Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Κάχα Λαμποράλ


Εκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στο TOP 16 του θεσμού
Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Κάχα Λαμποράλ
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 84-82 της Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στο TOP 16 του θεσμού.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν για ακόμα μια φορά ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος οδήγησε τους Πειραιώτες στη νίκη, ωστόσο το τρίποντο που δέχθηκε στην εκπνοή από τον Σαμ Εμετέριο, ισοφαρίζει τη διαφορά της ήττας που είχε κάνει ο Ολυμπιακός με δύο πόντους στην Ισπανία και έτσι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Κάχα, θα μετρήσει η συνολική διαφορά πόντων, στην οποία για την ώρα οι Πειραιώτες υστερούν...

Η Κάχα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και αιφνηδίασε τους Ερυθρόλευκους που δεν μπορούσαν να σταματήσουν τις επιθετικές ορέξεις των Ισπανών με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ξεφύγει με 12-20, έπειτα από τρίποντο του Τελέτοβιτς.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο να βάλει την μπάλα μέσα στο καλάθι και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με προβάδισμα επτά πόντων των φιλοξενούμενων (19-26).

Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ίβκοβιτς μπήκαν όπως θα έπρεπε και στο πρώτο και πάτησαν γκάζι. Με επιμέρους σκορ 14-2, οι Ερυθρόλευξκοι μετέτρεψαν το 22-29 σε 36-31 στο 14', επιβάλλοντας τον ρυθμό του και με κύριους εκφραστές τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση τους Κώστα Παπανικολάου, Βασίλη Σπανούλη.

Η Κάχα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ολυμπιακός κρατούσε σταθερά το προβάδισμα, μη αφήνοντας τους Ισπανούς να προσπεράσουν. Το ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού μπροστά με πέντε πόντους (46-41), έπειτα από τρίποντο του Μιχάλη Πελεκάνου με τη λήξη της δεύτερης περιόδου.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να χτίσει μια διαφορά αλλά η Κάχα με πρωταγωνιστή τον Τελέτοβιτς έμενε κοντά στο σκορ. Στην αντίπερα όχθη, ο Σπανούλης και πάλι ήταν ο κορυφαίος των Ερυθρολεύκων, ενώ ο Κάιλ Χάινς με καλάθι και στη συνέχεια 1/2 βολές θα διαμορφώσει το σκορ της τρίτης περιόδου (65-62) με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, ο Ολυμπιακός κρτησε τη διαφορά στους πέντε πόντους. Ο Σπανούλης έκανε το 78-73 με 1/2 βολές για να «απαντήσει»« ξανά ο Μίρσα Τελέτοβιτς και Γιώργος Πρίντεζης θα στείλει την διαφορά στους πέντε πόντους (80-75), ενώ απέμενε 1:13''.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σαν Εμετέριο έκανε το 84-79 και στη συνέχεια από μία λάθος πάσα του Κατσίβελη ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ρίχνοντας την διαφορά στους δύο πόντους, ισοφαρίζοντας έτσι τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 46-41, 65-62, 84-82.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Λούκας 3(1), Άντιτς 8(2), Σπανούλης 21(2), Πελεκάνος 3(1), Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 5(1), Πρίντεζης 11(1), Παπανικολάου 12, Σλούκας, Κατσίβελης 5(1).

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 7(1), Πριτζιόνι 8, Ντόρσεϊ 4, Σαν Εμετέριο 14(1), Γκολούμποβιτς, Ερτέλ 4, Όλεσον 9(1), Τελέτοβιτς 32(5), Μπιέλιτσα 4.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger