Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καταλήψεις εμποδίζουν τις εκλογές στα Πανεπιστήμια

 Καταλήψεις εμποδίζουν τις εκλογές στα Πανεπιστήμια Δεν έχει ανοίξει κανένα εκλογικό τμήμα ακόμη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, οι εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης.
Στο ΑΠΘ έχει γίνει από χθες το βράδυ κατάληψη από φοιτητές στο κτίριο της Νομικής Σχολής, όπου και είχε επιλεγεί για να στηθούν σήμερα οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία. Όπως υποστηρίζουν οι καταληψίες ο νέος Νόμος Πλαίσιο για την λειτουργία των ΑΕΙ έχει καταδικαστεί από τη φοιτητική κοινότητα.
Εκπρόσωποι της Σχολής αναφέρουν ότι στην κατάληψη συμμετέχουν μόνο φοιτητές του Ιδρύματος και όχι εξωπανεπιστημιακοί, όπως συνέβαινε στην κατάληψη της Αθήνας. Το κλίμα αυτή την ώρα είναι ήρεμο, αν και νωρίτερα δημιουργήθηκε ένα επεισόδιο, όταν οι φοιτητές διέλυσαν συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών – που τις ανέβαλε όμως για την Παρασκευή. Το πρωί, πάντως, οι φοιτητές είχαν επιτρέψει στον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Ν. Παρασκευόπουλο να μπει και να ασφαλίσει όλους τους χώρους με εξοπλισμό αξίας.
Στη Θεσσαλία υπάρχουν επίσης κινητοποιήσεις φοιτητών που εμποδίζουν τη διαδικασία, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει η οργανωτική επιτροπή των εκλογών, τα μέλη της οποίας και αναμένεται να αναβάλουν τη διαδικασία. Ούτε στη Λάρισα ούτε στον Βόλο μπήκε σήμερα κανένας στα εκλογικά τμήματα όπως λέει στο «Βήμα» ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Κ. Γουργουλιάνης, ο οποίος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήρθαν και πανεπιστημιακοί από την Αθήνα για να εμποδίσουν την διαδικασία.
«Η ματαίωση μιας εκλογικής διαδικασίας στο Πανεπιστήμιο συνιστά από μόνη της μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη» δήλωσε σχετικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου, με αφορμή τις ανάλογες εξελίξεις στο Ίδρυμά του την Τρίτη. «Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της σημερινής κρίσης που επηρεάζει τους θεσμούς, αλλά έχει, επίσης, τροφοδοτηθεί, καιρό τώρα, από το κλίμα έντασης και οξύτητας που καλλιεργήθηκε σε σχέση με τα Πανεπιστήμια, από την άρνηση έγκρισης των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων και τις συνέπειες αυτών των πολιτικών. Η κατάσταση πρέπει πλέον να αλλάξει» συνέχισε ο κ. Παπαθεοδώρου.
«Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα χρειαζόμαστε τα Πανεπιστήμια όρθια, δυναμικά και παραγωγικά, με ουσιαστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της κοινωνικής συνοχής. Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται τα Πανεπιστήμια για να ξαναγεννήσουν την ελπίδα για το μέλλον και να διασφαλίσουν το δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν έχει την πολυτέλεια εσωτερικών συγκρούσεων. Η κοινότητά του παραμένει ενωμένη και προσηλωμένη στην αποστολή της», πρόσθεσε ο πρύτανης και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να διαφυλάξει την ηρεμία και την σταθερότητα στο Ίδρυμα.
«Η Πανεπιστημιακή κοινότητα, παράλληλα, αναμένει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, να συμβάλει έμπρακτα στην αποφόρτιση του τεταμένου κλίματος και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης με τα Πανεπιστήμια για την υπέρβαση της κρίσης» κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου.
Επίθεση Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις
Στο μεταξύ με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις των ΑΕΙ. Σχετικά με τα γεγονότα στη Νομική, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «υπάρχουν κολοσσιαίες ευθύνες» και πρόσθεσε ότι ο πρύτανης κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης «έδωσε τη Νομική από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα». Δήλωσε μάλιστα ότι η ίδια γνωρίζει πως «έγινε συμφωνία και τους επέτρεψε να μπουν μέσα μέχρι τη Δευτέρα»…
«Εάν έχει τόσο ενδιαφέροντα στοιχεία η υπουργός Παιδείας γιατί δεν τα καταθέτει στις αρχές να βοηθήσει και το έργο τους;» ανταπάντησε, μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Πελεγρίνης, που έχει συνάντηση για το θέμα αυτή την ώρα με συνεργάτες του.
Πάντως, η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε ακόμη ότι είχε προταθεί να γίνεται με ειδική κάρτα η είσοδος στη Νομική Σχολή Αθηνών, ώστε να υπάρχει έλεγχος, αλλά την πρόταση αυτή δεν τη δέχτηκαν οι παρατάξεις.
Για την εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου, δήλωσε ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλος «γυρίζει τα κόμματα και τους ενημερώνει ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί».
«Ο νόμος εφαρμόζεται κανονικά και στην παρούσα πολιτική συγκυρία είναι λάθος ο ένας θεσμός της χώρας να επιτίθεται σε βάρος του άλλου με απαξιωτικές και ανυπόστατες κατηγορίες, ενώ η λογική επιτάσσει την συνεργασία και την συναίνεση» δήλωσε σχετικά στο «Βήμα» ο κ. Μυλόπουλος.
«Οι εκλογές πράγματι αποτελούν αιτία αναταραχής στα πανεπιστήμια με τον τρόπο που οργανώνονται και επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για μετάθεση τους σε χρόνο εκτός της παρούσας συγκυρίας για να εκτονωθεί η κατάσταση και να επανέλθουμε σε ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία» συνέχισε.
Πάντως η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται μόνο στο θέμα των εκλογών και το μόνο πρόβλημα είναι στο άρθρο για την αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία των πανεπιστημίων. Εστειλε μάλιστα εκ νέου μήνυμα στους πρυτάνεις που αντιτίθενται, ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», υπενθυμίζοντας ότι υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου και δεν πρόκειται να αλλάξει.
Μάλιστα, όπως παρατήρησε, όσοι αποφασίζουν ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος, παίρνουν την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους και απέναντι στο πανεπιστήμιο, που σε τέτοια περίπτωση, θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την χρηματοδότησή του.
Για τα γεγονότα στην Αθήνα, είπε ότι δεν επελέγησαν τυχαία τα σημεία όπου μπήκαν οι φωτιές, καθώς επρόκειτο κυρίως για νεοκλασικά κτίρια, λέγοντας ότι «υπήρξε επιδρομή βαρβάρων με σχέδιο». Τόνισε ακόμη ότι θα συζητήσει την κατάσταση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη και υποστήριξε ότι οι πληγέντες πρέπει να λάβουν άμεσα αποζημιώσεις.
Πηγή

Νέο χτύπημα των Anonymous σε εταιρεία που κατασκευάζει δακρυγόνα!


Νέο χτύπημα των Anonymous σε εταιρεία που κατασκευάζει δακρυγόνα!
Αμερικανική εταιρεία, που κατασκευάζει δακρυγόνα χτύπησανAnonymous.
Η πιο διάσημη ομάδα hackers σε κείμενό τους στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς της ιστοσελίδας της εταιρείας Combined Systems και έκλεψαν προσωπικά στοιχεία πελατών και εργαζομένων.
Ο λόγος είναι ότι η εταιρεία που εδρεύει στην Πενσυλβάνια προμηθεύει «με αυτά τα τρελά χημικά όπλα ένοπλες δυνάμεις και αστυνομικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο».
Η Combined Systems δραστηριοποιείται στον τομέα της πώλησης «όπλων» που χρησιμοποιούνται για τον «έλεγχο» του πλήθους σε διαδηλώσεις.




Μπορεί να φανταστείτε τι αυτοκίνητο είναι αυτό; (pics)


Λίγο δύσκολο εκ πρώτης όψεως...




















Πηγή

Άρπαξαν τσάντα με 250.000 ευρώ

 Άρπαξαν τσάντα με 250.000 ευρώ Τσάντα που περιείχε περίπου 250 χιλιάδες ευρώ κατήγγειλε 45χρονος ότι του απέσπασαν δύο άγνωστοι στην Κατερίνη.
Όπως είπε στις αστυνομικές αρχές, την ώρα που αποβιβάζονταν από το σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, τον πλησίασαν δύο κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, αρπάζοντάς του την τσάντα με τα χρήματα.
Για την υπόθεση διενεργούνται αστυνομικές έρευνες.
Πηγή

Πρόστιμο στην "Ελληνοφρένεια" για τη φάρσα στη Διαμαντοπούλου (ηχητικό)

Πρόστιμο στην Ελληνοφρένεια για τη φάρσα στη Διαμαντοπούλου (ηχητικό) Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και στην εκπομπή Ελληνοφρένεια, για την περιβόητη τηλεφωνική φάρσα που έκαναν οι παρουσιαστές της στο υπουργείο Παιδείας, υποστηρίζοντας πως τα DVD που έστειλαν σε σχολεία περιείχαν πορνογραφικό υλικό. 

Το πρόστιμο επεβλήθη από την αρμόδια αρχή για παραπλάνηση ακροατών, προσβολή δικαιώματος επικοινωνίας και καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας εν αγνοία του συνομιλητή.

Ακούστε την φάρσα...

CNN: "Χάσατε τον πόλεμο"

CNN: Χάσατε τον πόλεμο Με τις Βερσαλλίες το 1919 παρομοιάζει την Ελλάδα του 2012, άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα του CNN. O ανταποκριτής του CNN, Richard Quest θέτει το ερώτημα αν η Ελλάδα του 2012 ισοδυναμεί με τις Βερσαλλίες του 1919, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία αντιμετωπίστηκε με τη συνθήκη των Βερσαλλιών μετά το τέλος του Α' Παγκοσίου Πολέμου και τονίζει ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε διαδικασία κατάρρευσης. Η Συνθήκη των Βερσαλλιών τιμωρούσε τη Γερμανία- κατονομάζοντάς την ως "απολύτως υπεύθυνη" του πολέμου και την υποχρέωνε να εγκαταλείψει εδάφη της στη Γαλλία και στην Πολωνία, να παραχωρήσει τις αποικίες της στην Αφρική στις νικήτριες Γαλλία και Αγγλία και να αποζημιώσει το Βέλγιο και τη Γαλλία με 34 δισ. δολάρια, ποσό τεράστιο για την εποχή.


Πηγή

Απίστευτο ..!! Δείτε πως εμφανίζετε η Micaela Schaefer για να παίξει μουσική...!!


Δεν είναι τυχαία η πιο sexy DJ ..
Ακολουθούν άκρως αποκαλυπτικές φωτογραφίες...







Και τα decks παίρνουν φωτιά....!!!!


Η ασπιρίνη "όπλο" κατά του καρκίνου

Η ασπιρίνη όπλο κατά του καρκίνου Η ταπεινή ασπιρίνη ίσως αποδειχθεί ως ένα από τα πιο ισχυρά όπλα κατά του καρκίνου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομογενής ερευνήτρια, από τη Μελβούρνη. H δρ Τάρα Καρνέζη είναι εκ των συγγραφέων της έκθεσης που έκανε ομάδα ερευνητών του Αντικαρκινικού Κέντρου Peter MacCallum της Μελβούρνης και η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης ''Cancer Cell''.

Όπως αναφέρει η δρ Καρνέζη, η ασπιρίνη και πιθανόν και άλλα φάρμακα της κατηγορίας των Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονωδών Φαρμάκων (ΜΣΑΦ), ίσως αναστέλλουν τις μεταστάσεις κλείνοντας τις διόδους διαφυγής των καρκινικών κυττάρων. Η ομογενής επιστήμονας, υποστηρίζει ότι η ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για νέα θεραπεία του καρκίνου.

Αν και οι γιατροί υποπτεύονταν από καιρό ότι η ασπιρίνη και τα άλλα ΜΣΑΦ συμβάλλουν στην αναχαίτιση των μεταστάσεων, δεν είχε καταστεί δυνατό να διαλευκανθεί ο μηχανισμός μέσω του οποίου, τα φάρμακα αυτά δυσκόλευαν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων.

Όπως αναφέρει η δρ Καρνέζη, οι Αυστραλοί επιστήμονες διαπίστωσαν τώρα ότι η έκφραση ενός γονιδίου συνδέεται τόσο με την αύξηση του καρκίνου, όσο και με τον μηχανισμό της φλεγμονής και της διαστολής των αγγείων και ειδικότερα των αγγείων των λεμφαδένων, τα οποία έχουν κομβικό ρόλο στην μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων.

Η διαστολή των αγγείων διευκολύνει το πέρασμα των καρκινικών κυττάρων μέσα από αυτά, ενώ η ασπιρίνη που προκαλεί τη συστολή τους δρα ανασταλτικά στη μετακίνησή τους. Τα αυστραλιανά ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε άλλα που ήθελαν την ασπιρίνη να μειώνει την αύξηση όγκων του προστάτη, του πνεύμονα, του εγκεφάλου, του παχέος εντέρου και του φάρυγγα.

Βεβαίως, για να ενταχθεί η ασπιρίνη στο οπλοστάσιο των ογκολόγων, θα πρέπει τα παραπάνω ευρήματα να εξετασθούν με τη βοήθεια κλινικών μελετών. 

Η δρ Καρνέζη υποστηρίζει πως η ανακάλυψη δεν επιβεβαιώνει απλώς τις ευεργετικές ιδιότητες της ασπιρίνης, αλλά ανοίγει τον δρόμο για την παρασκευή νέων αποτελεσματικών φαρμάκων.

''Αισιοδοξούμε πως αυτή η ανακάλυψη είναι ένα κομμάτι του παζλ που θα οδηγήσει στην θεραπεία του καρκίνου'' είπε η ομογενής επιστήμονας. 

Ενα λαχταριστό ελληνικό upskirt



Ενα λαχταριστό ελληνικό upskirt

Είναι πανέμορφη, ταλαντούχα και αποτελεί μια νέα δύναμη στην ελληνική τηλεόραση…
Η Νικολέτα Ράλλη δήλωσε τις προάλλες ότι έκανε σέξι φωτογράφιση για να μπει στο μάτι άλλου. Πάντως το δικό μας το έβγαλε με αυτό το υπέροχο upskirt…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Πηγή

Τα 9 ονόματα που θεωρούνται σίγουρα για το Dancing with the stars 3

Τα 9 ονόματα που θεωρούνται σίγουρα για το Dancing with the stars 3 Πυρετωδώς ετοιμάζει ο ΑΝΤ1 και η εταιρεία παράγωγης τον 3ο κύκλο του πολύ πετυχημένου προγράμματος του καναλιού Dancing with the Stars. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvnea.blogspot.com, 40 είναι τα ονόματα στην λίστα που έχει στα χέρια του ο ΑΝΤ1. Το Tv nea σήμερα θα σας αποκαλύψει τα 9 όπου και είναι πολύ κοντά στο να υπογράψουν.  Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Tv nea τα 9 αυτά ονόματα είναι... 
Μάρκος Σεφερλής Άντζελα Δημήτριου Σπύρος Σουλης Έλενα Παπαβασιλείου Γιώργος Τσαλίκης Θανάσης Πάτρας Δούκισσα Νομικού Νικολέττα Ράλλη Σίσσυ Φειδά.
Η εκπομπή θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου, θα συμμετέχουν 14 ζευγάρια , ενώ ακόμα δεν ξέρουν ποιός ή ποιά θα αντικαταστήσει την Έρρικα Πρεζεράκου στην θέση της στην κριτική επιτροπή. 

Τα καλύτερα nude events παγκοσμίως



 
Ως δείγμα διαμαρτυρίας, για καλή τύχη, για καλλιτεχνικούς λόγους ή, απλά, για τη χαρά του γυμνισμού, αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για να κυκλοφορήσετε γυμνοί στους δρόμους χωρίς να σας συλλάβει η αστυνομία.




The Running of the Nudes, Pamplona, Ισπανία


Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου, 2 μέρες δηλαδή πριν το γνωστό Running of the Bulls, μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) μαζεύονται στην πόλη για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στις ταυρομαχίες. Κατά βάση, φορώντας μόνο πλαστικά κέρατα στο κεφάλι και πασαλειμμένοι με κόκκινη μπογιά, οι διαμαρτυρόμενοι ξεκινούν την πορεία τους από το Santo Domingo και καταλήγουν στην Plaza de Toros, καλύπτοντας δηλαδή ακριβώς την ίδια διαδρομή που θα κάνουν και οι ταύροι 2 μέρες αργότερα.
 

Η ιδιότυπη αυτή διαμαρτυρία ξεκίνησε το 2002 από 25 φιλόζωους σαν μία λιγότερο βίαια και πολύ πιο σέξι εναλλακτική στο αιματηρό έθιμο του Running of the Bulls. Οι ντόπιοι κάτοικοι, που στην αρχή αντέδρασαν στους γυμνούς αντιρρησίες, έχουν πλέον αποδεχτεί το έθιμο που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο και προσφέρει μία οικονομική ενίσχυση στην πόλη.
Αν θέλετε και εσείς να τα πετάξετε για τους ταύρους, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του The Running of the Nudes.
 


Oblation Run, Φιλιππίνες


Αποκαλείται και «Τελετουργικός Χορός των Γενναίων» και γίνεται κάθε χρόνο στις 16 Δεκεμβρίου από τα μέλη όλων των παραρτημάτων της αδελφότητας ΑΠΩ από όλα τα πανεπιστήμια των Φιλιππίνων. Το concept δε θα μπορούσε να είναι απλούστερο: οι νεαροί άντρες της ΑΠΩ (στις τελευταίες διοργανώσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους και μερικές αγνώστου ταυτότητας γυναίκες) τρέχουν γυμνοί στους χώρους του πανεπιστημίου τους, φορώντας μάσκες στα πρόσωπα τους και προσφέροντας τριαντάφυλλα σε παρευρισκόμενες κοπέλες.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αδελφότητας, το έθιμο ξεκίνησε το 1977 όταν ένα μέλος της έτρεξε γυμνός κατά μήκος ολόκληρου του πανεπιστημίου για να προμοτάρει το θεατρικό έργο «Hubad na Bayani» (Ένας Γυμνός Ήρωας). Το εγχείρημά του γνώρισε τέτοια επιτυχία μεταξύ των συμφοιτητών του που η ΑΠΩ αποφάσισε να το επαναλαμβάνει κάθε χρόνο στις 16 Δεκεμβρίου, την ημέρα ίδρυσης της αδελφότητας. Παρόλο που πολλά κυβερνητικά στελέχη και μέρος του λαού έχουν δημοσίως καταδικάσει το έθιμο λέγοντας πως δεν είναι τίποτα άλλο από «αναίσχυντη επίδειξη αντρικών γεννητικών οργάνων» και «αδικαιολόγητη περιφρόνηση των κανόνων μίας αξιοπρεπούς κοινωνίας», το Oblation Run αναβιώνει κάθε χρόνο με όλο και περισσότερους συμμετέχοντες. Πλέον κάθε χρονιά οι νεαροί γυμνιστές, γνωρίζοντας την κάλυψη που θα έχει το γεγονός από τα φιλιππινέζικα ΜΜΕ, χρησιμοποιούν την ευκαιρία για να προβάλουν όλα τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που τους απασχολούν.
 

Αν θέλετε και εσείς να τα πετάξετε και να περπατήσετε μπροστά από πλήθος κόσμου που να σας επευφημεί, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Oblation Run.
 


Hadaka Matsuri, Ιαπωνία


Hadaka Matsuri σημαίνει «γυμνό φεστιβάλ» και διεξάγεται για πάνω από 500 χρόνια σε πολλές πόλεις της Ιαπωνίας. Το πιο δημοφιλές είναι αυτό της Οκινάουα που είναι και η γενέτειρα του εθίμου. Κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, 9.000 άντρες μαζεύονται στον ναό Saidai-ji στην περιοχή Saidaiji-naka είτε εντελώς γυμνοί, είτε φορώντας μονάχα το παραδοσιακό ιαπωνικό εσώρουχο (που φορούν και οι παλαιστές του σούμο) και πίνουν μεγάλες ποσότητες σάκε με σκοπό να μεθύσουν. Όταν έχουν πια μεθύσει για τα καλά, εμφανίζεται ο ιερέας του ναού και πετάει από το παράθυρο δύο τυχερά και ιερά ξυλάκια. Ύστερα επικρατεί χάος για λίγο όσο όλοι οι παραβρισκόμενοι προσπαθούν να πιάσουν ένα από τα δύο ξυλάκια που λέγεται ότι χαρίζουν ευτυχία για τον υπόλοιπο χρόνο σε αυτούς που θα τα πιάσουν. Κάτι δηλαδή σαν τα δικά μας Θεοφάνεια - αλλά στη στεριά.
Για ποιο λόγο πρέπει οι συμμετέχοντες να είναι γυμνοί παραμένει μυστήριο. Φημολογείται πως οφείλεται στην αρχαία ιαπωνική αντίληψη πως ένας γυμνός άντρας μπορεί να επωμιστεί όλες τις ασθένειες και τις κακουχίες της κοινότητας και ύστερα να τις απομακρύνει από αυτήν.
 


World Naked Bike Ride


Το 2003 ο ακτιβιστής Κόνραντ Σμιντ από το Βανκούβερ, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις εκπομπές των αυτοκινήτων, είχε μία ιδέα που έμελε να υιοθετηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο σε 70 πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Μέξικο Σίτι και η δικιά μας Θεσσαλονίκη, εκατομμύρια κόσμος καβαλάνε τα ποδήλατα τους και περιδιαβαίνουν τους δρόμους φορώντας όσα θεωρούν οι ίδιοι απαραίτητα. Με άλλα λόγια, ο γυμνισμός είναι καλοδεχούμενος κατά τη διάρκεια του World Naked Bike Ride, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκαίος.
 

Μάλιστα, παρόλο που όπως ήταν φυσικό το γεγονός προσέλκυσε τις συμμετοχές πολλών κοινοτήτων και οργανισμών γυμνιστών, οι υπεύθυνοι του WNBR τονίζουν πως το επίκεντρο της όλης προσπάθειας είναι ο περιβαλλοντικός προβληματισμός και πως οι συμμετέχοντες σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να είναι εντελώς γυμνοί. Όπως άλλωστε γράφει και στο site, σκοπός είναι «να σταματήσουμε την άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση».
Αν θέλετε λοιπόν να τα πετάξετε και εσείς για το καλό της Γης, σας ενημερώνουμε πως στις πόλεις του νοτίου ημισφαιρίου το WNBR γίνεται συνήθως στα μέσα Μαΐου, ενώ στις περισσότερες από τις πόλεις του βορίου ημισφαιρίου τείνει να γίνεται το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ.
 


World Bodypainting Festival, Pörtschach am Wörthersee, Αυστρία


Ξεκίνησε το 1998 στην πόλη Seeboden, όμως απέκτησε τόσο μεγάλη φήμη που μερικά χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε νότια στο Pörtschach am Wörthersee όπου υπάρχει η υποδομή για να φιλοξενηθούν τα μεγάλα πλήθη καλλιτεχνών bodypainting, μοντέλων και θεατών που έρχονται να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ κάθε Ιούνιο.
Το φεστιβάλ διαρκεί μία εβδομάδα, οι πρώτες μέρες της οποίας είναι γεμάτες με κάθε λογής καλλιτεχνικά και bodypainting μαθήματα και εργαστήρια. Το πραγματικό φεστιβάλ λαμβάνει χώρα τις τελευταίες 3 μέρες, όταν και ανοίγει στο κοινό η «Bodypaint City» γεμάτη με συναυλίες, πάρτι και παράξενες ατραξιόν σαν το «Body Circus» και το «Surreal Ballroom».
 

 
Powered by Blogger