Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ναρκωτικά...


Τα ναρκωτικά που κατάσχονται από τις διωκτικές και τις δικαστικές Αρχές αρχικά φυλάσσονται από την αστυνομία, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη και η ανάλυση μικρών δειγμάτων που θα χρησιμεύσουν στη δίκη (περίπου 10-20 μέρες)...


....
Στη συνέχεια ο δικαστής διατάσσει την καταστροφή τους, η οποία γίνεται σε μεγάλα εργοστάσια (στη Χαλυβουργική, για την Αθήνα) μέσα σε ειδικούς κλιβάνους αποτέφρωσης, για την προστασία τόσο του περιβάλλοντος όσο και της δημόσιας υγείας.

Η αποτέφρωση εκτελείται παρουσία εισαγγελέα, του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών κι ενός φαρμακοποιού. Κατά την καύση έχει το δικαίωμα να παρίστανται πολίτες. Προτού καταλήξει στην αποτέφρωση, όλα τα πακέτα των ναρκωτικών περνούν από έλεγχο για να διαπιστωθεί ότι το περιεχόμενό τους δεν έχει αντικατασταθεί από κάποια άλλη ουσία.

Αν αποκαλυφθεί ότι κάποιος υπεύθυνος αφαίρεσε μέρος των κατασχεμένων ναρκωτικών, διώκεται για κλοπή και παράλειψη καθήκοντος. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί στην ιστορία της ελληνικής αστυνομίας περιστατικό υπεξαίρεσης κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών.



focusmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger