Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Διατροφή και συμπληρώματα Διατροφής για τα άτομα με νευρική ανορεξία Μάθετε για την κατάλληλη διατροφή των ατόμων με νευρική ανορεξία.


Τα άτομα με βουλιμία έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ελλείψεις σε βιταμίνες και ανόργανες ουσίες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους. Η έλλειψη βιταμίνων μπορεί να συμβάλει σε γνωστικές δυσκολίες όπως είναι η απώλεια μνήμης. Αν το άτομο πάρει αρκετές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά είτε μέσω της διατροφής του είτε μέσω συμπληρωμάτων μπορεί να διορθωθούν τα προβλήματα. Πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας σχετικά με τα βότανα και τα συμπληρώματα που χρησιμοποιείτε ή σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε, επειδή ορισμένα συμπληρώματα μπορεί να επηρεάσουν τις συμβατικές θεραπείες του ατόμου. Παρακάτω είναι ορισμένες διατροφικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν τη γενική υγεία:
Αποφύγετε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τον καπνό.
Να πίνετε 6 με 8 ποτήρια φιλτραρισμένο νερό καθημερινά.
Χρησιμοποιήστε πηγές πρωτεϊνών ποιότητας, όπως το κρέας και τα αυγά, το γάλα, καθώς και φυτικές πρωτεΐνες για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου προγράμματος που στοχεύει στην αύξηση της μυϊκής μάζας.Αποφύγετε τα καθαρισμένα σάκχαρα, όπως οι καραμέλες και τα αναψυκτικά.
Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει την αντιμετώπιση των διατροφικών ελλείψεων με τα εξής:
Μια καθημερινή πολυβιταμίνη, που περιέχει αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E, B-βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, το φώσφορο,ο χαλκός και το σελήνιο.
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως το ιχθυέλαιο, 1 - 2 κάψουλες ή 1κουταλιά της σούπας λάδι δύο έως τρεις φορές την ημέρα. Τα ψάρια, όπως ο σολομός είναι καλές πηγές για αυτές τις βιταμίνες. Θα σας πει να τρώτε δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα.
Συνένζυμο Q10, 100 - 200 mg κατά την κατάκλιση, για τις αντιοξειδωτικές, το ανοσοποιητικό και τη μυϊκή σας υποστήριξη.
5-Hydroxytryptophan (5-HTP), 50 mg δύο έως τρεις φορές ημερησίως, για τη σταθεροποίηση της διάθεσης σας.
Συζητήστε με το γιατρό σας αν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα πριν από τη λήψη 5-HTP. Μην πάρετε το 5-HTP εάν παίρνετε αντικαταθλιπτικά.
Η κρεατίνη, 5 - 7 γραμμάρια την ημέρα, σας χρειάζεται για την τόνωση της μυϊκής σας αδυναμίας και το αίσθημα εξασθένησης.
Προβιοτικά συμπλήρωμα για τη συντήρηση του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Να βάζετε στο ψυγείο τα προβιοτικά συμπληρώματα για καλύτερα αποτελέσματα.
L-γλουταμίνη, 500 - 1000 mg τρεις φορές ημερησίως, για τη στήριξη του γαστρεντερικού σας συστήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger