Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι πωλήσεις των 3D τηλεόραση και προβολέων παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο



Σύμφωνα με νέα στοιχεία της NPD DisplayResearch που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, οι αποστολές3D τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας ανήλθαν σε 6,6 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2011. πηγή proho.gr

Αυτό αποτελεί μία αύξηση 27% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία ερευνών αναμένει επίσης ότι οι αποστολές θα αγγίξουν άλλη μία αύξηση της τάξης του 30% κατά το τέταρτο τρίμηνο και η διείσδυση των 3D LCDτηλεοράσεων στην αγορά θα χτυπήσει το 10% της αγοράς των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2011. Αυτό θα φέρει το συνολικό αριθμό των 3D τηλεοράσεων στα αμερικάνικα νοικοκυριά στα 21,5 εκατομμύρια. Η NPD προβλέπει επίσης ότι οι παραδοσιακές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, θα αποτελούν λιγότερο από το 80% της αγοράς μέχρι το τέλος του 2012. Επίσης, οι κατασκευαστές τηλεοράσεων, παράγουν πλέον λιγότερα μοντέλα 2D, ενώ παράλληλα προσπαθούν να μειώσουν τις τιμές των 3D τηλεοράσεων.

Οι πωλήσεις προβολών με δυνατότητα προβολής 3D εκτοξεύτηκαν κατά 121% το τρίτο τρίμηνο και πλέον αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 16% των βασικών εγκαταστάσεων home theaterprojector στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια έκθεση από την Quixel Research. Η εταιρεία αναμένει, επίσης, ότι πάνω από το ήμισυ του συνόλου των προβολέων που θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διαθέτει δυνατότητα 3D μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Ενώ οι πωλήσεις 3D προβολέων έχουν αυξηθεί σταθερά κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2011, οι πωλήσεις 2D προβολέων έχει μειωθεί κατά περίπου 20%.

Αν και οι άνθρωποι αγοράζουν προφανώς 3D τηλεοράσεις και προβολείς, η ποικιλία σε περιεχόμενο 3D που διατίθεται στους καταναλωτές εξακολουθεί να είναι περιορισμένη. Σύμφωνα με μια μελέτη που διενεργήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, το 40% των ερωτηθέντων εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το πόσο πολύ διαθέσιμο υλικό πρόκειται να υπάρχει σε 3D. Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες δεν διατίθεντο να καταβάλουν περισσότερα χρήματα για μία 3D-ικανή τηλεόραση, με το μέσο κόστος αναβάθμισης σε 3D να ανέρχεται στα 400 δολάρια κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών. Επιπλέον, μόνο το ένα τρίτο σχεδίαζε να προχωρήσει σε αγορά κάποιας 3D τηλεόρασης κατά την διάρκεια του 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger