Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μπαλωθιά με Φραγκουλάκη!



Με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Φραγκουλάκη (πέτυχε το πρώτο γκολ, από τα πόδια του προήλθε το δεύτερο), ο Εργοτέλης κέρδισε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, που απλά μείωσε το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακαγιόκο. Δοκάρι είχαν οι Kρητικοί, που έμειναν με δέκα.
Με Φραγκουλάκη... οδηγό!

Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με το... καλησπέρα στην αναμέτρηση λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ, αφού μόλις στα 10 δευτερόλεπτα ο Ντεμόλ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Φραγκουλάκη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του ίδιου παίκτη. Ο μέσος των Kρητικών ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, καθώς ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις, πέτυχε το πρώτο γκολ του συλλόγου και δημιούργησε το δεύτερο.

Έκρυψαν την μπάλα!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο 9' ένα σουτ του Βίλα δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Καβουσάκη και στο 15' οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με ένα υπέροχο γκολ τόσο σε συνεργασία όσο και σε εκτέλεση. Ο Κουτσιανικούλης έδωσε στον Μπούντιμιρ, αυτός άφησε ωραία με τακουνάκι την μπάλα στον Φραγκουλάκη, που έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φεγκρούς.
Ισορρόπησε ο ΠΑΣ, λίγες οι φάσεις
Αυτό έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς, οι οποίοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 19', όταν το σουτ του Μπέτο από πλάγια κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια, ο ΠΑΣ ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και βγήκε μπροστά, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Καβουσάκη. Μάλιστα, η πρώτη ήταν στο 35', όταν ο Μπακαγιόκο έδωσε στον Βίλα, του οποίου το πλασέ κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Εργοτέλη.

Κώτσιος και... 2-0!
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Ντε Βινσέντι στο 43', το οποίο μπλόκαρε ο Καβουσάκης με διπλή προσπάθεια και στην επανάληψη τα πρώτα 15 λεπτά το παιχνίδι ήταν αρκετά κακό, ο ρυθμός είχε πέσει και τα φάουλ ήταν αυτά που κυριαρχούσαν. Όμως όλα αυτά μέχρι το 63', όταν μπήκε και το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη, το οποίο γι' αυτό το λόγο προήλθε από στημένη φάση.
Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια, ο Κατσικοκέρης δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, αλλά το έκανε ο Κώτσιος, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αφήνοντας άγαλμα τον Φεγκρούς. Το γκολ αυτό αφύπνισε τους δύο παίκτες των δυο ομάδων, οι οποίοι έχασαν στη συνέχεια κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Δύο λεπτά μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ, ο Μπούντιμιρ πλάσαρε άουτ από καλή θέση, αφού απέφυγε και έναν αμυντικό του ΠΑΣ, ενώ στο 69' ο Μπακαγιόκο πρόλαβε την κακή έξοδο του Καβουσάκη, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε δίχτυα.

Δοκάρι ο Εργοτέλης, μείωσε ο ΠΑΣ!

Στο 74' ο Λεάλ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όμως το πλασέ του έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φεγκρούς, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να ξαναμπούν στο ματς. Αφού έχασαν διπλή ευκαιρία στο 76', με τον Καβουσάκη να αποκρούει το σουτ του Μπακαγιόκο και να μπλοκάρει αυτό του Γεωργίου, οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι στο 79', όταν ο Σαρρής ανέτρεψε τον Μπακαγιόκο. Αυτός το εκτέλεσε εύστοχα και ο «Άγιαξ» απλά μείωσε το σκορ.

Με δέκα ο Εργοτέλης

Τέλος, αυτή ήταν και η τελευταία φάση στην αναμέτρηση, ενώ ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο Σαρρής έκανε χέρι και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Ηλία Σπάθα στο 83'. Έτσι, η ομάδα του Ηρακλείου ανέβηκε στους 12 βαθμούς, με τον ΠΑΣ να μένει στους 9.

Man of the match: Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης πέτυχε το πρώτο γκολ του Εργοτέλη, δημιούργησε το δεύτερο, κέρδισε φάουλ και είχε φάσεις. Ο μέσος των Κρητικών ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ηλίας Κώτσιος, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να σημειωθεί το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη.

Στο ύψος του: Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και ο Βίλα, οι οποίοι προσπάθησαν περισσότερο απ' όλους από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, ο πρώτος σκόραρε κιόλας, έστω κι απ' το σημείο του πέναλτι.

Η γκάφα: Την έκανε ο Καβουσάκης στο 69' επιχειρώντας κακή έξοδο, όμως αυτή δεν στοίχισε στην ομάδα του, αφού ο Μπακαγιόκο πλάσαρε άουτ.

 Πολύ καλή η διαιτησία του Ηλία Σπάθα, ο οποίος σωστά δεν έδωσε πέναλτι στον Μπούντιμιρ στο 42'. Επίσης, σωστές ήταν οι αποφάσεις του στην υπόδειξη του πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα και η αποβολή του Σαρρή με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι.

Ο Εργοτέλης μπορεί να είχε νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, αλλά ήταν καλύτερος στο γήπεδο και πήρε τη νίκη, ενώ είχε και την ευκαιρία με το δοκάρι να την πάρει πιο εύκολα απ' ό,τι αποδεικνύει το τελικό σκορ, αφού λίγο μετά τη φάση του Λεάλ ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1. Οι Ηπειρώτες, από την πλευρά τους, δεν κυνήγησαν τόσο το παιχνίδι.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Βίσιο, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης (72' Κυριακίδης), Γιαλούσης, Μπούντιμιρ (65' Λεάλ), Μπέτο, Κουτσιανικούλης (84' Χίμπλινγκερ), Κατσικοκέρης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Κώτσιος, Πάντος, Βίλα (57' Μπεσέρα), Ντε Βινσέντι (82' Κουέβας), Τζημόπουλος, Κεϊτά (67' Κυριάκος), Γεωργίου, Σκαρντοβέλι, Μπακαγιόκο

gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger