Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στρουμφάκια


Στρουμφάκια

Στρουμφάκια Poster
Βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα, σε ένα μαγεμένο δάσος κάπου στα βάθη της Ευρώπης, όπου ο απαίσιος μάγιστρος Δρακουμέλ έχει καταφέρει να ανακαλύψει το χωριό των Στρουμφ, των καλόκαρδων μικροκαμωμένων μπλε πλασμάτων που έχουν για ηγέτη και καθοδηγητή τους τον έναν και μοναδικό Μπαμπαστρούμφ. Αμέσως, στο Στρουμφοχωριό σημαίνει συναγερμός και τα Στρουμφάκια σκορπίζουν ολόγυρα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα νύχια του σατανικού μάγου, ο οποίος θέλει να τα αιχμαλωτίσει και να απομυζήσει την "πεμπτουσία" τους, για να γίνει πανίσχυρος. Λίγες στιγμές αργότερα, ωστόσο, χάρη σε ένα μαγικό πέρασμα το οποίο ανακαλύπτουν τυχαία, ο Μπαμπαστρούμφ, η Στρουμφίτα, και τέσσερα ακόμη Στρουμφάκια καταλήγουν στη σημερινή Νέα Υόρκη, καταμεσής του Σέντραλ Παρκ. Η πραγματική περιπέτεια για τους μικρόσωμους μπλε φίλους μας μόλις ξεκίνησε!

Πρωτότυπος Τίτλος: The Smurfs
Σκηνοθεσία: Ράζα Γκόσνελ
Ηθοποιοί: Χανκ Αζάρια, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζέιμα Μέις
Διάρκεια: 103 λεπτά
Είδος: Παιδική













Πηγή 

Το Αφεντικό Τρελάθηκε…

Το Αφεντικό Τρελάθηκε... Ήταν κάποτε ένας που ήθελε να ανοίξει έναν οίκο ανοχής. Στον 1ο όροφο έβαλε μοντέλα, στον 2ο έβαλε νοικοκυρές και στον 3ο καθηγήτριες.
Την πρώτη βδομάδα λειτουργίας τα μοντέλα έβγαλαν 1000 ευρώ, οι νοικοκυρές 1000 ευρώ και οι καθηγήτριες 3000 ευρώ.
Τη δεύτερη βδομάδα τα μοντέλα έβγαλαν 800 ευρώ, οι νοικοκυρές 800 ευρώ και οι καθηγήτριες 4000 ευρώ.
Το αφεντικό τρελάθηκε… Κάθε εβδομάδα τα μοντέλα και οι νοικοκυρές έβγαζαν όλο και λιγότερα ενώ οι καθηγήτριες όλο και περισσότερα!!!
Πιάνει και ρωτά έναν πελάτη που ήταν κάθε μέρα εκεί:
- Γιατί προτιμάς τις καθηγήτριες;
- Ε, την πρώτη μέρα πήγα στα μοντέλα. Όλη την ώρα «Μη το ένα, μη το άλλο, μη θα μου σπάσει το νύχι». Βαρέθηκα. Την άλλη μέρα πήγα στις νοικοκυρές. Αυτές ήταν συνέχεια «Όχι στο κρεβάτι, μόλις το έστρωσα. Όχι στον καναπέ, θα λεκιάσει. Μην πατάς εδώ, μη θα χαλάσεις εκείνο». Ενώ οι καθηγήτριες μόλις τελειώσεις σε ρωτάνε: «Το καταλάβας, ή να το ξανακάνουμε για να το εμπεδώσεις;» ;)







Ελληνική η «λέξη της χρονιάς»!

Μία από τις λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις στο online λεξικό της αγγλικής γλώσσας «Merriam-Webster» είναι το ελληνικότατο…»pragmatic», το οποίο το χρησιμοποιούν οι αγγλόφωνοι για να δηλώσουν την έννοια «πρακτικός, ρεαλιστικός, δραστήριος”.
Μάλιστα οι υπεύθυνοι του λεξικού τονίζουν ότι η λέξη αυτή εκφράζει όχι μόνο αυτό το οποίο θέλει να είναι πολύς κόσμος στην καθημερινή του ζωή, αλλά δηλώνει, επίσης, και τις θετικές και ρεαλιστικές πολιτικές τις οποίες περιμένει από τις αρχές.
Η λέξη αυτή, λοιπόν, επιλέχθηκε ως η σημαντικότερη και πιο πολυχρησιμοποιημένη για τη χρονιά που πέρασε,  και μάλιστα απόλυτα ταιριαστή με την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Η λέξη προέρχεται, βέβαια, από το ελληνικό «πραγματικός» (πράγμα < πράσσειν), και βρέθηκε στην κορυφή, ξεπερνώντας λέξεις όπως : «austerity» (αυστηρότητα) ή το «occupy» (καταλαμβάνω).












Πηγή 

 
Powered by Blogger