Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα τελευταία μεγάλα καρέ

Τέσσερα γκολ σ' ένα παιχνίδι; Λίγοι είναι οι ποδοσφαιριστές που τα έχουν καταφέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα. To contra.gr θυμάται μερικούς απ' αυτούς.





O Mάρκο Πάντελιτς έγραψε με χρυσά γράμματα τ'όνομά του στην ιστορία του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε ένα μόνο παιχνίδι, αυτό με την Κέρκυρα, κατόρθωμα που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει.

Για να βρούμε το αμέσως προηγούμενο καρέ παίκτη του Ολυμπιακού σε παιχνίδι πρωταθλήματος θα πρέπει να ψάξουμε βαθιά μέσα στο χρόνο να...προσγειωθούμε στις 18/5/1997. Τότε έλαβε χώρα ο εκτός έδρας αγώνας των ερυθρόλευκων με την Ξάνθη για την 33η αγωνιστική της σεζόν 1996-97 τον οποίο η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς νίκησε με 5-3.

Τα τέσσερα από τα πέντε γκολ του Ολυμπιακού είχε πετύχει ο Αλέξης Αλεξανδρής (στο 11' στο 39', στο 81' και στο 88') ενώ το άλλο τέρμα των πρωταθλητών εκείνης της περιόδου ανήκει στον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

Τη σεζόν 1999-2000 άλλοι δύο Ελληνες ποδοσφαιριστές μιμήθηκαν τον Αλεξανδρή τελειώνοντας ένα και μόνο παιχνίδι με τέσσερα τέρματα. Ο πρώτος σκόρερ εκείνης της σεζόν, ο Νικός Λυμπερόπουλος, βρήκε τέσσερις φορές δίχτυα στην ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα με 5-0 για την 33η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ (φωτό). Ο Μεσσήνιος στράικερ πήρε τη σκυτάλη από τον Κριστόφ Βαζέχα που είχε κάνει το 1-0 για να σκοράρει στο 39', το 44', το 71' και το 88'.

Λίγο νωρίτερα στο πλαίσιο εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, ο Ντέμης Νικολαϊδης σκόραρε τέσσερις φορές στη νίκη της ΑΕΚ με 5-1 επί του Ιωνικού στο πλαίσιο της 24η αγωνιστικής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το σκορ είχε ανοίξει ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης και ο "Ντεμίνιο" "έχτισε" και ολοκλήρωσε την πεντάρα με τέρματα στο 20', το 25' το 69' και το 75'.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger