Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Νέες αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια του ΟΑΣΑ

 Επιβαρύνσεις χωρίς τέλος φέρνει το νέο μνημόνιο... 


Στο 1,70-1,80 ευρώ θα αυξηθεί η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου του ΟΑΣΑ από
τις αρχές του 2013, ενώ το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα
αυξηθεί στο 1,50 ευρώ.




Με τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στις αστικές συγκοινωνίες βάσει του Ν.
3920, αυτό το οποίο επιδιωκόταν ήταν η συρρίκνωση των ελλειμμάτων και
των ζημιών στις δημόσιες μεταφορές, αλλά και η αύξηση των εσόδων, ωστόσο
το «business plan» απέτυχε παταγωδώς κάτι που πλέον αναγνωρίζει και η
τρόικα.



Το νέο μνημόνιο προβλέπει πως στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα υπάρξουν
νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων σε αστικές συγκοινωνίες και
τρένα κατά 25% τουλάχιστον, ενώ τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειών
ΟΑΣΑ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα τροποποιηθούν προκειμένου να μηδενιστούν τα
ελλείμματά τους.



Έτσι, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου του ΟΑΣΑ θα αυξηθεί από το 1,40 ευρώ
στο 1,70-1,80 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα
αυξηθεί στο 1,50 ευρώ, από 1,20 ευρώ σήμερα.



Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένεται να επιβληθούν και στα μειωμένα εισιτήρια
τα οποία πρόκειται να διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ
αντίστοιχα.



Ωστόσο, αποδεδειγμένα η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων δεν οδηγεί σε
βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος των Οργανισμών που νομοτελειακά
θα οδηγηθούν σε μείωση προσωπικού προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδά
τους.



Είναι ενδεικτικό ότι παρόλο που το εισιτήριο αυξήθηκε το 2011 στα μέσα
σταθερής τροχιάς κατά 40%, τα έσοδα από κόμιστρα αυξήθηκαν μόλις κατά
5%, επίδοση που αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία του μέτρου.

Χείλη ψαροκόκαλο


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την πλεξούδα ψαροκόκαλο. Το ξέρατε όμως ότι μπορούμε να φτιάξουμε και τα χείλη με σχέδιο ψαροκόκαλο;
Θα χρειαστείτε ένα μαύρο μολύβι, κόκκινο κραγιόν και ένα δίχτυ. Πως θα το φτιάξετε; Δείτε το παρακάτω video.



 


Κίνημα Δεν Πληρώνω - Μεγαλειώδης η πάλη του λαού



Χθες, Κυριακή 12/2/12, η ελληνική κοινωνία κατέκλυσε τους δρόμους στην Αθήνα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η μεγαλειώδης διαδήλωση της Αθήνας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βλέπουν τις ζωές τους να εξαθλιώνονται υπό το ζυγό της χούντας των τραπεζιτών και του πολιτικού τους προσωπικού, αντιμετωπίστηκε μέσω του "κοινωνικού διαλόγου" της βάναυσης καταστολής των πραιτοριανών.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, όπως πάντα, έδωσε το παρόν και σε αυτό το πολύ σημαντικό ραντεβού του λαικού κινήματος, με τρόπο μαζικό, οργανωμένο και αποφασιστικό.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, εκφράζει απερίφραστα, ότι κανένα καθεστώς στην ιστορία δεν κατάφερε να επιβιώσει μόνο με την καταστολή και το ρόπαλο.

Η μεγαλειώδης απάντηση του λαού, ο οποίος παρά τους τόνους χημικών και του άγριου ξύλου μαχόταν ηρωικά επί ώρες, πρέπει, και θα έχει συνέχεια.

Είμαστε αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο, είμαστε αυτοί που μας καλούν να θυσιαστούμε για τα συμφέροντα των ελάχιστων εκμεταλλευτών, είμαστε εμείς που βιώνουμε καθημερινά την αδικία, την εκμετάλλευση και την ταπείνωση, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Καλούμε όλο το λαό, να συνεχίσει να προχωράει με το κεφάλι ψηλά...Ακόμη ψηλότερα...Καλούμε το λαό να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα, σε χώρους εργασίας, στις γειτονιες. Να οργανώσουμε συλλογικά την πάλη μας να μην εφαρμοσθούν τα σχέδια τους και οι άδικοι νόμοι τους. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας προκειμένου να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Να οργανώσουμε την πάλη μας για μια πανεργατική γενική απεργία διαρκείας.Να οργανώσουμε τις δυνάμεις, από τη βάση της κοινωνίας προκειμένου να τους αντιμε! τωπίσουμε σε όλα τα επίπεδα, για την ανατροπή, για τη δημιουργία μίας νέας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, υλικές και πνευματικές και όχι τα κέρδη των τραπεζών. Τίποτα δεν τελείωσε, όλα τώρα ξεκινούν!

Πηγή

Oι Anonymous «χτύπησαν» την κυβέρνηση, τη ΝΔ και την Αστυνομία!...




«Έπεσε» η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή του νέου Μνημονίου.


Την ίδια ώρα εκτός λειτουργίας τέθηκε και το site της Αστυνομίας (www.astynomia.gr) και η ... ιστοσελιδα της Βουλής!
Ακόμη, οι ιστοσελίδες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, τα sites του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και η προσωπική ιστοσελίδα του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, «χτυπήθηκαν» και τέθηκαν εκτός λειτουργιάς.

Σύμφωνα με το Twitter των Anonymous, το «χτύπημα» στις ιστοσελίδας έγινε την ώρα της ψηφοφορίας του νέου Μνημονίου από τους Anonymous λόγω των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν απόψε στη Βουλή.
Τα site βρισκόντουσαν εκτός λειτουργίας την στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου (01:57).

Προβληματισμός επικρατεί στις αρχές

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από μαζική και ταυτόχρονη είσοδο χρηστών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το σύστημα. Την ίδια στιγμή όπως σημειώνεται και παραπάνω στην ανάληψη της ευθύνης για τις επίθεσεις έχουν προχωρήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες οι Anonymous μετα και τις αναρτήσεις τους στο Twitter. Γι αυτό τον λόγο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκήματος διενεργεί έρευνα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαστήσουν τις βλάβες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αυτό επαναλήφθηκε και πάλι σε κάποιες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και της αστυνομίας.
















Πηγή

Νέο σφοδρό κύμα χιονιά έρχεται την Τετάρτη από τη Σιβηρία!

Νέο σφοδρό κύμα χιονιά έρχεται την Τετάρτη από τη Σιβηρία!

Νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τη Σιβηρία θα πλήξει από την Τετάρτη την Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τον ολικό παγετό και τις έντονες χιονοπτώσεις…
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, θα εκδηλωθούν κυρίως στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα.
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν παράλληλα, ότι τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση της κακοκαιρίας όλο το μήνα.
Η εβδομάδα, πάντως, ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα

Αθήνα...η επόμενη μέρα

Αθήνα...η επόμενη μέρα Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι. 
Καμένα κτίρια, καταστήματα και τράπεζες, λεηλατημένες προθήκες, ξηλωμένα ATM και εκατοντάδες κάδοι απορημάτων να «καπνίζουν» έως αυτή την ώρα μαρτυρούν τα όσα διαδραματίστηκαν από το απόγευμα της Κυριακής και για έξι ώρες. 

Βομβαρδισμένη πόλη θυμίζει από το ξημέρωμα η Αθήνα, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου να αποκαταστήσουν κάποια τάξη, η εικόνα είναι απελπιστική. 

Η Σταδίου, η Αθηνάς, η Ιπποκράτους, η Εμμ. Μπενάκη, η Φειδίου, η Ακαδημίας παραπέμπουν σε συνθήκες πολέμου. Περίπου  50 ιστορικά κτήρια έχουν καεί ή και ολοσχερώς καταστραφεί...ανάμεσά τους οι παραδοσιακοί κινηματογράφοι Αττικόν και Άστυ, με την πυρκαγιά στο δεύτερο να θυμίζει ότι κάποτε εκεί είχε στηθεί το στρατηγείο του ΕΑΜ. 

Δεκάδες καταστήματα γνωστών εμπορικών ονομάτων, όπως το Kosta Boda, το Starbucks, δεκάδες υποκαταστήματα τραπεζών, καφετέριες, βιβλιοπωλεία, περίτπερα, αυτοκίνητα, κυριολεκτικά μια πόλη διαλυμένη...

Πλιάστικο έγινε σε πολλά καταστήματα με ρούχα, ηλεκτρικά είδη και κάβες από το Πανεπιστήμιο έως το Μοναστηράκι καθώς επίσης και σε οπλοπωλείο στην Ομόνοια. 
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, από το κατάστημα στην Ομόνοια πήραν σπαθιά και αεροβόλα.

ΖΩΔΙΑ Προβλέψεις, 13 Φεβρουαρίου 2012







Αποφύγετε σήμερα συζητήσεις με τους συνεργάτες σας γιατί θα εξελιχθούν σε έντονες λογομαχίες και δεν σας συμφέρει. Δώστε την απαιτούμενη προσοχή στους φίλους σας και γενικά στα πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό κύκλο σας. Ο σύντροφος σας, σας δείχνει με κάθε τρόπο την στοργή του. Υπάρχουν πολλά που θέλετε να πείτε αλλά δεν έχει έρθει όμως ακόμα η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε


TAVROS-ΤΑΥΡΟΣ-signTAVROS-ΤΑΥΡΟΣ-name
Ρυθμίστε τις υποθέσεις σας στην εργασία σας με προσοχή και αποφύγετε να αποκαλύψετε τα σχέδια σας. Βάλτε κάποιες προτεραιότητες σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα που σας προκαλούν άγχος. Προσπαθήστε να μην αναλωθείτε σε ασήμαντα θέματα που δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον Επιζητάτε τώρα να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Εάν δεν έχετε ήδη βρει σύντροφο, τότε, κάτι ενδέχεται να προκύψει. Θα ακούσετε πολλά που θα σας προβληματίσουν και θα σας κουράσουν.


Να είστε προσεκτικοί και υπομονετικοί και θα επιβιώσετε από τις δύσκολες καταστάσεις. Θα δείτε τώρα πιο καθαρά κάποιες καταστάσεις και θα πάρετε αποφάσεις για αλλαγές στη ζωή σας. Μπορείτε με την κοινωνικότητα σας να κάνετε πολλές επαφές οι οποίες θα σας ανεβάσουν ψυχολογικά. Η κοινωνικότητα σας φέρνει θετικά αποτελέσματα, καθώς ενδιαφέρεστε για τους άλλους και κάνετε νέους φίλους. Σχέδια για το μέλλον θα σας ανεβάσουν ψυχολογικά.


Αν δεν υπάρχει κάτι σταθερό στον ερωτικό σας τομέα, σας περιμένουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Φροντίστε να είστε προσεκτικοί με τα οικονομικά σας και τακτοποιήστε ό, τι εκκρεμότητες έχετε. Εκφράστε όσα νιώθετε και σίγουρα οι άλλοι θα ανταποκριθούν σε σας. Με την κοινωνικότητα σας θα έρθετε σε επαφή με αρκετό κόσμο αλλά και θα κάνετε νέες γνωριμίες. Θα επικρατεί συναισθηματική υπερένταση στα ερωτικά σας.

Δείτε το μέλλον σας με αισιοδοξία και κάντε αλλαγές στη ζωή σας. Νιώθετε την επιθυμία να επαναστατήσετε ενάντια στην καθημερινότητα σας. Η αυξημένη δημιουργικότητα σας μπορεί να φέρει εκπληκτικά θετικά αποτελέσματα. Δεν θα λείψουν οι αψιμαχίες με άτομα από το στενό κοινωνικό περιβάλλον σας. Η ένταση αυτή θα σας ταλαιπωρήσει. Να είστε προσεκτικοί σε ό, τι και αν κάνετε και δώστε προτεραιότητα στις δικές σας υποθέσεις.

Στα αισθηματικά σας τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά. Όσοι είστε μόνοι, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια γνωριμία που θα σας απογειώσει. Αυτή η εποχή είναι πολύ τυχερή για σας συναισθηματικά και τα πράγματα θα πάνε καλά. Ευνοούνται οι κοινωνικές δραστηριότητες που θα σας ωφελήσουν. Θα έχετε έντονες συγκινήσεις, και θα αντιμετωπίζετε όλα τα πράγματα με σοβαρότητα. Αποφύγετε να ασχοληθείτε με άτομα που σας κουράζουν ψυχικά.


Άτομα του παρελθόντος θα βρεθούν ξαφνικά μπροστά σας. Μην οδηγηθείτε σε λάθη που ήδη γνωρίζετε. Στην εργασία σας θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις σε πράγματα που ήταν σε στασιμότητα. Ιδέες και σχέδια τώρα θα τα προωθήσετε. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις αντιθέσεις με τα κοντινά σας πρόσωπα και λύστε τα προβλήματα σας με έναν ήρεμο διάλογο. Θα έχετε την εντύπωση πως ενώ έχετε κάνει πολλά πράγματα για τους άλλους, αυτοί δεν κάνουν τίποτε για σας.

Απρόοπτα γεγονότα χαλάνε το πρόγραμμα σας. Ξαφνικές αλλαγές και ανακατατάξεις πιθανό να συμβούν στην οικογενειακή σας ζωή. Θα έχετε όμως αισιοδοξία, σκεπτόμενοι τους καρπούς των προσπαθειών σας. Μερικά προβλήματα στην επικοινωνία θα σας απασχολήσουν. Πολύ σύντομα θα καταφέρετε να μπείτε σε μία πολύ εποικοδομητική περίοδο, που όλα θα βαίνουν προς το συμφέρον σας. Μην είστε ανασφαλείς στη σχέση σας και δείτε τα πράγματα απ’ τη θετική τους πλευρά.

Φροντίστε να απομακρύνεται αυτούς που σας ανταγωνίζονται, γιατί θα μπλέξετε. Οι εντάσεις στο σπίτι σας μπορούν να σας προκαλέσουν έντονο εκνευρισμό και να μην σας αφήσουν να λειτουργήσετε ήρεμα. Μην κάνετε πράγματα που θα πικράνουν τα κοντινά σας πρόσωπα. Κάποια προβλήματα που υπάρχουν, σας έχουν δημιουργήσει απαισιοδοξία και θέλετε να τα επιλύσετε. Αφήστε πίσω σας καταστάσεις που σας πίεζαν στο παρελθόν.

Μην κάνετε πράγματα που θα πικράνουν τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν είστε δυσαρεστημένοι με κάποια πρόσωπα, δείξτε κατανόηση και υπομονή. Αν δεν τα πηγαίνετε πολύ καλά, είναι πιθανό να δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση με δυσάρεστες συνέπειες. Θα πάρετε κάποιες αποφάσεις οριστικής σημασίας για τους στόχους σας στην ζωή. Όσο και αν προσπαθήσετε να κουβεντιάσετε κάποια ερωτικά ζητήματα που θέλετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να στεναχωρηθείτε.

Παρουσιάζεστε τώρα εσωστρεφείς θέλοντας να προστατεύσετε τον εαυτό σας από βαθιές πληγές. Θα κάνετε σημαντικές επαγγελματικές συζητήσεις. Στα αισθηματικά σας τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά. Προσπαθήστε στα οικονομικά σας να μην κάνετε σπατάλες που θα σας βγάλουν από τον προϋπολογισμό σας. Να είστε πολύ προσεκτικοί, όταν πρόκειται να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Οι άλλοι δεν θα ακολουθούν τις προθέσεις σας.

Αποφύγετε τους έντονους διαλόγους για να μην έχετε παρεξηγήσεις. Θα πάρετε σημαντικές αποφάσεις, γιατί η φαντασία και η ευαισθησία σας είναι ανεπτυγμένες. Συμφωνίες και συμβόλαια, μπορεί να μην φθάσουν στην πραγμάτωση τους, γι’ αυτό είναι καλύτερα να τα καθυστερήσετε για λίγο και να αναλύσετε τα πράγματα. Οι απαιτήσεις σας από τα κοντινά σας πρόσωπα θα είναι απεριόριστες και η συμπεριφορά σας λίγο καταπιεστική.

Στο νοσοκομείο και η κόρη της Whitney Houston

Στο νοσοκομείο και η κόρη της Whitney Houston Λίγο μετά το θάνατο της μητέρας της η 18χρονη Bobbi Kristina μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση. 

Καθώς πληροφορήθηκε το θάνατό της η νεαρή κόρη της Whitney Houston άρχισε να ουρλιάζει σε κατάσταση σοκ στους αστυνομικούς να την αφήσουν να δει τη μητέρα της.

Όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, η κατάστασή της χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να την ηρεμήσουν.

Νέα συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους

Νέα συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους καλούν σήμερα το απόγευμα φοιτητές της Θεσσαλονίκης…
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν:

«Γίνεται πλέον όλο και πιο φανερό ότι ο λαός δεν μασάει πια από τις απειλές για χρεοκοπία και βγαίνει μαζικά στους δρόμους υπερασπίζοντας του δικαίωμά του στην ζωή. Φυσικά ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και χρειάζεται να οργανωθεί ο λαός και η νεολαία για αντιμετωπιστεί η βαρβαρότητα. Στους συλλόγους, στα σωματεία, στις γειτονιές! Μόνο έτσι θα ανοιχτεί μια νέα προοπτική για την ανατροπή της επίθεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Για να φύγουν η ΕΕ και το ΔΝΤ από την χώρα και να μπορέσει ο λαός να καθορίζει τα πράγματα στον τόπο του.
Καταγγέλλουμε την βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά και ξύλο στις διαδηλώσεις τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρη: να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις. Σε μια περίοδο που το αστικό σύστημα δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, που πλέον δεν μπορεί να πείσει τον λαό ο μόνος τρόπος επιβολής είναι η άγρια καταστολή. Απέναντι σε αυτό το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει. Να μην τρομοκρατηθεί. Πρέπει να συνεχίσει πιο αποφασιστικά πιο οργανωμένα την αντίσταση και τον αγώνα του ενάντια στην βαρβαρότητα. Να περιφρουρεί τις διαδηλώσεις και από τα δυνάμεις καταστολείς αλλά και από λογικές και πρακτικές που δεν υπολογίζουν τίποτα και δρουν προβοκατόρικα. Καλούμε όλο τον λαό και την νεολαία να διαδηλώσει ενάντια στην κρατική καταστολή και την πολιτική της φτώχειας».

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν στο μεταξύ σε νέα συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα, στις 17.00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αποκλεισμένα χωριά στα ορεινά των Τρικάλων

Αποκλεισμένα χωριά στα ορεινά των Τρικάλων Νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και άνοδο της θερμοκρασίας σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. 

Ο υδράργυρος το πρωί στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη ήταν στους 4 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα στους 2, στο Νευροκόπη στον 1 βαθμό και στην Ορεστιάδα στους μηδέν βαθμούς.

Την ίδια ώρα, πάντως, παραμένουν τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία από τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων είναι αποκλεισμένα 25 δημοτικά διαμερίσματα στο δήμο Πύλης κι άλλα έξι στο δήμο Καλαμπάκας. Εξάλλου, σύμφωνα με τις αρχές, τα περισσότερα ορεινά χωριά των Γρεβενών κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Επίσης, χωρίς ρεύμα και σταθερή τηλεφωνία παραμένει ο δήμος Αργιθέας στην Καρδίτσα, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται σε αρκετά ορεινά χωριά της Καρδίτσας.

Προβλήματα παρατηρούνται και στις μετακινήσεις σε ορεινούς δρόμους της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Κλειστοί παραμένουν, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Μουζακίου - 'Αρτας και Μουζακίου - Ανατολικής Αργιθέας, στην Καρδίτσα, και Δράκειας - Χανίων, στο Πήλιο. Κλειστή είναι, επίσης, η εθνική οδός Πύλης - Μεσοχώρας, στα Τρίκαλα, ενώ, στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού αλλά και του παγετού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου - Ιάσμου).

Κουκουλοφόροι πήραν κεράσματα από τη βιτρίνα του Τερκενλή!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κουκουλοφόροι πήραν κεράσματα από τη βιτρίνα του Τερκενλή! Στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων βρέθηκε και το ζαχαροπλαστείο "Τερκενλής" στη...
συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Σύμφωνα με πληροφορίες ολιγομελής ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε τη βιτρίνα του καταστήματος με πέτρες και ξύλα και στη συνέχεια αφαίρεσε τρόφιμα και γλυκίσματα από τα ράφια.

 
Powered by Blogger