Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Γυμνή βάζει βενζίνη σε ελληνικό ΠΡΑΤΗΡΙΟ!




Για να προσελκύσει «πελάτες» έβαλε διμερή μελαχρινή με string να πιάνει την «μάνικα» στο βενζινάδικο, προς τέρψη των πελατών..
Ψάχνουμε τον Βενζινά!!
Αναστατώθηκαν οι περαστικοί, καθώς και οι πελάτες του βενζινάδικου όταν βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το θέαμα.Η γυναίκα ακομπλεξάριστη, αμέσως έπιασε την μάνικα και «έχυσε» αρκετά λίτρα βενζίνης στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.
Κοκάλωσαν έως και οι Πακιστανοί, που δούλευαν στην ίδια επιχείρηση, αφού η κοπέλα αποδείχτηκε σκέτος θησαυρός. Μόνο με τα εσώρουχα, και με τα χρυσαφικά της έκανε την δουλεία καλύτερα από τον καθένα.
Κάποια στιγμή έβγαλε και τον στηθόδεσμο καθώς ήθελε να τρελάνει ακόμη περισσότερο τους περαστικούς που έχασαν τα λογικά τους από την μελαχρινή κοπέλα..
Όπως καλά φανταστείτε, πρόκειται για το νέο σέξι πείραμα της Sirina Το τέταρτο video της σειράς Sirina Public.
Δείτε το τι έγινε στο Video που ακολουθεί:

  

gkourou.com

Ξεχνούν την κρίση χρέους και ανεβαίνουν οι αγορές


Ξεχνούν για λίγο την κρίση χρέους οι αγορές στην Ευρώπη με κέρδη άνω του 1,5% - με το Μιλάνο να πλειοδοτεί στο + 2,5% - ενώ και στην Αθήνα τα κέρδη ενισχύθηκαν κοντά στο 2%, με τον γενικό δείκτη να κινείται κοντά στις 685 μονάδες. Στα 1,93 ευρώ η Εθνική κερδίζει 2,66%. Κέρδη 4,35% για την Marfin Popular ενώ άνω του 3% διαμορφώνεται η άνοδος σε Μότορ Όιλ, Μυτιληναίο, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Κ
Kέρδη 5% για την κοινή μετοχή του Τιτάνα. Απώλειες 0,42% για το Ταχυδρομικό και 1,42% για την Folli Follie.
Σε ανοδική τροχιά και το ευρώ, ξεπερνά τα 1,35 δολάρια, ενώ το θετικό κλίμα ερμηνεύεται από την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, η οποία προσέθεσε 120.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στη νέα της φωτογράφηση (pics)


Η σέξι ηθοποιός και τραγουδίστρια των "Mamacita Οn Fire", Πηνελόπη Αναστασοπoύλου, φωτογραφήθηκε για το περιοδικό ΟΚ! μαζί με τον Ρώσο παρτενέρ της Αλεξέι και μίλησε για τη συμμετοχή της στο "Dancing On Ice" αλλά και τον έρωτα.
O Αλεξέι μίλησε για τη πρόσφατη πρόταση γάμου που έκανε στη Μαριάννα Καλλέργη και δήλωσε πως θα μείνει στην Ελλάδα για εκείνη.
Όσο για την Πηνελόπη, όταν ρωτήθηκε, για το αν έχει πει ποτέ πως βρήκε το άλλο της μισό, αυτή απάντησε: "Δεν το έχω πει πολλές φορές αλλά το 'χω πει. Και για κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο, το πιστεύω ακόμα. Μία δασκάλα μου είχε πει: "Δεν έχει νόημα να ψάχνεις να βρεις το άλλο σου μισό. Πρέπει να βρεις τον εαυτό σου".




Τι προκαλεί την υπνοβασία;



Στα παιδιά, τα επεισόδια υπνοβασίας συνήθως προκαλούνται από ασήμαντες καθημερινές ανησυχίες, όπως το να χάσουν ένα αγαπημένο τους παιχνίδι.
Η υπνοβασία παρατηρείται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 6-12 ετών και επηρεάζει τα αγόρια σε μεγαλύτερο βαθμό. Η μέση διάρκεια ενός επεισοδίου υπνοβασίας κυμαίνεται από 5 έως 15 λεπτά, αν και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 30 λεπτά. Οι γονείς δεν πρέπει να δείχνουν την ανησυχία τους, ούτε να ξυπνούν το παιδί κατά τη διάρκεια της υπνοβασίας. Αντιθέτως, καλό είναι να το μεταφέρουν με ηρεμία και προσοχή πίσω στο κρεβάτι του, αν και πολλές φορές επιστρέφει από μόνο του.
Καθώς το παιδί μεγαλώνει, το πρόβλημα της υπνοβασίας ξεπερνιέται και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σε περιπτώσεις όμως που εξακριβώνεται ότι είναι πιο σοβαρής μορφής, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ποικίλους τρόπους, όπως με αλλαγή στις συνθήκες ύπνου -λόγου χάρη με μεταφορά σε άλλο υπνοδωμάτιο του σπιτιού για λίγες μέρες- με χορήγηση φαρμάκων κατόπιν ιατρικής διάγνωσης ή ακόμα και μέσω ύπνωσης σε τακτά διαστήματα για κάποια χρονική περίοδο. Η υπνοβασία στα παιδιά είναι άσχετη με οποιαδήποτε ψυχική πάθηση. Ωστόσο, στους ενήλικες αποτελεί ένδειξη ψυχοπάθειας, επιληψίας ή μετεγκεφαλιτικού συνδρόμου.

Παρατείνεται η αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών τραπεζών

Δεν θα σκληρύνουν τα τεστ αντοχής από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή

Μπροστά από το κατάστημα της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas στο Μιλάνο της Ιταλίας -φωτ.αρχείου [Gianluca Colla/Bloomberg]
Προθεσμία που θα ξεπερνά το εξάμηνο θα λάβουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες προκειμένου να ενισχύσουν τα κεφαλαιακά τους αποθέματα στα νέα εποπτικά επίπεδα. Αν και αρχικά η Σύνοδος των 27 ηγετών της ΕΕ της 26η ς Οκτωβρίου είχε αποφασίσει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα είχαν προθεσμία μέχρι τον Ιούνιο 2012 για να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια και να ανέλθει ο βασικός δείκτης κεφαλαίων τους στο 9%, τελικά θα δοθεί πρόσθετος χρόνος.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority - EBA) απηύθυνε επιστολή προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, στην οποία αφήνει να εννοηθεί ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος στα πιστωτικά ιδρύματα για να υποβάλλουν τα σχέδια ενίσχυσης της κεφαλαιακής τους επάρκειας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ΕΒΑ συμφώνησε να μην κάνει τα κριτήρια των stress tests πιο αυστηρά.
Η απόφαση για χορήγηση πρόσθετου χρόνους στις τράπεζες για να ενισχυθούν κεφαλαιακά προκύπτει και από τις χρηματοδοτικές ανάγκες των ευρωπαϊκών τραπεζών το 2012. Ομόλογα αξίας 700 δισ. ευρώ που έχουν πουληθεί από τις ευρωπαϊκές τράπεζες ωριμάζουν το 2012 και είναι σημαντικό το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών να αντικατασταθεί.
Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη στη χρηματοδότηση των τραπεζικών αναγκών τόσο η διαδικασία αύξησης των κεφαλαίων, όσο και η κάλυψη των αναγκών των τραπεζών, πρέπει να γίνουν με τρόπους που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Τηλεφωνικό κέντρο με τεχνητή νοημοσύνη

Κι όμως, τίποτα δε φαίνεται να είναι αδύνατο για τον τομέα της τεχνολογίας αφού ένας ειδικός τηλεφωνητής σε κέντρο κλήσεων επειγόντων περιστατικών μπορεί να “βαθμολογήσει” το βαθμό σοβαρότητας του περιστατικού και να του δώσει την ανάλογη προτεραιότητα.
Aυτό ακριβώς αναλαμβάνει να κάνει αυτόματα ένα πρωτοποριακό τηλεφωνικό κέντρο που ανέπτυξανολλανδοί ερευνητές, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί μόνο του τη συναισθηματική κατάσταση όσων τηλεφωνούν και να ιεραρχεί την προτεραιότητα κάθε περιστατικού ανάλογα με τη συναισθηματική ένταση και το στρες στη φωνή του καλούντος.
Αυτό που πραγματικά κάνει το εν λόγω σύστημα είναι να αναλύει την ταχύτητα ομιλίας αυτού που τηλεφώνησε στο κέντρο επειγόντων, το αν υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στον τόνο της φωνής του και στον ρυθμό της αναπνοής του και άλλα χαρακτηριστικά που συνδέονται με το στρες και την έντονη συναισθηματική κατάστασή του. Μάλιστα, μέσω ενός αριθμητικού αλγόριθμου ηλεκτρονικού υπολογιστή, αναλύονται τα ηχητικά δεδομένα των τηλεφωνικών κλήσεων και αξιολογείται συγκριτικά το συναισθηματικό επίπεδό τους.
Ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν άκρως χρήσιμο σε περιπτώσεις που πρέπει να διευκρινιστεί μια πραγματικά σοβαρή και επείγουσα περίπτωση αφού πολλές φορές ιδιαίτερα μετά από φυσικές καταστροφές δημιουργείται κατακλυσμός κλήσεων σύμφωνα με την Τζούλια Λέφτερ, επικεφαλής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Ντελφτ και της Ολλανδικής Ακαδημίας Άμυνας Κι όμως, τίποτα δε φαίνεται να είναι αδύνατο για τον τομέα της τεχνολογίας αφού ένας ειδικός τηλεφωνητής σε κέντρο κλήσεων επειγόντων περιστατικών μπορεί να “βαθμολογήσει” το βαθμό σοβαρότητας του περιστατικού και να του δώσει την ανάλογη προτεραιότητα.
http://www.cosmo.gr

Σοκ στην Κρήτη – Δάσκαλος ασέλγησε σε βάρος 30 ανηλίκων!

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κρήτη, η ερωτικά διεστραμμένη δράση ενός 47χρονου εκπαιδευτικού, που κατηγορείται ότι έχει ασελγήσει σε βάρος τουλάχιστον 30 ανηλίκων.

Πρόκειται για πατέρα δύο παιδιών (αγοριών), δάσκαλο στο επάγγελμα, αλλά και προπονητή ομάδας μπάσκετ εφηβικού τμήματος, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω στο σπίτι του, στο Ρέθυμνο «παρέα» με δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 13 ετών! Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 47χρονος χρησιμοποιούσε την ιδιότητά του για να προσεγγίζει ανήλικα αγόρια, τα μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης και με επιδέξιους τρόπους τα «απειλούσε» να ασελγήσουν μεταξύ τους και στη συνέχεια με τον ίδιο. Τα εφιαλτικά αυτά σκηνικά συνέβαιναν, είτε σε σπίτια που διατηρούσε ο ίδιος, είτε στο αυτοκίνητό του. Οι συνεννοήσεις μεταξύ τους γίνονταν από κινητά τηλέφωνα ή μέσω «chat» σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Οι συναντήσεις του 47χρονου με ανήλικους, πιβεβαιώθηκαν και από άλλους μαθητές, οι οποίοι, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τέθηκαν σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και παιδοψυχίατρους από τις τοπικές νοσηλευτικές δομές. Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν ότι προτιμούσε παιδιά ηλικίας από 13 έως 14 ετών, ενώ εξετάζεται αν θύματά του ήταν και τα ίδια τα παιδιά του.
Μαγνητοσκοπούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του!
Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους dvd και βιντεοκασέτες, που δείχνουν καρέ καρέ τις αρρωστημένες ορέξεις του, καθώς ο ίδιος φρόντιζε να βιντεοσκοπεί τα όσα έκανε πάνω στα ανήλικα κορμάκια!
Μάλιστα, οι σκηνές είναι τόσο σκληρές που ακόμα και οι αστυνομικοί αδυνατούν να δουν καλά – καλά το υλικό. Ωστόσο, κάνουν φύλλο και φτερό κάθε υλικό που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να βγουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση του 47χρονου.
Η αστυνομική έρευνα, καθώς και η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή παιδοψυχολόγων και παιδοψυχίατρων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
Πηγή:http://www.newsbomb.gr

Κρυφό λογισμικό στα smartphones «παρακολουθεί» κάθε μας δραστηριότητα!

Μεγάλο θόρυβο στο διαδίκτυο και τα ξένα media έχει προκαλέσει η πρόσφατη, συγκλονιστική ανακάλυψη ενός ερευνητή ασφαλείας, ο οποίος δημοσίευσε στο Youtube ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάζει με λεπτομερή τρόπο ένα κρυφό λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε smarphones και καταγράφει λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών. Στο βίντεο των 17 λεπτών, o Trevor Eckhart δείχνει πώς το λογισμικό αυτό, πιο γνωστό ως Carrier IQ, καταγράφει κάθε μήνυμα που στέλνουμε, κάθε...... αναζήτηση στο Google και κάθε τηλεφωνικό αριθμό που πληκτρολογούμε στο smartphone μας!
Το λογισμικό είναι δύνατο να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη, και ο ίδιος ο Eckhart το αποκάλεσε ''rootkit'', όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε τους μηχανισμούς και τεχνικές όπου κακόβουλα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων ιών, spyware και trojans, προσπαθούν να κρυφτούν από προγράμματα προστασίας από ιούς και spyware...
Η εφαρμογή - η οποία στο HTC smartphone του Eckhart εμφανίζεται με την ονομασία HTC IQ Agent - καταγράφει επίσης τα URL από τις διευθύνσεις που ξεκινούν από ''https'', τις ασφαλείς δηλαδή τοποθεσίες.
Η εταιρεία Carrier IQ δεν απάντησε επισήμως, αλλά σχολίασε το θέμα στο wired.com, σημειώνοντας σχετικά πως το λογισμικό της χρησιμοποιείται για τη ''συλλογή πληροφοριών από τη συσκευή που βοηθούν στο να κατανοήσει κάποιος την εμπειρία του χρήστη και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα σε περιπτώσεις όπου π.χ. μία τηλεφωνική κλήση διακόπτεται, η ποιότητα του σήματος είναι φτωχή, οι εφαρμογές κρασάρουν ή η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν είναι ικανοποιητική''.

ο Στρατός και η αστεία πλευρά του part5



Κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του στο Νέο Κόσμο

Nεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας μετά από πυρκαγιά σε ημιόροφο πολυκατοικίας στην οδό Μάχης Αναλάτου και Μπακνανά στο Νέο Κόσμο.
Ο άτυχος άνδρας είναι περίπου 70 ετών.
Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής, όπου έφτασε στο σημείο λίγο μετά τις 9 το πρωί και έσβησε τη φωτιά.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πυρκαγιάς.

Το Kinect 2 θα διαβάζει τα χείλη των παιχτών



Σύμφωνα με πληροφορίες, που δόθηκαν στην ιστοσελίδα EuroGamer, ηMicrosoft ετοιμάζει ένα νέο Kinect το οποίο θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το Xbox της επόμενης γενιάς.

Οι πληροφορίες αυτές θέλουν το νέο Kinect να είναι πιο ισχυρό και να έχει περισσότερες δυνατότητες, όπως την ικανότητα να διαβάζει τα χείλη...

μας, να αναγνωρίζει τη διάθεση του παίκτη καιτη μεριά προς την οποία κοιτάει, καθώς και τον τόνο και ένταση της φωνής του.

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Kinect, στις 10 Νοεμβρίου 2010, είχε περιορισμένο αισθητήρα βάθους στα 30 frames ανά δευτερόλεπτο και περιορισμένη ανάλυση 320x240. Ένας τρίτος περιορισμός είναι κι αυτός της μεταφοράς δεδομένων. Παρά την δυνατότητα του USB του Kinect να μεταφέρει περίπου 35 MB/s, έχει περιοριστεί στα 15-16 MB/s εξαιτίας της πιθανότητας να υπάρχουν και άλλες συσκευές συνδεδεμένες, μέσω των θυρών USB.

Όπως παρατίθεται στο GamesIndustry.biz, μία αναφορά της Digital Foundry αποκαλύπτει πως η οικονομικότερη από τις δύο εκδόσεις του νέου Xbox, θα προορίζεται περισσότερο για τη χρήση του Kinect. Η δεύτερη έκδοση θα είναι σαφώς πιο ακριβή, ενώ θα απευθύνεται στο hardcore κοινό με ενσωματωμένο οπτικό μέσο, σκληρό δίσκο αλλά και συμβατότητα με προηγούμενες γενιές.

Υπενθυμίζουμε ότι οι φήμες έχουν ανάψει πολλές φωτιές τις τελευταίες εβδομάδες. Την αρχή έκανε η Edge, με τη δήλωσή της πως το νέο Xbox θα κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου έτους ενώ ισχυρίστηκε πως έχουν ήδη δοθεί πακέτα ανάπτυξης στους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους και τα στούντιο ανάπτυξης αυτών.

Με τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα, όμως, δεν συμφωνεί και η Digital Foundry καθώς πιστεύει ότι το νέο Xbox θα κυκλοφορήσει το 2013 και πως θα αποκαλυφθεί στην επερχόμενη Ε3.

www.myxbox.gr

Μέρκελ: Μαραθώνιος της Ευρώπης χωρίς ευρωομόλογο και ΕΚΤ


«Θα αγωνιστούμε με το EFSF και με δημοσιονομική πειθαρχία για πολλά χρόνια»«Αδιανόητη» χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την έκδοση ευρωομολόγου αν δεν έχει προηγηθεί η πλήρης δημοσιονομική σύγκλιση στην ευρωζώνη. Μιλώντας από το βήμα της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag) η Μέρκελ πρόσθεσε ότι τα ευρωομόλογα θα προκύψουν αβίαστα, μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες και εξήγησε ότι εκείνο που χρειάζεται για την ώρα η Ευρώπη είναι «δεσμευτικοί δημοσιονομικοί κανόνες».
Η καγκελάριος απέκλεισε επίσης την αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Τα καθήκοντα της ΕΚΤ είναι διαφορετικά από εκείνα της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) ή της Τράπεζας της Αγγλίας. Ο καταστατικός ρόλος της Ευρωτράπεζας είναι να διασφαλίζει την σταθερότητα των τιμών και η αξιοπιστία της πρέπει να προστατευθεί», είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα ηγέτις.

Στο ερώτημα που ευλόγως ανακύπτει, πώς θα πορευθούν εν προκειμένω η ευρωζώνη και το ευρώ, πώς θα ξεπεράσουν δηλαδή την πρωτοφανή κρίση που απειλούν το ευρωπαϊκό εγχείρημα στο σύνολό του, η Μέρκελ απάντησε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης «πρέπει να πράξουν με το EFSF ό,τι είναι δυνατόν να γίνει» και «να πάψουν να υποτιμούν τη δυνατότητα του Ταμείου Διάσωσης, αν θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης χρέους».

Εν κατακλείδι, η καγκελάριος από την ομιλία της στους εκπροσώπους του γερμανικού λαού φάνηκε πως παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της και δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψη όσων προειδοποιούν ότι απαιτείται ταχεία «απάντηση» της Ευρώπης στις αγορές, διότι με την πάροδο του χρόνου η κρίση επιδεινώνεται. «Η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν μπορεί να επιλυθεί εν μία νυκτί», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ και εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν εύκολες και γρήγορες λύσεις».

Η διαδικασία υπέρβασης της κρίσης «είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια», είπε η γερμανίδα καγκελάριος. Και αφού επαίνεσε τα όσα περί «επανίδρυσης της Ευρώπης» είπε μιλώντας χθες το βράδυ στην Τουλόν ο Νικολά Σαρκοζί, η Μέρκελ παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες σε δηλώσεις που θα κάνει μετά από τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα με το γάλλο πρόεδρο, για να αποκρυσταλλώσουν την κοινή στάση που θα κρατήσουν στη σύνοδο κορυφής.

Οι γλαφυρότητες συνήθως απουσιάζουν από τις ομιλίες της γερμανίδας καγκελαρίου. Ωστόσο, τη φορά αυτή για να στηρίξει την πεποίθησή της για την ανάγκη παρατεταμένης και σκληρής προσπάθειας των κρατών-μελών προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής και οικονομικής σύγλισής τους με τη Γερμανία, παρομοίασε την προσπάθεια της Ευρώπης να ξεπεράσει την κρίση με την προσπάθεια που καταβάλλουν οι μαραθωνοδρόμοι για να τερματίσουν.

«Οι μαραθωνοδρόμοι λέγουν συχνά ότι ο Μαραθώνιος γίνεται ιδιαίτερα σκληρός και δύσκολος γύρω στο 35ο χιλιόμετρο. Αλλά σημειώνουν επίσης ότι μπορείς να αντέξεις τον αγώνα και να τερματίσεις, αν έχεις συνειδητοποιήσει από την εκκίνηση τη μεγαλοσύνη του στόχου που έχεις βάλει», είπε χαρακτηριστικά.



Πηγή

Η Δίαιτα του Κλέφτη Μάθετε πώς να χάσετε βάρος διατηρώντας τη δίαιτά σας.


Η Δίαιτα του ΚλέφτηΧάστε βάρος διατηρώντας τη δίαιτά σας στην καθημερινότητα και τρώγοντας ό,τι επιθυμείτε τα Σαββατοκύριακα. Πρόκειται για μια μυστική συνταγή στην επιτυχημένη απώλεια βάρους. Αν είστε σωματικά δραστήριοι να τρώτε υγιεινά γεύματα στην πλειοψηφία του χρόνου σας και εξαπατάτε το διαιτολόγιό σας μόνο τα Σαββατοκύριακα θα χάσετε τα κιλά που σας βαραίνουν. Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή τα άτομα οφείλουν να τρώνε υγιεινά και να έχουν όσο το δυνατό περισσότερη σωματική δραστηριότητα.Αν σας αρέσει η ιδέα της τακτικής εκγύμνασης, με λίγο "κλέψιμο" τα Σαββατοκύριακα, ακολουθώντας ένα μεσογειακού τύπου διατροφικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα, η Δίαιτα του Κλέφτη θα μπορούσε να είναι το σχέδιο για σας.
Η Δίαιτα του Κλέφτη: Τι μπορείτε να φάτεΗ Δίαιτα του Κλέφτη σας ενθαρρύνει να τρώνε ένα μεσογειακού τύπου διαιτολόγιο που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά (κυρίως γιαούρτι), φιστίκια, και ακόρεστα λίπη. Μπορείτε να απολαμβάνετε τρία γεύματα και δύο σνακ τη μέρα, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του πιάτο. Γεμίζετε δηλαδή το μισό πιάτο με φρούτα ή λαχανικά, 1 / 4 με άπαχο κρέας και το υπόλοιπο1 / 4 με δημητριακά ολικής αλέσεως.
Επιπλέον, το πρόγραμμα παροτρύνει τα άτομα να συμπεριλάβουν δύο φορές την ημέρα ορισμένα σνακ από μια εγκεκριμένη λίστα που περιλαμβάνει φρούτα, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή πουτίγκα,μπάρες πρωτεΐνης, χαμηλή σε θερμίδες κατεψυγμένα και άλλα στη διατροφή τους. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η ζάχαρη, το ψωμί, τα κορεσμένα λίπη και το αλκοόλ δεν επιτρέπονται. Εξαπάτηση δεν είναι προαιρετική αλλά απαιτείται για τη διατροφή του Κλέφτη και προτείνονται τροφές όπως:
Πίτσα
Κρασί
Σοκολάτα
Φυστικοβούτηρο
Παγωτό
Τυρί
Ψωμί
Ξηροί καρποί

Μέρκελ: Μαραθώνιος της Ευρώπης χωρίς ευρωομόλογο και ΕΚΤ

«Θα αγωνιστούμε με το EFSF και με δημοσιονομική πειθαρχία για πολλά χρόνια»

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την έκδοση ευρωομολόγου αν δεν έχει προηγηθεί η πλήρης δημοσιονομική σύγκλιση στην ευρωζώνη. Μιλώντας από το βήμα της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag) η Μέρκελ πρόσθεσε ότι τα ευρωομόλογα θα προκύψουν αβίαστα, μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες και εξήγησε ότι εκείνο που χρειάζεται για την ώρα η Ευρώπη είναι «δεσμευτικοί δημοσιονομικοί κανόνες».
Η καγκελάριος απέκλεισε επίσης την αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Τα καθήκοντα της ΕΚΤ είναι διαφορετικά από εκείνα της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) ή της Τράπεζας της Αγγλίας. Ο καταστατικός ρόλος της Ευρωτράπεζας είναι να διασφαλίζει την σταθερότητα των τιμών και η αξιοπιστία της πρέπει να προστατευθεί», είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα ηγέτις.
Στο ερώτημα που ευλόγως ανακύπτει, πώς θα πορευθούν εν προκειμένω η ευρωζώνη και το ευρώ, πώς θα ξεπεράσουν δηλαδή την πρωτοφανή κρίση που απειλούν το ευρωπαϊκό εγχείρημα στο σύνολό του, η Μέρκελ απάντησε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης «πρέπει να πράξουν με το EFSF ό,τι είναι δυνατόν να γίνει» και «να πάψουν να υποτιμούν τη δυνατότητα του Ταμείου Διάσωσης, αν θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης χρέους».
Εν κατακλείδι, η καγκελάριος από την ομιλία της στους εκπροσώπους του γερμανικού λαού φάνηκε πως παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της και δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψη όσων προειδοποιούν ότι απαιτείται ταχεία «απάντηση» της Ευρώπης στις αγορές, διότι με την πάροδο του χρόνου η κρίση επιδεινώνεται. «Η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν μπορεί να επιλυθεί εν μία νυκτί», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ και εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν εύκολες και γρήγορες λύσεις».
Η διαδικασία υπέρβασης της κρίσης «είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια», είπε η γερμανίδα καγκελάριος. Και αφού επαίνεσε τα όσα περί «επανίδρυσης της Ευρώπης» είπε μιλώντας χθες το βράδυ στην Τουλόν ο Νικολά Σαρκοζί, η Μέρκελ παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες σε δηλώσεις που θα κάνει μετά από τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα με το γάλλο πρόεδρο, για να αποκρυσταλλώσουν την κοινή στάση που θα κρατήσουν στη σύνοδο κορυφής.
Οι γλαφυρότητες συνήθως απουσιάζουν από τις ομιλίες της γερμανίδας καγκελαρίου. Ωστόσο, τη φορά αυτή για να στηρίξει την πεποίθησή της για την ανάγκη παρατεταμένης και σκληρής προσπάθειας των κρατών-μελών προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής και οικονομικής σύγλισής τους με τη Γερμανία, παρομοίασε την προσπάθεια της Ευρώπης να ξεπεράσει την κρίση με την προσπάθεια που καταβάλλουν οι μαραθωνοδρόμοι για να τερματίσουν.
«Οι μαραθωνοδρόμοι λέγουν συχνά ότι ο Μαραθώνιος γίνεται ιδιαίτερα σκληρός και δύσκολος γύρω στο 35ο χιλιόμετρο. Αλλά σημειώνουν επίσης ότι μπορείς να αντέξεις τον αγώνα και να τερματίσεις, αν έχεις συνειδητοποιήσει από την εκκίνηση τη μεγαλοσύνη του στόχου που έχεις βάλει», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτικά νέα - ειδήσεις Παπαδήμος: Δεν καταργείται το χαράτσι – Στη δημοσιότητα η εγκύκλιος με τις εξαιρέσεις


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με τις διευκρινήσεις για το χαράτσι στα ακίνητα. Με την εγκύκλιο, διευκρινίζεται το τι θα γίνει ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν στον υπολογισμό του τέλους και καθορίζεται το ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν μειωμένο τέλος, καθώς και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του χρέους. Καθορίζεται επίσης ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει τα χρήματα θα γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης αφού περάσουν 80 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού. Διευκρινίζεται επίσης η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις περιπτώσεις που υπάρχει σε ισχύ διακανονισμός με τη ΔΕΗ για την αποπληρωμή παλαιότερων λογαριασμών.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (απαντώντας σε ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα), η εγκύκλιος αντιμετωπίζει τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών γίνεται προσπάθεια εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν, να εξαιρούνται του τέλους για τα ακίνητα, που έχει ενταχθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όπως ανακοίνωσε, προβλέπεται αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης για εκείνους που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.
Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι στην εγκύκλιο προβλέπονται συγκεκριμένες κατηγορίες αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτενκοι με χαμηλό εισόδημα ή άτομα με αναπηρία που θα εξαιρούνται του τέλους.
Αναφορικά με τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί στον υπολογισμό του τέλους, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οφείλονται στα λανθασμένα στοιχεία που είχαν για τα ακίνητα οι δήμοι. Ο κ. Παπαδήμος, είπε ότι θα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τη διόρθωση των όποιων λαθών έχουν γίνει και πως από την επόμενη χρονιά το τέλος θα μοιράζεται σε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην αποπληρωμή του. Παράλληλα, όμως, ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το χαράτσι, το οποίο είπε ότι είναι αναγκαίο για τη δημοσιονομική αναπροσαρμογή που επιχειρείται.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τα όσα θα αναφέρονται στην εγκύκλιο, οι πολίτες θα υποχρεούνται να καταβάλλουν το σύνολο του ποσού ακόμα και για τους λάθος λογαριασμούς της ΔΕΗ και η επιστροφή του επιπλέον ποσού θα γίνεται με τους λογαριασμούς του ειδικού τέλους του 2012.
Συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Εν τω μεταξύ, σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ένα μέρος των –πολλών- προσφυγών που έχουν κατατεθεί κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιβολή του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός δύο μηνών και θα αποτελέσει «πιλότο» για όλες τις σχετικές προσφυγές.
Έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται έξω και από τη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων και συνταξιούχοι στη ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου.
Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητούνται, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων. Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.
Μιλώντας στο Σκάι, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, δήλωσε ότι ο Σύλλογος με την αίτηση ακύρωσης, ζητά από το ΣτΕ να αποφανθεί εάν η σύνδεση του έκτακτου φόρου με την διακοπή της ηλεκτροδότησης, είναι εκβιαστική, παράνομη ή συνταγματική. Ο ίδιος εξήγησε ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν φέρει ανταποδοτικά οφέλη για του ιδιοκτήτες ακινήτων και για το λόγο αυτό όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται για τέλος, αλλά για φόρο. Και νέα προσφυγή
Παράλληλα, χθες, Πέμπτη, κατατέθηκε μία ακόμη προσφυγή κατά του ειδικού τέλους από 17 ιδιοκτήτες ακινήτων -μεταξύ αυτών και δικηγόροι- οι οποίοι υποστηρίζουν και αυτοί ότι είναι αντισυνταγματικό. Στην προσφυγή αυτή για πρώτη φορά τίθεται ζήτημα για την επιβολή του τέλους στα διατηρητέα. Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει ότι τα διατηρητέα απαλλάσσονται από το «χαράτσι» μόνο εφόσον είναι κενά, δεν επιφέρουν εισόδημα και δεν ιδιοκατοικούνται.
Όμως, η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, διευκολύνει την εγκατάλειψη και πάντως τη μη τακτική συντήρηση κτιρίων που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία των διατηρητέων, με αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων. Ήδη, προσθέτουν, οι ιδιοκτήτες διατηρητέων επιβαρύνονται με μεγάλα χρηματικά ποσά για τη συντήρησή τους.
Με τον τρόπο αυτό, σημειώνουν, «τιμωρούνται οι επιμελείς κύριοι ή νομείς τους, που τα κατοικούν, τα φροντίζουν και τα συντηρούν, ως στοιχεία της εθνικής μας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, με επιπλέον φορολογικό βάρος, αντί να ενθαρρύνονται προς την κατεύθυνση της διάσωσης και της συντήρησής τους». Και όλα αυτά, υπογραμμίζουν, τη στιγμή που η χώρα μας έχει επικυρώσει με νόμους διεθνείς συμφωνίες (πλέον των συνταγματικών προβλέψεων) για τη διάσωση και τη συντήρηση των διατηρητέων.

Φίδι-γίγας που «τρομοκρατεί» το YouTube ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια views (video) ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Φίδι-γίγας που «τρομοκρατεί» το YouTube ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια views (video)

Το φίδι-γίγας που «τρομοκρατεί» το YouTube ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια views και συνεχίζει να κόβει την ανάσα.... Όπως θα δείτε στο video η κάμερα κινείται από τα αριστερά προς τα δεξιά και το πλάνο… δεν σταματά! Το ερπετό φαντάζει ατελείωτο ενώ όταν κάποια στιγμή επιτέλους φαίνεται το κεφάλι του μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον άνδρα που το μαγνητοσκοπεί.
Το video είναι ακατάλληλο για καρδιακούς.

ο Στρατός και η αστεία πλευρά του part4


Trespass


Ο Τζόελ Σουμάχερ ("8MM") σκηνοθετεί τους βραβευμένους με Όσκαρ Νίκολας Κέιτζ ("Knowing") και Νικόλ Κίντμαν ("Rabbit Hole"), καθώς και τον ανερχόμενο Καμ Γκίγκαντετ ("Twilight"), σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, που συνδυάζει τη δράση με τον ψυχολογικό τρόμο. Η θέση ενός παντρεμένου ζευγαριού, που βρίσκεται αιχμάλωτο για λύτρα, δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο όταν απρόσμενες αποκαλύψεις προδοσίας και απάτης έρχονται στο φως.

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
Σενάριο: ΚΑΡΛ ΓΚΑΤΖΝΤΙΟΥΣΕΚ
Ηθοποιοί: ΝΙΚΟΛ ΚΙΝΤΜΑΝ , ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΕΙΤΖ , ΜΠΕΝ ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ , ΚΑΜ ΓΚΙΓΚΑΝΤΕΤ
Διάρκεια: 91 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Η βυθισμένη γέφυρα


Όταν οι Ισραηλίτες αναχώρησαν από την Αίγυπτο ο Φαραώ τους κυνήγησε, αλλά μετά από δυναμική επέμβαση του Θεού, ο Μωυσής με το ραβδί του άνοιξε τα νερά της Ερυθράς θάλασσας…

Ωστόσο θαύματα πραγματοποιούν και κάποιοι αρχιτέκτονες. Πάρτε παράδειγμα τους Ολλανδούς Ro Koster και Ad Kil. Κατασκεύασαν αυτή την σχεδόν αόρατη γέφυρα για τη διέλευση από το κάστρο Halsteren στις Κάτω Χώρες. Η εκπληκτική βυθισμένη γέφυρα βρίσκεται μέσα στο νερό και δίνει στους επισκέπτες του κάστρου μια μοναδική ευκαιρία να περπατήσουν στο χαμηλότερο σημείο, όπως ο Μωυσής.






























http://www.dinfo.gr

ο Στρατός και η αστεία πλευρά του part3


Διατροφή και συμπληρώματα Διατροφής για τα άτομα με νευρική ανορεξία Μάθετε για την κατάλληλη διατροφή των ατόμων με νευρική ανορεξία.


Τα άτομα με βουλιμία έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ελλείψεις σε βιταμίνες και ανόργανες ουσίες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους. Η έλλειψη βιταμίνων μπορεί να συμβάλει σε γνωστικές δυσκολίες όπως είναι η απώλεια μνήμης. Αν το άτομο πάρει αρκετές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά είτε μέσω της διατροφής του είτε μέσω συμπληρωμάτων μπορεί να διορθωθούν τα προβλήματα. Πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας σχετικά με τα βότανα και τα συμπληρώματα που χρησιμοποιείτε ή σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε, επειδή ορισμένα συμπληρώματα μπορεί να επηρεάσουν τις συμβατικές θεραπείες του ατόμου. Παρακάτω είναι ορισμένες διατροφικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν τη γενική υγεία:
Αποφύγετε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τον καπνό.
Να πίνετε 6 με 8 ποτήρια φιλτραρισμένο νερό καθημερινά.
Χρησιμοποιήστε πηγές πρωτεϊνών ποιότητας, όπως το κρέας και τα αυγά, το γάλα, καθώς και φυτικές πρωτεΐνες για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου προγράμματος που στοχεύει στην αύξηση της μυϊκής μάζας.Αποφύγετε τα καθαρισμένα σάκχαρα, όπως οι καραμέλες και τα αναψυκτικά.
Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει την αντιμετώπιση των διατροφικών ελλείψεων με τα εξής:
Μια καθημερινή πολυβιταμίνη, που περιέχει αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E, B-βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, το φώσφορο,ο χαλκός και το σελήνιο.
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως το ιχθυέλαιο, 1 - 2 κάψουλες ή 1κουταλιά της σούπας λάδι δύο έως τρεις φορές την ημέρα. Τα ψάρια, όπως ο σολομός είναι καλές πηγές για αυτές τις βιταμίνες. Θα σας πει να τρώτε δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα.
Συνένζυμο Q10, 100 - 200 mg κατά την κατάκλιση, για τις αντιοξειδωτικές, το ανοσοποιητικό και τη μυϊκή σας υποστήριξη.
5-Hydroxytryptophan (5-HTP), 50 mg δύο έως τρεις φορές ημερησίως, για τη σταθεροποίηση της διάθεσης σας.
Συζητήστε με το γιατρό σας αν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα πριν από τη λήψη 5-HTP. Μην πάρετε το 5-HTP εάν παίρνετε αντικαταθλιπτικά.
Η κρεατίνη, 5 - 7 γραμμάρια την ημέρα, σας χρειάζεται για την τόνωση της μυϊκής σας αδυναμίας και το αίσθημα εξασθένησης.
Προβιοτικά συμπλήρωμα για τη συντήρηση του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Να βάζετε στο ψυγείο τα προβιοτικά συμπληρώματα για καλύτερα αποτελέσματα.
L-γλουταμίνη, 500 - 1000 mg τρεις φορές ημερησίως, για τη στήριξη του γαστρεντερικού σας συστήματος.

Το σεξ δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη


Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το σεξ στην περίοδο της εγκυμοσύνης και πολλές είναι οι γυναίκες που αποφασίζουν να απέχουν ερωτικά καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του.
Όμως, μια νέα έρευνα που έγινε από ομάδα ειδικών ερευνητών σε Καναδά και ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε και στη εφημερίδα "Daily Mail" αλλάζει τα δεδομένα! Οι έγκυες γυναίκες μπορούν πλέον να χαίρονται το έρωτα χωρίς να προκύπτει κάποιος κίνδυνος για το αγέννητο μωρό τους, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να συνδέουν την τακτική ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με τον πρόωρο τοκετό ή άλλες επιπλοκές. Οι ερευνητές τονίζουν μάλιστα στα συμπεράσματά τους, πως η ερωτική επαφή τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι και φυσική και επιθυμητή και απλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολη τους τελευταίους μήνες της κύησης.
Οι ερευνητές έκαναν ανάλυση και διασταύρωση πολλών μελετών που είχαν καταπιαστεί με το θέμα στο παρελθόν. Σε μία από τις έρευνες αυτές που εξέταζε δείγμα 11 χιλιάδων εγκύων, οι μισές γυναίκες ήταν σεξουαλικά ενεργές ενώ οι άλλες μισές απείχαν παντελώς από το σεξ. Ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες δεν βρέθηκε καμία διαφορά
Σε άλλη έρευνα που μελετούσε την εγκυμοσύνη γυναικών που είχαν προηγουμένως γεννήσει πρόωρα, διαπιστώθηκε πως το σεξ στην διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν αύξησε καθόλου τον κίνδυνο εμφάνισης ενός ακόμα πρόωρου τοκετού.
Οι μόνες που φαίνεται να έχουν πρόβλημα με το σεξ στην εγκυμοσύνη, είναι οι γυναίκες που κυοφορούν δίδυμα, οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγουν την τακτική ερωτική επαφή.
Οι ερευνητές τονίζουν πάντως ότι πρόκειται για προληπτική διαδικασία ακόμα και στην κυοφορία διδύμων.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο "Canadian Medical Association Journal" και διαπίστωσε πως οι γυναίκες που γεννούν, ξεκινούν να κάνουν σεξ κανονικά μέσα σε 1 ή δύο μήνες μετά τη γέννα.

Εκτυπωτής «τυπώνει» υλικό οστών!

Μοιάζει εξωτερικά με κόκαλο, έχει υφή κόκαλου, σε μεγάλο βαθμό συμπεριφέρεται σαν οστό, αλλά βγήκε από έναν εκτυπωτή ψεκασμού (inkjet)!
Ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου τηςΟυάσιγκτον στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν ένατρισδιάστατο εκτυπωτή για να δημιουργήσουν έναυλικό σαν οστό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από τους ορθοπεδικούς για την αντιμετώπιση καταγμάτων, από τους οδοντίατρους, αλλά και άλλους γιατρούς (π.χ. για την θεραπεία της οστεοπόρωσης).
Το εκτυπωμένο καινοτομικό υλικό συνδυάζεται με φυσιολογικό οστό, αποτελώντας τη «σκαλωσιά», πάνω στην οποία μπορεί κατόπιν να αναγεννηθεί πλήρως ένα κατεστραμμένο οστό. Στη συνέχεια, το εκτυπωμένο υλικό, αφού έχει επιτελέσει την υποστηρικτική λειτουργία του, βιοδιασπάται στον οργανισμό, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σουσμίτα Μπόζε της Σχολής Μηχανολόγων και Νέων Υλικών, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για οδοντιατρικά υλικά «Dental Materials», σύμφωνα με το BBC, έχουν ήδη κάνει επιτυχημένες εργαστηριακές δοκιμές με πειραματόζωα, όπως ποντικούς και λαγούς. Θεωρείται πιθανό ότι το νέο οστικό υλικό, το οποίο θα διαμορφώνεται κατά παραγγελία και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, θα είναι διαθέσιμο σε λίγα χρόνια και για τους ανθρώπους.
Όπως είπε η Μπόζε, αφού ο αρμόδιος γιατρός κάνει μία τομογραφία της οστικής βλάβης, η τομογραφία θα μετατρέπεται σε αρχείο CAD (σχεδιασμός με τη βοήθεια υπολογιστή) και θα στέλνεται έπειτα στον εκτυπωτή για τύπωμα.
Το νέο υλικό, το οποίο μοιάζει με κεραμική σκόνη και αποτελείται κυρίως από φωσφορικό ασβέστιο, ενώ περιέχει πυριτία (οξείδιο του πυριτίου) και ψευδάργυρο, προέκυψε μετά από μία τετραετή διεπιστημονική έρευνα, που ενέπλεξε χημικούς, βιολόγους και μηχανικούς. Η εκτύπωση γίνεται από έναν τροποποιημένο -διαθέσιμο στο εμπόριο- τρισδιάστατο εκτυπωτή ProMetal, που κανονικά εκτυπώνει μεταλλικά αντικείμενα.
Ο εκτυπωτής ψεκάζει το νέο υλικό σε διαδοχικά στρώματα πάχους 20 εκατομμυριοστών του μέτρου, δηλαδή περίπου με το μισό πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας. Μετά από μία εβδομάδα, το νέο υλικό, σε συνδυασμό με ανθρώπινα κύτταρα οστού, μπορεί πλέον να υποστηρίξει τη δημιουργία νέων υγιών οστικών κυττάρων.
Η Μπόζε ευλπιστεί ότι σε δέκα έως 20 χρόνια οι γιατροί και οι χειρούργοι θα χρησιμοποιούν τακτικά αυτές τις εκτυπωμένες οστικές "σκαλωσιές" για να αποκαθιστούν σοβαρά κατάγματα, όπως π.χ. της σπονδυλικής στήλης ή του σαγονιού.
www.newpost.gr

Σκληρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν


Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα την υιοθέτηση σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ποινικοποιώντας την συνεργασία ξένων χρηματοοικονομικών θεσμών με την κεντρική τράπεζα του Ιράν, η οποία αποτελεί το βασικό κανάλι για την εισροή των εσόδων της ισλαμικής δημοκρατίας από το πετρέλαιο που πωλεί. Η Γερουσία προέβη στην κίνηση αυτή αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα πως το να απειλούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος να συμφωνήσουν να συνεργαστούν σε ενέργειες σε βάρος του Ιράν.
Στελέχη της κυβέρνησης είπαν ότι πράγματι εξετάζεται η επιβολή κυρώσεων σε βάρος της κεντρικής τράπεζας του Ιράν αλλά με έναν λελογισμένο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη αναστάτωση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου ή να υπάρξει σύγκρουση με σύμμαχους χώρες.
Οι ΗΠΑ ήδη απαγορεύουν στις εγχώριες τράπεζες να συναλλάσσονται με την κεντρική τράπεζα του Ιράν, κάτι που σημαίνει ότι οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον θα έχουν στόχο να αποτραπούν οι συναλλαγές ξένων τραπεζών με αυτήν μέσω της απειλής του αποκλεισμού τους από το αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα.
Η Γερουσία ενέκρινε με 100 ψήφους υπέρ τροπολογία του γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενέντες και του γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Μαρκ Κερκ η οποία επιτρέπει στον αμερικανό πρόεδρο να επιβάλει κυρώσεις σε ξένες τράπεζες που προβαίνουν σε «σημαντικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα του Ιράν». Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοθέτημα για την άμυνα.
Παρόμοιες διατάξεις έχουν εγκριθεί από μια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες ότι με την μια ή την άλλη μορφή οι κυρώσεις θα φθάσουν υπό μορφή νομοσχεδίου στο γραφείο του Ομπάμα που θα κληθεί να τις εγκρίνει--ή να ασκήσει βέτο.

ο Στρατός και η αστεία πλευρά του part2


 
Powered by Blogger