Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Της έλειψε μία... κανονιά! (vids)


Ματσάρα στο «Emirates» με την Αρσεναλ να αγγίζει το θαύμα με 3-0 και να αναγκάζει την Μίλαν να φτύσει αίμα για να περάσει στους «8» του Champions League με κάβα το 4-0. 

Ο εφιάλτης του «Ριαθόρ» αναβίωσε για τους Ροσονέρι, που για πρώτη φορά μετά τον «μαύρο» Απρίλιο του 2004 και τον αποκλεισμό από την Λα Κορούνια, βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στο ημίχρονο. Τελικά η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρά το ολικό blackout στο πρώτο 45λεπτο με τα τραγικά λάθη στην άμυνα, βρήκε το σθένος να ανταπεξέλθει στην επανάληψη και χωρίς να δεχθεί άλλο γκολ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Πολύ... χαλαρά μπήκαν οι Ροσονέρι στο ματς και αυτό είχε άμεσα αντίκρισμα στον πίνακα του σκορ, αφού στο 7' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κοσιελνί ολομόναχος από την μικρή περιοχή (τον έχασε ο Αμπάτε) με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο πλεχτό για το 1-0. Οι Κανονιέρηδες έδωσαν από τα πρώτα λεπτά ό,τι είχαν στο γήπεδο και με πίεση από πολύ ψηλά προσπαθούσαν να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της Μίλαν και να κλέψουν μπάλες. Στο 16' ο Εμάνουελσον έκανε τραγικό λάθος δίνοντας τη μπάλα στον Φαν Πέρσι, όμως ο Ολλανδός αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση έδωσε στον Ροζίτσι ο οποίος καθυστέρησε, έδωσε πίσω τη μπάλα και η ευκαιρία χάθηκε και στο 19' ο Φαν Πέρσι είχε καλό σουτ το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Αμπιάτι.

  Η συνέχεια ήταν καταστροφική για τους πρωταθλητές Ιταλίας καθώς στο 26' έγινε το 2-0 όταν μετά από κούρσα του Γουόλκοτ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος προσπάθησε να τη βγάλει με πάσα, όμως την έδωσε στον Ροζίτσκι που με ωραίο τεχνικό πλασέ νίκησε τον Αμπιάτι και έκανε τους παίκτες του Βενγκέρ να πιστέψουν στην ανατροπή. Από την άλλη, οι Ροσονέρι επηρεάστηκαν από την αρνητική εξέλιξη, δεν πατούσαν καλά στα πόδια τους και στο 42' ήρθε ακόμα ένα χτύπημα όταν Μεσμπά και Νοτσερίνο έκαναν σάντουιτς τον Γουόλκοτ μέσα στην περιοχή και ο Σκόμινα έδειξε τη βούλα. Ο Φαν Πέρσι έστησε τη μπάλα στη βούλα και με εξαιρετική εκτέλεση ξεγέλασε τον Αμπιάτι για το 3-0! Το φινάλε του πρώτου μέρους θα μπορούσε να έχει κάνει εντελώς διαφορετικό το δεύτερο, όμως μετά από ωραία πάσα του Εμάνουελσον ο Ελ Σαραουί έστειλε τη μπάλα άουτ σε τετ α τετ.
Την ίδια εικόνα είχε το ματς και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους παίκτες της Αρσεναλ να βγάζουν πολύ πάθος σε όλες τις φάσεις και να κερδίζουν τις μονομαχίες, ενώ οι επιλογές της Μίλαν στην επίθεση ήταν κακές σέντρες που κατέληγαν εύκολα στα χέρια του Σέζνι. Στο 59' χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα για την Αρσεναλ. Ο Ροζίτσκι -που έκανε μαγικό ματς για 60 λεπτά- έκλεψε μπάλα και άνοιξε στα αριστερά στον Ζερβινιό, ο Ιβοριανός έφτασε έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, ο Μεξές έβαλε κόντρα, ο Αμπιάτι απέκρουσε και στη συνέχεια ο Φαν Πέρσι δοκίμασε σκαφτό πλασέ για να νικηθεί από τον Ιταλό πορτιέρε που μπλόκαρε!

Το μοναδικό που πήγαινε καλά για την Μίλαν ήταν το πέρασμα του χρόνου, αφού η Αρσεναλ -που τα είχε δώσει όλα στο πρώτο κομμάτι- αν και συνέχισε να πιέζει, ήταν εμφανές ότι κουράστηκε μετά τα πρώτα 65-70 λεπτά. Επρεπε να γίνει λάθος από τον Σέζνι στο 63' για να απειλήσουν οι Ροσονέρι με τον Ιμπρα, ενώ ο Βενγκέρ στο 75' πέρασε τον Σαμάκ αντί του Τσάμπερλεϊν. Στο 76' ο Πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Ζλάταν και στο επόμενο λεπτό ο Νοτσερίνο κατάφερε να μην σκοράρει όντας ολομόναχος με την μισή εστία κενή μετά από σέντρα του Ακουλάνι που είχε μπει σαν αλλαγή, με αυτή τη φάση να είναι η τελευταία στον αγώνα.

Στο τελευταίο τέταρτο η Μίλαν πάτησε καλύτερα, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση της Αρσεναλ και αφού πήρε το κέντρο και την κατοχή μπόρεσε να μην απειληθεί και να κρατήσει μία πολύ ψυχοφθόρα αλλά και τελικά γλυκιά ήττα με 3-0...
Οι συνθέσεις

Αρσεναλ (Αρσεν Βενγκέρ): 
Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροζίτσκι, Σονγκ, Γουόλκοτ (84' Παρκ), Ζερβινιό, Τσάμπερλεϊν (75' Σαμάκ), Φαν Πέρσι (c).

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι (c), Μεξές, Μεσμπά (90' Μπονέρα), Αμπάτε, Σίλβα, Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο, Εμάνουελσον, Ρομπίνιο, Ελ Σαραουί (70' Ακουιλάνι), Ιμπραΐμοβιτς.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger