Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απειλές της Χρυσής Αυγής σε δημοσιογράφο της Καθημερινής! «Πρόσεχε τα νώτα σου», στα γερμανικά




Απειλές της Χρυσής Αυγής σε δημοσιογράφο της Καθημερινής!
Aπειλές από τη «Χρυσή Αυγή» κατήγγειλε στην αστυνομία η δημοσιογράφος της Καθημερινής Ξένια Κουναλάκη μετά από άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα με το οποίο καλούσε τα ΜΜΕ να απομονώσουν την οργάνωση.

Στις 12 Απριλίου, η Ξένια Κουναλάκη έγραψε στην Καθημερινή άρθρο με τίτλο «Η κοινοτοπία του Κακού». Στο άρθρο αυτό, η δημοσιογράφος πρότεινε να αποκλείσουν τα ΜΜΕ τη Χρυσή Αυγή ή να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι πραγματικά πρεσβεύει η οργάνωση, για τα ινδάλματα και τις καταβολές της, με στόχο να αφυπνιστούν οι αντιναζιστικές μνήμες.
Η αντίδραση ήρθε από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και συνοδευόταν, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, από απειλές για τη ζωή της δημοσιογράφου.

«Εμείς περιμέναμε 31 χρόνια και άσχετα με την εκλογική αριθμητική είμαστε και θα είμαστε εδώ» έγραψε ο Θ.Π. (αυτά τα αρχικά είχε ως υπογραφή το κείμενο). Η απειλή ήρθε στη συνέχεια και μάλιστα στα γερμανικά: «Kommt Zeit, Kommt Rat, Kommt Attentat». Σε ελεύθερη μετάφραση: «Με τον καιρό θα έρθει ο φόνος» ή σε ελεύθερη μετάφραση «πρόσεχε τα νώτα σου»!

Η κυρία Κουναλάκη θορυβημένη από τις απειλές που δέχτηκε κατέφυγε στην αστυνομία που τη συμβούλευσε απλώς, να σταματήσει να γράφει για τη Χρυσή Αυγή γιατί υπήρχε κίνδυνος να της επιτεθούν!. Της πρότειναν να υποβάλλει μήνυση κατά της ιστοσελίδας, όμως επειδή ο server της ιστοσελίδας βρίσκεται στις ΗΠΑ, η διαδικασία για να αρθεί η ανωνυμία και να βρεθεί ο ιδιοκτήτης θα ήταν χρονοβόρα και κανείς-όπως της είπαν-δεν ήταν σίγουροι ότι θα κατέληγε κάπου όλο αυτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger