Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη του Θεοδωρίδη και η αντίδραση στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού



Οι ατάκες του Σάββα Θεοδωρίδη σε Τζιμπούρ και Μιραλάς, η αντίδραση του Ολυμπιακού στην "πράσινη" ανακοίνωση και η... διπλή επιστροφή του Ιμπαγάσα. Πλήγμα με Φουστέρ.



Επέστρεψε στην αποστολή της ομάδας, έπειτα από 24 μέρες. Επιστρέφει όμως και στον περσινό «χαρακτηριστικό» του ρόλο στην 11άδα της ομάδας.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, περί ου ο λόγος, αναμένεται στο παιχνίδι με την Δόξα στο Καραϊσκάκη να αγωνιστεί πλάι στον «κόφτη». Σε μια θέση όπου όπως συνήθισε να λέει ο Ερνέστο Βαλβέρδε «του δίνει το προνόμιο να έχει την ομάδα μπροστά του».

Πάνω στον αργεντινό ο Βάσκος τεχνικός έστησε πέρσι ένα ολόκληρο αγωνιστικό στιλ προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ελληνικού πρωταθλήματος. Από τι φαίνεται λοιπόν ήρθε η ώρα να το ξανακάνει. Και γιατί η Δόξα Δράμας είναι η πρώτη ομάδα μιας σειράς αντιπάλων που λογικά θα περιμένουν τους Ερυθρόλευκους στο 1/3 του γηπέδου) και γιατί… δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Δεν είναι μόνο οι συνεχόμενοι τραυματισμοί στον Ρέντη, είναι και το πρόγραμμα τέτοιο (ένα παιχνίδι κάθε τρεις μέρες) που βάζει σε κίνδυνο και εκείνους που ακόμη… αντέχουν. Είναι λογικό λοιπόν να χρειαστεί ειδική διαχείριση από τον προπονητή, ώστε συνολικά να μπορέσει η ομάδα να αντέξει σε μια διαδικασία που θα κρατήσει μέχρι λίγα 24ώρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οι Πειραιώτες μπορούν με… το ζόρι να υποστηρίξουν την 4-3-3 διάταξη που ακολουθούν φέτος. Διότι για τις τρεις θέσεις των κεντρικών υπάρχουν μόνο οι Μανιάτης, Μοντέστο και Ιμπαγάσα. Ο Μοντέστο όμως δείχνει στα… όρια του από την κούραση. Άρα ενδεχόμενη παρουσία του, στην 11άδα μάλλον είναι ρίσκο.

Υποψήφια 11άδα την Τετάρτη; Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μαρκάνο, Φετφατζίδης, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Μιραλάς, Πάντελιτς. Σε ένα σενάριο όπου και ο Μοντέστο αλλά και οι Τζιμπούρ, Χολέμπας μένουν στον πάγκο για να πάρουν μια ανάσα.

Στην αποστολή των πρωταθλητών για πρώτη φορά είναι ο Ζαραδούκας. Κοστάντσο, Μόνχε και Χαβίτο συμπληρώνουν την 18άδα που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το ματς.

* Στο μεταξύ το απόγευμα στον Ρέντη επέστρεψε ο Σάββας Θεοδωρίδης. «Ένα πράγμα θέλω. Το πρωτάθλημα» είπε ο αντιπρόεδρος των Ερυθρολεύκων σε μια σύντομη ομιλία του, στους ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια βέβαια είχε διαδοχικά τετ α τετ με βασικούς παίκτες της ομάδας. Σε μια προσπάθεια να τους ανεβάσει το ηθικό. «Κέβιν είσαι σπουδαίος παίκτης. Για εμένα το πιο όμορφο γκολ που έχεις πετύχει με τον Ολυμπιακό, είναι η πάσα που έδωσες στον Τζιμπούρ, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ογδόντα τοις εκατό δικό σου ήταν αυτό το γκολ» είπε στον Μιραλάς, ενώ μιλώντας πλέον στον Τζιμπούρ πρόσθεσε πως «είσαι σπουδαίος παίκτης. Και εγώ ήθελα να έρθεις στον Ολυμπιακό από την εποχή που έπαιζες στον Εθνικό Αστέρα».

Αντίστοιχες κουβέντες ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε και με τους Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Αμπντούν, Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο.

* «Κοίτα ποιος μιλάει» λένε στο λιμάνι μετά την επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού η οποία χαρακτηρίζει την επιστροφή του διαιτητή Καλόπουλου στους πίνακες, ως εχθρική κίνηση της ΚΕΔ αλλά και της ΕΠΟ σε βάρος της πράσινης ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται το πρωί της Τετάρτης να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ολυμπιακού για το θέμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger