Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Σε ντίσκο μετατράπηκε εκκλησία

εκκλησία All Saints Church στη Στοκχόλμη της Σουηδίας κατά τη διάρκεια μιας techno εμφάνισης των ιερέων με την ελπίδα να φέρουν τους νέους πιο κοντά στη θρησκεία.
Αντί να ακούγεται το κήρυγμα και όλοι να προσεύχονται σιωπηλά, οι ιερείς μετέτρεψαν την εκκλησία σε πίστα αναδεικνύοντας τις χορευτικές τους ικανότητες και τραγουδώντας τους στίχους των τραγουδιών.
Led φωτισμοί και άλλα gadgets τελευταίας τεχνολογίας -που δε θύμιζαν σε τίποτα χώρο των πιστών- εγκαταστάθηκαν στην εκκλησία ενω τα techno ακούσματα και το πλήθος νέων που είχε συγκεντρωθεί την είχαν κάνει να μοιάζει περισσότερο με μια λέσχη χορού παρά με έναν τόπο λατρείας.
Όπως τονίζουν οι ιερείς της εκκλησίας επρόκειτο απλά για μια επιτυχημένη προσπάθεια να καταστούν η θρησκεία και η εκκλησία ενδιαφέρουσες για τους νέους.



Μαργαριτάρια της Ελληνικής παιδείας! (part 1)


Απολαύστε μερικά «μαργαριτάρια» που έχουν υπάρξει σε ελληνικά σχολεία! Προς γνώση και συμμόρφωση! :))
"Η Φιλική εταιρεία ήταν όλοι φίλοι και αγαπημένοι"
(Ιστορία Γ' Γυμνασίου Αθήνα 2003)
"Το Πρωτόκολλο της Πετρούπολης κολλούσε από παντού"
(Ιστορία Γ' Γυμνασίου Αθήνα 2003)
"Εξισλαμισμός ήταν κάτι άνθρωποι από τη Σλαβία"
(Ιστορία Γ' Γυμνασίου Αθήνα 2003)
"Το στήθος είναι ένα εξάρτημα που φοράνε μόνο οι ωραίες γυναίκες"
(Από μαθητική έκθεση)
"Ο εξοστρακισμός ήταν μιά αρχαία τιμωρία, όπου σου έβαζαν έξι όστρακα και έπρεπε να τα χτυπήσεις και να τα σπάσεις με το κεφάλι. Μερικές φορές πετύχαινε, άλλες όχι" 
(Από μαθητική έκθεση)
"Ανεμογκάστρι λέμε συνήθως τη γυναίκα που νομίζει ότι είναι έγκυος, αλλά δεν είναι. Ενοχος συνήθως είναι ο γκαστρίμυθος που την παρέσυρε σε ακολασίας ακατανόμαστες και αυτός είναι ύποπτος τύπος, με μισόκλειστα μάτια και στραβοπατημένα παπούτσια, που δίνει και το κακό παράδειγμα στους νέους και που μάλλον και κουκουές είναι"
(Από μαθητική έκθεση)
"Παρθένο δάσος είναι το δάσος όπου το χέρι του ανθρώπου δεν πάτησε ποτέ πόδι"
(Από μαθητική έκθεση)
"Η έλληψη βλάστησης στην έρημο είναι κληρονομική"
"Την Οδύσσεια την έγραψε ο Ομηρος και την Ηλιάδα ο Ηλιάδης"
"Η άρπα παιζόταν από γυναίκες που ήταν παρθένες από τη μέση και κάτω"
"Ο παιάνας ήταν ο Εθνικός ύμνος της αρχαίας Παιανίας. Σήμερα τα ίχνη του χάνονται στα σκοτάδια του παρελθόντος"
"Ο δικτάτορας Μεταξάς έπινε πολύ κονιάκ"
"Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης του νερού είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι"
(Φυσική, Γυμνάσιο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, 1983)
"Οταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φούλ" 
(Γυμνάσιο Θηβών 1988)
"Οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να αντέξουν τις διατομικές βόμβες των Αμερικάνων και αναγκάστηκαν αν απελευθερώσουν την Ελλάδα" [σ.σ. Από την Πόλη έρχομαι...]
(Ιστορία Γυμνάσιο Καλλιθέας, 1996)
"Το τρίγωνο που φέρει δύο γωνίες λέγεται διαγώνιον"
(Γεωμετρία, Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1982)
"Οι δέκα εντολές γράφθηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα" (Θρησκευτικά, Λύκειο Ξάνθης 1991)
"Η επανάσταση του '21 έγινε πρίν 1.821 χρόνια. Σήμερα γιορτάζουμε την τελική του πτώση"
(Ιστορία, Γυμνάσιο Κορίνθου 1989)
"Τρείς κύκλοι εφαπτόμενοι ο ένας με τον άλλον δμιουργούν τρίκυκλον"
(Μαθηματικά, Λύκειο Τρίπολης, 1991) 
"Η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση ήταν η ΕΣ-ΕΣ" 
(Ιστορία, Λύκειο Αθήνας 2000)
"Ο Βασιλιάς του Βυζαντίου Ηρακλής νίκησε τους Πέρσες και τους καταπλάκωσε με τα βέλη που τα είχε βουτήξει με προσοχή στο δηλητήριο"
(Ιστορία Β' Γυμνασίου, Μοσχάτο 2002)
"Οι Τούρκοι έψησαν τον Μέγα Διάκο σε σούβλα, αν και ήταν πολύ σκληροί και έτρωγαν το κρέας και ωμό"
(Ιστορία Γυμνάσιο Καλλιθέας, 2002)

Για  Μαργαριτάρια  part 2





Πηγή

Το στόμα καθρέφτης της υγείας

 
oι περισσότεροι άνθρωποι «φοβούνται» τον οδοντίατρο, εάν όμως είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτόν και τον καρδιολόγο τι θα προτιμούσαν; Η σύγκριση με την πρώτη ματιά δείχνει ατυχής, όμως δεν είναι. Κι αυτό γιατί όλες οι τελευταίες ιατρικές μελέτες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η στοματική υγιεινή αποτελεί τον καθρέφτη της συνολικής μας υγείας, καθώς τα χαλασμένα δόντια και ούλα μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, στην ανάπτυξη νόσων του αναπνευστικού, ακόμα και στη γέννηση ελλιποβαρών βρεφών.  Τα καλά νέα είναι ότι η διατήρηση μιας σωστής στοματικής υγιεινής τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση, αρκεί να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Ο πρώτος είναι η συχνή επίσκεψη στον οδοντίατρο. Ακόμα κι αν δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο εμφανές πρόβλημα, ένας πόνος για παράδειγμα, η προληπτική εξέταση ανά εξάμηνο είναι απαραίτητη. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αν δεν φροντίζουμε οι ίδιοι τη στοματική μας υγιεινή ο οδοντίατρος δεν θα καταφέρει τίποτα. Και ο πρώτος και καλύτερος σύμμαχός μας είναι το συχνό και σωστό βούρτσισμα των δοντιών, δύο φορές ημερησίως ή, ιδανικά, μετά από κάθε γεύμα. Μην ξεχνάτε ότι τελείως απαραίτητο θεωρείται το βούρτσισμα πριν από τον ύπνο, καθώς στη διάρκειά του μειώνεται σημαντικά η ποσότητα του σάλιου και η αντιμικροβιακή δράση του. Να θυμάστε ότι το σωστό βούρτσισμα θα πρέπει να διαρκεί δύο λεπτά. Το βιαστικό των 30 δευτερολέπτων δεν καθαρίζει, απλώς δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας.
Η ευαισθησία των δοντιών
Ένας στους τρεις ενήλικες, κυρίως μεταξύ 20 και 50 ετών, υποφέρουν από τη γνωστή «ευαισθησία των δοντιών», η οποία μπορεί να είναι αποτέλεσμα είτε πολύ επίμονου βουρτσίσματος είτε λόγω ασθένειας των ούλων. Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση εμφανίζεται όταν ένα ευαίσθητο σημείο του δοντιού, η οδοντίνη, μένει εκτεθειμένη λόγω υποχώρησης των ούλων ή διάβρωσης από οξέα που προέρχονται από τροφές και ποτά, που μπορεί να μαλακώσουν το σμάλτο του δοντιού απομακρύνοντάς το. Και σε αυτή την περίπτωση το σωστό βούρτσισμα με την κατάλληλη οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα αποτρέπουν από την εμφάνιση του προβλήματος.














24ωρες απεργίες ΠΟΣΠΕΡΤ & ΠΟΕΣΥ από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα (05/12)


Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ.
Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ "ΕΠΑΙΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.















Anne Hathaway – Adam Shulman: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Μέχρι τώρα ο Adam Shulman ακόμη και αν συνόδευε τη σύντροφό του στις πρεμιέρες της έμενε μακριά από τα φλας. Τώρα όμως και μετά τον αρραβώνα του με την Anne Hathaway στέκεται και επίσημα στο πλευρό της. Το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε πριν από μερικές ημέρες, έδωσε το παρών στην εκδήλωση στην οποία έγινε στο State Department στην Ουάσινγκτον, για να βραβευτούν ηθοποιοί και άλλοι σταρ του καλλιτεχνικού χώρου για την προσφορά τους. Μεταξύ τους βέβαια ήταν και η Meryl Streep και ουσιαστικά αυτός ήταν και ο λόγος της παρουσίας εκεί της Hathaway, αφού οι δυο τους είναι πολύ φίλες μετά τη συνεργασία τους στο Devil Wears Prada. Όσο για τη μέλλουσα νύφη, φορούσε μία εξαιρετική μαύρο τουαλέτα, αλλά και το δαχτυλίδι των αρραβώνων της στο χέρι, το οποίο βέβαια έλαμπε από μακριά.















Μαζικές διαδηλώσεις στην Βρετανία

DIADILOSEIS_bRETANIA Δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι στους δρόμους. Η απεργία του δημοσίου τομέα χαρακτηρίστηκε η μαζικότερη κινητοποίηση στη Βρετανία από τον καιρό της Μάργκαρετ Θάτσερ. Αιτία είναι οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Κάμερον στο συνταξιοδοτικό και προβλέπουν μεταξύ άλλων, αύξηση του ορίου ηλικίας και καταβολή μεγαλύτερων εισφορών. α σχολεία, τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια έμειναν κλειστά, ωστόσο η απεργία δεν επηρέασε ιδιαίτερα τον τομέα των μεταφορών.

Σάλος από τις δηλώσεις ΚλάρκσονΗ μαζική αυτή αντίδραση ενόχλησε τον παρουσιαστή της εκπομπής Top Gear, Τζέρεμι Κλαρκσον, ο οποίος με μια εμπρηστική δήλωση για τους δημοσίους υπαλλήλους, εξόργισε πολίτες και συνδικάτα, που απειλούν με μηνύσεις και ζήτησαν την απόλυσή του από το bbc.Ο Ντέιβ Πρέντις, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unison ζήτησε από το BBC να «απολύσει» τον παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τους νομικούς εκπροσώπους του συνδικάτου να εξετάσουν αν είναι δυνατόν να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του παρουσιαστή. «Η εκπομπή μεταδίδεται σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης, μπροστά σε παιδιά. Η συγγνώμη δεν αρκεί, καλούμε το BBC να τον απολύσει», είπε.Ο Κλάρκσον ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή The One Show το βράδυ της Τετάρτης όταν του τέθηκε μια ερώτηση σχετικά με την απεργία περίπου ενός εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων. «Εγώ, θα τους τουφέκιζα όλους. Θα τους έβγαζα έξω και θα τους εκτελούσα μπροστά στις οικογένειές τους», είπε ο παρουσιαστής, που έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσω της εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear. «Θέλω να πω μ' αυτό ότι απεργούν ενώ παίρνουν χρυσές συντάξεις ενώ εμείς πρέπει να δουλεύουμε», πρόσθεσε.Από την πλευρά του το BBC ζήτησε συγγνώμη διαβεβαιώνοντας ότι οι δηλώσεις του Κλάρκσον ήταν μια «άκαιρη» προσπάθεια για χιούμορ.Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που είναι προσωπικός φίλος του παρουσιαστή, χαρακτήρισε «ανόητες» τις δηλώσεις του προσπαθώντας να τον δικαιολογήσει. «Ήταν προφανώς ανόητο και είμαι σίγουρος ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο».Ο Κλάρκσον, που είναι πολύ δημοφιλής στη Βρετανία και στις χώρες όπου προβάλλεται η εκπομπή του, είχε κάνει και στο παρελθόν μια μεγαλοπρεπή γκάφα, όταν χαρακτήρισε «ηλίθιο μονόφθαλμο Σκοτσέζο» τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.Εν τω μεταξύ, στο κέντρο του Λονδίνου, η αστυνομία απώθησε με βία το πλήθος διαδηλωτών που εισέβαλαν σε επιχείρηση, στο πλαίσιο των δράσεων του κινήματος «Καταλάβετε το Λονδίνο».

















Εξαρθρώθηκε κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από εκατό άτομα, κατηγορούνται για συμμετοχή σε υπόθεση έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης στη Θεσσαλονίκη. Από την αστυνομία σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών σχολών οδήγησης, γιατρών, υπαλλήλων στην υπηρεσία συγκοινωνιών, και άλλων ατόμων ατόμων, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί «αγόραζαν» τα διπλώματα πληρώνοντας από 200 έως και 3.300 ευρώ, για το καθένα, ανάλογα με την περίσταση.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η εξιχνίαση της υπόθεσης άρχισε όταν σε έλεγχο φακέλου υποψήφιου οδηγού, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών, χωρίς να πάρει μέρος στις εξετάσεις. Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα αρχεία της παραπάνω υπηρεσίας αποκαλύφθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί συνολικά 102 φάκελοι, ενώ άλλα 86 άτομα είχαν εξασφαλίσει παράνομα διπλώματα οδήγησης, χωρίς εξετάσεις, ενώ ορισμένοι είχαν απορριφθεί. Στην υπόθεση εμπλέκονται 7 ιδιοκτήτες και 2 υπάλληλοι σχολών οδηγών, 2 γιατροί, 3 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς επίσης ένας εστιάτορας.
















Πέγκυ Ζήνα Ακούστε το νέο της τραγούδι


Δυο μήνες σχεδόν μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει στην δισκογραφία με ένα νέο, χορευτικό τραγούδι με τίτλο «Εγώ θα τραγουδήσω».
H 36χρονη τραγουδίστρια στο νέο της single συνεργάζεται ξανά με έναν από τους δημιουργούς των μεγάλων της επιτυχιών, τον Γιώργο Σαμπάνη, ο οποίος υπογράφει τη μουσική, ενώ οι στίχοι ανήκουν στον Νίκο Μωραΐτη.
Άκουσε το νέο τραγούδι της Πέγκυ Ζήνα «Εγώ θα τραγούδησω».













Πνευμονία. Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πρόκειται για οξεία φλεγμονή του πνεύμονα. Διακρίνουμε τη νοσοκομειακή πνευμονία και την πνευμονία της κοινότητας. Βήχας, πυρετός, πτύελα είναι συνήθη συμπτώματα. Σε αρκετά άτομα (κυρίως ηλικιωμένα, άτομα με ανοσοκαταστολή), ο βήχας, ο πυρετός και τα πτύελα μπορεί να απουσιάζουν.
 
Δύσπνοια, ναυτία, έμετος, διάρροια, εφίδρωση, ρίγος, βάρος στον θώρακα, ενδέχεται να εμφανιστούν. Επιπλοκές είναι η αιματογενής διασπορά, η πλευρίτιδα, το εμπύημα, η καρδιολογική απορρύθμιση.
H πνευμονία είναι νόσος, που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.
Παράγοντες κινδύνου για θανάσιμη έκβαση, στην περίπτωση της πνευμονίας της κοινότητας είναι:
1. Η ηλικία
2. Ο αλκοολισμός
3. Η ύπαρξη επιπρόσθετων ιατρικών προβλημάτων
4. Η άνοια
5. Η καθυστέρηση στην ιατρική εξέταση και στην εφαρμογή της ενδεικνυόμενης αγωγής.
Τα αίτια που προκαλούν την πνευμονία είναι ποικίλα: Πνευμονιόκοκκος, ιοί, αιμόφιλος πνευμονίας, σταφυλόκοκκος, κλεμπσιέλλα πνευμονίας, κολοβακτηρίδιο, ψευδομονάδα, αναερόβια, μυκόπλασμα είναι ορισμένα μόνο από αυτά. Το πιο συχνό αίτιο της κοινής πνευμονίας της κοινότητας, είναι ο πνευμονιόκοκκος.
Για τα περισσότερα παθογόνα της πνευμονίας της κοινότητας, η μετάδοση γίνεται με την αναπνοή και με μολυσμένα αντικείμενα. Το αμυντικό σύστημα του ανθρώπου περιλαμβάνει πολλούς μηχανισμούς άμυνας και προστασίας έναντι των τοξικών παραγόντων. Έτσι για παράδειγμα, το δέρμα προστατεύει τα ευαίσθητα εσωτερικά όργανα από τους εισβολείς, το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα φιλτράρει τον εισπνεόμενο αέρα, οι παραρρίνιοι κόλποι συντελούν στην παραγωγή υψηλών ποσοτήτων τοξικών ουσιών για μία πλειάδα ιών βακτηρίων μυκήτων, ο βήχας αποβάλλει επικίνδυνα παθογόνα ενώ τα λευκά αιμοσφαίρια και ορισμένες χημικές ουσίες του αίματος προσηλώνονται στους ξένους οργανισμούς και τις τοξίνες και τους καταστρέφουν. Τα λευκά αιμοσφαίρια, που κυκλοφορούν στο αίμα περιλαμβάνουν τα ουδετερόφιλα πολυμορφοπύρηνα, τα ηωσινόφιλα πολυμορφοπύρηνα, τα βασεόφιλα πολυμορφοπύρηνα, τα μονοπύρηνα, τα λεμφοκύτταρα, τα πλασματοκύτταρα. Μετά την είσοδο του λοιμογόνου παράγοντα ο οργανισμός κινητοποιεί πολυμορφοπύρηνα και μονοπύρηνα, ενώ συγχρόνως ειδικά αντισώματα που παράγονται από λεμφοκύτταρα (Β λεμφοκύτταρα) και ειδικά ευαισθητοποιημένα λεμφοκύτταρα (Τ λεμφοκύτταρα) επιτίθενται στο παθογόνο. Η πνευμονία είναι απότοκος κυρίως της μετακίνησης των παθογόνων στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, όταν υφίστανται ένας ή περισσότεροι από τους παρακάτω παράγοντες:
► Υπολειτουργούν οι μηχανισμοί κάθαρσης λόγω υποκείμενου νοσηρού παράγοντα (π.χ. αλλεργία, ίωση, το κάπνισμα)
► Υπάρχει μειωμένη ικανότητα του ανοσοποιητικού να παράγει αντισώματα ή να απομακρύνει το μικρόβιο
► Το παθογόνο είναι ιδιαίτερα επιθετικό
► Η ποσότητα των εισερχόμενων στον οργανισμό παθογόνων είναι υψηλή .
Η πνευμονία σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλει νοσοκομειακή νοσηλεία. Η άμεση χορήγηση της ενδεικνυόμενης αγωγής είναι σημαντική.

ΠΡΟΛΗΨΗ
Η σωστή πρόληψη περιλαμβάνει:
1. Τη σωστή ετήσια ιατρική παθολογική εξέταση, κατά την διάρκεια της οποίας γίνεται άμεσος εντοπισμός ομάδων υψηλού κινδύνου και θεραπεία παθολογικών καταστάσεων και νοσημάτων που αλλοιώνουν την σωστή άμυνα και πολλές φορές δεν έχουν συμπτώματα (π.χ. αναιμία, αύξηση του σακχάρου, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια).
2. Την εφαρμογή σωστών συνηθειών καθημερινότητας που τονώνουν το αμυντικό σύστημα και που στα υγιή άτομα περιλαμβάνουν διατροφή πλούσια σε φρούτα, όσπρια, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, άσκηση, αποφυγή παθητικού και ενεργητικού καπνίσματος, διατήρηση φυσιολογικού βάρους, επαρκούς ύπνου, αποφυγή ψυχολογικών επιβαρύνσεων, αποφυγή άσκοπης λήψης φαρμάκων. Στην περίπτωση πασχόντων από χρόνια νοσήματα, απαιτείται εφαρμογή ειδικών ενδεικνυόμενων διατροφικών προγραμμάτων και προγραμμάτων καθημερινότητας ανάλογα με το είδος της χρόνιας πάθησης.
3. Την εφαρμογή σωστών γενικών κανόνων ατομικής και κοινωνικής υγιεινής. Συγκεκριμένα :
• Να αποφεύγετε την στενή επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού. Να αποφεύγετε χώρους με συνωστισμό.
• Να ανοίγετε συχνά τα παράθυρα και να φροντίζετε για την συχνή ανανέωση του αέρα στους χώρους όπου ευρίσκεστε. Στην περίπτωση των κλιματιστικών πρέπει να υπάρχει σωστή συντήρηση
• Να αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια την μύτη και το στόμα σας που αποτελούν τις κύριες πρώτες θέσεις πιθανού εποικισμού.
Το συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό. Το δέρμα αποτελεί το σημαντικότερο επιφανειακό φραγμό που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα, για την παρεμπόδιση της εισόδου μικροβίων, ιών και τοξικών ουσιών στο εσωτερικό του σώματος. Το στόμα, οι βλεννογόνοι, οι λύσεις της συνέχειας του δέρματος λόγω τραυμάτων, αποτελούν τις πύλες, από τις οποίες ποικίλοι τοξικοί παράγοντες παρακάμπτουν τον φραγμό του δέρματος και εισέρχονται στο σώμα. Τα χέρια αποτελούν ένα βασικό μέσο με το οποίο οι ιοί και τα μικρόβια προσεγγίζουν τις ευαίσθητες πύλες του σώματος, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης τους με τις πύλες αυτές. Τα χέρια πρέπει να πλένονται συχνά με άφθονο τρεχούμενο νερό, κατά προτίμηση ζεστό, να χρησιμοποιείται καλό αντισηπτικό σαπούνι τουλάχιστον επί είκοσι δευτερόλεπτα (χωρίς να παραμελούνται οι πτυχές ανάμεσα στα δάκτυλα, η περιοχή κάτω από τα νύχια και οι καρποί). Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντισηπτικά μαντηλάκια εμποτισμένα με οινόπνευμα.

Τα εμβόλια πρόληψηςτης πνευμονίας είναι το εμβόλιο της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου. Περιέχουν, αντίστοιχα, αντιγόνα γρίπης και πνευμονιόκοκκου, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία, ώστε να διεγείρουν την ανοσοποιητική απάντηση του οργανισμού, χωρίς να προκαλούν νόσο. Τα εμβόλια προκαλούν έντονη ανοσολογική διέγερση, με παραγωγή αντισωμάτων, τα οποία προσφέρουν στο άτομο ανοσία. Παρά ταύτα, υπάρχουν και αρκετά άτομα “non responders”, τα οποία δεν αντιδρούν αποτελεσματικά. Επίσης δεν παρέχουν προστασία έναντι όλων των μορφών πνευμονίας. Το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει από την πνευμονία από γρίπη και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου από την πνευμονιοκοκκική πνευμονία. Η ανοχή και η ασφάλεια των εμβολίων είναι υψηλή, με λίγες παρενέργειες που περιλαμβάνουν πρήξιμο, πόνο στην θέση της ένεσης, μυϊκά άλγη, κακουχία, ελαφρό γριπώδες σύνδρομο για λίγες ημέρες μετά την ένεση. Είναι απαγορευτικά, ωστόσο, για ορισμένες κατηγορίες ατόμων (π.χ. θανατηφόρες αλλεργίες σε συστατικά του εμβολίου).
Το εμβόλιο της γρίπης εφαρμόζεται νωρίς το Φθινόπωρο, επαναλαμβάνεται στις περισσότερες περιπτώσεις κάθε χρόνο και χορηγείται σε άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών.
Οι γενικές κύριες κατηγορίες ατόμων που εμβολιάζονται για την γρίπη είναι:
o Τα άτομα πάνω από 65 ετών
o Οι τρόφιμοι γηροκομείων
o Οι πάσχοντες από χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια ή άσθμα
o Τα παιδιά και έφηβοι που λαμβάνουν χρονίως ασπιρίνη
o Οι πάσχοντες από χρόνιες μεταβολικές νόσους
o Οι πάσχοντες από καρκίνο
o Οι πάσχοντες από χρόνια ηπατοπάθεια
o Οι πάσχοντες από νευρολογικά νοσήματα που εμποδίζουν την ομαλή κάθαρση των αναπνευστικών εκκρίσεων
o Οι έγκυες
o Οι πάσχοντες από ορισμένες καρδιοπάθειες
o Οι πάσχοντες από διαβήτη
o Οι πάσχοντες από χρόνια νεφρικά νοσήματα
o Οι πάσχοντες από αιμοσφαιρινοπάθειες
o Οι πάσχοντες από ανοσοκαταστολή
o Τα παιδιά από έξι μηνών έως έξι ετών
o Τα άτομα που μεταδίδουν τον ιό σε ασθενείς υψηλού κινδύνου όπως υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι γηροκομείων, μέλη οικογένειας που φροντίζουν γέροντες.
Το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου συνιστάται (εφόσον δεν υπάρχουν ορισμένες σπάνιες απαγορευτικές αλλεργίες), κυρίως:
• Σε άτομα με λειτουργική και ανατομική ασπληνία
• Στα άτομα άνω των 65 ετών
• Σε άτομα με διαρροή ΕΝΥ
• Σε άτομα με διαβήτη
• Στους αλκοολικούς
• Σε άτομα με κίρρωση
• Στους νεφροπαθείς
• Σε πάσχοντες από χρόνια αναπνευστική νόσο
• Στους καρδιοπαθείς
• Σε πάσχοντες από ορισμένα νοσήματα των λευκών αιμοσφαιρίων, των λεμφοκυττάρων, του συμπληρώματος
• Στους πάσχοντες από φορεία HIV
• Στους μεταμοσχευθέντες
• Στα άτομα που λαμβάνουν ορισμένα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα
• Σε άτομα που ζουν σε συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού (π.χ. γηροκομεία)
Σήμερα υπάρχει και παιδιατρικό εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο.
Ο εμβολιασμός για τον πνευμονιόκοκκο στις περισσότερες περιπτώσεις επαναλαμβάνεται ανά πενταετία.











Αυτοί είναι οι πιο ισχυροί άνθρωποι της τεχνολογίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό Forbes έκανε τη λίστα με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου.

Στην … πρώτη θέση σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, βρίσκεται ο Barack Obama, ενώ τέσσερις θέσεις πιο κάτω βρίσκεται ο πιο ισχυρός στο χώρο της τεχνολογίας: ο Bill Gates1.
Ενώ και στην ένατη θέση συναντάμε κι άλλον εκπρόσωπο της τεχνολογίας, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg 2, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και ο μικρότερος σε ηλικία της λίστας (στους δέκα πρώτους τουλάχιστον).
Οι ιδρυτές της Google Larry Page και ο Sergey Brin 4, έπεσαν από τη θέση 22 που βρισκόντουσαν το 2010, στη θέση 30 ενώ δέκα θέσεις πιο κάτω βρίσκεται το αφεντικό της Amazon, Jeff Bezos3.
Τέλος στη θέση 58 βρίσκουμε τον Tim Cook5, τον νέο CEO της Apple ο οποίος βρίσκεται 40 θέσεις κάτω από τον Steve Jobs που το 2010 βρισκόταν στη 17η θέση.







Πηγή: techit

Το μέγεθος μετράει;

Οι άντρες λατεύουν το πέος τους. Από την στιγμή που γεννιούνται το πέος γίνεται ο καλύτερός τους φίλος.
Θα το αγαπήσει, θα το θαυμάσει, θα εξοργιστεί μαζί του (ειδικά αν τον προδώσει την πιο ακατάλληλη στιγμή), θα το σέβεται, θα ακούει την γνώμη του, θα μπει σε μπελάδες εξ αιτίας του. Με λίγα λόγια, η ερώτηση «με ποιο κεφάλι σκέφτεται ο άντρας;» δεν είναι εντελώς αβάσιμη…
Οι άντρες παθιάζονται με το πέος τους και πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι. Οι περισσότεροι δε ζουν με τον μόνιμο φόβο ότι ο «ανδρισμός» τους δεν είναι αρκετά μεγάλος. Αυτό που δεν εννοούν να καταλάβουν είναι ότι πρόσφατη έρευνα σε 800 άνδρες διαφόρων φυλών, υψών, μεγεθών έβγαλε το συμπέρασμα ότι το μέσο μέγεθος είναι 14 εκατοστά.
Αυτό, αγόρια, είναι το μέσο φυσιολογικό μέγεθος και μπορείτε επιτέλους να ξεαγχωθείτε. Τώρα που το διευκρινίσαμε κι αυτό πάμε να δούμε τι γίνεται πραγματικά «εκεί κάτω».

Τι να το κάνεις άμα δεν ξέρεις ...τι να κάνεις;
Η ερωτευμένη κολλητή μου επέμενε τις προάλλες να μου περιγράψει τη βραδιά πάθους που πέρασε με όλες τις λεπτομέρειες. Όσο την άκουγα μου ‘ρθε να την ρωτήσω: «Μα καλά πόσο μεγάλο το έχει και σ’ έχει ξετρελάνει έτσι;». Και την ρώτησα. Και η απάντηση που πήρα ότι δεν είναι αυτό που λέμε προικισμένος. Απλά το παλικάρι ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το μαγικό του «ραβδί» για να την στέλνει στα ουράνια και να την κάνει να τον αναζητά ξανά και ξανά.
Οι γυναίκες που φοβούνται ότι δεν είναι όμορφες ή σέξι επειδή έχουν μικρό στήθος είναι σαν τους άντρες που νομίζουν ότι επειδή η φύση τους έδωσε μια γενναιόδωρη «προίκα» αυτό τους κάνει αυτομάτως πολύ άντρες και καλύτερους εραστές. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ πιθανό αυτοί οι τύποι να έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση ή μάλλον να μετρούν το γόητρο τους με την ίδια μεζούρα που μετράνε το πέος τους. Δεν λέω… μπορεί κάθε γυναίκα να θαυμάζει έναν προικισμένο άντρα, είναι όμως ακριβώς όπως οι άντρες θαυμάζουν τις γυναίκες με μεγάλο στήθος. Όσοι είμαστε νοήμονες μπορούμε να ξεχωρίσουμε την τσόντα από την κρεβατοκάμαρά μας.
Οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέγεθος. Είναι λίγες αυτές που το θεωρούν πραγματικά σημαντικό και συνήθως είναι γυναίκες που ικανοποιούνται μόνο με άγριο σεξ. Για εμάς τις γυναίκες το πέος του συντρόφου μας είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, και ανεξάρτητα από την εμφάνισή του, μας ενθουσιάζει. Συζητάμε και μας ενδιαφέρει το θέμα «πέος». Αλλά τις περισσότερες φορές η συζήτηση δεν αφορά το μέγεθος, εστιάζουμε περισσότερο στο τι κάνεις με αυτό, ή αν ο ιδιοκτήτης είναι καθαρός και μυρωδάτος.

Ποιότητα VS ποσότητα
Το να είναι ένας άντρας προικισμένος δεν είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα.
Όμως όταν το ζητούμενο είναι να έχεις μια όμορφη ερωτική εμπειρία με τον σύντροφό σου αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ποιότητα της επαφής. Αυτό αποδεικνύει τουλάχιστον έρευνα που έδειξε ότι το 82% των γυναικών που συμμετείχαν συμφωνούν πως η ποιότητα της ερωτικής πράξης είναι πολύ πιο σημαντική από την…ποσότητα. Στην πραγματικότητα, μεταξύ των γυναικών κυκλοφορεί η φήμη ότι οι πολύ προικισμένοι άντρες, αποδεικνύονται κακοί εραστές. Αν ένας άντρας μπορεί να ερεθίσει την γυναίκα με την προσωπικότητά του, η γυναίκα ούτε που θα δώσει καμία σημασία στο μέγεθος. Είτε ένα πέος είναι 10 είτε 20 εκατοστά, αν ο «φέρων» ξέρει να προσφέρει ποιοτικό σεξ, αυτό είναι που θα μετρήσει στο τέλος. Γι’ αυτό οι άντρες δεν πρέπει να είναι προκατειλημμένοι με το μέγεθός τους, γιατί έτσι χάνουν τις καλύτερες εμπειρίες. Το θέμα είναι να παραμείνουν επικεντρωμένοι στο σκοπό. Και ο σκοπός είναι η βραδιά να μείνει αξέχαστη σ’ εκείνους, αλλά και στις ερωτικές τους παρτενέρ. Και γι’ αυτή τη δουλειά το πάνω χέρι πρέπει να το ‘χει το μυαλό και όχι το πέος.














fe-mail.gr

Αγγελούδι κινδυνεύει να πεθάνει κάθε φορά που πέφτει για ύπνο


Η μόλις έξι μηνών Jovie Wyse παλεύει με το θάνατο κάθε φορά που πέφτει για ύπνο, εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας που σταματά την αναπνοή της κάθε φορά που κλείνουν τα ματάκια της!

Η Jovie περνά 21 ώρες τη μέρα συνδεδεμένη με ένα ειδικό αναπνευστικό μηχάνημα που την κρατά στη ζωή. Σε ηλικία δύο μηνών έκανε τραχειοτομή και τώρα της επετράπη για πρώτη φορά από το Μάιο που γεννήθηκε να πάει στο σπίτι με τους γονείς της. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού, που σημαίνει ότι ο οργανισμός της δε μπορεί να αναπνεύσει όταν κοιμάται. Οι νεαροί γονείς της, Chris και Lorna Wyse,26 ετών, από το Worcester πρέπει να διασφαλίζουν κάθε στιγμή ότι η κόρη τους δεν είναι ποτέ πολύ μακριά από το μηχάνημα, καθώς ακόμη και ένας ξαφνικός ελαφρύς υπνάκος μπορεί να αποβεί μοιραίος. «Τρομοκρατηθήκαμε πολύ όταν οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν από τι έπασχε το κοριτσάκι μας. Είχε γεννηθεί μερικές εβδομάδες πρόωρη και τότε απλά πιστέψαμε ότι δεν είχε αναπτυχθεί σωστά το αναπνευστικό της σύστημα εξαιτίας αυτού. Σύντομα όμως έγινε φανερό ότι συνέβαινε κάτι πιο σοβαρό. Είναι δύσκολο να παίξεις μαζί της όπως με κάθε άλλο φυσιολογικό μωρό, ή να κάνεις ό,τι κάνει μια φυσιολογική οικογένεια, γιατί είμαστε συνεχώς τρομαγμένοι ότι θα νυστάξει ξαφνικά και η αναπνοή της θα σταματήσει. Οι περισσότεροι γονείς θα ήθελαν τα παιδιά τους να κοιμούνται μερικές ωρίτσες μέσα στην ημέρα, για να μπορούν κι αυτοί να ξεκουραστούν, αλλά για εμάς αυτό είναι ένας εφιάλτης. Το μηχάνημα την κρατά στη ζωή και εμείς δεν πηγαίνουμε πουθενά χωρίς αυτό» λέει ο πατέρας της Jovie. «Όταν οι γιατροί έκαναν τη διάγνωση αρχικά νιώσαμε μια ανακούφιση που είχαν βρει τελικά τι είχε. Αλλά όταν συνειδητοποιήσαμε αυτό που μας είπαν και τι σήμαινε αυτό για το παιδί μας –το να ζει με αυτό το μηχάνημα για πάντα- χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας» πρόσθεσε. Η περίπτωση της είναι τόσο σπάνια που έχουν καταγραφεί μόλις 300 περιστατικά παγκοσμίως.





newsbeast
http://crazygreekblogger.blogspot.com


Οι κανόνες του One Night Stand



Σε παράτησε η κοπέλα σου, έχεις να κάνεις σεξ από το 2000 ή ανήκεις στην κατηγορία των ανδρών που δεν αφήνει σε ησυχία θηλυκή γάτα... Όποια κι αν είναι η αιτία, δεν υπάρχει καμία θεραπεία από το one night stand! Πρέπει να το ζήσεις έστω και για λίγο στην ερωτική σου ζωή. Βέβαια αρκούν μερικά λάθος βήματα για να οδηγήσεις το τέλειο one night stand σε παταγώδη αποτυχία. Διάβασε προσεκτικά τα 6 tips του Mr Big για να το απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς...
Οι κανόνες του one night stand
Μην παραδεχτείς ότι δεν θυμάσαι το όνομά της
Μόλις είχες το καλύτερο σεξ της ζωής σου και συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρεις το όνομα της; Μαρία; Νένα; Όλγα; Μην χαλάσεις την στιγμή λέγοντας της "θύμισέ μου το ονομάτάκι σου"! Μήπως να της βγάλεις χαιδευτικό συνδυάζοντας κάτι γλυκό και σέξι; Σίγουρα θα νιώσει ξεχωριστά και εσύ δεν θα γίνεις ρεζίλι...
Όχι πολλές πληροφορίες το πρωί
Ετοιμάζεσαι να την κάνεις αλλά δεν θες να την πεις "θα τα πούμε... ποτέ!". Αντί να της ζητήσεις το τηλέφωνό της και να της δώσεις ψεύτικες ελπίδες ότι θα της τηλεφωνήσεις, βρες που είναι η έξοδος και ψιθύρισε ένα αντίο την ώρα που ξυπνάει. Εάν το θεωρείς πολύ ωμό, πες ότι είσαι παντρεμένος και ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό...
Φυσικά πες όχι σε πρωινό
Επειδή σε έπιασε dirty talking στο κρεβάτι, δεν σημαίνει ότι θα πιάσει και η κουβεντούλα στο πρωινό. Μάλλον θα σε ξενερώσει και θα χαλάσει την τέλεια
βραδιά που μόλις περάσατε! Γι' αυτό κάντην αθόρυβα...
Καλύτερα να φιλάς, παρά να μιλάς
Το one night stand δεν είναι και η καλύτερη περίπτωση για να ανοίξεις κουβέντα. Εάν αρχίσεις να λες ονόματα, διευθύνσεις, δουλειά τότε χάνεις την μαγεία της μιας βραδιάς, και αρχίζεται να γνωρίζεστε για τα καλά και μάλλον θα καταλήσεις από μόνος ντουέτο!
Μην είσαι πολύ kinky
Από τη μια δεν θα την ξαναδείς, αλλά από την άλλη δεν ξέρεις ποια είναι και τι διατίθεται να "βγάλει" προς τα έξω μόλις μάθει το πλήρες όνομά σου! Άσε τα
περίεργα νούμερα στο κρεβάτι με καμία που την ξέρεις πιο καλά.
Πάρε προφυλάξεις
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σ' ένα one night stand από το να καταλήξεις στα σκαλιά της εκκλησίας για μια απροσεξία! Δεν θες να χαλάσεις τα λεφτά που με τόσο κόπο έβγαλες σε τεστ εγκυμοσύνης και σε επισκέψεις σε γυναικολόγυος. Προφυλακτικά λοιπόν για να απολαύσεις το one night stand!









menslounge.gr




\

H «μάχη» του «Βικελίδης»

Αρης και Παναθηναϊκός αναμετρώνται απόψε (19.30 μ.μ. Novasports 1, Sentra 103,3) στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Superleague. Ενα μας εξαιρετικής σημασίας και για τις δύο ομάδες που θέλουν πάση θυσία τη νίκη.
 
Ο Αρης προκειμένου να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και ο Παναθηναϊκός προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού.
Κάντο όπως ο Βαϊσχάιμερ
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης». Ημερομηνία: 3 Δεκεμβρίου 2006. Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Βραζιλιάνο Γκιγέρμε Βαϊσχάιμερ ο Αρης θα πετύχει την τελευταία του εντός έδρας νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού.
Μετά από πέντε χρόνια και μια μέρα, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ και οι ποδοσφαιριστές των «κίτρινων» καλούνται να δώσουν τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί που έχει η ομάδα τους απέναντι στο σημερινό της αντίπαλο. Σε ένα παιχνίδι που η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Αρη, που θέλει να αντιστρέψει το κλίμα μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημα που έκανε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, βέβαια, δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες της σημερινής αναμέτρησης απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και προσπάθησε όλες τις προηγούμενες μέρες να ανυψώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του.
Τα δύο πλάνα του Πολωνού
Ο τεχνικός του Αρη, πάντως, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα που θα παρατάξει στη σημερινή αναμέτρηση. Ακόμα και στη χθεσινή προπόνηση δοκίμασε τόσο το 4-4-2 με τον Γιάκομπ να είναι ο παρτενέρ του Τσέζαρεκ στην κορυφή της επίθεσης όσο και το 4-2-3-1 με τον Καπετάνο στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και τον Τσέζαρεκ στην επίθεση. Ο Γιάκομπ είχε μείνει εκτός αποστολής στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, όμως η πολύ μεγάλη διάθεση που έδειξε στις προπονήσεις των προηγουμένων ημερών φαίνεται ότι θα επιβραβευθεί από τον Πρόμπιερζ, που δείχνει και πάλι να τον υπολογίζει.
Ο Πολωνός τεχνικός θεωρεί πολύ σημαντική την επιστροφή του Ούμπιντες, που του λύνει τα χέρια. Ο Αργεντινός μέσος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής όσο και ως επιτελικός χαφ, ανάλογα με το σύστημα που θα παρατάξει τελικά την ομάδα του ο Πρόμπιερζ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πολωνός τεχνικός ανέλυσε στους Φατί και Τόχα τον τρόπο παιχνιδιού των Κουίνσι και Λέτο και ζήτησε από τα δυο αμυντικά χαφ της ομάδας του να δίνουν βοήθειες στους Παπαστεριανό και Μίσελ.
Η επιστροφή του Νέτο
Ενα από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ανάμεσα στον Αρη και τον Παναθηναϊκό είναι και η επιστροφή του Ντάρσι Νέτο στην αποστολή. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός κατάφερε να ξεπεράσει πιο γρήγορα από τις αρχικές εκτιμήσεις το πρόβλημα τραυματισμού (θλάση στους προσαγωγούς) που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάθεση του Μίχαλ Πρόμπιερζ. Θα πρέπει, πάντως, να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο ο Νέτο να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, αναμένεται όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.
Με ίδιο σχήμα ο Παναθηναϊκός
Την ενδεκάδα που έχει τραβήξει το μεγαλύτερο... κουπί έως τώρα στο πρωτάθλημα σκοπεύει να εμπιστευτεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και στην (κρίσιμη για τη συνέχεια) αναμέτρηση με τον Αρη.
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ολοκλήρωσε χθες το πρωί την προετοιμασία των «πράσινων» για την αποψινή «μάχη» με τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο στην τελευταία προπόνηση δεν θέλησε να ανοίξει τα... χαρτιά του, δίνοντας το ελεύθερο στους παίκτες του να επιλέξουν εκείνοι ομάδες.
Με βάση τα όσα έδειξε ωστόσο στην τακτική ο Πορτογάλος, λογικά δεν θα πρέπει να περιμένουμε... εκπλήξεις, με τους Καπίνο, Βύντρα (αντί του Μαρίνου για δεύτερο σερί ματς), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλο, Σιμάο, Κατσουράνη, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον και Λέτο να έχουν τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσουν.
Στην 20μελή αποστολή, ο Φερέιρα συμπεριέλαβε για πρώτη φορά μετά από δυόμισι μήνες τον Ρούντολφ, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα στη βουβωνική χώρα και πλέον είναι έτοιμος για να δώσει λύσεις εφόσον χρειαστεί, ερχόμενος από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα.






Η Skoda Ξάνθη πάτησε τη Δόξα Δράμας (0-2) με «χαμηλές στροφές» (photos)


Την 4η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η Skoda Ξάνθη, η οποία επικράτησε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Δόξας Δράμας, με σκορ 2-0. Ο Θρακιώτες δεν κατάφεραν να πιάσουν υψηλή απόδοση, αγωνίστηκαν σε… χαμηλές στροφές και στο τέλος ευτύχησαν να πανηγυρίσουν το τρίποντο, βελτιώνοντας αισθητά τη θέση τους στον πίνακα της βαθμολογίας.
Από την άλλη πλευρά, η τυπικά γηπεδούχος Δόξα Δράμας, είχε καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, επέδειξε διάθεση για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, αλλά τελικά υποχρεώθηκε σε ήττα.
Η Ξάνθη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, ήταν περισσότερο κινητική από τους γηπεδούχους και κατάφερε να προηγηθεί στο 20΄ με το γκολ του Μάνταλου.
Στη συνέχεια η Δόξα Δράμας ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε μακριά από την εστία του Σέρεμετ τους επιθετικούς της Θρακιώτικης ομάδας, και προσπάθησε να εκδηλώσει επιθέσεις, πότε στην κόντρα, και πότε με οργανωμένες ενέργειες.
Απόρροια της πίεσης που άσκησαν οι «μαυραετοί», ήταν μια κεφαλιά του Βέρτζου στο 25΄, υποχρεώνοντας τον Βιβιανί να παραχωρήσει με εκπληκτική απόκρουση κόρνερ και ένα φάουλ εκτελεσμένο από τον Κανακούδη, με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιβιανί.
Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, του πρώτου ημιχρόνου, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια έχοντας μοιρασμένα ποσοστά κατοχής – 50% - αλλά με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά στο σκορ (0-1).
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Δόξα Δράμας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε 1-1, όταν ο Σοϊλέδης βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Βιβιανί.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και να αναζητούν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 58΄όμως δέχθηκαν το 2-0 μετά από ολέθριο λάθος του Σέρεμετ – ο Πόι έκανε παράλληλη πάσα προς την εστία, με την μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του Σλοβένου τερματοφύλακα και να καταλήγει στα δίχτυα, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των παικτών της Δόξας.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, δεν έδειξε τη διάθεση να πάρει πάνω της το παιχνίδι, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επιβάλλει τον ρυθμό της κι έτσι οι Δραμινοί, εκδήλωναν σε κάθε ευκαιρία επιθέσεις, συντηρώντας τον καλό ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ροή του αγώνα κύλησε χωρίς θεαματικές αλλαγές στην απόδοση των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Δημήτρη Στυλιάρα, να βρει νικήτρια τη Skoda Ξάνθη με σκορ 2-0














Κι αν έχεις Μπέλεκ διάβαινε...

Το γκολ του Στιβ Μπέλεκ στο 76' έδωσε στην ΑΕΚ την 4η συνεχόμενη της νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην Κέρκυρα με 1-0

Η ΑΕΚ είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ, απέναντι στην Κέρκυρα, αλλά μόνο μία προσπάθειά της κατέληξε στα δίχτυα, αυτή του 76ου λεπτού με τον Στιβ Μπέλεκ, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Χοσέ Κάρλος.
Ο «δικέφαλος» πλέον έφτασε στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και τους 25 βαθμούς και ανέβηκε - έστω και προσωρινά στην κορυφή.
ΑΕΚ από την αρχή...
Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό σκοπό να στείλουν από νωρίς το μήνυμά τους στην ομάδα του αήττητου μέχρι σήμερα Γκράθια στην ελληνική Superleague.
Η αστοχία των παικτών του Κωστένογλου, σε κάποιες φάσεις και σε κάποιες άλλες η επιμονή του Μάριο Γκαλίνοβιτς να μην θέλει να δεχθεί γκολ κρατούσαν το ματς χωρίς σκορ.
Από το 6’ μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου η μοναδική ομάδα που έκανε επιθέσεις ήταν η ΑΕΚ. Ο Μπέλεκ σε τρομερή ενέργειά του είδε το σουτ του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ και οι προσπάθειες των Λεονάρντο, Σιαλμά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για το «δικέφαλο».
Έτσι, η Κέρκυρα γλίτωσε και δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ ο Γκράθια σίγουρα θα ήταν χαρούμενος από την κατάληξη των πραγμάτων.
... μέχρι το τέλος
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ρυθμό όπου και τελείωσαν το πρώτο μέρος.
Το σουτ του Σιαλμά όμως δεν είχε στόχο, ενώ στο 67’ ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι για την ΑΕΚ, όταν η σέντρα του Καράμπελα σταμάτησε στο χέρι του Γκουστάβο.
Μάλιστα, αφού ο Μαζνόφ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα από θέση τετ-α-τετ, με τον Αραμπατζή να πιάνει την μπάλα, στη συνέχεια ήρθε η στιγμή της λύτρωσης για την ομάδα του Κωστένογλου.
Τελικά, το γκολ της λύτρωσης ήρθε στο 75’ όταν ο Στιβ Μπέλεκ από πανέξυπνη ασίστ του Χοσέ Κάρλος, έπιασε το σουτ στην κίνηση και άφησε ακίνητο τον Μάριο Γκαλίνοβιτς.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΑΕΚ (Κωστένουγλου): Αραμπατζής, Δέλλας (Μανωλάς 70'), Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο (Τσίτας 70'), Κάρλος, Σιαλμάς, Ρίκκα (Γκερέιρο 63'), Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας
Κέρκυρα (Γκραθία): Γκαλίνοβιτς, Βενζέλ, Καλατζής, Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Οσμάν, Μαζνόβ, Γκουσταβο, Ιωάννου (Γραμμόζης 64')














Εικόνες του κόσμου




Μια φορά το χρόνο στα νησιά Φερόε διατηρείται μια αιματοβαμένη παράδοση 1.000 χρόνων. Φάλαινες οδηγούνται στο λιμάνι και σφαγιάζονται, με αποτέλεσμα τα νερά του να γίνοντια κατακόκκινα. Οι κάτοικοι των νησιών Φερόε, αυτόνομης επαρχιας της Δανίας, είναι απόγονοι των Βίκινγκς και οι φάλαινες αποτελούν μέρος της διατροφής τους. Το κρέας μοιράζεται στα μέρη της κοινότητας και απαγορεύεται η πώλησή τους.
kathimerini.gr

Με τη ρέντα της Εθνικής τα βάζουν τα διεθνή ΜΜΕ

Είτε το έφερε μαζί του και το κληροδότησε ο Ότο Ρεχάγκελ, είτε το κέρδισε μόνη της, ένα είναι το σίγουρο: αυτή η Εθνική, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ικανότητά της να παίρνει αποτελέσματα, έχει και άστρο. Αυτό έλαμψε ξανά την Παρασκευή στο Κίεβο. Η κλήρωση των ομίλων του EURO 2012 ήταν λες και «μαγειρεύτηκε» στα γραφεία της ΕΠΟ. Όταν το χέρι του Ζινεντίν Ζιντάν έβγαλε το μπαλάκι με το όνομα «Greece», ο Φερνάντο Σάντος, οι παίκτες του και εκατομμύρια Έλληνες χαμογέλασαν συνωμοτικά. Σαν να ήξεραν ότι η αγαπημένη τους κληρωτίδα δεν θα τους απογοητεύσει. Η πρόκριση στα ημιτελικά μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται, όμως ο όμιλος με Πολωνία, Ρωσία και Τσεχία είναι πέρα για πέρα βατός και οι Έλληνες διεθνείς το γνωρίζουν καλά, όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχθούν στις δηλώσεις τους. Τη χαρά αυτή δεν μοιράζονται τα διεθνή ΜΜΕ, που τα βάζουν με τη ρέντα της Εθνικής. «Είναι δυνατόν η τύχη να ευνοεί τόσο τους κακοπληρωτές Έλληνες», αναρωτιέται η δανική εφημερίδα Politiken στο φύλλο του Σαββάτου...
Στο εξωτερικό δεν μπορούν να χωνέψουν πόσο καλά φέρθηκε η κληρωτίδα της UEFA στην Εθνική. Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Δανίας, η Politiken... καταριέται τα χέρια που την έβαλαν σε όμιλο με Ολλανδία, Γερμανία και Πορτογαλία και δίνει τόνο πολιτικό στο σχετικό άρθρο: "Είναι δυνατόν η τύχη να ευνοεί τόσο τους κακοπληρωτές Έλληνες; Εμείς εδώ και αυτοί εκεί. Κάποια στιγμή η UEFA πρέπει να καταλάβει ότι το σύστημα των κληρώσεων είναι εγκληματικό".
Γελοίο χαρακτηρίζει τον όμιλο της Εθνικής το BBC. Στην απευθείας αναμετάδοση της κλήρωσης για το ραδιόφωνο, οι καλεσμένοι εύχονταν να πέσει η ομάδα τους σε όμιλο με Πολωνία και Ελλάδα, όμως όταν σχηματίστηκε ο όμιλος της Εθνικής, ο Τέντι Σέριγχαμ δεν άντεξε: "Είναι γελοίο. Ένας πολύ ενδιαφέρων όμιλος, αλλά -ας είμαστε ειλικρινείς- εντελώς γελοίος".
Η... χάρη της Εθνικής έφτασε ως τον Καναδά! Ο Μάθιου Σκιανίτι, αρθρογράφος της National Post, δεν χάρηκε καθόλου: "Η Ελλάδα, η πιο βαρετή ομάδα που έχει κερδίσει διεθνή τίτλο, έχει την ευκαιρία να προκριθεί από τον όμιλο και να μας κοιμίσει και στα νοκ άουτ. Όλοι γελάνε με τον πρώτο όμιλο. Οι Τσέχοι θα πάρουν την πρώτη θέση και οι Ρώσοι τη δεύτερη, όμως δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συμβεί αν στραβώσει κάτι. Και κάτι άλλο: Πολωνία-Ελλάδα στο εναρκτήριο ματς. Όχι ό,τι καλύτερο για εναρκτήριο. Όχι ό,τι καλύτερο για οποιοδήποτε ματς τώρα που το σκέφτομαι".
Οι οιωνοί και τα χαμόγελα
Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για παράδοση. Πράγματι, οι... οιωνοί θυμίζουν το έπος του 2004. Η Ελλάδα θα δώσει το εναρκτήριο παιχνίδι κόντρα στην οικοδέσποινα Πολωνία, στη Βαρσοβία, όπως είχε γίνει και κόντρα στους Πορτογάλους στη Λισαβόνα. Η δεύτερη αντίπαλος θα είναι η Τσεχία, ομάδα που συνάντησε και στο δρόμο προς την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, στις ακτές του Ατλαντικού. Η τελευταία αγωνιστική θα μας βρει αντιμέτωπους με τους Ρώσους. Σας θυμίζει τίποτα; Μα βέβαια, το ίδιο είχε γίνει το 2004, όταν το γκολ του Βρύζα σηματοδότησε την πιο γλυκιά ήττα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πάντως, όσο και αν χαμογέλασε η κληρωτίδα, όσο και αν ευνοεί η παράδοση, ο Φερνάντο Σάντος μένει προσγειωμένος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής σημείωσε ότι κόντρα σε θεωρητικά ανώτερους αντιπάλους, μία ομάδα έχει όπλο την αυτοσυγκέντρωση, ενώ δεν θέλησε να χαρακτηρίσει την Ελλάδα φαβορί για την πρόκριση. "Όλες οι ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Πλέον οι παίκτες μου έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Θα είμαστε έτοιμοι στην Πολωνία", ήταν τα λόγια του πάντα συγκρατημένου Πορτογάλου.
Εξίσου συγκρατημένος ο βοηθός του, Λεωνίδας Βόκολος. Όπως και ο Σάντος, δεν θέλησε να χρίσει φαβορί την Εθνική, όμως τόνισε ότι το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλύτερο από ποτέ, κάτι που αποτελεί το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα των διεθνών. Ίδια αντιμετώπιση και από τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν συγκρατημένος και πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνη η τύχη που έχει φέρει σε αυτό το επίπεδο την Ελλάδα: "Δεν είναι μόνο η ρέντα που λένε πως έχουμε στις κληρώσεις, παίζουμε και καλά. Στην προκριματική φάση κάναμε 7 νίκες και 3 ισοπαλίες".
Χαμηλούς τόνους κράτησε ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος όμως δεν έκρυψε τη χαρά του για την κλήρωση, καθώς "το 2004 ο όμιλος ήταν δυσκολότερος και κανείς δεν μας υπολόγιζε". Ο "Κάρα" μίλησε για "καθήκον" που εκπληρώθηκε με την παρουσία στο EURO και από εδώ και πέρα κάθε νίκη και κάθε πρόκριση θα είναι μοναδικής σημασίας.
Τη Ρωσία, "μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης" έχρισε φαβορί του ομίλου οΚώστας Κατσουράνης, ο οποίοςέθεσε την πρόκριση ως αποκλειστικό στόχο. Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι η Ελλάδα παίζει την πρώτη αγωνιστική με την Πολωνία γιατί "οι διοργανωτές έχουν πάντα άγχος στις πρεμιέρες".
Πανηγυρίζουν και οι αντίπαλοί μας
Δεν ήταν μόνο για την Ελλάδα ευπρόσδεκτη η κλήρωση. Οι αντίπαλοί μας πανηγυρίζουν που απέφυγαν τα μεγαθήρια και πλέον όλοι ονειρεύονται την πρόκριση. Ο θρύλος του πολωνικού ποδοσφαίρουΓκρέγκορζ Λάτο θεωρεί ότι η ομάδα του κληρώθηκε σε έναν "ονειρεμένο όμιλο" και μάλιστα είναι φαβορί για πρόκριση λόγω έδρας.
Πιο συγκρατημένος ο Ρότζερ Γκερέιρο, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ξέρει την Ελλάδα: "Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στο παρελθόν. Είναι μία δεμένη και πραγματικά πολύ ποιοτική ομάδα. Για εμάς είναι γιορτή μόνο και μόνο που θα διοργανώσουμε το EURO 2012. Είναι ιστορικό το γεγονός για τη χώρα και θέλουμε να φανούμε αντάξιοί του μέσα στο γήπεδο".
Απολαυστικός στις δηλώσεις του ο Ρόμαν Σιρόκοφ. Ο Ρώσος μέσος έχει... βαρεθεί να αντιμετωπίζει συνεχώς την Ελλάδα και υπογράμμισε: Είναι σαν τη μέρα της μαρμότας. Τους ξέρουμε καλά και μας ξέρουν και αυτοί. Αλλά ξέρουμε και τους Τσέχους. Οι Πολωνοί είναι απρόβλεπτοι, παίζουν στο γήπεδό τους και για αυτό είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος".
Τυχεροί αισθάνονται οι συμπαίκτες του, Αντρέι Αρσάβιν και Ρόμαν Σίσκιν. Γνωρίζουν ότι η Ρωσία είναι το φαβορί του ομίλου και τονίζουν ότι αν δεν πάρει την πρόκριση θα πρόκειται για πελώρια αποτυχία.
Απόλυτα ειλικρινείς ο προπονητής και ο αρχηγός της Τσεχίας. Ο Μίχαλ Μπίλεκ και ο Τόμας Ροζίτσκι σχολιάσαν ότι πρόκειται για τον καλύτερο όμιλο που θα μπορούσαν να φανταστούν και το μόνο που ευχήθηκαν είναι να μην πέσουν στην παγίδα της χαλάρωσης.











Βρέθηκε νερό στον Άρη

Εντυπωσιακές εικόνες από τον πλανήτη Άρη αποτελούν τις καλύτερες ως σήμερα ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη ρέοντος νερού , βασικό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη (Pics)

Τα νέα ευρήματα τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση ''Science'' αποτελούν ''προϊόν'' μιας αμερικανο-ελβετικής ερευνητικής συνεργασίας.
Οι φωτογραφίες, που ελήφθησαν από το διαστημικό όχημα Reconnaissance Orbiter της NASA, αποκαλύπτουν υδάτινα μονοπάτια ανάμεσα σε βραχώδεις πλαγιές επί εκατοντάδες μέτρα στα όρη του νότιου ημισφαιρίου του Άρη.

Βρίσκονται σε σημεία που ζεσταίνονται από τον καλοκαιρινό ήλιο, χωρίζονται ή συναντιούνται, ωστόσο όταν ο χειμώνας φθάνει, χάνονται. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νέας μελέτης καθηγητή Αλφρεντ ΜακΓιούεν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το νερό που ρέει στον Άρη είναι αλμυρό. Η αλμυρότητα μειώνει τη θερμοκρασία στην οποία το νερό παγώνει.
Οι περιοχές όπου απαντώνται, ζεσταίνονται αρκετά ώστε να ρέει σε αυτές νερό σε υγρή μορφή το οποίο είναι εξίσου αλμυρό με εκείνο των ωκεανών της Γης.
Εάν το νερό δεν ήταν αλμυρό τότε θα ήταν μονίμως παγωμένο με βάση τις θερμοκρασίες που παρατηρούνται στον Κόκκινο Πλανήτη.
 
Τα μονοπάτια νερού που εντόπισαν οι επιστήμονες έχουν μικρό πλάτος και μήκος εκατοντάδων μέτρων. Ο αριθμός τους όμως είναι μεγάλος.
Τα καινούργια στοιχεία ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κατεύθυνση της αναζήτησης μορφών εξωγήινης ζωής. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει νερό μόνο σε παγωμένη μορφή κοντά στην επιφάνεια πολλών περιοχών του Κόκκινου Πλανήτη.













Ανακάλυψαν γιατί τα ζώα προβλέπουν τους σεισμούς

Νέα στοιχεία που εξηγούν τη συμπεριφορά των ζώων πριν την εκδήλωση σεισμού, έφεραν στην επιφάνεια επιστήμονες από τη NASA και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Επιθεώρηση για την Περιβαλλοντική Έρευνα και τη Δημόσια Υγεία, οι επιστήμονες συνδέουν τη συμπεριφορά των ζώων με την πρόβλεψη σεισμών και υποστηρίζουν ότι διαισθάνονται τις χημικές μεταβολές στα υπόγεια ύδατα λίγο πριν τη σεισμική δόνηση.
Η έρευνά τους ξεκίνησε όταν παρατήρησαν μια αποικία βατράχων να εγκαταλείπει τη λίμνη της στη Λ’ Ακουίλα της Ιταλίας, λίγες ημέρες πριν το χτύπημα του φονικού σεισμού το 2009.
Στην έκθεσή τους οι ερευνητές περιγράφουν τη διαδικασία κατά την οποία τα πετρώματα στον φλοιό της Γης υφίστανται πολύ ισχυρές πιέσεις με αποτέλεσμα να απελευθερώνουν φορτισμένα σωματίδια, τα οποία επηρεάζουν τα υπόγεια ύδατα.
Τα ζώα που ζουν στα υπόγεια ύδατα ή κοντά σε αυτά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στις χημικές μεταβολές, οπότε πιθανότατα μπορούν να διαισθανθούν ότι κάτι συμβαίνει μέρες πριν τις ταλαντώσεις των πετρωμάτων και την εκδήλωση σεισμού.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους θα παρακινήσουν τους βιολόγους και τους γεωλόγους να συνεργαστούν, ώστε να διαπιστώσουν πώς ακριβώς τα ζώα μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε επικείμενη σεισμική δόνηση.



Πηγή: econews.gr

Το... καπελωμένο νησί


Βλέποντας τη φωτογραφία, πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για photoshop ή... για περίεργο σχήμα κέικ... Κι όμως είναι ένα νησί, που ανήκει στο σύμπλεγμα, το οποίο απαρτίζει τις Νήσους Φερόε.

Κολασμένη «Σούπερ-Γη» στη διαστημική μας γειτονιά


 
Διεθνής ομάδα αστρονόμων εντόπισε με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler έναν ακόμη εξωηλιακό πλανήτη. Ο Kepler 21-b, όπως αυτός ονομάστηκε, ανήκει στην κατηγορία των πλανητών που, λόγω του μεγέθους τους, έχουν λάβει τον χαρακτηρισμό «Σούπερ-Γη». Όμως ο πλανήτης βρίσκεται πολύ κοντά στο μητρικό του άστρο και θεωρείται απίθανο να διαθέτει συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής

15 χρήσιμες συμβουλές για ψαροτούφεκο


1. Από τα πρώτα πράγματα που θα αγοράσεις είναι η σημαδούρα (ή επιπλέοντας κόκκινος σημαντήρας πιο επιστημονικά). Η σημαδούρα θα έχει επάνω μια σημαία κίτρινη με διαγώνια κόκκινη γραμμή, στην οποία αναγράφονται τα ψηφία Υ.Δ (Υποβρύχια Δραστηριότητα). Εάν δε, έχεις πάει για ψάρεμα με κάποιο σκάφος, θα πρέπει να στερεώσεις τη σημαία αυτή, σε εμφανές σημείο. Η ακτίνα που θα σε καλύπτει γύρω από τη σημαδούρα είναι τα 50 μέτρα.
2. Απαγορεύεται το ψάρεμα κατά το μήνα Μάιο και αμέσως μετά τη δύση μέχρι την ανατολή του ήλιου.
3. Απαγορεύεται το ψάρεμα σε άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.
4. Το ψάρεμα επιτρέπεται σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από: το σημείο όπου συνήθως φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι, τα λιμενικά έργα, ναυτιλιακές σημάνσεις, σκάφη ή άλλα πλωτά μέσα αλιείας, δίχτυα με εμφανή σήμανση, καθώς και τα αγκυροβολημένα πλοία. Εξυπακούεται, ότι δεν επιτρέπεται σε θαλάσσιες ζώνες διέλευσης σκαφών καθώς και εισόδους-εξόδους λιμανιών ή αγκυροβολίων.
5. Όταν βγαίνεις από το νερό, θα πρέπει πάντα να ξε-οπλίζεις το ψαροτούφεκο.
6. Απαγορεύεται ρητά από το νόμο, (τα πρόστιμα είναι τσουχτερά) οι ψαροτουφεκάδες να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή καταδυτικής συσκευής παροχής αέρα από σκάφος ή φορητή αυτόνομη καταδυτική συσκευή.
7. Επίσης, απαγορεύεται να υπάρχουν αναπνευστικές συσκευές και στα σκάφη που χρησιμοποιούνται από ψαροντουφεκάδες.
8. Δεν επιτρέπεται η χρήση διχτυών και η χρήση υποβρύχιου φως.
9. Απόφυγε περιοχές, όπου υπάρχει συχνή κίνηση πλωτών μέσων.
10. Όπως και στην κολύμβηση, έτσι και στο υποβρύχιο ψάρεμα, εάν έχεις φάει, πρέπει να περιμένεις να περάσουν τουλάχιστον 3-4 ώρες, πριν ξεκινήσεις.
11. Καλύτερα να μην ψαρεύεις μόνος σου. Αν υπάρξει κίνδυνος, δεν θα έχεις κάποιον να σε βοηθήσει.
12. Εάν αποφασίσεις να πας μόνος σου για ψάρεμα γνωστοποιήσε, τουλάχιστον σε ένα φιλικό σου πρόσωπο, την περιοχή στην οποία θα ψαρέψεις, καθώς και την πιθανή ώρα επιστροφής σου. Έτσι, αν συμβεί κάτι, θα γνωρίζει κάποιος που να σε ψάξει.
13. Εάν νιώσεις ότι κουραστήκες εγκατάλειψε το ψάρεμα, μην υπερβαίνεις τις δυνάμεις σου.
14. Αν αισθανθείς οποιαδήποτε αδιαθεσία, όπως ρίγος ή ζαλάδα βγες αμέσως έξω από τη θάλασσα.
15. Προμηθεύσου τον απαραίτητο εξοπλισμό ένδυσης, γιατί η δραστηριότητα στο νερό επιφέρει γρήγορη απώλεια της θερμοκρασίας του σώματος, που μπορεί να καταλήξει σε υποθερμία.

















Γιατί γουστάρουμε που είμαστε Έλληνες


1. Γιατί έχουμε θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι
2. Γιατί μπροστά στο ραβανί, τι να σου πει το… μιλφεϊγ.
3. Γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο κι όχι σε φέτες.
4. Γιατί «καμάκι» και «σουβλάκι» είναι το πρώτο… ποίημα που μαθαίνουμε.
5. Γιατί τους μεζέδες που συνοδεύει το τσιπουράκι, δεν το φτάνει κανένα… «ορντεβρ».
6. Γιατί στην Ελλάδα κάθε νύχτα τελειώνει το επόμενο πρωί.
7. Γιατί λουλουδοπόλεμος δεν υπάρχει σε άλλη χώρα.
8. Γιατί πίνουμε κι ένα ποτηράκι παραπάνω, χωρίς να μας πίνει.
9. Γιατί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με το τσιγάρο! Δεν τον πίνουμε σφηνάκι και πάμε να καπνίσουμε κρυφά στο σπίτι μας.
10. Γιατί το φλερτ είναι το εθνικό μας χόμπι.
11. Γιατί όλοι βρίζουμε το δημόσιο αλλά όλοι σκοτωνόμαστε για να βρούμε μια θέση εκεί.
12. Γιατί έχουμε δεν έχουμε λεφτά, ένα μπουζούκι θα το πάμε.
13. Γιατί έχουμε νοοτροπία… «κι αύριο μέρα είναι».
14. Γιατί όταν μπαίνουμε σε λεωφορείο κάνουμε τα πάντα για να βρούμε μια θέση.
15. Γιατί είμαστε πρώτοι στο φανάρι και κορνάρουμε στον εαυτό μας από συνήθεια.
16. Γιατί ξέρουμε καλύτερα να ξοδεύουμε παρά να αποταμιεύουμε.
17. Γιατί δεν μοιραζόμαστε τη βενζίνη στο αυτοκίνητο με αυτούς που βάζουμε μέσα.
18. Γιατί δεν κάνουμε ποτέ επίσκεψη με «άδεια χέρια».
19. Γιατί η λέξη «κερνάω» υπάρχει στο λεξιλόγιο μας.
20. Γιατί άντε να εξηγήσεις στον ξένο τι σημαίνει η «καψούρα».
21. Γιατί βράζει το αίμα μας.
22. Γιατί στην Ελλάδα η οικογένεια έχει ακόμα αξία.
23. Γιατί κατά βάθος… είμαστε καλά παιδιά.
24. Γιατί τα καταφέρνουμε πάντα… έστω και την τελευταία στιγμή.
25. Γιατί για τα μάτια μιας γυναίκας κάναμε 10 χρόνια πόλεμο.
26. Γιατί η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στις παραλίες μας.
27. Γιατί η τρέλα στην Ελλάδα πάει με χίλια, και γι’ αυτό τρέχουν όλοι στο δρόμο.
28. Γιατί πίνουμε και καπνίζουμε περισσότερο από όλους, αλλά ζούμε περισσότερο απ’ όλους.
29. Γιατί μας αρέσει τα λεφτά και τα ψάρια να τα τρώμε πάντα φρέσκα.
30. Γιατί η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα.













Την 4η διαδοχική νίκη, που θα την διατηρήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, φιλοδοξεί να πετύχει η ΑΕΚ.



ελευταία απώλεια βαθμών για την Ενωση στις 6 Νοεμβρίου, η ήττα 2-3 από τον ΠΑΟ, που είναι και η μοναδική στις τελευταίες 5 αγωνιστικές όπου έχει 4 νίκες.
Εντός έδρας παραμένει αήττητη σε 5 παιχνίδια. Μόνο ο Ολυμπιακός έχει αποσπάσει βαθμό στην έδρα της (1-1).
Ως γηπεδούχος έχει δεχθεί μόλις τα 2 από τα 14 γκολ που έχει στο παθητικό της!
Μόνο σε ένα παιχνίδι δεν έχει σκοράρει φέτος η ΑΕΚ. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου ηττήθηκε 3-0.
Από μία νίκη (την μοναδική της) και μία ισοπαλία στην Τούμπα προέρχεται η Κέρκυρα.
Εκτός έδρας έχει 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, έχοντας σημειώσει μόλις ένα γκολ (από τα 7)!
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ως φιλοξενούμενη έχει δεχθεί μόλις τα 3 από τα 14 γκολ που έχει στο παθητικός της. Φέτος έχει κερδίσει μόνο τον Εργοτέλη, μετρώντας 3 ισοπαλίες και 5 ήττες στα υπόλοιπα ματς. Πέρυσι, η Κέρκυρα υποχρέωσε την ΑΕΚ σε ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ, μετά από δύο νίκες που είχε η Ενωση σε βάρος των Φαιάκων.
Την περίοδο 2008-09, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο Κύπελλο, με την ΑΕΚ να επικρατεί 1-0 στο ΟΑΚΑ.
ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΕΖΟΝ ΣΚΟΡ
2004-05 2-0
2006-07 4-1
2010-11 0-0













Πηγή:

Μπήκε κρυφά στο υπνοδωμάτιο της

Το υπνοδωμάτιο μιας 48χρονης γυναίκας παραβίασε ένας 28χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος κατόρθωσε χωρίς να γίνει αντιληπτός... να πάρει 1500 ευρώ, τα οποία είχε κρυμμένα η γυναίκα και να εξαφανιστεί.
Η 48χρονη, λίγο αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι κάποιος έχει παραβιάσει το χώρο της, οδηγήθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό.
Στο πλαίσιο ενεργηθείσας προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι, δράστης της κλοπής είναι ο 28χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος, λίγο μετά, συνελήφθη, εντός των ορίων του αυτοφώρου και συνελήφθη.

Αναζητείται 34χρονος Αλγερινός για κλοπή σε ξενοδοχείο


Το ΑΤ Παλαιοκαστριτών εξιχνίασε την κλοπή που έγινε σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος ενός 34χρονου Αλγερινού, ο οποίος αναζητείται.
Όπως διαπιστώθηκε από την αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνα, ο 34χρονος αλλοδαπός είχε διαρρήξει το παράθυρο ενός διαμερίσματος του ξενοδοχείου και είχε αφαιρέσει:
• δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
• ένα κινητό τηλέφωνο
• έναν σκληρό δίσκο αποθήκευσης αρχείων
• έναν ασύρματο διακομιστή (router)
• μία δερμάτινη τσάντα
• ένα δερμάτινο πορτοφόλι
• μία άδεια ικανότητας οδηγήσεως
• το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ
H δικογραφία που σχηματίσθηκε θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.







The Cabin in the Woods (2012) – To πρώτο poster

Πάμε όλοι σινεμά και το 2012. Μια νέα τενία μέσα στο 2012 ειναι η
The Cabin in the Woods (2012) – To πρώτο poster. Μετά από πολλές ταλαιπωρίες τοThe Cabin in the Wood πήρε και αυτό ημερομηνία προβολής και κυκλοφόρησε και το πρώτο teaser poster που ομολογουμένως είναι ενδιαφέρον τουλάχιστον εικαστικά.
Η ταινία έχει ήδη γυριστεί από το 2009 αλλά τα γνωστά προβλήματα της MGM με την πτώχευσή της δεν της έδωσαν την ευκαιρία και βγει στις αίθουσες νωρίτερα. Το ίδιο συνέβη και με το Red Dawn αλλά και με το νέο James Bond που τελικά γυρίζεται τώρα μετά από πολλές καθυστερήσεις.
Το Cabin in the Woods με πρωταγωνιστή τον Chris Hemsworth (Thor) είναι ένα θρίλερ τρόμου για μια παρέα φοιτητών που πηγαίνουν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο σε μια γραφική καλύβα στο δάσος και εκεί ξεθάβουν κάτι εφιαλτικά τρομακτικό. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, που τις μεταφέρουμε με επιφύλαξη γιατί δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, οι πέντε φίλοι που αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικούς τύπους παρόμοιων ταινιών (μια παρθένα, μια πόρνη, ένα καλό παιδί, ένας χρήστης ουσιών και ένας αθλητής) θα βρεθούν στην καλύβα όπου ένας από αυτούς θα βρει ένα ημερολόγιο και μόλις διαβάσει κάποιους τελετουργικούς στίχους θα απελευθερωθεί μια οικογένεια ζόμπι. Φυσικά η παρέα θα πάρει τις γνωστές λάθος αποφάσεις όπως γίνεται στις ταινίες τρόμου τύπου Παρασκευή και 13 κλπ. και σύμφωνα με τα λεγόμενα θα έχει πολλές ανατροπές.
Η σκηνοθεσία είναι του Drew Goddard συγγραφέα και παραγωγού αρκετών επεισοδίων τουAlias και του Lost, άρα έτσι δικαιολογείται και η εμμονή με καταπακτές και υπόγεια, που εδώ κάνει την πρώτη του προσπάθεια στη σκηνοθεσία.
Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ στις 13 Απριλίου 2012, δηλαδή Παρασκευή και 13 για να είμαστε στο κλίμα!

Μαργαριτάρια της Ελληνικής παιδείας!(part 2)




Είπαν, μας τα σφύριξαν, κι εμείς σας τα μεταφέρουμε αυτούσια
Άντζελα Δημητρίου
Κυρία Δημητρίου, σ' αυτή τη συναυλία τα τραγούδια που είπατε ήταν ανέκδοτα;
Όχι, κάθε άλλο, ήταν πολύ σοβαρά.
Ελένη Μενεγάκη
Είναι τρόπος του λέγοντος
Σχολιαστής στίβου
Κατά την διάρκεια αγώνα ανωμάλου δρόμου γυναικών:
Και οι ανώμαλες μπαίνουν στα τελευταία 1000 μέτρα...
Άντζελα Γιάννου
Μ' αρέσουν όλοι οι ποιητές, ακόμα και ο Μπετόβεν
Βίκυ Κουλιανού
Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι τα μοντέλα είναι χαζά. Τους υπόλοιπους τρεις όμως, που πιστεύουν πως είμαστε έξυπνες δεν τους ακούμε.

Μιτλιάγκας (Δήμαρχος Σερρών)
Προς τους ιδιοκτήτες cafe-bar Σερρών:
Μην βγάζετε καρέκλες και τραπέζια στα πεζοδρομία γιατί έπιασαν τον κώλο της γυναίκας μου.
Κάποιος Δημοσιογράφος
Εδώ στο γήπεδο Χαριλάου βρέχει. Έξω δεν ξέρω τι κάνει
Ρεπόρτερ του Alpha Channel
Ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του Σάμινα Εξπρές, διώκονται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ενδεχόμενο δόλο.
Μανώλης Μαυρομάτης
Ο Ronaldo ξεχύνεται σαν εμετός στην επίθεση...

Νίκος Χατζηνικολάου
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, συμβαίνει για δεύτερη φορά

Κάποιος Δημοσιογράφος στην τηλεόραση
Το θύμα είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε όλο το σώμα

Εκφωνητής ποδοσφαιρικού αγώνα στην τηλεόραση
Και ναι... μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή... την βγάζει και την Παίζει...
Μανώλης Μαυρομάτης
Και να ο ντεμπούρ, δίνει πάσα στον δίδυμο αδερφό του ντεμπάρ
Δημοσιογράφος στο TEMPO
Και η ιστιοσανίδα της εταιρίας είναι... (αντί για ιστοσελίδα)
Άντζελα Δημητρίου
Φέτος το καλοκαίρι είχα παει στην Κρήτη και είχα ένα σπίτι με θέα τον Ατλαντικό και ήταν υπέροχα.
Άντζελα Δημητρίου
Ο αγαπημένος μου ποιητής είναι ο Καζαντζάκης. Με τον Καζαντζάκη επιμένω,για να τελειώνει αυτή η ιστορία, ότι είναι ποιητής. Τους προκαλώ ότι είναι άσχετοι. Φίλος δημοσιογράφος μου είπε: "Αντζελα θα σου φέρω τα ποιήματα που έχει γράψει ο Καζαντζάκης να τους τα δείξεις."
Άννα Βίσση
Η μέρα περνάει εύκολα, οι μήνες λιγότερο και ο χρόνος μάλλον δύσκολα.
Τριαντάφυλλος
Λένε ότι φοράω τακούνια επειδή είμαι κοντός. Δεν ξέρουν όμως ότι αυτά τα παπούτσια τα έφερα μαζί μου από τη Ρόδο και τα φορούσα μέχρι να μπορέσω να πάρω άλλα.
Ελένη Δήμου
Η ηχογράφηση έγινε στο σπήλαιο των Πετραλώνων όπου βρέθηκε ο πρώτος εν ζωή σκελετός.
Άννα Φόνσου
Δόξα τω Θεώ, είμαι άθεη.
Μαρίνα Τσιντικίδου
Για να δούμε πόσες φιναλίστ θα μπούνε στη δωδεκάδα.
Βίκυ Κουλιανού
Αγαπημένος μου άγιος είναι ο Χριστός.
Η Άντζελα θέλει να τραγουδήσει ένα τραγούδι εκτός προγράμματος :
"Παρακαλώ να χαμηλώσουν τα φώτα, γιατί τώρα θα πω ένα τραγούδι off the record."
Η Άντζελα στέκεται στην πίστα και ο Στηβ Κακέτσης στέκεται απέναντί της δείχνοντας τα απόκρυφά του.
Η Άντζελα λεει "Αν τα έχειςςς τόσσσο μεγάλα, να τα παςςςς σσστην έκθεσσσση
Θεσσαλονίκηςςςςς".
Άννα Βίσση
Ο Αντώνης Σαμαράς με βοήθησε να ξεπεράσω το χωρισμό μου με τον Νταλάρα.
"Πως ήταν οι μέρες μου με τον Νταλάρα ; Αν σας πω ότι δεν θυμάμαι θα με πιστέψετε;"
Βίκυ Κουλιανού
Χριστός και Θεός δεν είναι το ίδιο πράγμα. Έχει διαφορά. Εγώ προσεύχομαι
αποκλειστικά στο Χριστό.
.....and the WINNER is........
Ράνια Λυκούδη
"Θα το θεωρούσα ΑΓΕΝΕΙΑ αν ένας άντρας από το πρώτο ραντεβού μου ζητούσε να κάνουμε πρωκτικό σεξ!!!!!!!"

Πουλούσε συσκευές αυτοκτονίας, αλλά συνελήφθη για φοροδιαφυγή

Ένοχη για φοροδιαφυγή δήλωσε μία δασκάλα 91 χρόνων, η οποία πουλούσε συσκευές αυτοκτονίας.Η μακάβρια δραστηριότητα της υπερήλικης γυναίκας αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν ένας νεαρός άνδρας, 29 χρόνων, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα που περιείχε το βαλιτσάκι που είχε προμηθευτεί από την 91χρονη.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της κοντά στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, ομοσπονδιακοί πράκτορες βρήκαν τα βαλιτσάκια με την ονομασία «Λαμπρή Ζωή και Αξιοπρεπής Θάνατος», τα οποία περιείχαν πλαστικές μάσκες που εφαρμόζουν στη βάση του λαιμού και δεν αφήνουν τον επίδοξο αυτόχειρα να αναπνεύσει.
Η ηλικιωμένη γυναίκα που εκτιμάται ότι πούλησε περισσότερα από 1.300 τέτοια βαλιτσάκια προς 40 με 60 δολάρια το ένα, παραδέχθηκε ότι δεν πλήρωσε φόρο για το ύψους 66.717 δολαρίων εισόδημά της και …δέχθηκε να πληρώσει 26.000 δολάρια.
www.star.gr

Τα ποσοστά αυτοκτονίας των γυναικών είναι υψηλότερα μετά την άμβλωση, αποφαίνεται νέα φινλανδική μελέτη.

Μια νέα μελέτη σε γυναίκες της Φινλανδίας βρίσκει πως εκείνες που έχουν κάνει εκτρώσεις έχουν υψηλότερους ρυθμούς αυτοκτονίας από τις γυναίκες που φέρνουν εις πέρας την εγκυμοσύνη τους. Η επιδημιολογική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Public Health (Ευρωπαϊκό Περιοδικό Δημόσιας Υγείας), πραγματοποιήθηκε από το National Research and Development Center for Welfare and Health (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για την Πρόνοια και την Υγεία) της Φινλανδίας. Η εκτενής, τριετής μελέτη ολόκληρου του γυναικείου πληθυσμού της Φινλανδίας βρήκε πως, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν είχαν μείνει έγκυοι κατά το προηγούμενο έτος, οι θάνατοι από αυτοκτονία, ατυχήματα και ανθρωποκτονία ήταν 248% περισσότεροι κατά το έτος που ακολουθούσε μια άμβλωση. Η μελέτη επίσης βρήκε πως η πλειοψηφία των επιπρόσθετων θανάτων στις γυναίκες που είχαν κάνει άμβλωση οφειλόταν στην αυτοκτονία. Τα ποσοστά αυτοκτονίας ανάμεσα στις γυναίκες που είχαν κάνει άμβλωση ήταν έξι φορές υψηλότερα από εκείνα ανάμεσα στις γυναίκες που είχαν γεννήσει τον προηγούμενο χρόνο, και διπλάσια από εκείνα ανάμεσα στις γυναίκες που είχαν αποβάλλει. Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα μεταξύ 1987 και 2000, εφ’ όλων των θανάτων των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας (15 έως 49 ετών).

Διάφορα Μαργαριτάρια

 
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΡΟΜΩΝ
Προειδοποιητική πινακίδα σε ορεινό δρόμο του Καρπενησίου: "ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΤΩΣΗ ΒΛΑΧΩΝ".
Σε κάποια ταμπέλα κάπου στην Αθήνα: "ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΑΡΗ. ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Προειδοποιητική πινακίδα στο δρόμο προς Αράχωβα - Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού: "ΠΡΟΣΟΧΗ! ΥΓΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ"
Ταμπέλα δίπλα στο δρόμο προς Χανιά: "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΑΣΚΟΠΑ".
Ταμπέλα στο 33ο χλμ. Χανιά - Ρεθύμνης, στη στροφή για το χωριό με το όνομα Βάμος: "ΧΩΡΙΟ ΓΑΜΟΣ".
Πινακίδα στο λιμάνι του Ηρακλείου: "ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ".


 ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Αγγελία σε εφημερίδα στα Γιαννιτσά: "ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ".
Αγγελία σε στήλη για σχέσεις: "ANAZHTΩ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΟΣ, ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΣ Η ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ"
"ΠΟΥΛΑΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ LADA, ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ '89, ΜΕ ΤΖΑΚΙ, 50 ΙΠΠΩΝ ΚΑΙ 30 ΠΡΟΒΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΝΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 10.000.000 ΔΡΧ." Τώρα ποιός έμπλεξε τις αγγελίες, άντε ψάξτε.
"ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ, ΤΡΙΚΥΚΛΟ"
Αγγελία σε εφημερίδα της Αθήνας: ¨ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ"!
 ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
"ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"
Σε πινακίδα εστιατορίου στην παραλία της Κιννέτας: "FAST FOOT".
Πινακίδα: "ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΣΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ".
Πινακίδα σε parking: "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚ/ΡΙΣΜΑ". Ναί, όντως, το Α στην ταμπέλα έτρωγε πολύ χώρο!
Πινακίδα σε είσοδο παραλίας: "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ".
Ταμπέλα σε cafe στη Θήβα: "AΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ".
Πινακίδα σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων: "RENT A CAR KAI RENT A MOTORBIKES".
Aυτοκόλλητο σε βέσπα: "ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ".
Πινακίδα σε ενοικιάσεις μοτοσικλετών: "DUCKS FOR RENT" (παπάκια για νοίκιασμα)!
Επιγραφή σε γιαπί στην Αθήνα: "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΠΑΡΚΑΡΕΤΕ".
Επιγραφή σε κτίριο στην Παλλήνη: "ΠΟΛΙΤΕ IPOYIO 60TM, IΣΟΥΙΟ".
Πινακίδα σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα: "ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ".
Πινακίδα στην Ασπροβάλτα: "DOLOMATA ΓΙΑ FISHING".
Ταμπέλα σε ζωολογικό κήπο: "MH ΔΙΝΕΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΖΩΑ. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ".
Στο εξώφυλλο του περιοδικού EXODOS με τη φωτογραφία του Στράτου Τζώρτζογλου μπροστά:
"Ο ΗΛΙΘΙΟΣ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη".


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Από την εκπομπή "Καφενείο των Φιλάθλων", αναλύοντας το σύστημα που πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός:
"Πρέπει να βάλει τρεις πίσω, δύο κόφτες στο κέντρο, δύο από αριστερά, τον Τζόρτζεβιτς και το Γεωργάτο, δύο από δεξιά, Γιαννακόπουλο και Μαυρογενίδη, τον Τζιοβάνι πίσω από τους δύο επιθετικούς και μπροστά τον Χούτο και τον Οφορίκουε"!!!! (12 συνολικά).
Νίκος Αλέφαντος
Από την εκπομπή "Σούπερ Σάββατο":
- "Πελέ ή Μαραντόνα κύριε Αλέφαντε";
- "Πελέ βέβαια, διότι ο Πελέ είχε δύο πόδια.. άσε, ένα κεφάλι φοβερό, ήταν σφιχτός, ωραίος, δυνατός, με μύς, με κάτι κοιλιακούς.Πήδαγε και τον έχανες!!!! Δε θυμάσαι τί έκανε στο Μπάνκς της Αγγλίας; Μια κεφαλιά ασύλληπτη. Την απέκρουσε βέβαια, γιατί ο άλλος ήταν τερματοφυλακάρα, φοβερός ο Μπάνκς, οπότε Μπάνκς, εεε Πελέ ήθελα να πω"!
Νίκος Αλέφαντος
Στη μετάδοση τηλεοπτικού αγώνα της Γερμανίας:
"Και τώρα ακούμε τον ύμνο της Εθνικής Γερμανίας"!
Aπό τη μετάδοση του Μουντιάλ Γαλλίας:
"Βλέπουμε τώρα τους γιατρούς που κάνουν πρόχειρα ράμματα κάτω από το μάτι, στο φρύδι του γάλλου παίκτη"!
Από το δελτίο των 6:
"Και τώρα κυρίες και κύριοι τα αποτελέσματα των αγώνων της Α Εθνικής. Καλαμάτα - Πανηλειακός
2-2-3"!
Λίζα Δουκακάρου
"...Σούτ...και χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία, η μπάλα πέρασε ξυστά κάτω από το οριζόντιο δοκάρι"!
Μανώλης Μαυρομάτης
"Αγωνιζόμαστε πάντα για τον κάθε αγώνα, ενώ σε κάθε αγώνα θα κοιτάμε να τον παίρνουμε"!
Χαλκιάς (ΠΑΟ)
"Αλλο ένα καλάθι ο Κρεμπούνης! Μεγάλος γκολτζής ο Κρεμπούνης"!
Κώστας Μπάνιας (ΑΡΤΑ TV)
"Ο αγώνας ξεκινάει, δεκάδες θεόρατα πανό απλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού"!
Κώστας Μπάνιας (ΑΡΤΑ TV)
"Ο αγώνας τελείωσε με 3 γκόλ, ένα για κάθε ομάδα"! Κώστας Μπάνιας (ΑΡΤΑ TV)

Βιταμίνη D για υγεία στην εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με έρευνα, η λήψης βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη μειώνει τις πιθανότητες για πρόωρη κύηση και άλλους κινδύνους.Οι γυναίκες που λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες βιτμίνης D στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν σημαντικά μικρότερα ποσοστά επιπλοκών κύησης, όπως διαβήτης, πρόωρη γέννα, μολύνσεις κλπ.
Επίσης, τα νεογέννητα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα είχαν αυξημένο κίνδυνο για μαλακά οστά.
Δεν είναι η πρώτη έρευνα που αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο της βιταμίνης D για την υγεία. Παλαιότερες μελέτες έχουν κάνει ξεκάθαρο το γεγονός ότι η εν λόγω βιταμίνη προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ταλιπαρά ψάρια, το ενισχυμένο γάλα και η έκθεση στον ήλιο είναι οι κυριώτερες πηγές βιταμίνης D για τον οργανισμό.
Πηγή: www.webmd.com

 
Powered by Blogger