότερη επικοινωνία, αλλά και ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο προσφέρει κοινοποιήσεις για μη ασφαλείς συνθήκες και για δυνητικά περιστατικά βίας που σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να είναι δύσκολο να ανιχνευθούν.


Το γεγονός ότι οι αρχές του Κονγκό είναι πρόθυμες να αναλάβουν ένα τέτοιο δραστικό βήμα, υποδηλώνει πολλά για την αποφασιστικότητά τους να καταπνίξουν τις διαμαρτυρίες και τις εξέγερσεις, πριν φτάσουν σε ανεξέλεγκτα επίπεδα.



 
Powered by Blogger