Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ..ΛΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ… ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΚΗ


Τώρα που ολοκληρώθηκε για το 2011 ο κύκλος των εκπομπών του Λάκη Λαζόπουλου, σημειώνουμε πως ο κύκλος αυτός ήταν ο χειρότερος της καριέρας του. Κυριαρχούσε μία φτώχεια στα ευφυολογήματα και στις ατάκες, που άλλοτε η μία «έσπρωχνε» την άλλη να φύγει για να πάρει την θέση της. Έλειπαν τα έξυπνα πολιτικά νούμερα και ο επιτυχημένος πολιτικός σχολιασμός της επικαιρότητας.
Περισσότερο επιθεωρησιακό το ύφος και φτηνό…
Εκείνος ο Πετάλνικος έβγαζε μάτι και κυρίως στηριζόταν στο ύφος της συμπρωταγωνίστριας του Λάκη παρά στην ουσία των διαλόγων και των έξυπνων παρατηρήσεων.
Ο Λάκης έχει ένα ψώνιο -μέσα σε όλα τα άλλα- που όμως καταντά αηδία: Το να τραγουδάς θέλει όχι μόνον φωνή αλλά και ένα στοιχειώδες στιλ. Ο Λαζόπουλος είναι ακραία φάλτσος και όμως επιμένει να εμφανίζεται και ως τραγουδιστής σε άσματα μάλιστα που θέλουν πολύ τέχνη, φωνή και γνώσεις για να τα τραγουδήσεις έστω και παραλλαγμένα. Τα επιθεωρησιακά παραλλαγμένα για να αποδώσουν την πολιτική πραγματικότητα και να ασκήσουν κριτική είναι κατ εξοχή φτηνιάρικα χωρίς ουσία χωρίς στόχο και κυρίως καθόλου μα καθόλου ενδιαφέροντα.
Το ένα τρίτο του τσαντιριού δανείζεται εικόνα, ήχο και γεγονότα από άλλες εκπομπές της τηλεόρασης. Το μοντάζ είναι κακό, η αλληλουχία παντελώς ξεπερασμένη, το γνωστό σύνδρομο του «ανοίγω διάλογο με τους παρόντες τσαντιριώτες» τώρα που δεν έχω την ξανθιά υστερικιά να γελάει για να συμπαρασύρει το κοινό, δεν συγκινεί κανέναν και τελικά όλα είναι μια φτηνή επιθεώρηση.
Μια επιθεώρηση που σε ορισμένες περιπτώσεις θυμίζει …με την ανεκδοτολογία, τα σόκιν περιστατικά και τις αφηγήσεις μέσω γεννητικών οργάνων στύσεων, οργασμών, κερατωμάτων, κλανιών (τι πείσμα με αυτές τις κλανιές ο Λάκης) κι άλλων σεξουαλικών περιττωμάτων, παντελώς αποτυχημένη επιθεώρηση απ αυτές που παρουσιάζουν γραφικοί τύποι ακόμη και ζουν έως και …δίμηνο.
Καλό θα ήταν να βρεθεί κάτι άλλο. Καλύτεροι κειμενογράφοι. Να ασχοληθεί και ο Λάκης λίγο με το θέμα, γιατί και ο ίδιος πολύ πρόχειρος παρουσιάσθηκε. Ας αναζητήσει τον εαυτό του πάλι. Κι ας βρει έστω και έναν….από τους δέκα μικρούς Μήτσους.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger