Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Το γάλα φρεσκάρει τη μνήμη

Το γάλα φρεσκάρει τη μνήμη Το γάλα είναι εκείνο που από πάντα ήταν γνωστό πως βοηθά στην οικοδόμηση υγιών οστών, ενώ παρέχει στον οργανισμό πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Όμως πλέον διαπιστώνεται μέσα από μελέτες ότι, αποτελεί και βοηθητικό παράγοντα για τη μνήμη όταν η κατανάλωσή του είναι τακτική, σύμφωνα με το ygeianews.gr. Όμως, δεν είναι μόνο το γάλα που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως είναι το γιαούρτι, το τυρί ή ακόμα και το παγωτό!

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 972 ανθρώπους, ηλικίας από 23 έως 98 ετών, να συμπληρώσουν λεπτομερή ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, περιλαμβανομένης και της συχνότητας κατανάλωσης γαλακτοκομικών ειδών, έστω και εάν αυτό αφορούσε μερικές σταγόνες γάλακτος στον καφέ ή το τσάι τους.

Στη συνέχεια τα άτομα αυτά, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια σειρά δοκιμών ώστε να ελεγχθεί η συγκέντρωσή τους, η μνήμη τους και η ικανότητα μάθησής τους.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Dairy, έδειξε ότι οι ενήλικες που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, τουλάχιστον πέντε ή έξι φορές την εβδομάδα, παρουσίασαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ μνήμης σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν ή έπιναν σπάνια.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι «τα νέα συμπεράσματα για τα οφέλη του γάλακτος και των παραγώγων του, αποτελούν απλά ακόμη έναν λόγο για να ξεκινά ένας άνθρωπος την ημέρα του με ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών».

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maine των ΗΠΑ πιστεύουν ότι, ορισμένα θρεπτικά συστατικά των γαλακτοκομικών, όπως είναι το μαγνήσιο, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμα και στην αποτροπή της απώλειας μνήμης, ενώ είναι σε θέση να βελτιώσουν την καρδιακή λειτουργία, αλλά και την υπέρταση, αρκεί να μην περιέχουν πολλά λιπαρά.

Ποια είναι η Αμαζόνα;


Της παραδίνεσαι χωρίς να σε απειλήσει. Διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σώματα της ελληνικής showbiz…
Η Ζέτα Θεοδωροπούλου, απλά, τα «σπάει»…



Πηγή

Ο Rupert Murdoch κατηγορεί το Youtube για πειρατεία!

Ο Rupert Murdoch κατηγορεί το Youtube για πειρατεία! Ο ισχυρός άνδρας της News Corp., Rupert Murdoch, ξεκίνησε επίθεση κατά της Google μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter και τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου SOPA, κατηγορώντας παράλληλα την εταιρεία ότι υπερασπίζεται την online πειρατεία.
Ο Murdoch υποστηρίζει τον έλεγχο του διαδικτύου και την θέσπιση του νομοσχεδίου SOPA στις ΗΠΑ, το οποίο στρέφεται κατά της πειρατείας.

Αρκετοί εκτιμούν ότι στόχος του είναι το Youtube της Google το οποίο φιλοξενεί στους servers του υλικό πνευματικών δικαιωμάτων. Βέβαια η Google δεν διαθέτει 'streaming' ταινιών όπως την κατηγορεί ο Murdoch ενώ η εταιρεία χρησιμοποιεί αρκετά τεχνικά μέτρα για να σταματήσει τέτοιου είδους παραβιάσεις. Ο Murdoch βέβαια έχει προϊστορία αντιπαράθεσης με την Google και των πρακτικών της στην αναζήτηση... 

Σε άλλο του Tweet ο ισχυρός άνδρας των media, που το 2011 αντιμετώπισε σοβαρά σκάνδαλα υποκλοπών στη Βρετανία, κατηγόρησε τον Barrack Obama ο οποίος διαφωνεί με το SOPA....



Η εκρηκτική Ντέμη Κεφαλά σε sexy φωτογράφηση..









Η εκρηκτική Ντέμη Κεφαλά σε sexy φωτογράφηση για το SentraGoal
Δείτε την








Παράξενα USB Hubs

Παράξενα USB Hubs ν δεν σας φτάνουν οι θύρες USB του υπολογιστή σας ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αγοράσετε ένα USB Hub. Όχι όμως ένα από τα συνηθισμένα.
Υπάρχουν κάποια που μπορεί να δυσκολευτείτε να τα βρείτε σε κάποιο κατάστημα, αν τα καταφέρετε όμως και τα αποκτήσετε θα δώσουν άλλο χρώμα στον υπολογιστή σας! Δείτε 10 από αυτά..
Transformer
Παράξενα USB Hubs
Τουλίπες
Παράξενα USB Hubs
Η μαμά γουρούνα με τα μωράκια της..
Παράξενα USB Hubs
Τουβλάκια Lego
Παράξενα USB Hubs
Αεροπλάνο
Παράξενα USB Hubs
Το ρομπότ..
Παράξενα USB Hubs
Η μέδουσα..
Παράξενα USB Hubs
Σοκολάτα..
Παράξενα USB Hubs

Άγγελος της Victoria αναστατώνει τις παραλίες


Όλα τα φώτα στραμμένα στο καυτό μπικίνι της αισθησιακής Behati Prinsloo.Όλα τα φώτα στραμμένα στο καυτό μπικίνι της αισθησιακής Behati Prinsloo.
Στιγμές χαλάρωσης, μετά από σέξι φωτογράφηση, απόλαυσε η Behati Prinsloo, ωστόσο αναστάτωσε τις παραλίες. Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω της. Το μαγιό της θύμιζε ότι το μοντέλο είναι μια μικρή... τίγρης.
Η μικρή ανήκει στους Άγγελους της Victoria's Secret και γενικά μας έχει συνηθίσει σε αποκαλυπτικές φωτογραφήσεις. 
 

Ερνέστο Βαλβέρδε: Στον Ολυμπιακό και του χρόνου

Ερνέστο Βαλβέρδε: Στον Ολυμπιακό και του χρόνου Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Γαύρος", η ικανοποίηση του προέδρου του Ολυμπιακού είναι δεδομένη για την παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε και πρόθεση του είναι να παραμείνει ο Ισπανός τεχνικός στον πάγκο των "ερυθρόλευκων".

"Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα βρει καλύτερο προπονητή από τον Βαλβέρδε και ο Βαλβέρδε δύσκολα θα βρει καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό" λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι της ΠΑΕ. 

Όλα δείχνουν ότι ο Βαλβέρδε θα μείνει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην Ελλάδα αλλά η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τα κρίσιμα ματς που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός.

Πρόστιμο 3.000 στην «Ελληνοφρένεια»

Πρόστιμο 3.000 στην «Ελληνοφρένεια»
«Καμπάνα» 3.000 επέβαλε το ΕΣΡ στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και την εκπομπή Ελληνοφρένεια, για την περιβόητη τηλεφωνική φάρσα που έκαναν οι παρουσιαστές της στο υπουργείο Παιδείας, υποστηρίζοντας πως τα DVD που έστειλαν σε σχολεία περιείχαν πορνογραφικό υλικό.
Το πρόστιμο επεβλήθη από την αρμόδια αρχή για παραπλάνηση ακροατών, προσβολή δικαιώματος επικοινωνίας και καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας εν αγνοία του συνομιλητή.
Ακούστε την φάρσα…

Πλαστικός χλοοτάπητας λόγω κρίσης

Πλαστικός χλοοτάπητας λόγω κρίσης Η οικονομική κρίση αναμένεται να φέρει πίσω στα γήπεδα της Αγγλίας τους πλαστικούς χλοοτάπητες.
Στην Αγγλία τα γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα συνιστούσαν ρουτίνα τη δεκαετία του 80'. Σταδιακά εγκαταλείφθηκαν αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης η επιστροφή τους θεωρείται αναγκαία για την επιβίωση των περισσότερων ομάδων των χαμηλών κατηγορίων. Και όπως όλα δείχνουν, η χρήση τους θα επιτραπεί και πάλι.
Ο δημόσιος διάλογος για το ζήτημα, στον οποίο μάλιστα θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι Αγγλοι φίλαθλοι, άρχισε την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Απρίλη. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι σύλλογοι της τρίτης και της τέταρτης εθνικής κατηγορίας ότι θα υπερθεματίσουν για την επιστροφή των γηπέδων με πλαστικό τερέν στο προσκήνιο.
Την ίδια ώρες είναι σαφές ότι η Πρέμιερ Λιγκ δεν θα κάνει πίσω στη θέση που έχει εκφράσει εδώ και πολλά χρόνια και σύμφωνα με την οποία κανένα παιχνίδι της Λίγκας της δεν μπορεί να διεξάγεται σε πλαστικό γήπεδο. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση της Αγγλικής ομοσπονδίας ενώ το συνδικάτο των ποδοσφαιριστών αναμένεται να τοποθετηθεί αρνητικά.
Το τελευταίο γήπεδο με πλαστικό τερέν στην Αγγλία ήταν αυτό της Πρέστον το οποίο άλλαξε χλοοτάπητα το 1994. Η απόφαση για απαγόρευση διενέργειας αγώνων σε τέτοιου είδους τερέν είχε ήδη παρθεί από το 1988.

Αναστολή στη Σούπερ Λίγκα





 Αναστολή στη Σούπερ Λίγκα
Το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτρια αρχής αποφάσισε την αναστολή της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 25-26 Φεβρουαρίου.
Με αυτό τον τρόπο η Σούπερ Λίγκα αντιδρά σχετικά με τη διαφωνία που υπάρχει στο θέμα της χορηγίας του πρωταθλήματος. Επίσης η διοργανώτρια αρχή διαμαρτύρεται για το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο θεωρεί ότι παραβαίνει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Η συγκεκριμένη αγωνιστική περιλάμβανε τους αγώνες:
Σάββατο 
Αστέρας ΤρίποληςΕργοτέλης 17:15
Skoda Ξάνθη-Παναιτωλικός 19:30
Άρης-ΑΕΚ 19:30
Κυριακή 
Λεβαδειακός-Κέρκυρα 15:00
Πανιώνιος-Ατρόμητος Αθηνών 15:00
Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα 17:15
ΟΦΗ-Ολυμπιακός 17:15
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19:30



































 
Powered by Blogger