Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Google:Επιβραβεύει τους hackers με 310.000 ευρώ!

Google:Επιβραβεύει τους hackers με 310.000 ευρώ! Η Google αποφάσισε να επιβραβεύσει τους hackers για την αναφορά bugs με 310.000 ευρώ!
Tο "bug" είναι ένα ελλάτωμα ή μια αποτυχία σε ένα πρόγραμμα λογισμικού, που το οδηγεί σε ανεπιθύμητη συμπεριφορά.. Τα περισσότερα bugs προέρχονται από ανθρώπινα λάθη ή σφάλματα που γίνονται είτε στον πηγαίο κώδικα είτε στον σχεδιασμό του προγράμματος. Τα bugs μπορεί να έχουν μια ποικιλία επιδράσεων, με διάφορα επίπεδα δυσχέρειας προς τον χρήστη του προγράμματος. Μερικά bugs έχουν μόνο μια λεπτή επίδραση στην λειτουργικότητα του προγράμματος, και μπορούν έτσι να παραμείνουν μη ανιχνευθέντα για πολύ καιρό. Σοβαρότερα bugs μπορεί να προκαλέσουν στο πρόγραμμα πάγωμα που οδηγεί σε αδυναμία εκτέλεσης. Τα αποτελέσματα των bugs μπορούν να είναι εξαιρετικά σοβαρά.
Hackers κατάφεραν να ανιχνεύσουν 1100 bugs στο software και τις υπηρεσίες της Google! Για αυτό η εταιρεία κατέβαλε στους hackers το ποσό των 310.000 ευρώ σε όσους υπέδειξαν σφάλματα.
Να σημειώσουμε ότι τη χρονιά που μας πέρασε πάνω από 200 hackers συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Google για τον εντοπισμό των bug. Τα 730 bugs πληρούσαν τις προϋποθέσεις του προγράμματος, προσφέροντας κατά μέσο €424 στους hackers που τα εντόπισαν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger