Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Καλαμαράκια γεμιστά




Τα γεμιστά καλαμαράκια είναι ένα φαγητό που φαντάζει δύσκολο αλλά είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο και το κυριότερο;
Φθηνό και υγιεινό πιάτο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα ή και καλαμαράκια κονσέρβας.

2Ομέτρια καλαμαράκια
15 κουταλάκια ρύζι
4 με 5 κουταλιές ελαιόλαδο
3 με 4φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
Μαϊντανό , αλάτι , πιπέρι
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από τα πλοκάμια, τα πλένουμε, και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι . Τα πλοκάμια τα ψιλοκόβουμε.
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, ρίχνουμε σε ένα μπολ το ρύζι, τα κρεμμυδάκια το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από τις ντομάτες. Προσθέτουμε τα πλοκάμια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα και βάζουμε από πάνω τις ντομάτες. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger