Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πώς ακούνε τα φίδια, αφού δεν έχουν αυτιά;

 Τα φίδια δεν έχουν εξωτερικά αφτιά, οι ζωολόγοι όμως υποψιάζονταν 

ότι τα άποδα ερπετά μπορούν να αντιλαμβάνονται τα ηχητικά κύματα στον αέρα. Έρευνα στη...

Δανία αποκαλύπτει τώρα το πώς συμβαίνει αυτό: οι ήχοι προκαλούν δονήσεις στο κρανίο, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από το έσω αφτί.

«Υπάρχει αυτός ο μύθος ότι τα φίδια είναι κουφά» σχολιάζει στο δικτυακό τόπο του Science o νευροβιολόγος Μπρους Γιάνγκ του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Λόουελ, ο οποίος δεν....

συμμετείχε στην έρευνα αλλά κλήθηκε να τη σχολιάσει.

«Συμπεριφορικές μελέτες υποδεικνύουν ότι τα φίδια όντως ακούν. Η νέα εργασία δείχνει προχωρά τώρα ένα βήμα παραπέρα και εξηγεί το πώς».

Τα φίδια δεν έχουν εξωτερικά αφτιά με τύμπανο, έχουν όμως όλες τις δομές του έσω ωτός, οι οποίες είναι απευθείας συνδεδεμένες με την κάτω σιαγόνα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα φίδια μπορούν έτσι να αντιλαμβάνονται δονήσεις στο έδαφος.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο Journal of Experimental Biology, δείχνει για πρώτη φορά ότι οι πύθωνες, πιθανά και άλλα είδη φιδιών, ακούν και ήχους που ταξιδεύουν στον αέρα.

Η ομάδα του βιολόγου Κρίστιαν Κρίστενσεν στο Πανεπιστήμιο του Άαρχαους στη Δανία εξέτασε τον πύθωνα Python regis. Δεδομένου ότι τα φίδια δεν επιδέχονται εκπαίδευσης, ώστε να αντιδρούν σε συγκεκριμένους ήχους, οι ερευνητές εξέτασαν το θέμα συνδέοντας ηλεκτρόδια στα κεφάλια των πειραματόζωων, τα οποία κατέγραφαν τη δραστηριότητα των νευρώνων που συνδέουν τον εγκέφαλο με το έσω αφτί.

Πράγματι, τα ηλεκτρόδια κατέγραφαν ηλεκτρικούς παλμούς όταν ένα ηχείο έπαιζε ήχους πάνω από το κλουβί του φιδιού.

Οι ήχοι αυτοί, επισημαίνουν οι ερευνητές, δεν προκαλούσαν δονήσεις τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν αντιληφθεί τα πειραματόζωα απευθείας από το δάπεδο.

Ο Δρ Μπρους Γιάνγκ χαρακτηρίζει «εξαιρετικά καλή» τη μελέτη. Επισημαίνει όμως ότι στη φύση υπάρχουν σχεδόν 3.000 διαφορετικά είδη φιδιών, των οποίων η ακοή δεν είναι απαραίτητα ίδια με την ακοή του συγκεκριμένου πύθωνα.














3,5 τρισεκατομμύρια κ.μ. φυσικό αέριο στην Ελλάδα! – Κόντρα κυβέρνησης – επιστημόνων

 Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει η χώρα μας....


Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προκηρύξει διαγωνισμούς για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων σε διαπιστωμένα κοιτάσματα της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για περιοχές στα Ιωάννινα, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κατάκολο, όπου τα αποθέματα εκτιμάται (απο την κυβέρνηση) ότι θα μπορούσαν να αποφέρουν για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια στο Δημόσιο έσοδα 15 με 20 δισ. δολάρια, με τιμές βαρελιού 80 έως 100 δολάρια…

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Διαφορετική γνώμη έχουν οι κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες Αβραάμ Ζελιλίδη και Αντώνης Φώσκολος οι οποίοι λένε πως τα κοιτάσματα της Ελλάδας είναι πολύ πιο πλούσια και πως μαζί με το κοίτασμα της νότιας Κρήτης μπορούν να αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο 600 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος 20ετίας.

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Οπως δήλωσε στο Newsit o καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβράαμ Ζελιλίδης «υπάρχουν 3 περιοχες στη χερσαία Δυτική Ελλάδα. Η μια περιοχή είναι στα Ιωάννινα μια περιοχή ειναι στην Άρτα και μια περιοχή είναι από την Πρέβεζα και την Αμφιλοχία μέχρι τη Λευκάδα. Αυτα ειναι τα χερσαία κομμάτια. Βάση των δεδομένων που υπαρχουν στην Αλβανία όπου ήδη δουλεύουν οι Καναδοί το κοίτασμα των Ιωαννίνων το υπολογίζουμε σε 500 εκατομμύρια βαρέλια και όχι σε 80 εκατομμύρια βαρέλια που λέει το υπουργείο. Οι εταιρείες ποιον θα πιστέψουν το υπουργείο ή τους επιστήμονες που δουλεύουν 20 χρόνια στην περιοχή;»

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
«Ο Πατραϊκός κόλπος είναι μια ιδιόμορφη περιοχή λέει ο κύριος Ζελιλίδης. » Δηλαδή τα 200 εκατομμύρια βαρέλια που λέει ότι έχει το αρμόδιο υπουργείο εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι τα έχει. Αυτό που λέω στον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη είναι να πάει δυτικότερα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά όπου εκεί με υπογραφή σας λεώ ότι έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο βαρέλια. Εκεί είναι εξασφαλισμένη η ύπαρξη κοιτασμάτων ενώ για τον Πατραϊκό κόλπο δεν είναι. Πως βγήκαν αυτά τα 200 εκατομμύρια βαρέλια; Εγώ δεν έχω στοιχεία αλλά ακόμη και εάν τα έχει το υπουργείο τους λέμε πως δυτικότερα υπάρχει πολύ πιο πλούσιο κοίτασμα»

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ
«Εχει τρεις διαφορετικές δυναμικές το κοίτασμα αυτό» λέει ο καθηγητής «το βόρειο τμήμα ειναι πολύ πλούσιο σε φυσικό αέριο. Η άλλη περιοχή που βρίσκεται δυτικά προς την Ιταλία έχει διπλή δυνατότητα και για αέριο και για πετρέλαιο».

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ
«Το κοίτασμα στα νησιά στροφάδες νότια της Ζακύνθου έχει 2 φοβερές δομές μέσα στον κυπαρισσιακό κόλπο που είναι πολύ πλούσια και σε πετρέλαιο και σε φυσικό αέριο».

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ
«Δεν έχει πολύ πετρέλαιο αλλά η δυνάμικη σε αέριο ειναι πάρα πολύ μεγάλη. Από μια τρύπα που μετρήσαν μέσα στο λιμάνι οι επιστήμονες της θαλάσσιας γεωλογίας αποκαλύφθηκε πως το κοίτασμα αυτό είναι πολύ πλούσιο».

600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ «ΚΑΘΟΝΤΑΙ» ΣΕ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
Η Ελλάδα διαθέτει ενεργειακούς πόρους οι οποίοι μπορούν να αποφέρουν 20 δις ευρώ ετησίως επί 25 χρόνια, υποστήριξε ο καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος, στο περιθώριο συνεδρίου του Economist στη Λευκωσία. Αυτή την εκτίμηση υπερθεματίζει και ο κύριος Ζελιλίδης ο οποίος λέει πως «δεν πρέπει να το δούμε μονο σαν 600 δισεκατομμύρια που θα μπουν στα κρατικά ταμεία αλλά και τι θα προσφέρει στην αναπτυξη των τοπικών κοινωνιών καθώς και πόσες νέες θέσεις εργασιας θα ανοίξουν».

«Οταν φωνάζαμε» λέει ο κύριος Ζελιλίδης » και λέγαμε οτι η λεκάνη της Κύπρου μπορεί να έχει 1 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μας έλεγαν τρελλούς και συνεχίζανε να το λένε μέχρι που βγήκε και το ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κύπρου. Στην Ελλάδα δε μιλάμε για 1 τρισεκατομμύριο μιλάμε για 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου».

ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΑΟΖ Η ΕΛΛΑΔΑ;
Οι ενστάσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης για το θέμα της ΑΟΖ είναι πολλές λέει ο καθηγητής που αποσαφηνίζει πως «εάν δεν οριστεί ΑΟΖ δε θα έρθει καμία εταιρεία να επενδύσει λεφτά στη Μεσόγειο χωρίς να ξέρει που είναι πραγματικά βασισμένα τα ορια μας. Αλλο οι σεισμικές έρευνες και άλλο η γεώτρηση. Καμία εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να επενδύσει λεφτά εάν δεν ακούσει την ελληνική πολιτεία να πει »ορίζω την ΑΟΖ της Ελλάδας».

«Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν» είπε τέλος ο καθηγητής «είναι οτι η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης περνάει μέσα από την Ελλάδα. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, οι υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα βρεθούν και θα αναπτυχθούν και όλοι οσοι το αμφισβητούν θα πάνε στον πάγκο της ιστορίας».










Τους έπιασαν με 8 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και χάπια ecstasy

 Συνελήφθησαν στον Πλατανιά Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών...
και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ένας 45χρονος Έλληνας και ένας 34χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών...




ουσιών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, που διενεργούσαν ελέγχους και έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα.
 

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δράστες, τους οποίους προσήγαγαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς ο ένας από αυτούς και συγκεκριμένα ο 45χρονος Έλληνας είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισής του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
 

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κιλά και 34 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, μία εύχρηστη ζυγαριά ακριβείας, 31 ναρκωτικά χάπια ecstasy και 8 κινητά τηλέφωνα διαφόρων εταιριών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
 




















"Πρέπει να ανατρέψουμε την ηττοπάθεια"

 «Πρωταρχικό πρόβλημα, πέρα από το δημοσιονομικό και τις δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι η ύφεση στην ελληνική οικονομία και το κλίμα εσωστρέφειας και ηττοπάθειας που υπάρχει στην αγορά. Και αυτό πρέπει να ανατραπεί για να έχουμε αίσιο τέλος», δήλωσε…
στο ΣΚΑΪ η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη. Η κα Κατσέλη τόνισε ότι το βάρος θα πρέπει να πέσει στη δρομολόγηση των μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, χαρακτήρισε «καταστροφική» την περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σημείωσε ότι η βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων είναι μονόδρομος.
Τέλος, αναφερόμενη στο έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δε δέχεται πόλεμο, αν και παραδέχθηκε ότι έχει προβλήματα, αφού – όπως είπε – μέσα σε λίγο διάστημα έχει να ολοκληρώσει κρίσιμα ζητήματα για όλους και την ίδια στιγμή διανύουμε προεκλογική περίοδο και κάθε στέλεχος έχει προσωπικές στρατηγικές.
















«Δεν φεύγει εύκολα ο Ακινγκμπάλα!»

 Ο προπονητής της ΝανσίΖαν-Λικ Μονσό, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί η υπογραφή του Αλέξις Αζενκά στην Στρασμπούρ, θα κρατήσει τον Νιγηριανό σέντερ στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Γαλλίας παρά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του 28χρονου σέντερ από το Λάγος της Νιγηρίας στην 1η φάση της Ευρωλίγκα (μ.ο 12,0π. & 6,9ρ., 1,3κλ., 1,0κοψ. με 57,3% στα διπ.) αλλά και στο γαλλικό πρωτάθλημα (μ.ο. 12,9π. & 8,1ρ. Με 64,2% στα διπ.) με τη φανέλα της Νανσί, όχι μόνο “κέντρισαν” το ενδιαφέρον του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο της γαλλικής ομάδας, ο Ολυμπιακός φέρεται διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι και 250.000 Ευρώ για να “σπάσει” το συμβόλαιο του παίκτη και να τον φέρει στον Πειραιά.
Το gazzetta.gr “σκάλισε” το θέμα και εντόπισε τον προπονητή και ουσιαστικό “αφεντικό” της πρωταθλήτριας Γαλλίας στο δρόμο της επιστροφής από το Παρίσι στο Νανσί. Ο λόγος για τον Ζαν-Λικ Μονσό, ο οποίος κάθισε στον πάγκο των ξένων στο All-Star Game του γαλλικού πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στο “Παλέ ντε Μπερσί” (οι επίλεκτοι Γάλλοι νίκησαν με 130-123 με τον Ακινγκμπάλα να σημειώνει 12π.) και παρ' ότι οδηγούσε, δεν αρνήθηκε να μας κατατοπίσει ως προς το θέμα της ενδεχόμενης μετεγγραφής του παίκτη του στον Ολυμπιακό.
«Μέχρι και χθες, θα σας έλεγα ότι αν πράγματι η ελληνική ομάδα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει το buy-out του Ακίν, τότε η μετακίνησή του στην Ελλάδα θα ήταν πολύ πιθανή και αυτό γιατί είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον Αλέξις Αζενκά, που τελευταία στιγμή, όμως, προτίμησε να πάει στη Στρασμπούρ. Αν παίρναμε τον Αζενκά, τότε θα αφήναμε τον Ακινγκμπάλα να φύγει... Τώρα, όμως, είναι πολύ δύσκολο, γιατί παρ' ότι τα χρήματα είναι πολλά δεν βλέπω να υπάρχει στην αγορά παίκτης ικανός να τον αντικαταστήσει επάξια... Επομένως, δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να φύγει χωρίς πρώτα να βρούμε έναν ικανό ψηλό... Η ομάδα αποδυναμώθηκε πολύ με την αποχώρηση του Μπατίμ και αν φύγει και ο Ακινγκμπάλα, θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο...», μας είπε ο 60χρονος τεχνικός πριν μας ευχηθεί “καλή χρονιά” και επιστρέψει στο Νανσί για να συνεχίσει τις διακοπές του. Άλλωστε το πρωτάθλημα ξαναρχίζει στις 14 Ιανουαρίου και ο Άκιν Ακινγκμπάλα βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του με ολιγοήμερη άδεια...







Οι πλουσιότερες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα κρατικά χρέη

 Στο ιλλιγγιώδες ποσό των 7,6 τρις δολαρίων φτάνουν τα κρατικά χρέη των πλουσιότερων χωρών που πρέπει να πληρωθούν μέσα στο 2012. Σύμφωνα με το Bloomberg η πρώτη της λίστας Ιαπωνία πρέπει να »καλύψει» εντός της χρονιάς χρέη 3 τρις δολαρίων, και ακολουθούν οι Η.Π.Α με 2,8 τρις δολάρια. Τρίτη είναι η….
Ιταλία που χρωστάει μόνο για το 2012 428 δις δολάρια, σχεδόν όσο το ελληνικό χρέος δηλαδή και μετά έρχεται η Γαλλία με 367 δις δολάρια και η Γερμανία με 285 δις δολάρια.










Υπέγραψε στη Βόλφσμπουργκ ο Βεϊρίνια!




Παίκτης της Βόλφσμπουργκ είναι πλέον ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε! Παίρνει 4,5 εκ. ο ΠΑΟΚ.

Ουσιαστικά οι πιθανότητες να χαλάσει η μεταγραφή ήταν ελάχιστες και αυτό που έβγαινε από το πρωί ήταν πως ουσιαστικά απέμεναν λεπτομέρειες. Ο παίκτης ταξίδεψε στη Γερμανία, υποβλήθηκε στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και αφού όλα πήγαν καλά, πλέον μένουν οι ανακοινώσεις καθώς έβαλε και την υπογραφή του στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι «λύκοι».
Ο Πορτογάλος συμφώνησε μέχρι το 2015 και συνολικά θα πάρει 3.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρήματα που θα πουν στα ταμεία του ΠΑΟΚ θα αποτελέσουν σημαντικότατη ανάσα προκειμένου να «βγει» η χρονιά και να καλυφθούν τρύπες.


«Εκλεκτός ο Κούστσακ»

To όνομα του Τόμας Κούστσακ επαναφέρουν για τον Ολυμπιακό οι Πολωνοί, αναφέροντας ότι ο Βαλβέρδε θέλει πολύ να αποκτήσει τον έμπειρο τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Πολωνικά ρεπορτάζ επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «ο Ολυμπιακός ψάχνει για νέο τερματοφύλακα. Ο Τόμας Κούστσακ αποτελεί στόχο του ελληνικού συλλόγου, που παράλληλα ενδιαφέρεται και για άλλους παίκτες. Στην λίστα του προστέθηκε και ο Μαριάνο Αντούχαρ, ο γκολκίπερ της Κατάνια».
Εκτός αυτού τονίζεται ότι «ο Κούστσακ αποτελεί τον εκλεκτό του Ερνέστο Βαλβέρδε, προπονητή του Ολυμπιακού. Οι Έλληνες όμως δεν είναι σίγουροι πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμφωνήσει για την μεταγραφή. Στην λίστα μαζί με τον Πολωνό βρίσκονται και οι Κάρλος Καμενί και Αντρέας Ίσακσον».











Tην «έπεσαν» στη Διαμαντοπούλου με …μαύρους σταυρούς!

Tην «έπεσαν» στη Διαμαντοπούλου με …μαύρους σταυρούς! Δεν το περίμενε η Άννα Διαμαντοπούλου, πως  κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, με αφορμή την έκθεση του καθηγητή Ε. Βαρλάμη με τίτλο «Άγιον Όρος», θα δεχόταν επίθεση με …σταυρούς!
Αυτό τον τρόπο επέλεξαν οι φοιτητές και σπουδαστές, για υποδοχή στην υπουργό, καθώς μόλις έφτασε η  υπουργική Mercedes, η κα Διαμαντοπούλου δέχθηκε τις αποδοκιμασίες με μαύρους σταυρούς και συνθήματα, κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας…
Πάντως η υπουργός Παιδείας , κράτησε την ψυχραιμία της και σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι «ο στόχος και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για το επόμενο τρίμηνο είναι σαφείς: είναι να παραμείνουμε στο ευρώ σε μια φλεγόμενη περιοχή, σε μια φλεγόμενη εποχή. Είναι προϋπόθεση για να μπούμε ξανά στη διαδικασία της ανάπτυξης. Είναι το διακύβευμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι.»
Όσον αφορά την έκθεση που επισκέφθηκε, είπε: «Είμαστε σήμερα εδώ με γυναίκες εκπαιδευτικούς για να ξεναγηθούμε και να θαυμάσουμε το μεγάλο θησαυρό του Αγίου Όρους. Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, αντλούμε όλοι αυτοπεποίθηση από τις ρίζες και τους θησαυρούς μας. Ένας τέτοιος θησαυρός είναι και το Άγιον Όρος και ό,τι αυτό εμπνέει όπως δείχνει η σημερινή έκθεση».













Ζητιάνα έκρυβε στα ρούχα της 45.000 ευρώ


Σε καιρό οικονομικής κρίσης μια ζητιάνα είχε ραμμένα στα ρούχα της δεσμίδες των 50 και 100 ευρώ, συνολικής αξίας 45.000 ευρώ!!! Η αποκάλυψη έγινε όταν η 70χρονη γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στήθος και οι γιατροί που την εξέτασαν έμειναν άφωνοι μπροστά στο…
θέαμα που αντίκρισαν. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, αλλά η γυναίκα ζήτησε από τις αρχές να μην παραδώσουν το «θησαυρό» της σε κανένα συγγενικό της πρόσωπο.




Η ηλικιωμένη παρέμεινε για νοσηλία, ενώ τα χρήματα βρίσκονται στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διόρθωση στο Τέλος Ακινήτων

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διόρθωση στο Τέλος Ακινήτων Έως τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθουν στους αρμόδιους Δήμους όσοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία... υπολογισμού του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.
Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν το τέλος που υπολογίστηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012, όπως σημειώνει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
















Βενετία Κυρίου … tourbo στο Max Power !


















Βενετία Κυρίου … tourbo στο Max Power !


Πηγή

Οι 90 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας

 Οι 90 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια, ξεκίνησαν να μετράνε αντίστροφα...
με τους οιωνούς να είναι άκρως αρνητικοί: Η χώρα κυβερνάτε απ’ευθείας από το εξωτερικό, όπως ποτέ στο παρελθόν, τουλάχιστον από την εποχή της βαυαυροκρατίας.

Στην ηγεσία της Ελλάδας βρίσκεται ένας διορισμένος από τους ξένους και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα τραπεζίτης. Το εσωτερικό πατριωτικό μέτωπο ενώ εκφράζει το 85% του ελληνικού λαού (ΝΔ, κόμματα Αριστεράς, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ) είναι βαθιά διχασμένο ακόμα και στο εσωτερικό της Αριστεράς.

Ο ανώτατος άρχων της χώρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έχει λάβει σαφή θέση υπέρ του διορισμένου πρωθυπουργού σε μία κίνηση που από «εγγυητή» τον μεταβάλει σε «στημένο διαιτητή».

Τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα να μπορεί να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο οικονομικής εξαθλίωσης και γεωστρατηγικής απαξίωσης της χώρας.

Και αυτά είναι μόνο τα «θεωρητικά: Τα πρακτικά είναι ακόμα πιο βαριά: PSI δεν υπάρχει πλέον. Τουλάχιστον οι μισοί από τους ξένους δανειστές της χώρας, περίπου το 35% αρνούνται να συμμετάσχουν και θα τους πάνε σε υποχρεωτικό «κούρεμα» οι Γερμανοί. Αυτό σημαίνει «πιστωτικό γεγονός» για το οποίο όχι απλώς αδιαφορούν οι Γερμανοί, αλλά το έχουν αποφασίσει.

Διακινούνται στο εσωτερικό τόσο ψεύτικες ειδήσεις από τα ελεγχόμενα μεγάλα ΜΜΕ της διαπλοκής που πραγματικά εντυπωσιάζουν. Αυτή η δήθεν δόση των 89 δις ευρώ δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε ποτέ. Είναι το σύνολο του ποσού της δανειακής σύμβασης το οποίος είχε «στα χαρτιά» συμφωνηθεί αν προχωρούσε το PSI. Τίποτα άλλο.

Υπάρχουν 15 δις. ευρώ για την δόση του Μαρτίου που αν δεν δοθεί απλά θα χάσουν οι ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει. Όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται τώρα είναι ένας καθαρός εκβιασμός για να μην οδεύσει η χώρα σε εκλογές.Ξέρουν ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για τα σχέδιά της νέας βαυαροκρατίας αφού θα αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό: Πρώτο κόμμα η Ν.Δ. με μία ευάριθμη κοινοβουλευτική ομάδα 130-140 εδρών, μία Αριστερά συνολικής ισχύος 35-40% και ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αγωνιστεί να φτάσει το 20%.

Ο εκβιασμός εστιάζεται και πάλι στο θέμα της εξόδου από το ευρώ. Ο στενός φίλος του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμουμε τον οποίο τσούγκριζαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα ποτήρια της ακριβής σαμπάνιας που έρρεε στην γιορτή (λίγες ώρες πριν από το αηδιαστικά τηλεοπτικά στημένου «γεύματος με τους άπορους») ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος προειδοποιούσε πριν λίγο ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ η χώρα θα γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω». Τα ίδια έλεγε και ο Γ.Προβόπουλος πριν δύο ημέρες.

Είναι εκπληκτικό το ότι έχει επιβληθεί στην χώρα η «δικτατορία των τραπεζιτών», η οποία κάθε μέρα δυναμώνει, ενώ οι τραπεζίτες έφεραν την Ελλάδα στο σημείο που είναι σήμερα, αλλοτριώνοντας βέβαια, τα συνήθη πιόνια τους πολιτικούς.

Πραγματικός στόχος είναι η λεηλασία της χώρας και δεν το κρύβουν: Υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, προπαραμονή Χριστουγέννων, πούλησαν τέσσερα υπερπολύτιμα για την ΠΑ μεταφορικά αεροσκάφη που θα μπορούσαν να είχαν μετατραπεί σε εναέρια τάνκερ, στο μισό της τιμής που αξίζουν ακόμα και ως μεταχειρισμένα στην διεθνή αγορά. Είναι η πρώτη πώληση που αποφάσισε η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και έπεται συνέχεια.

Το ΥΠΕΚΑ αρνείται να δώσει άδειες για γεωτρήσεις στα νότια της Κρήτης, επιμένοντας σε μια χρονοβόρα διαδικασία με βέβαιο τελικό χαμένο την Ελλάδα, αφού είναι βέβαιο ότι σε συνθήκες χρεοκοπίας θα τα αρπάξουν «για δυο πεντάρες».

Λίγοι δείχνουν αποφασισμένοι να αντιταχθούν σε αυτό που έρχεται. Ο Α.Σαμαράς θέλει, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί. Είτε το θέλει, είτε όχι είναι μέρος του συστήματος και το επιτελείο του είναι σφιχταγκαλιασμένο με το σύστημα. Εγκλωβισμένος σε συνεχή εκβιαστικά διλήμματα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν δείχνει να έχει αρκετή βενζίνη για να σπάσει τα δεσμά που τον πνίγουν. Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί.

Και θέμα δεν είναι μόνο το πότε θα γίνουν οι εκλογές (οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει στις 4 Δεκεμβρίου) είναι και το ποια πρόταση έχει να καταθέσει όχι για έξοδο από την κρίση (δεν είναι και Θεός!), αλλά για μια συντεταγμένη πορεία της χώρας εν μέσω θυέλλης.

Για μια εθνική συμφωνία με τις δυνάμεις ακόμα και της Αριστεράς, αν η τελευταία αποφασίσει να σοβαρευθεί και από καταγγελτικός πολιτικός σχηματισμός αποφασίσει να μεταβληθεί σε δημιουργικό πολιτικό σχήμα…









Ιδρύεται το Κόμμα Πειρατών και στην Ελλάδα

 Φθάνει και στη χώρα μας η μόδα του κόμματος των Πειρατών που ξεκίνησε από τη Σουηδία και βρίσκει κοινό σε νέους ανθρώπους... 
Ιδρύεται το Κόμμα Πειρατών και στην Ελλάδα
που ασχολούνται με την τεχνολογία και είναι συνήθως απολιτίκ, με βάση τη καθεστηκυία άποψη για τους πλοιτικοποιημένους. 

Με τη φιλοδοξία να καταστεί «το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας» καταρτίζεται το πρόγραμμα και αποτυπώνονται στο χαρτί οι αρχές της λειτουργίας ενός νέου κόμματος στην Ελλάδα. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εκτιμάται ότι θα αποτελέσει επισήμως κόμμα πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2012.

Στο δικτυακό τόπο στη διεύθυνση pirateparty.gr, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συστήνεται παρουσιάζοντας αξιοπρόσεκτους αριθμούς για την πορεία των Κομμάτων Πειρατών σε  όλο τον κόσμο:
- έχουν ιδρυθεί ήδη 56 κόμματα πειρατών, 21 είναι επίσημα αναγνωρισμένα.
- έχουν εκλεγεί 2 ευρωβουλευτές, 15 βουλευτές και 194 δημοτικοί σύμβουλοι στην Ευρώπη

Οι αρχές και οι ιδέες τους βασίζονται σε εκείνες του Σουηδικού, σύμφωνα με τις οποίες τα κόμματα των πειρατών επιδιώκουν:
- Προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών.
- Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με μείωση του χρόνου προστασίας και ελεύθερη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση.
- Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Πατέντες, που οδηγούν σε πανάκριβα φάρμακα, ανθρώπινες απώλειες κι άδικη εκμετάλλευση.
Παράλληλα, γράφεται στο pirateparty.gr, τα Πειρατικά Κόμματα κάθε χώρας εστιάζουν σε επιμέρους προβλήματα των χωρών τους, με βασικές αξίες όπως:
Η ψηφιακή, συμμετοχική, Άμεση Δημοκρατία.
Η Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
Η ενίσχυση του Διαχωρισμού των Εξουσιών.
Ο Σεβασμός της Ιδιωτικής Ζωής.
Η διάλυση των Ιδιωτικών Μονοπωλίων.
Η χρήση Ανοικτών Προτύπων και Ελεύθερου Λογισμικού.
Η ελεύθερη Πρόσβαση στην Γνώση και τον Πολιτισμό.
Η Προστασία Πληροφοριοδοτών, Δημοσιογράφων και bloggers, όταν δημοσιοποιούν παρανομίες.
Η Ανθρώπινη Ελευθερία.
Η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
Ο Πληροφοριακός Αυτοκαθορισμός.
Η συμμετοχή στην Ψηφιακή Ζωή και ο Ψηφιακός Αλφαβητισμός.
Το δικαίωμα Ασφαλούς Ύπαρξης.
Οι δωρεάν και Δημοκρατικά Ελεγχόμενες Τεχνικές Υποδομές.
Τέλος, η ιδρυτική ομάδα, η οποία επιλέγει να μην αποκαλύψει τα ονόματα των μελών της, επισημαίνει ότι «το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά» και καταλήγει «Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας γεννήθηκε στον 21o αιώνα, για να αποτελέσει το ΝΕΟ Λειτουργικό Σύστημα της Κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον.»


 
Powered by Blogger