Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η πιο βίαια ταινία της δεκαετίας - Το αντρικό κοινό ζητωκραυγάζει (Bίντεο)





Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων προσπαθεί να συλλάβει ένα παρανοικό έμπορο ναρκωτικών που κατοικεί στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύση, βαθειά στο γκέτο της Τζακάρτα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανέβουν 30 όροφους. Αυτό είναι το concept του The Raid-Redemption που γνωρίζει απρόσμενα την παγκόσμια αποθέωση.


Οι μεγαλύτεροι σίγουρα θυμούνται το Game of Death, την ταινία με τον Bruce Lee να σκαρφαλώνει διαδοχικά τους ορόφους μιας παγόδας, αντιμετωπίζοντας όλο και πιο δύσκολους εχθρούς. Ένας από τους οποίους ήταν και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Αντίστοιχης λογικής είναι και το The Raid-Redemption που κάνει σήμερα πρεμιέρα στην Αμερική, εν μέσω διθυραμβικών κριτικών από websites, περιοδικά και κριτικούς.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια επίδειξη της παροδοσιακής πολεμικής Ινδονησιακής τέχνης Pencak Silat, μπολιασμένης με τρελές δόσεις βίας, μια πρέζα αδελφικής αντιπαλότητας και αρκετή ατμόσφαιρα ώστε να μην προσβάλει την αισθητική του κοινού.

Η επιτυχία της ταινίας είναι δε τόσο θηριώδης, που έχει ήδη προγραματιστεί Χολιγουντιανό ριμέικ με πρωτοκλασάτα ονόματα, καθώς επίσης και σίκουελ.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger