Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Ποιος είπε ότι αν χρεοκοπήσουμε δεν θα έχουμε να φάμε; »




Διατροφικά αυτάρκης σε βασικά αγροτικά προϊόντα, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 94%, είναι η Ελλάδα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων) Τζανέτος Καραμίχας...

σε συνεδρίαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε να σταματήσει η τρομοκρατία πως η Ελλάδα θα πεινάσει αν χρεοκοπήσει: «Πρέπει να σταματήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τρομοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουμε να φάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζανέτος Καραμίχας και κατέληξε: «Μπορούμε να πάμε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουμε νέο πλούτο, να στηρίξουμε τη χώρα». Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 99% περίπου, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%). Στο ελαιόλαδο και τις ελιές η αυτάρκεια εμφανίζει υψηλό ποσοστό, μια και όπως είναι γνωστό η χώρα παραμένει έντονα εξαγωγική στα δύο αυτά προϊόντα. Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια κατέχουν τα πορτοκάλια με ποσοστό 167% ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 63% , στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ πολύ χαμηλή αυτάρκεια διαπιστώνεται και στην κατηγορία των οσπρίων με ποσοστό που κυμαίνεται στο 39%. Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%. Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%). Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147%μ υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που κυμαίνεται στο 80%. Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.
Πηγή

"Κοντά 600 νεκροί" από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη

Κοντά 600 νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν αποκλείσει "πολλές δεκάδες χιλιάδες πολιτών --χωρίς καν ηλεκτρικό ρεύμα-- στα Βαλκάνια, σήμερα", ενώ τα νέα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων "είναι δεκάδες".

   --Αν συνυπολογιστεί και η Ρωσική Ομοσπονδία, τότε σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο οι νεκροί αυτής της πρωτόγνωρης, εδώ και πολλά έτη, παρατεταμένης κακοκαιρίας "πλησιάζουν τους 600"... 

   "Παγεροί άνεμοι" έπνεαν καθ' όλη τη νύκτα, που πέρασε, στα δυτικά Βαλκάνια συνοδευόμενοι από χιονοπτώσεις, κάτι που "προβλέπεται να διαρκέσει ως τη Δευτέρα".

   Ειδικά στη Σερβία καταγράφηκαν τρείς θανατοι από την παρατεταμένη κακοκαιρία, ανεβάζοντας το σύνολο από την έναρξη της θεομηνίας στους 19 . 

   Το ερχόμενο εργάσιμο πενθήμερο είχε δύο αργίες, όμως η κυβέρνηση τις επέκτεινε σε πέντε, κρατώντας στο ίδιο διάστημα κλειστά όλα τα σχολεία, αλλά και αριθμό εργοστασίων. 

   Στην Κροατία το σαββατοκύριακο αναμένεται να πέσει χιόνι ύψους οριακά ενός μέτρου, σε αρκετές περιοχές. 

   Ενδεικτικά, χιονισμένη είναι η τουριστική ακτογραμμή στην Αδριατική. Κλειστο παραμένει και το πλησιέστερο στις ακτές αυτές οδικό δίκτυο, λόγω και ισχυρότατων ανέμων από την πλευρά της Αδριατικής. 

   Στη γειτονική Βοσνία, οι ορεινές περιοχές είναι "απάτητες" εδώ και περίπου ένα 15ήμερο πλέον. 

'Ενα στρατιωτικό μεγάλο ελικόπτερο με 11μελές πλήρωμα, μαζί με κάμεραμεν της δημόσιας τηλεόρασης, πετώντας μέσα σε πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατέπεσε μεν χθες Παρασκευή, αλλά λόγω της κάλυψης του ορεινού όγκου με παχύ χιόνι, όλοι έχουν σωθεί, παρά τα κατάγματα που προκάλεσε στα μέλη του πληρώματος η σφοδρή πρόσκρουση. 

Στο μεταξύ, η θερμοκρασία τη νύκτα στα πολωνικά βουνά Μπιεζστζάντι, στο νότιο τομέα, έπεσε πλέον στους -32 βαθμούς Κελσίου. 

Οκτώ ηλικιωμένοι υπέκυψαν στον ίδιο τομέα έχοντας χωρίς προφυλάξεις ανάψει στις κατοικίες τους τις θερμάστρες, που όμως προκάλεσαν σύντομα πυρκαγιές. Ετσι, οι νεκροί λόγω του ψύχους ξεπερνούν πλέον τους 80.

Βορειότερα, έχουμε 24 θανάτους για τον ίδιο λόγο στη Λιθουανία, 10 στη Λετονία, έναν στην Εσθονία.

Στην Τσεχία τα θύματα του ψύχους είναι 25. Μείον 25 βαθμούς Κελσίου είναι η νυκτερινή θερμοκρασία στην πρωτεύουσα Πράγα. 

Πολύ χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες στην κεντρική, νότια Ιταλία, όπου έξι θάνατοι τις τελευταίες λίγες ώρες αποδόθηκαν στα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Μάλιστα, δύο αποκλεισμένοι από την κακοκαιρία ηλικιωμένοι, πέθαναν καθ'οδόν προς το πλησιέστερο νοσηλευτήριο, όταν τα ασθενοφόρα ακινητοποιήθηκαν μέσα στο χιόνι.

Την ίδια ώρα στη μεθοριακή Τεργέστη άνεμοι ωριαίας ταχύτητας σχεδόν 130 χλμ τραυμάτισαν περίπου δέκα πολίτες. 

Ομως, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο η άμεση μετεωρολογική πρόβλεψη είναι ευμενέστερη.

Γιά τη ρουμανική επικράτεια, αναφέρονται, σήμερα, στα μμε συνολικά 65 νεκροί. 

Εξάλλου, έκλεισε το παραδουνάβιο βουλγαρικό λιμάνι Σίλιστρα, καθώς η επιφάνεια των νερών είναι 100% παγωμένη, κάτι που δεν είχε συμβεί από τον χειμώνα του '85.

Ο Δούναβης δεν είναι κατάλληλος "μέχρι νεοτέρας" στη ναυσιπλοΐα, σε σημαντικά τμήματά του : 

-στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Κροατία, την Σερβία.

Στη Γαλλία μετά 11 συνεχή 24ωρα πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, οι νεκροί από το ψύχος έγιναν 11.

Τέλος, το δριμύτατο ψύχος έχει προκαλέσει 46 θανάτους στο Μαγκρέμπ, εκ των οποίων οι πιό πολλοί καταγράφηκαν στην Αλγερία.

Βάζει φωτιά στο Twitter η Kelly Brook! (photos)





Το μοντέλο ανεβάζει προσωπικές- γυμνές φωτογραφίες του στο Twitter!
Mε αυτό τον τρόπο ευχαριστεί τους θαυμαστές της η Kelly Brook.. Φορώντας καυτά εσώρουχα ή και χωρίς αυτά η σέξι Kelly ποζάρει για τα μάτια σας και μόνο! Συλλέξαμε τις πιο σέξι φωτογαρφίες της από το Twitter και σας τις παρουσιάζουμε...Απολαύστε την...


Χαμός στη Βουλή: Δριμεία επίθεση του Βενιζέλου στον Λαφαζάνη

Χαμός στη Βουλή: Δριμεία επίθεση του Βενιζέλου στον Λαφαζάνη Δρυμη επίθεση του Βενιζέλου στον Λαφαζάνη ο οποίος ρώτησε για ποιο λόγο ψηφίζουμε ''κατ' επείγον'' το μνημόνιο, χωρίς να έχουμε χρόνο να το διαβάσουμε.

Ο Ευαγγελος Βενιζέλος απάντησε εκνευρισμένος ότι κρίνετε το μέλλον της χώρας και πρέπει να το ψηφίσουμε. Τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει ο συνδικαλισμός και να κοπούν τα αστεία.

Ευ. Βενιζέλος: «Θράσος και ύβρεις να μιλάτε για πραξικόπημα όταν υπάρχει κυβέρνηση ευρύτατης πλειοψηφίας…Είστε εκπρόσωπος της Ελλάδας της δραχμής, της φτώχειας και της ταπείνωσης. Δεν γράφουμε συνδικαλισμό εδώ, εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας και δεν θα κρυφτείτε πίσω από νομοθετικά τερτίπια ευτελούς χαρακτήρα . Να πείτε τη θέση σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου.

Π. Λαφαζάνης: « Θα μας κλείσετε και φυλακή;»

Ευ. Βενιζέλος: «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή, ευτυχώς δεν ασκείτε εξουσία, γιατί αν η νοοτροπία σας περιβληθεί με το κύρος της εξουσίας θα μας κλείσετε φυλακή. Να ζητήσετε συγνώμη γι’ αυτό που είπατε περί πραξικοπήματος. Συγνώμη, τελείωσε η πλάκα παίζουμε με το μέλλον της χώρας.»

Βάσω Παπανδρέου: «Παρακαλώ αυτοσυγκράτηση…»

Ευ. Βενιζέλος: «Θα έπρεπε να τον ανακαλέσετε στην τάξη όταν μίλησε για πραξικόπημα»

Βάσω Παπανδρέου: «Δεν ήταν η πρώτη φορά κ. Υπουργέ…»

Π. Λαφαζάνης: «Χάσατε την ψυχραιμία σας. Δεν είπατε ούτε ένα επιχείρημα.»

Ευ. Βενιζέλος: «Άκουσα και τα δικά σας…»

Π. Λαφαζάνης: «Αδιάσειστα επιχειρήματα…»

Ευ. Βενιζέλος: «Πείτε ότι είστε υπέρ της δραχμής, της φτώχειας και του αδιεξόδου.»

Π. Λαφαζάνης: «Παραφέρεστε…»

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται στάση των ΜΑΤ

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται στάση των ΜΑΤ Σε κατάσταση πλήρους συναγερμού βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρης της Αττικής ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι εκατοντάδες αστυνομικοί καταφθάνουν από την περιφέρεια για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους της Αθήνας στις δύσκολες ώρες που έρχονται.

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός, αμηχανία αλλά και νευρικότητα μεταξύ των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το ποτάμι του εξεγερμένου λαού που από αύριο θα κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας.

Εντολή ΕΛ.ΑΣ.: «Χτυπήστε τις ελληνικές σημαίες»Ο πανικός που έχει καταλάβει όμως τους επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν οδηγήσει και σε μια εξωφρενική εντολή προς τις δυνάμεις καταστολής:

Να είναι ιδιαίτερα βίαιοι όταν αντιλαμβάνονται ότι επικεφαλής κάποιου μπλοκ το οποίο κινείται προς τη Βουλή βρίσκεται ελληνική σημαία!Ο λόγος είναι... απλός: Οι εξοργισμένοι πολίτες αντιδρούν πιο αποφασιστικά όταν έχουν μπροστά τους μιαν ελληνική σημαία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ό,τι συνέβη την περασμένη Τρίτη όταν διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το πρώτο σκαλί στη σκάλα του Άγνωστου Στρατιώτη προς τη Βουλή, κρατώντας μια μεγάλη ελληνική σημαία και αιφνιδιάζοντας τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.Έπρεπε να παρέμβουν άλλες διμοιρίες οι οποίες έφτασαν εσπευσμένα από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους πολίτες με χρήση και χημικών ώστε να αποσυμπιεστούν οι συνάδελφοί τους στα σκαλιά προς τη Βουλή.

Φόβοι για στάση των ΜΑΤ
Η πρώτη «είδηση» έρχεται από τους βάσιμους φόβους των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για στάση μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ με τη συμπαράσταση και μεγάλου αριθμού συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες. Άλλωστε η κινητοποίηση, το πρωί, μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης των μελών της τρόικας Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς για εκβίαση της χώρας και για συρρίκνωση του Πολιτεύματος και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, είναι ενδεικτική! Δεν είναι τυχαίο ότι η στελέχωση των διμοιριών των ΜΑΤ έχει στηριχτεί σε... οικογενειακά κριτήρια. Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται όσοι δεν έχουν οικογένειες στην Αθήνα και έτσι δεν θα μπουν στη λογική ότι ενδεχομένως απέναντί τους να βρίσκεται κάποιος στενός συγγενής τους!Η δεύτερη «είδηση» έχει να κάνει με τα... ετερόκλητα πλήθη που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του τριημέρου. Μπορεί στο χώρο των «αναρχικών» να υπάρχει σοβαρή κινητοποίηση όμως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην... αντίπερα όχθη, της Χρυσής Αυγής. Και όπως γίνεται κατανοητό ο αστυνομικός πονοκέφαλος είναι διπλός. Πώς θα γίνει κατορθωτό να κρατηθούν αυτά τα δύο μπλοκ μακριά το ένα από το άλλο και παράλληλα να μην δημιουργήσουν προβλήματα πέραν των αναμενόμενων.

«Πρόβες» αναρχικών

Στο χώρο των αναρχικών υπάρχουν διαρκείς... πρόβες συγκεντρώσεων και εικονικών οδομαχιών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γύρω στις 8 το Σάββατο το απόγευμα υπήρξε μια πρώτη συγκέντρωση στην εκκλησία της Καπνικαρέας στην οδό Ερμού για να δοκιμαστούν τα αστυνομικά αντανακλαστικά!

Η φράση που ακούστηκε στις πρώτες συγκεντρώσεις της Πέμπτης «Ετούτη η πορεία ήταν η αρχή, έρχεται τριήμερη για την ανατροπή» είναι ενδεικτική του κλίματος που καλλιεργείται στο συγκεκριμένο χώρο.

Η δυναμική παρουσία των Χρυσαυγιτών

Από την άλλη πλευρά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το diktionews.gr, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε περιοχή της Εύβοιας κατά τη διάρκεια της οποία αποφασίστηκε να υπάρξει συντεταγμένη πορεία στις κινητοποιήσεις του τριημέρου με αποκορύφωμα την Κυριακή.Με δεδομένη τη δημοκοπική αύξηση του «κόμματος» οι Χρυσαυγίτες θα επιδιώξουν επίδειξη ισχύος στο Σύνταγμα με στόχο να αντιπαρατεθούν όχι με τους «αριστερούς» αντιπάλους τους αλλά με την αστυνομία. Κάτι τέτοιο καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. δεδομένου ότι έχουν να κάνουν, ουσιαστικά με έναν μικρό αλλά απόλυτα συντεταγμένο και πειθαρχημένο «στρατό». Τι θα συμβεί όμως αν οι δύο «πλευρές» έρθουν αντιμέτωπες;

Ετοιμαστείτε να ιδρώσετε με την Jennifer Hernandez

Με μουσκεμένο από τον ιδρώτα κορμί και αθλητική περιβολή που σε... λαχανιάζει, η Jennifer Hernandez μας στέλνει για έναν γλυκό κι απονήρευτο ύπνο... Καληνύχτα σας...





coolaristo.blogspot.com

coolaristo.blogspot.com








coolaristo.blogspot.com

coolaristo.blogspot.com

coolaristo.blogspot.com

coolaristo.blogspot.com

coolaristo.blogspot.com



Πηγή

Ξεσηκώνονται όλο και περισσότεροι: Σήμερα και αύριο, πορεία και απεργία!(Κέρκυρα)

Με στόχο για όσο το δυνατό μαζικότερη συμμετοχή σήμερα και, κυρίως, αύριο Κυριακή, συνδικαλιστές, οργανώσεις πολιτών και κόμματα της Αριστεράς καλούν τον κόσμο να ξεσηκωθεί και στην Κέρκυρα κατά του νέου μνημονίου.
Σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί, φορείς που συμμετέχουν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Διοίκησης Κέρκυρας (πρώην Νομαρχίας) καλούν τους πολίτες να αψηφήσουν την κακοκαιρία και να ενώσουν τις φωνές τους προκειμένου να αποτρέψουν την ψήφιση του νέου δανείου που θα φέρει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω.
Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε νέα συνέλευση της κατάληψης, ενώ την Κυριακή το πρωί αναμένεται να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως και στην Κέρκυρα, με καλέσματα τόσο από το Εργατικό Κέντρο όσο και από το ΠΑΜΕ αλλά και πολλούς ακόμα φορείς.


Μεγάλη παρά τη σφοδρή βροχή η πορεία


Χθες, περισσότερα από 1300 άτομα συμμετείχαν στις ξεχωριστές πορείες που διοργάνωσαν τόσο το ΕΚΚ όσο και το ΠΑΜΕ. Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στην απεργία συμμετέχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι ενώ το ΕΠΑΜ Κέρκυρας καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση την Κυριακή το πρωί κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Σαρόκο.
Σε λευκή απεργία από επιμέρους υποχρεώσεις όπως την επίδοση δικογράφων, φύλαξη αθλητικών αγώνων και άλλα, καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ, οι εργαζόμενοι ειδικών καθηκόντων της σήμερα δεν θα προσέλθουν στις εργασίες τους.

Preview: Ατρόμητος - Κέρκυρα


 
Με τους Καραγκούνη και Τάτο να επιστρέφουν, αλλά τον Επστάιν να μπαίνει τελικά στην αποστολή θα αντιμετωπίσει την Κέρκυρα ο Ατρόμητος. Στην αποστολή και ο Ιγκλέσιας. Κριτήριο για την είσοδο στα πλέι οφ χαρακτήρισε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ο Γιώργος Δώνης.Από πλευράς Κέρκυρας, εκτός έμειναν οι Γκουστάβο και Μαϊστόροβιτς, ενώ μέσα στην αποστολή μπήκε ο Αγρίτης.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών)
Καιρός: Σποραδικές βροχές
Πρώτος γύρος: Κέρκυρα - Ατρόμητος 2-2

Νοικιάστε γαμπρό on line με 180 ευρώ!


Με την τεχνολογία να εξελίσσεται, το είδαμε κι αυτό...

Το πρόβλημα των γυναικών που έχουν βαρεθεί να ακούνε από συγγενείς και φίλους σε τραπέζια και συγκεντρώσεις παρατηρήσεις τύπου «Εσύ πότε θα παντρευτείς;», «πάλι μόνη ήρθες», «πρέπει να βρεις άντρα και να κάνεις οικογένεια» λύνει μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία!

Τι κάνει; Νοικιάζει γαμπρούς!
Η κινέζικη υπηρεσία νοικιάζει άντρες σε γυναίκες για ένα βράδυ και οι οποίοι προσποιούνται ότι είναι ζευγάρι!

Όσο για τις τιμές;
Όπως αναφέρει το η ιστοσελίδα taobao.com ξεκινούν από 180 ευρώ, χωρίς φυσικά τα έξοδα μεταφοράς και τη διαμονή!

Από την εταιρεία μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι οι υπηρεσίες των ανδρών είναι σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια και απαγορεύονται οι ερωτικές περιπτύξεις με τις πελάτισσες

Το Καστελλόριζο επιστρέφει στη δραχμή ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το κράτος

Το Καστελλόριζο επιστρέφει στη δραχμή ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το κράτος Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο (κόκκινο φρούριο), αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης. Απέχει μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και οι 450 κάτοικοί της (μαζί και οι στρατιώτες) νιώθουν καθημερινά την «καυτή ανάσα» της γείτονας από πάνω τους.
Την ώρα, δε, που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, στο Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από το νησί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα: Στη δραχμή!!!
Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει στην aftodioikisi.gr ο ο δήμαρχος του «νησιού του μνημονίου», ο Παύλος Πανηγύρης, εκφράζονται το θυμό αλλά και την απελπισία του από τη συμπεριφορά των πολιτικών απέναντι στο Καστελόριζο.
«Κάποια στιγμή θα σηκωθούμε να φύγουμε και θα σηκώσουμε την «ανεξάρτητη σημαία της επανάστασης», την «ανεξάρτητη σημαία του Καστελλόριζου». Θα επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και, όπως φαίνεται, η πατρίδα μας με το ευρώ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Για να είμαστε και Έλληνες και ανεξάρτητοι», τονίζει με έμφαση.
Και προσθέτει: «Νιώθουμε παραμελημένοι, εγκαταλελειμμένοι, ότι δεν υπάρχει κράτος. Δεκαοχτώ χρόνια δήμαρχος και έχω απογοητευθεί», σημειώντας πως η ανάπτυξη δεν έχει φτάσει ακόμα στο νησί, ή αν πήγε, «έφυγε» μαζί με τους επισήμους και τις υποσχέσεις τους.
Κατέστρεψαν το Καστελλόριζο, καταστρέφουν τη χώρα, σημειώνει και επιτίθεται με σφοδρότητα συλλήβδην εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας (πλην ενός, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη): «Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μας περνούν για βλάκες. Λένε ότι έκαναν λάθη και έχουν το θράσος να θέλουν να πάρουν πάλι τα ηνία αυτής της χώρας. Για εμένα είναι ανεπιθύμητοι. Δε θέλουμε κανέναν πλέον εδώ πέρα. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους».

Ο Ολυμπιακός μεγάλος νικητής (2-0) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός μεγάλος νικητής (2-0) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
Ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της ΑΕΚ.  Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ωστόσο ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.
Ο Όλοφ Μέλμπεργκ με κεφαλιά στο 5' και ο Κέβιν Μιραλάς με κοντινό πλασέ στην κίνηση στο 24' σημείωσαν τα γκολ των γηπεδούχων που ήταν κυρίαρχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.  Αντιθέτως, απογοητευτική ήταν η ΑΕΚ που δημιούργησε μόλις δύο φάσεις για γκολ…
Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με το +1 έναντι του δεύτερου Παναθηναϊκού και πλέον στρέφουν το βλέμμα στον αγώνα της Τρίτης με τη Ρούμπιν Καζάν στη Μόσχα για το Europa League.
Το α' ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους Πειραιώτες που μπήκαν δυνατά, επικράτησαν πλήρως, πέτυχαν εύκολα δύο γκολ και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα. Αφού στο 2' ο Μανιάτης έχασε αυτό που... δεν χάνεται, στο 5' και σε κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 12' και στο 20' ο Μιραλάς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 24', όταν ο Τζιμπούρ μπήκε από αριστερά και γύρισε την μπάλα, για να έρθει ο Βέλγος και πάνω στην κίνηση να τη στείλει στα δίχτυα.
Μετά το 30' ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε κάπως κι αυτό βοήθησε την ΑΕΚ να εμφανιστεί λίγο πιο δραστήρια, όμως χωρίς κάτι το ουσιαστικό, πέρα από μια κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 43', που έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Μέγιερι.
Στο β' ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο αργός στην ανάπτυξή του κι έτσι η άμυνα της ΑΕΚ δεν πελαγοδρομούσε όπως στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους «κιτρινόμαυρους» και ήταν ένα σουτ του Λυμπερόπουλου στο 62', που απέκρουσε με υπερένταση ο Μέγιερι.
Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ξεχωριστό, αφού ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έτσι έφτασε σε μια εύκολη νίκη, που τον έφερε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά μ' ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.
Μάλιστα, όπως φάνηκε στην εξέλιξη του αγώνα, ο Βαλβέρδε θέλησε να ρίξει τον ρυθμό κάνοντας συντήρηση εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τη Ρούμπιν, ενώ το μυαλό του Ισπανού τεχνικού θα πρέπει ήδη να βρίσκεται στους Μανιάτη και Μιραλάς που αντιμετώπισαν ενοχλήσεις και έγιναν αλλαγή υπό τον φόβο μυικών τραυματισμών.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Μοντέστο - Μάκος, Μπέλεκ, Δέλλας, Μανωλάς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης (82' Μοντέστο), Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Καζίμ (85' Χολέμπας), Μιραλάς (66' λ.τρ. Αμπντούν).
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής,Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Μπέλεκ (62' Σιαλμάς), Λεονάρντο, Μάκος (66' λ.τρ. Ρίκκα), Καράμπελας, Βάργκας (82' Γκερέιρο), Λυμπερόπουλος.
Πηγή

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φοβάται στάση των ΜΑΤ!


  • "Ασκήσεις αίματος" από την ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο
  • Πρόβες αναρχικών και Χρυσής Αυγής για σύγκρουση με την Αστυνομία
  • Στόχος των ΜΑΤ οι ομάδες πολιτών που θα ακολουθούν την Ελληνική σημαία!
Σε κατάσταση πλήρους συναγερμού βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρης της Αττικής ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι εκατοντάδες αστυνομικοί καταφθάνουν από την περιφέρεια για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους της Αθήνας στις δύσκολες ώρες που έρχονται.

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός, αμηχανία αλλά και νευρικότητα μεταξύ των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το ποτάμι του εξεγερμένου λαού που από αύριο θα κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας.

Εντολή ΕΛ.ΑΣ.: «Χτυπήστε τις ελληνικές σημαίες»

Ο πανικός που έχει καταλάβει όμως τους επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν οδηγήσει και σε μια εξωφρενική εντολή προς τις δυνάμεις καταστολής: Να είναι ιδιαίτερα βίαιοι όταν αντιλαμβάνονται ότι επικεφαλής κάποιου μπλοκ το οποίο κινείται προς τη Βουλή βρίσκεται ελληνική σημαία!

Ο λόγος είναι... απλός: Οι εξοργισμένοι πολίτες αντιδρούν πιο αποφασιστικά όταν έχουν μπροστά τους μιαν ελληνική σημαία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ό,τι συνέβη την περασμένη Τρίτη όταν διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το πρώτο σκαλί στη σκάλα του Άγνωστου Στρατιώτη προς τη Βουλή, κρατώντας μια μεγάλη ελληνική σημαία και αιφνιδιάζοντας τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Έπρεπε να παρέμβουν άλλες διμοιρίες οι οποίες έφτασαν εσπευσμένα από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους πολίτες με χρήση και χημικών ώστε να αποσυμπιεστούν οι συνάδελφοί τους στα σκαλιά προς τη Βουλή.

Φόβοι για στάση των ΜΑΤ

Η πρώτη «είδηση» έρχεται από τους βάσιμους φόβους των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για στάση μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ με τη συμπαράσταση και μεγάλου αριθμού συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες. Άλλωστε η κινητοποίηση, το πρωί, μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης των μελών της τρόικας Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς για εκβίαση της χώρας και για συρρίκνωση του Πολιτεύματος και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, είναι ενδεικτική! Δεν είναι τυχαίο ότι η στελέχωση των διμοιριών των ΜΑΤ έχει στηριχτεί σε... οικογενειακά κριτήρια. Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται όσοι δεν έχουν οικογένειες στην Αθήνα και έτσι δεν θα μπουν στη λογική ότι ενδεχομένως απέναντί τους να βρίσκεται κάποιος στενός συγγενής τους!

Η δεύτερη «είδηση» έχει να κάνει με τα... ετερόκλητα πλήθη που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του τριημέρου. Μπορεί στο χώρο των «αναρχικών» να υπάρχει σοβαρή κινητοποίηση όμως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην... αντίπερα όχθη, της Χρυσής Αυγής. Και όπως γίνεται κατανοητό ο αστυνομικός πονοκέφαλος είναι διπλός. Πώς θα γίνει κατορθωτό να κρατηθούν αυτά τα δύο μπλοκ μακριά το ένα από το άλλο και παράλληλα να μην δημιουργήσουν προβλήματα πέραν των αναμενόμενων.

«Πρόβες» αναρχικών

Στο χώρο των αναρχικών υπάρχουν διαρκείς... πρόβες συγκεντρώσεων και εικονικών οδομαχιών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γύρω στις 8 σήμερα το απόγευμα υπήρξε μια πρώτη συγκέντρωση στην εκκλησία της Καπνικαρέας στην οδό Ερμού για να δοκιμαστούν τα αστυνομικά αντανακλαστικά!

Η φράση που ακούστηκε στις πρώτες συγκεντρώσεις της Πέμπτης «Ετούτη η πορεία ήταν η αρχή, έρχεται τριήμερη για την ανατροπή» είναι ενδεικτική του κλίματος που καλλιεργείται στο συγκεκριμένο χώρο.

Η δυναμική παρουσία των Χρυσαυγιτών

Από την άλλη πλευρά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το diktionews.gr, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε περιοχή της Εύβοιας κατά τη διάρκεια της οποία αποφασίστηκε να υπάρξει συντεταγμένη πορεία στις κινητοποιήσεις του τριημέρου με αποκορύφωμα την Κυριακή.

Με δεδομένη τη δημοκοπική αύξηση του «κόμματος» οι Χρυσαυγίτες θα επιδιώξουν επίδειξη ισχύος στο Σύνταγμα με στόχο να αντιπαρατεθούν όχι με τους «αριστερούς» αντιπάλους τους αλλά με την αστυνομία. Κάτι τέτοιο καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. δεδομένου ότι έχουν να κάνουν, ουσιαστικά με έναν μικρό αλλά απόλυτα συντεταγμένο και πειθαρχημένο «στρατό». Τι θα συμβεί όμως αν οι δύο «πλευρές» έρθουν αντιμέτωπες;


Πηγή

 
Powered by Blogger