Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αθλητικό Νομοσχέδιο: Αποσύρθηκαν τα άρθρα 21 και 22

Αθλητικό Νομοσχέδιο: Αποσύρθηκαν τα άρθρα 21 και 22 Αποσύρθηκαν τα επίμαχα άρθρα 21 και 22 του υπό ψήφιση νέου αθλητικού νομοσχεδίου κι ως εκ τούτου η διοργάνωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ παραμένει σε Σούπερ Λίγκα και ΕΣΑΚΕ, αντίστοιχα.
Η συζήτηση συνεχίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μετά από κοινή πρόταση των πολιτικών κομμάτων αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα επίμαχα άρθρα.
Όσον αφορά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως ξεκαθαρίστηκε στη διάρκεια της συζήτησης θα διατηρήσει όλες τις αρμοδιότητές της, μέσα σε αυτές θα συμπεριλαμβάνεται και ο ενδελεχής έλεγχος στους υποψήφιους ξένους επενδυτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Την άρση των επίμαχων διατάξεων παραδέχθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού,Παύλος Γερουλάνος, ενώ αναφέρθηκε ξανά στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρουτονίζοντας πως η έννοιά του έχει γίνει ελαστική και χρησιμοποιείται αναλόγως με το πώς συμφέρει κάποιους.
Επίσης υπεραμύνθηκε της λειτουργίας της ΕΕΑ, τονίζοντας πως «…έχει τον ρόλο να προφυλάσσειτην Πολιτεία από λάθη σχετικά με το αυτοδιοίκητο», ενώ όπως διευκρίνισε «…είμαι διατεθειμένος να συζητήσω τα όριά της».
Ο εισηγητής και υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις σημερινές εξελίξεις, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία, ο εισηγητής, Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε ότι θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί στη Βουλή ο πρόεδρος της ΕΠΟ,Σοφοκλής Πιλάβιος, προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις της Ομοσπονδίας.
Το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό πρόκειται να πάει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger