Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Δεν σερβίρουν χαβιάρι, αν δεν το περάσουν από DNA!

Εστιατόρια από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν σύντομα την τεχνολογία DNA, προκειμένου να διαβεβαιώσουν τους πελάτες τους ότι τα πιάτα που τους σερβίρονται περιέχουν γνήσια φιλέτα χαβιαριού κι όχι υποκατάστατα, κατώτερης ποιότητας. Τον Οκτώβριο ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε κι επίσημα το λεγόμενο κώδικα bar DNA, που δεν είναι άλλος από ένα τυποποιημένο δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο μπορεί να εντοπίσει ένας είδος ψαριού, προκειμένου να αποτραπεί η σύγχυση να ταυτιστούν δύο «αδελφικά» είδη θαλασσινών που είτε παράγονται εντός των ΗΠΑ, είτε εισάγονται.  Από την εφημερίδα σημειώνεται πως στην υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου σκοπεύουν να προχωρήσουν κι άλλες εθνικές ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να αποκτήσουν ένα γρήγορο, αξιόπιστο και αποδοτικό εργαλείο για τον προσδιορισμό των οργανικών υλών.
Πηγή:http://www.zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger