Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Χάρτες 3D για το iPhone ετοιμάζει η Apple


Η αγορά από την Apple της εταιρείας 3Dmapping C3 Technologies αποτελεί μια επιπλέον προσπάθεια απομάκρυνσης της εταιρείας από το κυρίαρχο μοντέλο του GoogleMaps, σε όλα σχεδόν τα smartphones, συμπεριλαμβανομένου του iOS.

Αν και αρχικά η Google απέκτησε δημοσιότητα και φήμη ως μηχανή αναζήτησης, σταδιακά εισήλθε και στον χώρο των χαρτών, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η απόκτηση όμως από την Apple της C3, αποτελεί πιθανώς μια άμεση απάντηση στην κυριαρχία της Google στον τομέα αυτό, καθώς μάλιστα αποκαλύφθηκε πως είναι πλέον δυνατή η προβολή street view(όπως και στο Google Maps), όπως εξάλλου και η προβολή εσωτερικών χώρων. Οι street views απεικονίζονται ακόλουθα σε μια promotionalφωτογραφία:



Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως είναι η δυνατότητα πανοράματος εσωτερικών χώρων:



Τόσο η προβολή σε επίπεδο δρόμου όσο και η προβολή εσωτερικών χώρων βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα, και εάν κρίνουμε από τις φωτογραφίες, μάλλον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.

Όπως αναμένεται φυσικά, τα πανοράματα εσωτερικών χώρων θα έχουν την έγκριση των ιδιοκτητών τους, οπότε αναμένεται να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον εργαλείο για τις επιχειρήσεις, ώστε να προσφέρουν μια άποψη των εγκαταστάσεών τους σε πιθανούς πελάτες.

Εφόσον η Apple αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο που "χάραξε" ηGoogle, δεν ξέρουμε κατά πόσον είναι σημαντικό να υπάρχουν δύο παρόμοιες εφαρμογές. Δεν πρόκειται να βοηθήσει τον Tim Cook να πουλήσει περισσότερες iDevices και μάλλον αποτελεί προϊόν ματαιοδοξίας – ουσιαστικά του προσφέρει τη δυνατότητα να εξοβελίσει ένα ακόμα κατάλοιπο με τη σφραγίδα της Google από το iOS.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχύει για κάθε νέα τεχνολογία, αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξή της προτού την ενστερνιστεί ή την απορρίψει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger