Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Γαλλία: Στοπ στην πορνεία και με νόμο

Με νομοθετική βούλα θέλει να απαγορεύσει την άσκηση του…αρχαιότερου επαγγέλματος η γαλλική βουλή, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το σωματείο εκδιδόμενων.

Την ποινικοποίηση της πορνείας συζητά το γαλλικό κοινοβούλιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει μια συμβολική πρόταση διακομματικής επιτροπής την οποία ενδέχεται να ακολουθήσει σχετικό νομοσχέδιο τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Η επιτροπή προτείνει την απαγόρευση σε μια περίοδο που η πορνεία μοιάζει να γίνεται θέμα «ρουτίνας» σε όλη την Ευρώπη. Μόνο στην Γαλλία, εκτιμάται ότι εκδίδονται περίπου 20000 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και φοιτήτριες-ες που καλύπτουν έτσι ενοίκια και δίδακτρα.
Η ποινική δίωξη των πελατών είναι «ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί η πορνεία στην Γαλλία» υποστηρίζει η επιτροπή, προτείνοντας εξάμηνες ποινές φυλάκισης και πρόστιμο ως και 3000 ευρώ για τους πελάτες. Με την ισχύουσα νομοθεσία ένας πελάτης μπορεί να διωχθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, π.χ. όταν η εκδιδόμενη είναι ανήλικη.
Η άσκηση του αρχαιότερου επαγγέλματος δεν συνιστά έγκλημα στην Γαλλία εκτός και αν θεωρηθεί ότι διαταράσσει την δημόσια τάξη, ενώ η εξώθηση σε πορνεία τιμωρείται με επταετή φυλάκιση.
Αντιδράσεις
Έντονη ήταν η αντίδραση των άμεσα ενδιαφερόμενων.
Το Strass, το σωματείο των εκδιδόμενων, διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας έξω από την βουλή, ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι είναι διαφορετικό το να εκδίδεται κάποιος με την θέλησή του και το να είναι θύμα κυκλώματος σωματεμπόρων.
Το σωματείο απέστειλε μάλιστα επιστολή στους γάλλους βουλευτές, κατηγορώντας τους ότι αντιμετωπίζουν όσους εκδίδονται ως περιθωριακούς, άτομα που η φωνή τους δεν αξίζει να ακουστεί.
Το Strass ζητά περισσότερα δικαιώματα για τα μέλη του, αντί για την ποινική δίωξη των πελατών που θα οδηγήσει όπως τονίζει σε «μεγαλύτερη απομόνωση και περισσότερες παράνομες συμπεριφορές».









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger