Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Νέος καβγάς Γεωργιάδη - Παπουτσή για τη ναυτιλία...



Χαμός μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και του κ. Άδωνη Γεωργιάδη, υφυπουργού στο υπουργείο ανάπτυξης και αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας.
Η αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου, όχι μόνο καλά κρατεί αλλά εντείνεται κιόλας.
Θυμίζουμε ότι μόλις χτες, έπειτα από εντολή του κ. Γεωργιάδη, είχε κριθεί από την αρμόδια υπηρεσία ως παράνομη η μετεκατάσταση των υπηρεσιών Ναυτιλίας, που είχε αποφασιστεί από τον κ. Παπουτσή και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Το μεσημέρι, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στη ΝΕΤ και επιτέθηκε με πολύ έντονο τρόπο στον κ. Παπουτσή, με αφορμή τη ρύθμιση για την πειρατεία και συγκεκριμένα την παρουσία ένοπλων ιδιωτών φρουρών σε εμπορικά πλοία.
Ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Παπουτσής δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα, που αφορά καθαρά το υπουργείο Ναυτιλίας» και ότι προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
«Εάν δεν είχαμε αντιδράσει άμεσα εγώ και ο κ. Χρυσοχοΐδης, καθησυχάζοντας τον εφοπλιστικό κόσμο, αυτή τη στιγμή θα είχαμε χάσει 300 πλοία από την ελληνική σημαία. Η διαβεβαίωση του κ. Χρυσοχοΐδη προς τους εφοπλιστές ήταν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», πρόσθεσε.
Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, γιατί είναι επικίνδυνοι!».
Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού, ο οποίος σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της πειρατείας είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσηςι ότι «είναι προφανής και αναγκαία η εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθόσον το θέμα αντανακλά τη ναυτιλία και, κατ’ επέκταση, την εθνική οικονομία. Όπως είναι προφανής η εμπλοκή των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας».
«Σε καμία περίπτωση, δεν αναφέρθηκε ότι η διάταξη αυτή αποτελούσε προϊόν συζήτησης και συμφωνίας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπως ισχυρίζεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Χρήστος Παπουτσής, στην πολιτική και κοινοβουλευτική του διαδρομή, αρνήθηκε πάντοτε να υποστηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπαγορεύθηκαν στο παρασκήνιο» ανέφερε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη", καταλήγει η ανακοίνωση



protothema.gr

Η Lady Gaga και.... ο δονητής!

Προκάλεσε και πάλι η Lady Gaga, που εμφανίστηκε σε σόου του τηλεοπτικού δικτύου ABC να τραγουδά με μικρόφωνο σε σχήμα dildo...(δονητή)
Η Lady που δεν φαίνεται να σταματά πουθενά, μπρος στις εντυπώσεις εμφανίστηκε σε βραδινό σόου του καναλιού, την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να δει το νέο της βίντεο κλιπ.
Βέβαια μετά την εμφάνιση στο διαδίκτυο και σε γνωστά gossip sites άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σχόλια ότι μοιάζει με τον Marilyn Manson, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία...
Πηγή:http://www.madata.gr

Δεκάδες νεκροί Πακιστανοί στρατιώτες από νατοϊκή επίθεση

Τουλάχιστον 25 Πακιστανοί στρατιώτες νεκροί. Διεκόπη ο ανεφοδιασμός των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 25 Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ελικόπτερα του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στο βόρειο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα των δυο χωρών, δήλωσαν αξιωματικοί του πακιστανικού στρατού.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση αυτή οι πακιστανικές αρχές έκλεισαν τον κύριο δρόμο ανεφοδιασμού των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
«Σταματήσαμε τον ανεφοδιασμό του ΝΑΤΟ με απόφαση της κυβέρνησης», δήλωσε ο Μουταχίρ Χουσέιν, ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή των φυλών του βορείου Πακιστάν όπου βρίσκεται το πέρασμα Χάιμπερ, κύρια οδός από την οποία διέρχονται τα φορτηγά που ανεφοδιάζουν, κυρίως σε καύσιμα, τη διεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν (Isaf).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λίγες ώρες μετά την επίθεση οι πακιστανικές αρχές σταμάτησαν περίπου 40 φορτηγά και βυτιοφόρα στο πέρασμα Χάιμπερ κοντά στην Πεσαουάρ.

Ανώτερος αξιωματικός του πακιστανικού στρατού δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν οι νεκροί στρατιώτες από το φυλάκιό τους κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο αρχηγείο του στρατού στη φυλετική περιοχή Μοχμάντ.
Το Ισλαμαμπάντ διαμαρτυρήθηκε έντονα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ
Το Πακιστάν διαμαρτυρήθηκε έντονα σήμερα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ μετά την επίθεση νατοϊκών ελικοπτέρων σε φυλάκιο του πακιστανικού στρατού κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 στρατιώτες και 14 τραυματίσθηκαν.
«Ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι καταδίκασε έντονα την επίθεση του ΝΑΤΟ. Το μήνυμα αυτό διαβιβάσθηκε από το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν.
Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει την επίθεση
Εκπρόσωπος των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε πως αεροσκάφη της Συμμαχίας κλήθηκαν να υποστηρίξουν χερσαίες δυνάμεις στη διάρκεια επεισοδίου κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και οι δυνάμεις αυτές είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για τον θάνατο Πακιστανών στρατιωτών.
«Κλήθηκαν αεροπορικές δυνάμεις για υποστήριξη σε ένα επεισόδιο που βρισκόταν σε εξέλιξη και αυτό είναι πολύ πιθανό να προκάλεσε απώλειες ανάμεσα στους Πακιστανούς στρατιώτες», δήλωσε ο ταξίαρχος Κάρστεν Γιάκομπσον, εκπρόσωπος της Isaf.
«Γνωρίζουμε πως υπάρχουν απώλειες, αλλά δεν γνωρίζουμε αριθμούς, ούτε τη σοβαρότητα του επεισοδίου», πρόσθεσε.
Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα πως ελικόπτερα του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο ελέγχου στο βορειοδυτικό Πακιστάν προκαλώντας το θάνατο ως και 28 στρατιωτών.


Πηγή

Καταγγελίες από Μανίκα, υπόσχεση από Μάντζιο

Με καταγγελίες και ένα καθολικό αίτημα για συσπείρωση ξεκίνησε η πορεία του Άκη Μάντζιου ως προπονητή και του Αντώνη Μανίκα ως τεχνικού διευθυντή στον Πανιώνιο. Κοινή παραδοχή πως ο Ιστορικός περνά την πιο δύσκολη στιγμή του...


«Δεν ξέρω αν είναι η πιο δύσκολη στιγμή του Πανιωνίου, αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολη. Πιστεύω όμως στα παιδιά και στο υλικό και θέλω να δω μια ομάδα με πάθος. Ο Ριέρα υπολογίζεται κανονικά και όλα τα παιδιά μου είπαν ότι τουλάχιστον μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα τα δώσουν όλα», ανέφερε ο Μάντζιος, που ξεκινά κόντρα στον Άρη, μια ομάδα στην οποία έχει επίσης αγαπηθεί.

Ο Αντώνης Μανίκας ως ο νέος τεχνικός διευθυντής είχε να πει περισσότερα και με πιο τραχιά φωνή: «Η ομάδα βιώνει τραγικές στιγμές, τις πιο δύσκολες στην ιστορία της, κάποιοι θέλουν να ρίξουν το καράβι στα βράχια, στη Δ' εθνική, το μόνο που ζητώ είναι συσπείρωση του κόσμου για να πάμε τον Πανιώνιο εκεί που του αξίζει», είπε.

contra.gr

Παράξενα μνημεία απο όλο τον κόσμο!

1. Mimizuka (Kyoto, Japan)
Το Mimizuka είναι,ένα μνημείο στο Κιότο της Ιαπωνίας, αφιερωμένο στα τεμαχισμένα αυτιά και μύτες των σκοτωμένων κορεατικών στρατιωτών και των πολιτών που λαμβάνονταν ως πολεμικό τρόπαιο κατά τη διάρκεια των ιαπωνικών εισβολών της Κορέας από 1592 έως 1598. Στο μνημείο φυλάσσονται, ακρωτηριασμένα μέλη του σώματος τουλάχιστον 38.000 Κορεατών.










2. Underwater Sculpture Park (Grenada)
Το έργο του Jason de Caires Taylor βρίσκεται στη Γρενάδα και είναι το πρώτο υποθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο!
Αποτελείται από δεκάδες αγάλματα που στηρίζονται στο βυθό και καταδύθηκαν στην περιοχή το Μαΐο του 2006.
Το μνημείο αυτό συνδιάζει την τέχνη μαζί με την οικολογική του ευαισθησία και το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό.
Τα αγάλματα βρίσκονται στα ρηχά μέρη του κόλπου Moliniere και είναι ευπρόσιτα στους δύτες.








Πηγή:http://perierga.gr

Ένα τραγούδι που δεν πληρώθηκε



Επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου πήρε τηλέφωνο σε φιρμάτο Ροκά καλλιτέχνη το όνομα του οποίου ξενικά από Δ και του είπε, “θέλω να μου γράψεις ένα τραγούδι για μια γραντ λαϊκή Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει ανέβει στο πεντάγραμμο”
Ο φιρμάτος Ροκάς του απάντησε ότι, “θα σου γράψω ένα σουξεδάκι αλλά θέλω 12.000 Ευρώ”
“Εντάξει, γράψτο μου και εγώ θα σε πληρώσω” τον βεβαίωσε ο επιχειρηματίας.
To τραγούδι ετοιμάστικε και παραδόθηκε στην λαϊκή καλλιτέχνιδα με όνομα Π.
Τότε ο φιρμάτος Ροκάς πήρε τηλέφωνο στον επιχειρηματία και του δήλωσε, “στείλε μου τα χρήματα όπως συμφωνήσαμε..” για να πάρει την απάντηση από τον επιχειρηματία ότι ,“σου τα έστειλα με τον πρώην σύζυγο της καλλιτέχνιδα”.
ο Ροκάς μουσικός και καλλιτέχνης σαστισμένος του απάντησε πως: “Εγώ δεν έλαβα τίποτα”.
Έπεσαν τα τηλέφωνα από τον Ροκά προς τον πρώην σύζυγο της τραγουδίστριας, ο οποίος προσποιήθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποταγια το θέμα.
Ο Ροκάς, ξανά πήρε τηλέφωνο τον επιχειρηματία και του είπε “μας δουλεύεις;; Δεν θέλω ούτε την καλημέρα σου, άχρηστε”.
Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι πρώτος στο γύρισμα, στο να μην τηρεί τις συμφωνίες, μια και στην πιάτσα τον αποκαλούν λαμογιότατο.


Πηγή:http://www.elliniko-fenomeno.gr

Επίθεση ξενοδόχων στον Μ. Χρυσοχοΐδη

Αποδοκιμασίες κατά την ομιλία του στη Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμεληρίου



Με έντονες αποδοκιμασίες από πλήθος αγανακτισμένων ξενοδόχων πραγματοποίησε την ομιλία του το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), που λαμβάνει χώρα στον εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO
στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 43ης έκθεσης xenia, με τη συμμετοχή 1.300 ξενοδόχων.
Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δέχτηκε λεκτικές επιθέσεις από ξενοδόχους οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που κατά καιρούς πλήττουν τον κλάδο με το πρόσφατο ειδικό τέλος της ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γ. Τσακίρης προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η αγανάκτηση είναι διάχυτη στον κλάδο λόγω των επιβαρύνσεων που έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε δυσχερή θέση.

Παρά τις αντιδράσεις, ο υπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό το οποίο προβλέπει και την πλήρη άρση του καμποτάζ, ενώ πρόσθεσε ότι στα 500 εκατ. ευρώ, κονδύλια που προβλέπονται για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα ενταχθούν και τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και τη μείωση κατά 20% του μισθώματος σε 204 ξενοδοχεία που ανήκουν σε ΝΠΔΔ.
Νωρίτερα, χαιρετίζοντας τη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς απαρίθμησε έναν «δεκάλογο» προτάσεων για τον τουρισμό, τονίζοντας ότι αποτελεί «εθνική συλλογική προτεραιότητα», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για «κοινό μέτωπο» μεταξύ των κομμάτων με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα. Οι δέκα προτάσεις περιλαμβάνουν:

1. Τη συγκρότηση αυτοτελούς υπουργείου Τουρισμού με θεσμική εκπροσώπηση και άμεση εποπτεία από τον πρωθυπουργό

2. Τη σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
3. Την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού
4. Την προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ στο 4,5% στο συνολικό τουριστικό πακέτο, με διατήρηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά του Αιγαίου και επέκταση της ρύθμισης στα νησιά του Ιονίου
5. Την πλήρη άρση του καμποτάζ
6. Τη μείωση της γραφειοκρατίας για την προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων
7. Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης
8. Νέα στρατηγική αερομεταφορών με μείωση των τελών των αεροδρομίων
9. Αμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα
10. Αυτόνομος τουριστικός σχεδιασμός για την Αθήνα
Αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου και ειδικότερα στο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ο πρόεδρος του ΞΕΕ σημείωσε ότι το Επιμελητήριο έχει κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το ΞΕΕ θα αντιμετωπίσει δικαστικά, με προσφυγή και το πρόβλημα της ασφάλισης των μικρών ξενοδοχείων στον ΟΑΕΕ, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση από το υπουργείο Απασχόλησης. Όπως τόνισε «δεν γίνεται 1.500 μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία, με δυναμικότητα κάτω των δέκα δωματίων να καλούνται να καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ, τη στιγμή που 30.000 μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων εξαιρούνται».

Εξηγώντας την αναντιστοιχία των αποτελεσμάτων στα ελληνικά ξενοδοχεία, σε σύγκριση με τις συναλλαγματικές εισπράξεις τη φετινή χρονιά, όπως προκύπτει από τη μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) που παρουσιάστηκε, ο πρόεδρος του ΞΕΕ δήλωσε ότι «αναζητείται» 7% διαφορά, υπογραμμίζοντας ότι πάνω από 40.000 σπίτια νοικιάζονται παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα μιλώντας για την Αθήνα, σημείωσε ότι ο προορισμός «έχει απαξιωθεί» και σημείωσε ότι 17 ξενοδοχεία έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα στην πρωτεύουσα, καθώς υφίστανται τις συνέπειες και της υποβάθμισης του κέντρου.

Πρόσθεσε επίσης ότι για το θέμα αυτό και με βάση μελέτη για το κέντρο της Αθήνας, έχει ενημερωθεί η Επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ κυρία Σεσίλια Μάλμστρομ, με την οποία θα συναντηθούν εκπρόσωποι του ΞΕΕ και της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑ-Α) στις 5 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ζήτησε επίσης την παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στα ξενοδοχεία με το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ σημείωσε ότι το ΞΕΕ κατέληξε σε μνημόνιο συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς (ΑΘΗΝΑ, ΑΕΠΙ) για τη ρύθμιση του ζητήματος των συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων στα ξενοδοχεία, με την οποία δίνεται «αμνηστία» για τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επισήμανε ότι 800 ξενοδοχεία είχαν εμπλακεί δικαστικά για τα θέματα αυτά.




tovima.gr

Μπαλωθιά με Φραγκουλάκη!



Με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Φραγκουλάκη (πέτυχε το πρώτο γκολ, από τα πόδια του προήλθε το δεύτερο), ο Εργοτέλης κέρδισε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, που απλά μείωσε το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακαγιόκο. Δοκάρι είχαν οι Kρητικοί, που έμειναν με δέκα.
Με Φραγκουλάκη... οδηγό!

Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με το... καλησπέρα στην αναμέτρηση λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ, αφού μόλις στα 10 δευτερόλεπτα ο Ντεμόλ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Φραγκουλάκη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του ίδιου παίκτη. Ο μέσος των Kρητικών ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, καθώς ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις, πέτυχε το πρώτο γκολ του συλλόγου και δημιούργησε το δεύτερο.

Έκρυψαν την μπάλα!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο 9' ένα σουτ του Βίλα δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Καβουσάκη και στο 15' οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με ένα υπέροχο γκολ τόσο σε συνεργασία όσο και σε εκτέλεση. Ο Κουτσιανικούλης έδωσε στον Μπούντιμιρ, αυτός άφησε ωραία με τακουνάκι την μπάλα στον Φραγκουλάκη, που έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φεγκρούς.
Ισορρόπησε ο ΠΑΣ, λίγες οι φάσεις
Αυτό έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς, οι οποίοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 19', όταν το σουτ του Μπέτο από πλάγια κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια, ο ΠΑΣ ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και βγήκε μπροστά, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Καβουσάκη. Μάλιστα, η πρώτη ήταν στο 35', όταν ο Μπακαγιόκο έδωσε στον Βίλα, του οποίου το πλασέ κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Εργοτέλη.

Κώτσιος και... 2-0!
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Ντε Βινσέντι στο 43', το οποίο μπλόκαρε ο Καβουσάκης με διπλή προσπάθεια και στην επανάληψη τα πρώτα 15 λεπτά το παιχνίδι ήταν αρκετά κακό, ο ρυθμός είχε πέσει και τα φάουλ ήταν αυτά που κυριαρχούσαν. Όμως όλα αυτά μέχρι το 63', όταν μπήκε και το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη, το οποίο γι' αυτό το λόγο προήλθε από στημένη φάση.
Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια, ο Κατσικοκέρης δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, αλλά το έκανε ο Κώτσιος, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αφήνοντας άγαλμα τον Φεγκρούς. Το γκολ αυτό αφύπνισε τους δύο παίκτες των δυο ομάδων, οι οποίοι έχασαν στη συνέχεια κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Δύο λεπτά μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ, ο Μπούντιμιρ πλάσαρε άουτ από καλή θέση, αφού απέφυγε και έναν αμυντικό του ΠΑΣ, ενώ στο 69' ο Μπακαγιόκο πρόλαβε την κακή έξοδο του Καβουσάκη, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε δίχτυα.

Δοκάρι ο Εργοτέλης, μείωσε ο ΠΑΣ!

Στο 74' ο Λεάλ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όμως το πλασέ του έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φεγκρούς, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να ξαναμπούν στο ματς. Αφού έχασαν διπλή ευκαιρία στο 76', με τον Καβουσάκη να αποκρούει το σουτ του Μπακαγιόκο και να μπλοκάρει αυτό του Γεωργίου, οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι στο 79', όταν ο Σαρρής ανέτρεψε τον Μπακαγιόκο. Αυτός το εκτέλεσε εύστοχα και ο «Άγιαξ» απλά μείωσε το σκορ.

Με δέκα ο Εργοτέλης

Τέλος, αυτή ήταν και η τελευταία φάση στην αναμέτρηση, ενώ ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο Σαρρής έκανε χέρι και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Ηλία Σπάθα στο 83'. Έτσι, η ομάδα του Ηρακλείου ανέβηκε στους 12 βαθμούς, με τον ΠΑΣ να μένει στους 9.

Man of the match: Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης πέτυχε το πρώτο γκολ του Εργοτέλη, δημιούργησε το δεύτερο, κέρδισε φάουλ και είχε φάσεις. Ο μέσος των Κρητικών ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ηλίας Κώτσιος, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να σημειωθεί το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη.

Στο ύψος του: Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και ο Βίλα, οι οποίοι προσπάθησαν περισσότερο απ' όλους από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, ο πρώτος σκόραρε κιόλας, έστω κι απ' το σημείο του πέναλτι.

Η γκάφα: Την έκανε ο Καβουσάκης στο 69' επιχειρώντας κακή έξοδο, όμως αυτή δεν στοίχισε στην ομάδα του, αφού ο Μπακαγιόκο πλάσαρε άουτ.

 Πολύ καλή η διαιτησία του Ηλία Σπάθα, ο οποίος σωστά δεν έδωσε πέναλτι στον Μπούντιμιρ στο 42'. Επίσης, σωστές ήταν οι αποφάσεις του στην υπόδειξη του πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα και η αποβολή του Σαρρή με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι.

Ο Εργοτέλης μπορεί να είχε νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, αλλά ήταν καλύτερος στο γήπεδο και πήρε τη νίκη, ενώ είχε και την ευκαιρία με το δοκάρι να την πάρει πιο εύκολα απ' ό,τι αποδεικνύει το τελικό σκορ, αφού λίγο μετά τη φάση του Λεάλ ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1. Οι Ηπειρώτες, από την πλευρά τους, δεν κυνήγησαν τόσο το παιχνίδι.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Βίσιο, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης (72' Κυριακίδης), Γιαλούσης, Μπούντιμιρ (65' Λεάλ), Μπέτο, Κουτσιανικούλης (84' Χίμπλινγκερ), Κατσικοκέρης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Κώτσιος, Πάντος, Βίλα (57' Μπεσέρα), Ντε Βινσέντι (82' Κουέβας), Τζημόπουλος, Κεϊτά (67' Κυριάκος), Γεωργίου, Σκαρντοβέλι, Μπακαγιόκο

gazzetta.gr

Γιατί η πίτσα είναι στρογγυλή;



Ο πρόγονος της πίτσας γεννήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ανακαλύφθηκε το ζύμωμα του ψωμιού.

Ήταν ένα είδος στρογγυλής πίτας που στο σχήμα και στο χρώμα θύμιζε τον ηλιακό δίσκο. Ψηνόταν σε πυρωμένες πέτρες κι αργότερα στο φούρνο. Και οι Έλληνες έτρωγαν ένα είδος στρογγυλής πίτσας που αποκαλούσαν μάζα, ενώ οι Ρωμαίοι μαγείρευαν πίτες ζυμαρικών που ονόμαζαν πλακέντα και όφα. Η τελευταία παρασκευαζόταν από κριθάρι και νερό. Στις θρησκευτικές τελετές των πρώτων χριστιανικών χρόνων χρησιμοποιούνταν άζυμα ψωμιά σε κυκλικό σχήμα.

Γύρω στο έτος 1000 άρχισαν να μιλούν για picea (ψωμί λεπτό και στρογγυλό, αρτυσμένο με λάδι ή λαρδί και βότανα). Λίγο αργότερα η λέξη picea έγινε πίτσα, αλλά το σημερινό κλασικό σχήμα της το οφείλουμε στους φουρνάρηδες της Νάπολης του 18ου και 19ου αιώνα καθώς και στην εισαγωγή της ντομάτας από την Αμερική.

Η στρογγυλή φόρμα με τα χοντρά και ανασηκωμένα άκρα επέτρεπε στην πίτσα να διπλώνεται σε τρίγωνο για να συγκρατεί τη στρώση της ντομάτας και να διατηρείται ζεστή, ώστε να την τρώει κάποιος στο δρόμο.


Πηγή:http://perierga.gr

Το κόμμα του Σαρκοζί αρνείται κατηγορίες για υποκλοπή στο τηλέφωνο του Στρος-Καν



Για «σκόπιμη ενέργεια με στόχο την πολιτική καταστροφή» του Ντομινίκ Στρος-Καν κάνει λόγο ένας από τους συνηγόρους του

Παρίσι, Γαλλία

Τις κατηγορίες για υποκλοπή στο τηλέφωνο του Ντομινίκ Στρος-Καν αρνήθηκε το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, UMP, μετά από δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπο και εγείρουν ερωτηματικά για το εάν υπεκλάπησαν συνομιλίες του Στρος Καν από πολιτικούς του αντιπάλους.
Συνήγορος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για «σκόπιμη ενέργεια με στόχο την πολιτική του καταστροφή».
Σε άρθρο του στο New York Review of Books, ο Έντουαρτ Τζέι Επστάιν αναρωτήθηκε εάν κάποιοι είχαν βάλει κοριό στο Blackberry του Ντομινίκ Στρος Καν, την περίοδο που συνελήφθη για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης στην καμαριέρα του ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.
Ο δημοσιογράφος επικαλείται ανώνυμες πηγές που δηλώνουν ότι ένας φίλος του Στρος Καν που εργαζόταν για το UMP τον είχε προειδοποιήσει ότι τουλάχιστον ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που εστάλησαν από το Blackberry του Στρος Καν είχε διαβαστεί από στελέχη του κόμματος.
Ο αρθρογράφος αμφισβητεί και τη συμπεριφορά των εργαζομένων στο Sofitel. Αναφέρει ότι όσο περίμεναν την αστυνομία, κάποιοι από τους εργαζόμενους φάνηκαν να γιορτάζουν το γεγονός.
Ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ -και πάλαι ποτέ φαβορί για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές- φαίνεται να πιστεύει κάτι τέτοιο.
Ο Στρος-Καν καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης είχε τηλεφωνήσει στη σύζυγό του για να της πει πως κάτι σοβαρό είχε συμβεί.
Τότε, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του, τής ανέφερε για το κινητό τηλέφωνο που είχε εξαφανιστεί και ότι πίστευε πως κάποιοι είχαν τοποθετήσει κοριό.
Το σκάνδαλο της Νέας Υόρκης έθεσε ουσιαστικά τέλος στις πολιτικές φιλοδοξίες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.
Ένας από τους συνηγόρους του Στρος-Καν ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο «σκόπιμης ενέργειας με στόχο την πολιτική του καταστροφή».
Ο γενικός γραμματέας του UMP, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, δήλωσε ότι οι κατηγορίες αποτελούν «φανερή χειραγώγηση».
«Όσο αυτές οι κατηγορίες βασίζονται σε μια ανώνυμη κατάθεση για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα, καταλαβαίνετε ότι παραμένουμε εξαιρετικά προσεκτική και δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν» είπε.







Πηγή

Tσίμπησε τον πόντο η Κέρκυρα





Ισόπαλοι, χωρίς τέρματα, αναδείχθηκαν ΠΑΟΚ και Κέρκυρα, στο γήπεδο της Τούμπας. Η αναγκαστική αλλαγή του Βιειρίνια, στην έναρξη του δευτέρου μέρους, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία φάσεων των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Σκούρα» τα βρήκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην μαχητική Κέρκυρα, η οποία διεκδίκησε και τελικά κέρδισε το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στο γήπεδο της Τούμπας. Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν καλύτεροι μόνο στο πρώτο μέρος, αφού η απουσία του Βιειρίνια στο δεύτερο μέρος (λόγω αναγκαστικής αλλαγής), δημιούργησε πρόβλημα στους γηπεδούχους στη δημιουργία φάσεων…

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ψάχνουν για τουλάχιστον ένα τέταρτο τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της Κέρκυρας στο πρώτο μέρος δημιουργήθηκε στο 16’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουστάβο, οι Λόβιν και Αγρίτης δεν μπόρεσαν με το κεφάλι να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» ένα λεπτό αργότερα (17’) με σουτ του Φωτάκη, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκαλίνοβιτς.

Από εκείνο το σημείο και μετά και κυρίως μετά το 25’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν… ταχύτητες και προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πλευρές να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Στο 37’ και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μια κατοχή της τάξεως του 70% (!) ο Βιερίνια έχασε την καλύτερη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπαντάτσιο – και ενώ ο ίδιος είχε χώρο μπροστά του – σούταρε άουτ. Η Κέρκυρα, με εξαίρεση δύο αντεπιθέσεις, οι οποίες «κόπηκαν» λανθασμένα (με πρωταγωνιστή τον Αγρίτη) για οφσάιντ δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο και αν μη τι άλλο δεν έδειξε ικανή ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το βαθμό της ισοπαλίας…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, καθώς πέρασε ο Γεωργιάδης στη θέση του Βιειρίνια, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί δικέφαλο. Η αναγκαστική αυτή αλλαγή δεν βοήθησε, όπως φάνηκε τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά στον επιθετικό τομέα. Οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν όπως τελείωσαν το πρώτο μέρος και έτσι λίγο αργότερα, στο 60’, ο Μπόλονι αποφάσισε, προκειμένου να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλπιγγίδη. Ο επιθετικός του «δικέφαλου του βορρά» δημιούργησε την πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων στο 67’, όταν το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ομάδας της Κέρκυρας. Στο 70’ ο Ρουμάνος τεχνικός πέρασε και τον Ίβιτς (στη θέση του Ετό), σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα, με τον Φωτάκη ν’ αναλαμβάνει τον ρόλο του δεξιού μπακ!

Η πρώτη καλή ευκαιρία από εκείνο το σημείο και μετά ήταν ένα σουτ του Αθανασιάδη στο 78, το οποίο πέρασε άουτ, αφού προηγουμένως και συγκεκριμένα στο 75’ ο Κοντρέρας είχε βρει δίχτυα, μετά από παράλληλη σέντρα του Σαλπιγγίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, σωστά, καθώς ο Χιλιανός ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Στη συνέχεια και μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, οι παίκτες της Κέρκυρας αναλώθηκαν σε αρκετές καθυστερήσεις, προκειμένου να «παγώσουν» τον ρυθμό των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έβγαιναν συνεχώς στην επίθεση. Οι νησιώτες σε αρκετές περιπτώσεις το πέτυχαν, αφού μέχρι την τελευταία λήξη οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν, με εξαίρεση την… αναμπουμπούλα στις καθυστερήσεις του αγώνα, ουσιαστικά τον Γκαλίνοβιτς.
• Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Γκαλίνοβιτς.







onsports.gr

To CERN ανακάλυψε το πρώτο νέο σωματίδιο

Ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, για πρώτη φορά από τότε που …τέθηκε σε λειτουργία το 2009 πραγματοποίησε την πρώτη του ξεκάθαρη παρατήρηση ενός άγνωστου μέχρι τώρα υποατομικού σωματιδίου, το οποίο ονομάστηκε Chi_b (3P).
Η ανακάλυψη, που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνάμεις που συγκροτούν και συγκρατούν την ύλη, δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί επισήμως, αλλά έχει ήδη γίνει η σχετική προδημοσίευση στον επιστημονικό διαδικτυακό τόπο Arxiv, σύμφωνα με το BBC.
Το νέο σωματίδιο αποτελεί μια περισσότερο διεγερμένη κατάσταση των σωματιδίων Chi που έχουν ήδη ανιχνευθεί σε προηγούμενες συγκρούσεις σωματιδίων, σύμφωνα με τον καθηγητή Ρότζερ Τζόουνς του πειράματος Atlas του CERN.
To νέο σωματίδιο αποτελείται από ένα «beauty» κουάρκ και ένα «beauty» αντι-κουάρκ, που είναι συνδεδεμένα. Η δύναμη που συνδέει αυτά τα δύο (το κουάρκ και το αντι-κουάρκ) είναι η ισχυρή πυρηνική δύναμη, συνεπώς η ανακάλυψη του νέου σωματιδίου ρίχνει περισσότερο φως σε αυτή τη θεμελιώδη δύναμη της φύσης, η οποία επίσης συγκρατεί τα πρωτόνια και τα νετρόνια στους πυρήνες.
Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι υπήρχε αυτή η πιο διεγερμένη κατάσταση των σωματιδίων Chi, αλλά έως τώρα δεν είχαν καταφέρει να τη δουν.
Τώρα, οι επιστήμονες προσδοκούν να «πιάσουν μεγαλύτερα ψάρια», επιβεβαιώνοντας οριστικά και πέραν κάθε αμφιβολίας την ύπαρξη του σωματιδίου-φαντομά του Χιγκς εντός του 2012


Σκύλος παίζει μπιλιάδρο!

Και μάλιστα τα καταφέρνει αρκετά καλά!



Φοροδιαφυγή αλα Ιταλικά









Μια θεαματική υπόθεση φοροδιαφυγής ανακάλυψαν οι αρχές στη Βενετία. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων δήλωνε εισοδήματα μόλις έξι ευρώ το χρόνο και "έκρυβε" έσοδα ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ. Η οικονομική αστυνομία της πόλης, μετά από πολύμηνες έρευνες, κατάφερε να εξακριβώσει ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι (ένας 68χρονος άνδρας και μια 62χρονη γυναίκα) είχε δημιουργήσει δυο εταιρίες, με έδρα το Λουξεμβούργο, διαμέσου των οποίων είχε προχωρήσει σε σειρά αγοραπωλησιών ακινήτων και οικοδομήσιμων εκτάσεων.

Η πιο σημαντική πώληση αφορούσε, το 2008, μια έκταση εκατόν ογδόντα εκταρίων --ή το αντίστοιχο διακοσίων γηπέδων ποδοσφαίρου-- σε παραθαλάσσια περιοχή έξω από την Γαληνότατη. Αυτή επέτρεψε στους δυο κατηγορούμενους για φοροδιαφυγή να αυξήσουν τους λουξεμβουργιανούς, τραπεζικούς λογαριασμούς τους, με εξήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η πώληση, φυσικά, δεν είχε συμπεριληφθεί σε καμία φορολογική δήλωση.

Το ζευγάρι από την Βενετία τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια δεν είχε καταβάλλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους. Οι συνολικές αποταμιεύσεις και επενδύσεις του στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας (Guardia di Finanza) αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Ως πρώτη δόση, πρόκειται να ζητηθεί από το ζευγάρι φοροφυγάδων από την βορειοανατολική Ιταλία να καταβάλλει έντεκα εκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του 2011.

Ατρόμητος: «Δεν έχουμε ενημέρωση για ντοπέ παίκτη»


Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έκπληξή του για δημοσίευμα εφημερίδας ότι ποδοσφαιριστής του βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσίων, εξέδωσε ο Ατρόμητος.
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος αναφέρει:
«Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα ένα ανυπόγραφο κείμενο αθλητικής εφημερίδας, το οποίο αναφέρει αόριστα και χωρίς στοιχεία ότι ποδοσφαιριστής της ομάδας μας «πιάστηκε» ντοπέ στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.
Η ΠΑΕ Ατρόμητος δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έλαβε στα χέρια της σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή μας.
Η ΠΑΕ Ατρόμητος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της».
http://www.onsports.gr


Μελαχρινή, ανερχόμενη, σέξι. Ναι, η Ειρήνη Παπαδοπούλου είναι ένα κορμί που πρέπει να… ακούσεις με τεντωμένα τα μάτια.
Από τον Βασίλη Τσακίρογλου
Η μπίλια της γέννησης ταλαντεύτηκε «Παρθένος ή Λέων; Λέων ή Παρθένος», εμπρός πίσω, μία στο ένα και μία στο άλλο. Τελικά κάθισε στο Λέοντα. Και πάλι όμως όχι ακριβώς: Η Ειρήνη γεννήθηκε ακριβώς στο όριο, στις 22 Αυγούστου, την τελευταία ημέρα του Λέοντα, «οπότε πάντοτε έλεγα ότι είμαι “μούφα-Λέων” γιατί δεν έβλεπα τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μου. Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβα…». Γιατί η Ειρήνη δεν έβλεπε ότι είναι μια τυπική λέαινα; Μα, ακριβώς διότι είναι και μια ιδέα Παρθένος – και οι Παρθένοι είναι υστερικές με την τάξη και την εξωφρενική ευλάβεια στην τήρηση των κανόνων. Έτσι η Παρθένος Ειρήνη δεν έβλεπε τη Λέαινα Ειρήνη, παρέμενε το καλό παιδί με την αυστηρή ανατροφή, προγραμματισμένη να τα κάνει όλα καθώς πρέπει.
Σχολείο, μπαλέτο, χάντμπολ, Πολυτεχνείο, το κορίτσι-λάστιχο που ακολουθεί το παράδειγμα του μπαμπά και προαλείφεται για πολιτική μηχανικός, να αναλαμβάνει οικοδομές και να ξενυχτάει σχεδιάζοντας κλιμακοστάσια. Και, ταυτόχρονα, να μην έχει την παραμικρή ιδέα γιατί οι συμμαθήτριές της τη ζήλευαν, γιατί είχε περισσότερα αγόρια φίλους παρά κορίτσια κ.λπ, κ.λπ.  «Πριν από μερικά χρόνια» λέει η Ειρήνη «γνώρισα έναν περίεργο τύπο, καλλιτέχνη, βαθιά σκεπτόμενο, καλλιεργημένο κ.ο.κ. Μιλoύσαμε επί ώρες, πολλές φορές, έως τη στιγμή που ήρθε η ώρα για τη διάγνωση. Μου λέει λοιπόν ο τύπος: “Πρώτον, καλά είναι αυτά που έμαθες από τους γονείς σου, αλλά εάν έκανες μερικά βήματα μακριά τους θα ήσουν πολύ καλύτερα. Δεύτερον, βλέπω μια τεράστια τρύπα που χάσκει στο κέντρο της ύπαρξής σου. Δεν ικανοποιείσαι με τίποτα. Τα θέλεις όλα, τα θέλεις τώρα, πιστεύεις ότι τα αξίζεις. Χαλάρωσε, γιατί κυνηγώντας το αύριο χάνεις το τώρα”».
Η Ειρήνη, η οποία, ως Λέαινα, τα ξέρει όλα, παραξενεύτηκε με το προφίλ-χρησμό της αρσενικής Πυθίας. «Στην αρχή σκέφτηκα ότι ο τύπος δεν ξέρει τι λέει. Στην πορεία όμως συνειδητοποίησα ότι είχε δίκιο σε όλα. Στ’ αλήθεια, έτσι είμαι. Και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο». Τα πρώτα δείγματα μιας προσωπικότητας που δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω ή να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από αυτό που διεκδικεί, η Ειρήνη Παπαδοπούλου τα επέδειξε δημόσια στο X-Factor, και πάλι όμως η εικόνα δεν ήταν σωστή: «Εάν θα μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, δεν θα πήγαινα στο σόου, γιατί ήμουν πολύ άπειρη. Νόμιζα ότι ήμουν ψυχολογικά έτοιμη, αλλά δεν ήμουν για κάτι τέτοιο. Πριν από το X-Factor είχα δουλέψει επαγγελματικά στο τραγούδι για μία σεζόν περίπου. Η πρώτη μου δουλειά στην Αθήνα ήταν με τον Κιάμο. Μεγάλο όνομα, σε μεγάλο μαγαζί, χαμός, κι εγώ ένα κοριτσάκι που δεν είχε τραγουδήσει ποτέ στη ζωή του – γιατί εγώ δεν υπήρξα το ψωνάκι με τη βούρτσα-μικρόφωνο στον καθρέπτη, να κάνω ότι τραγουδάω. Ήμουν ένα ήσυχο παιδάκι, σπούδαζα κάτι άσχετο με τη μουσική, οι γονείς μου δεν ήξεραν ότι εγώ είχα μια τάση και μια αδυναμία για τη μουσική. Στην οικογένειά μας η μόνη καλλιτεχνική τρέλα είναι ο χορός: Οι γονείς μου, εκεί που είναι ήρεμοι και χαλαροί, μπορεί να ακούσουν ένα τραγούδι και να το ρίξουν στο χορό, έτσι ξαφνικά».
Περίπου τρία χρόνια μετά το X, η Ειρήνη εξακολουθεί να απορεί γιατί είχε γίνει τόσο μεγάλο ζήτημα η εμφάνισή της, γιατί πολλοί συνάδελφοί της έχουν μια προκατασκευασμένη αντίληψη για εκείνη που συμπυκνώνεται στη λέξη «bitch», γιατί όποτε εξομολογείται κάποια επαγγελματική στεναχώρια στη μητέρα της εκείνη μονίμως κάνει το ίδιο σχόλιο: «Μόνο ένα μωρό θα σε σώσει». Από την άλλη, η Ειρήνη ξέρει ότι γεννήθηκε για να τραγουδάει, αυτό είναι που θέλει να κάνει, που θα έσκαγε εάν δεν το δοκίμαζε. Ο Αντώνης Ρέμος είναι κάτι σαν μέντοράς της, ενώ το ότι φέτος δε συνεργάζονται έχει να κάνει με μια απόφαση που πήραν μαζί: «Πρέπει να προχωρήσω, να κάνω μερικά βήματα μπροστά στο τραγούδι, να παρουσιάσω κάτι δικό μου. Ο Αντώνης μού λέει συνέχεια να δουλεύω, να μελετάω, κι αυτό κάνω. Πολύ λίγοι σε αυτόν το χώρο θα έμπαιναν στον κόπο να βοηθήσουν έναν νέο καλλιτέχνη. Ο Ρέμος είναι σπάνια περίπτωση. Όσο για το «bitch», γνωρίζοντας την Ειρήνη, ακούγεται όλο και πιο ακατανόητο. Προφανώς, όσοι βιάζονται να την κρίνουν παίρνουν μόνο υπόψη τη wild εμφάνισή της, το αθλητικό κορμί που ντύνεται προκλητικά και κινείται με τη χάρη κόμπρας. «Μόλις γνωριστούμε καλύτερα, όλοι όσοι είχαν αρνητική προδιάθεση για εμένα δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί με είχαν πάρει από κακό μάτι. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται αυτό, γίνεται όμως. Παλαιότερα μπορεί να με επηρέαζε η κακία του κόσμου, τώρα προσπαθώ να μην ασχολούμαι. Λένε π.χ. ότι ήμουν με τον Λούκα (Γιώρκα) για να επωφεληθώ από την επιτυχία του. Η σχέση μας όμως είχε ξεκινήσει πριν κερδίσει το X Factor. Πώς θα μπορούσα να ξέρω ότι θα κέρδιζε; Ή έλεγαν για τον τελευταίο μου δεσμό ότι ήμουν μαζί του επειδή ήταν ευκατάστατος. Πού να ξέρουν…».
Πού να ξέρουν ότι η Ειρήνη έκανε μεγάλη προσπάθεια να μετριάσει την καχυποψία της, σχεδόν την αντιπάθεια σε όσους τύχαινε να είναι άνετοι με το χρήμα. «Ήμουν ρατσίστρια με τους ανθρώπους που έχουν λεφτά, γιατί φοβόμουν μη με μειώσουν ή με κάνουν να νιώσω άβολα. Είμαι υπερήφανη. Όταν γνώρισα έναν τέτοιο άνθρωπο, τον υπέβαλα σε ένα σωρό δοκιμασίες πριν τον εγκρίνω ως σύντροφό μου. Παρίστανα την άξεστη, που δεν ξέρει τι είναι σαμπάνια ή σούσι. Ήθελα να μάθω εάν εκείνος θα έμενε μαζί μου, παρόλο που εγώ έχω ανοσία στο χρήμα. Τελικά έμαθα να είμαι πιο ελαστική και να μην κρίνω κάποιον με βάση τα στερεότυπα. Έκανα, δηλαδή, αυτό που θέλω να μου κάνουν. Και προσπαθώ να μην κάνω αυτό που δε θέλω να μου κάνουν». Ειρήνη υμίν.


Σ’ αυτό το κλαμπ απαγορεύεται να μπεις!

Το Club 33 είναι μια ιδιωτική λέσχη που βρίσκεται στην καρδιά της Disneyland στην Καλιφόρνια, όπου μόνο τα μέλη έχουν αποκλειστική πρόσβαση, ενώ η είσοδος απαγορεύεται για το κοινό. Δημιουργήθηκε το 1967 και από τότε αποτελεί το «μυστικό» του θεματικού πάρκου, αλλά και το μοναδικό σημείο της Disneyland όπου επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ.




Το Club 33 οφείλει την ονομασία του στα πρώτα 33 μέλη που συνέστησαν τη Λέσχη αλλά και στο όνομα του δρόμου όπου βρίσκεται εδώ και 44 χρόνια (33 Royal Street). Όσοι έχουν το προνόμιο της εισόδου, μπορούν να απολαύσουν πρωινό, γεύμα ή δείπνο, να συμμετέχουν στις εντυπωσιακές και «χλιδάτες» εκδηλώσεις που διοργανώνονται συχνά αλλά και να επισκεφθούν δωρεάν και τα δύο πάρκα της Disneyland.





Πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο, πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες συμμετέχουν ενεργά στη Λέσχη, ενώ η είσοδος στο Club 33 είναι απαγορευτική για τους… κοινούς θνητούς. Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού θα πρέπει να καταβάλλεις το αστρονομικό ποσό των 10-13 χιλιάδων δολαρίων το άτομο και να περιμένεις σε μια λίστα 14 χρόνων! Αν, παρόλα αυτά, τα καταφέρεις θα έχεις μία επιπλέον… δωρεάν θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό σου!!!






















Ευρυδίκη: «Τα παιδιά του Γιώργου τα βλέπω σαν παιδιά μου»


Η Ευρυδίκη στην πρόσοψη του κινητού της τηλεφώνου έχει φωτογραφία του γιου της με τα αδέλφια του, τα παιδιά του Γιώργου Θεοφάνους από τον άλλο του γάμο.

Η τραγουδίστρια ρωτήθηκε πώς γίνεται να διατηρεί τόσο καλές σχέσεις με την οικογένεια του πρώην συζύγου της. «Χωρίζουμε σαν ζευγάρι, αλλά μένουμε μαζί σαν γονείς. Τα παιδιά του Γιώργου τα βλέπω σαν παιδιά μου, είναι τα αδερφάκια του Άγγελου. Μπορεί κάποιος να το παρεξηγεί αυτό. Με τον Δημήτρη θα κλείσουμε σε λίγο μια δεκαετία μαζί. Αν ξανασυμβεί κάτι, δεν θα πάψει να είναι ο άνθρωπος που αγαπώ», δήλωσε σε εβδομαδιαίο περιοδικό.
Πηγή: gossip-tv.gr

Ληστεία στον Σταθμό του Προαστιακού στην Μαγούλα

Στόχος ληστών έγινε τα ξημερώματα ο Σταθμός του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην Μαγούλα. Τρεις άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν στον φύλακα του σταθμού και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας, τον ακινητοποίησαν και τον ανάγκασαν να τους δώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου. Στην συνέχεια, οι δράστες το άνοιξαν και αφαίρεσαν από μέσα μεγάλο χρηματικό ποσό και αμέσως μετά έφυγαν τρέχοντας. Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν στην περιοχή από την Αστυνομία, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.
http://www.prionokordela.gr

Το “κάδρο” της συμφωνίας


Με αμοιβαίες υποχωρήσεις ιδιοκτήτες και παίκτες έφτασαν στην κατ’ αρχήν συμφωνία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας κι έτσι σώθηκε στο παρά πέντε η σεζόν του ΝΒΑ. Το ΝΒΑ GREECE σας παρουσιάζει τα βασικά της σημεία. Οι –αρχικά- μυστικές συζητήσεις που ξεκίνησαν την Τετάρτη, κορυφώθηκαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες στη Νέα Υόρκη και πλέον απομένει να εγκριθεί το «κάδρο» της συμφωνίας από την πλειοψηφία παικτών και ιδιοκτητών. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στη επόμενη εβδομάδα. Να όμως ποια είναι μερικά από τα βασικά σημεία της νέας συμφωνίας:
* Σε ότι αφορά στο μοίρασμα της πίτας, δηλαδή του «μπασκετικού εισοδήματος» (Basketball Related Income), οι παίκτες θα εισπράττουν ετησίως από 49-51%, αναλόγως με την πρόοδο των εσόδων. Το 51% μοιάζει πλέον ρεαλιστικός στόχος. * Οι ιδιοκτήτες έκαναν πίσω στην απαίτησή τους να μην μπορούν οι ομάδες, πριν από την ανταλλαγή να επεκτείνουν το συμβόλαιο παίκτη, όπως έγινε τον Φεβρουάριο με τους Knicks και τον Carmelo Anthony. Λογικά παίκτες όπως οι Dwight Howard, Chris Paul και Deron Williams, θα πιέσουν τις ομάδες τους φέτος για ανταλλαγή έχοντας το δικαίωμα να λάβουν τετραετή επέκταση των συμβολαίων τους. * Οι ομάδες που θα έχουν ξεπεράσει το όριο του salary cap (σ.σ συνολικό ετήσιο μισθολόγιο), θα μπορούν να προσφέρουν τετραετή συμβόλαια εξαίρεσης μεσαίου επιπέδου (mid-level exception). Πριν οι ιδιοκτήτες πρότειναν για τις εν λόγω ομάδες να μπορούν να προτείνουν την πρώτη χρονιά τετραετές συμβόλαιο, την επόμενη τριετές κ.ο.κ.
* Τελικώς δεν μειώθηκε κατά 12% ούτε το μίνιμουν των βετεράνων παικτών, ούτε το μισθολόγιο των rookies. Παραμένουν ως είχαν.
 * Οι προκριματικές προσφορές (qualifiying offers) των ομάδων στους ελεύθερους παίκτες με περιορισμούς (restricted free agents) βελτιώνονται και μάλιστα μειώνεται ο χρόνος ισοφάρισης από την ομάδα από 7 μέρες σε 3.
 * Δημιουργήθηκε μία νέα εξαίρεση (σ.σ συμβόλαιο) 2.500.000 δολαρίων για τις ομάδες που υπολείπονται του salary cap για να υπογράψουν την επόμενη σεζόν ελεύθερους παίκτες. Την εξαίρεση αυτή θα έχουν δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσουν όταν φτάσουν πάλι το όριο του salary cap.
* Οπως είχε γίνει τον πρώτο χρόνο της τελευταίας συμφωνίας, θα υπάρξει ειδικός όρος “αμνηστίας”, που θα επιτρέπει στις ομάδες να εξαγοράσουν το συμβόλαιο ενός παίκτη τους και στο salary cap να υπολογίζεται μόνο ένα μέρος από τον προβλεπόμενο μισθό του.
Η νέα συμφωνία θα έχει δεκαετή διάρκεια, αλλά η καθεμιά από τις δύο πλευρές δικαιούται να ενεργοποιήσει ειδικό όρο και να σπάσει τη συμφωνία μετά το πέρας του 6ου χρόνου. Συνολικά οι υποχωρήσεις των παικτών σε διάφορα θέματα κοστολογείται στα 3 δις δολάρια σε βάθος δεκαετίας. Υπάρχει μερίδα των ιδιοκητών που δεν θεωρεί συμφέρουσα την καινούργια σύμβαση εργασίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τους παίκτες. Ομως θεωρείται βέβαιο πως η πλειοψηφία θα ψηφίσει υπέρ της νέας συμφωνίας. Ετσι οι ομάδες στις 9 Δεκεμβρίου όχι απλά θα ξεκινήσουν την προετοιμασία, αλλά θα έχουν και το δικαίωμα να υπογράψουν νέα συμβόλαια με τους ελεύθερους παίκτες. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα free agents είναι οι: David West, Nene, Tyson Chandler, Marc Gasol, Jeff Green, Jason Richardosn, Jamal Crawford, Tayshun Prince, Shane Battier, Caron Butler, Peja Stojakovic, Kris Humphries, J.J. Barea, Andrei Kirilenko, Glen Davis, Samuel Dalembert, Michael Redd, Yi Jianlian κ.α.
http://nba.sport24.gr

Μια μπίρα την ημέρα… τον καρδιολόγο κάνει πέρα!


Επιστήμονες των Ερευνητικών Εργαστηρίων στο Ιδρυμα Ερευνας και Θεραπείας «Giovanni Paolo II» στο Καμπομπάσο της Ιταλίας ανέλυσαν 16 προηγούμενες μελέτες που περιελάμβαναν περισσότερους από 200.000 συμμετέχοντες. Ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας στα άτομα που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες μπίρας – περίπου μισό λίτρο την ημέρα – ήταν μειωμένος κατά 31% κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με την Αντρέα Τζανκόλι από την Αμερικανική Εταιρεία Διαιτολόγων η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη το εύρημα αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. «Τόσο το κρασί του οποίου τα οφέλη για την καρδιά έχουν επιβεβαιωθεί όσο και η μπίρα περιέχουν αλκοόλ» σημείωσε η ειδικός και προσέθεσε ότι και τα δύο ποτά κάνουν καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα όταν καταναλώνονται με μέτρο αλλά αντιθέτως δρουν επιβαρυντικά όταν γίνεται κατάχρηση στην κατανάλωσή τους. «Όταν το αλκοόλ καταναλώνεται με μέτρο αυξάνεται η «καλή» HDL χοληστερόλη», εξήγησε η κυρία Τζανκόλι.
Στη μελέτη των Ιταλών ειδικών που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «European Journal of Epidemiology» τονίζεται επίσης ότι οι μικρές ποσότητες αλκοόλ φαίνεται ότι έχουν ευεργετική δράση στα αιμοπετάλια ενώ προστατεύουν και από τις φλεγμονές. Η κατανάλωση μπίρας είναι πιθανό μάλιστα να προσφέρει ορισμένα οφέλη που δεν τα προσφέρει το κρασί, σύμφωνα με την κυρία Τζανκόλι. Και αυτό διότι η μπίρα περιέχει περισσότερο νερό με αποτέλεσμα το άτομο να «φουσκώνει» πιο εύκολα όταν την καταναλώνει και να μειώνεται ο κίνδυνος καταχρήσεων.
Οι Ιταλοί επιστήμονες σημειώνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν με μέτρο αλκοόλ πιθανώς έχουν έναν γενικότερο τρόπο ζωής που βοηθά την καρδιά τους. Για παράδειγμα εκείνοι που καταναλώνουν κρασί είναι πιθανό να ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή, όπως η μεσογειακή, που εκτός από το κρασί περιλαμβάνει κατανάλωση πολλών φρούτων, λαχανικών και οσπρίων καθώς και λίγων κορεσμένων λιπαρών. Σε κάθε περίπτωση οι ερευνητές σημειώνουν ότι ο πληθυσμός πρέπει να διαχειριστεί με σύνεση τα νέα ευρήματα. Και αυτό διότι, όπως λένε, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν το πού φθάνει το όριο στην «ήπια κατανάλωση» αλκοόλ η οποία ορίζεται ως ένα ποτήρι την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. «Με το αλκοόλ είναι σαν κάποιος να ακροβατεί επάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί» σημειώνει η κυρία Τζανκόλι. «Εάν καταναλώσει αλκοόλ εντός των ενδεδειγμένων ορίων εμφανίζονται οφέλη για την υγεία του. Εάν αντιθέτως ξεπεράσει το όριο τα αποτελέσματα για την υγεία είναι αρνητικά».
tovima.gr

Πού είναι μπλεγμένος ο νέος αγαπημένος της Λόπεζ;

Ζει επικίνδυνα ο νέος αγαπημένος της J.Lo απ' ό,τι φαίνεται.

Ο λόγος που γράφουμε κάτι τέτοιο είναι ότι το νέο αγόρι της Λατίνας, το οποίο την κακομαθαίνει με δωράκια μάλλον αρέσκεται στις κόντρες στις εθνικές οδούς της Αμερικής.
Εδώ και χρόνια έχει συλληφθεί πολλές φορές χωρίς έγκυρο δίπλωμα ο Κάσπερ Σμαρτ και ουκ ολίγες φορές έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια ταχύτητα της πολιτείας της Καλιφόρνια.
Πηγή:http://www.newsbomb.gr

Παπακωνσταντίνου: Δεν συζητάμε ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την Τουρκία

Κατηγορηματικός απέναντι σε δημοσιεύματα σχετικά με ηλεκτρική διασύνδεση των ελληνικών νησιών με την Τουρκία, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι δεν έγινε και ούτε θα μπορούσε να γίνει τέτοια αναφορά.
"Το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι η διασύνδεση των ελληνικών νησιών με το Ηπειρωτικό σύστημα", δήλωσε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση από τα έδρανα του ΛΑΟΣ.
http://www.enet.gr

Περιμένει ενισχυμένος την Κέρκυρα

Με περισσότερα "όπλα" στη διάθεση του Λάσλο Μπόλονι ετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ να υποδεχτεί το Σάββατο (26/11) την Κέρκυρα στην Τούμπα. Συγκεκριμένα, ο ρουμάνος τεχνικός του Δικέφαλου μπορεί να υπολογίζει, σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό, στις υπηρεσίες και των Ίβιτς, Λαζάρ και Ετό.
 
Οι τρεις παίκτες έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν το προηγούμενο διάστημα -οι Ίβιτς και Έτο ήταν τραυματίες και ο Λάζαρ είχε "χτυπηθεί" από ίωση- οπότε ο Μπόλονι τους συμπεριέλαβε στην αποστολή των "ασπρόμαυρων" για τη συνάντηση με τους "Φαίακες". Αυτό που απομένει είναι να φανεί στην πράξη ποιον από αυτούς και για πόσο χρονικό διάστημα θα χρησιμοποιήσει.
Οι παίκτες που ανακοίνωσε στην αποστολή ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (25/11) στην Τούμπα είναι οι εξής: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Γεωργιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Σπαντάσιο, Βιεϊρίνια.
Εκτός αποστολής συγκριτικά με τους 18 που ήταν στο παιχνίδι με την ομάδα του Αγρινίου έμεινε ο Αποστολόπουλος, ενώ άλλοι δύο από τους 20 θα μείνουν εκτός πριν την αναμέτρηση με την Κέρκυρα.
sport.gr

Καυτές και σέξι και τα Χριστούγεννα

σαντα-rΜπορεί πλέον να γνωρίζουμε ότι Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον γουστάρουμε. Ειδικά όταν την κόκκινη στολή του –ή ένα μέρος από αυτή– τη φοράνε σέξι μοντέλα και καυτές celebrities.

Και εγώ το παραδέχομαι, ότι στα πόδια της Παρίς Χίλτον θα καθόμουνα.
 


Δυστυχώς η Χάιντι Κλουμ δεν πήρε τους δρόμους έτσι, αλλά μια φωτογραφία την ανέβασε στο Twitter της
Όσο για την ροκού Πίτσις Γκέλντοφ, όχι αγιοβασιλιάτικο κοστούμι, αλλά ολόκληρη Xmas σειρά εσωρούχων παρουσίασε.

Η Κέιτι Πράις στην παρουσία του βιβλίου της “Santa Baby”. Και είναι σκέτο baby!




Κατάστημα υποδημάτων… σαν αεροδρόμιο!

Το ισπανικό αρχιτεκτονικό στούντιο Bailo + Rull ADD Arquitectura δημιούργησε ένα μοναδικό κατάστημα παπουτσιών στη Βαρκελώνη, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με τη δημιουργικότητά του. Το «Munich La Roca» είναι θα λέγαμε ένα «αεροδρόμιο παπουτσιών» αφού τα υποδήματα παρυσιάζονται στους πελάτες πάνω σε τεράστιους ταινιοδρόμους, παρόμοιους με τους ιμάντες αποσκευών που υπάρχουν στα αεροδρόμια!

Αθλητικά παπούτσια όλων των ειδών «περιφέρονται» συνεχώς στο κατάστημα και ανανεώνονται κάθε στιγμή, αφού οι μεγάλοι ταινιόδρομοι λειτουργούν εν είδει «κινητής βιτρίνας», διευκολύνοντας τους πελάτες στις αγορές τους. Ειδικές φωτεινές «σειρήνες» ενημερώνουν τον κόσμο για τις εναλλαγές, ενώ πίσω από τον τοίχο του καταστήματος μια ομάδα «υποδηματοποιών» φροντίζει συνεχώς για την ανανέωση των συλλογών, δίνοντας την εντύπωση ότι τα παπούσια κατασκευάζονται… εκείνη τη στιγμή!











perierga.gr

«Αλκοολικός» ο γιος του David Beckham

O David Beckham παραδέχτηκε ότι έπιασε το γιο του, Cruz, να πίνει σαμπάνια κατά τη διάρκεια των εορτασμών του με ποδοσφαιρική ομάδα Los Angeles Galaxy.
Ο 36χρονος εντόπισε των έξι ετών Cruz να προσπαθεί να "απολαύσει ένα ποτό" μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν την Κυριακή το βράδυ. «Το αστείο είναι πως στην πορεία προς τον αγώνα ο γιος μου έλεγε 'μπαμπά τι κάνεις μετά το παιχνίδι;' Και είπα.. 'λοιπόν, αν κερδίσουμε θα τους ψεκάσουμε όλους με σαμπάνια

Κύθηρα: Αίσιο τέλος στη διάσωση λαθρομεταναστών

Σε αποθήκη στο λιμάνι της Καλαμάτας φιλοξενούνται προσωρινά οι 92 λαθρομετανάστες -όλοι άνδρες- που εντοπίστηκαν, εν μέσω θαλασσοταραχής, μέσα σε αλιευτικό σκάφος νοτιοδυτικά των Κυθήρων.

Οι λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το ερευνητικό πλοίο "ATLANTIS" σημαίας Ηνωμένων Πολιτείων και συνοδεία σκάφους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας από τους λαθρομετανάστες έκανε κλήση από το κινητό του στο 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό Εκτακτης Ανάγκης και άμεσα ειδοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Αιγύπτιοι, συμμετείχαν τέσσερα σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο SuperPuma, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και έξι παραπλέοντα εμπορικά πλοία.






Πηγή

Διάστρεμμα ο Μαρίνος


Πρόβλημα με τον Μαρίνο προέκυψε για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο νεαρός αμυντικός υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση. Τη θέση του φορμαρισμένου άσου θα πάρει πιθανότατα ο Βύντρα. Συγκεκριμένα ο Μαρίνος υπέστη διάστρεμμα στη δεξιά ποδοκνημική και θα απουσιάσει από τις προπονήσεις για 5 με 6 ημέρες. Ο ακραίος αμυντικός του «τριφυλλιού» υποβλήθηκε σε θεραπεία και τέθηκε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Έτσι ο Λουκάς Βύντρα θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν απέναντι στον σύλλογο της Κρήτης.
Στο μεταξύ το πρόγραμμα για τους υπόλοιπους «πράσινους» περιελάμβανε ζέσταμα, ταχύτητες, δίτερμα και ασκήσεις πάνω στις στατικές φάσεις. Ατομικά προπονήθηκαν οι Χριστοδουλόπουλος, Νίνης και Καραγκούνης. Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε και η αποστολή της ομάδας για τον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής (27/11) με τον ΟΦΗ, που διεξάγεται στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Εκτός της 18μελούς αποστολής στην οποία συμπεριλήφθηκε και ο Φουρλάνος, έμειναν οι: Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Καραγκούνης, Μαρίνος, Ρούντολφ, Τοτσέ, Κοτσόλης, Σεϊταρίδης και Μπιάρσμιρ.
http://www.gazzetta.gr

Μια φάρμα με λαχανικά στο κέντρο του Τόκιο!

Το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο On Design δημιούργησε ένα πρωτότυπο «αγρόκτημα» στο κέντρο του Τόκιο, και πιο συγκεκριμένα στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Roppongi, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Η φάρμα «τοποθετήθηκε» πάνω σε ειδικό ξύλινο deck και αποτελείται από 8 γυάλινα «κουτιά», εν είδει θερμοκηπίου, στο εσωτερικό των οποίων φυτεύονται διάφορα λαχανικά και μυρωδικά, ανάλογα με την εποχή.



Οι περαστικοί όχι μόνο μπορούν να θαυμάσουν αυτό το δημιούργημα αλλά, επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο εσωτερικό του, να διαλέξουν τα λαχανικά που επιθυμούν και στη συνέχεια να τα καταναλώσουν στο διπλανό εστιατόριο «Roppongi Nouen», το οποίο αποτελεί μέρος του «αγροκτήματος». Σκοπός του «πράσινου» αυτού project είναι να γνωρίσουν οι άνθρωποι της πόλης τη γεωργική καλλιέργεια και τα μυστικά της, υιοθετώντας παράλληλα και έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

 
Powered by Blogger