Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το Kinect 2 θα διαβάζει τα χείλη των παιχτών



Σύμφωνα με πληροφορίες, που δόθηκαν στην ιστοσελίδα EuroGamer, ηMicrosoft ετοιμάζει ένα νέο Kinect το οποίο θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το Xbox της επόμενης γενιάς.

Οι πληροφορίες αυτές θέλουν το νέο Kinect να είναι πιο ισχυρό και να έχει περισσότερες δυνατότητες, όπως την ικανότητα να διαβάζει τα χείλη...

μας, να αναγνωρίζει τη διάθεση του παίκτη καιτη μεριά προς την οποία κοιτάει, καθώς και τον τόνο και ένταση της φωνής του.

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Kinect, στις 10 Νοεμβρίου 2010, είχε περιορισμένο αισθητήρα βάθους στα 30 frames ανά δευτερόλεπτο και περιορισμένη ανάλυση 320x240. Ένας τρίτος περιορισμός είναι κι αυτός της μεταφοράς δεδομένων. Παρά την δυνατότητα του USB του Kinect να μεταφέρει περίπου 35 MB/s, έχει περιοριστεί στα 15-16 MB/s εξαιτίας της πιθανότητας να υπάρχουν και άλλες συσκευές συνδεδεμένες, μέσω των θυρών USB.

Όπως παρατίθεται στο GamesIndustry.biz, μία αναφορά της Digital Foundry αποκαλύπτει πως η οικονομικότερη από τις δύο εκδόσεις του νέου Xbox, θα προορίζεται περισσότερο για τη χρήση του Kinect. Η δεύτερη έκδοση θα είναι σαφώς πιο ακριβή, ενώ θα απευθύνεται στο hardcore κοινό με ενσωματωμένο οπτικό μέσο, σκληρό δίσκο αλλά και συμβατότητα με προηγούμενες γενιές.

Υπενθυμίζουμε ότι οι φήμες έχουν ανάψει πολλές φωτιές τις τελευταίες εβδομάδες. Την αρχή έκανε η Edge, με τη δήλωσή της πως το νέο Xbox θα κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου έτους ενώ ισχυρίστηκε πως έχουν ήδη δοθεί πακέτα ανάπτυξης στους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους και τα στούντιο ανάπτυξης αυτών.

Με τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα, όμως, δεν συμφωνεί και η Digital Foundry καθώς πιστεύει ότι το νέο Xbox θα κυκλοφορήσει το 2013 και πως θα αποκαλυφθεί στην επερχόμενη Ε3.

www.myxbox.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger