Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

«Πληγωμένος» ο Ολυμπιακός, ευκαιρία για ΑΟ Κέρκυρα!


Αποδεκατισμένος αφίχθη στην Κέρκυρα  ο Ολυμπιακός, ενόψει του αποψινού αγώνα απέναντι στον ΑΟ Κέρκυρα, με τις απουσίες να είναι σημαντικές.
Συγκεκριμένα, εκτός αποστολής έμειναν οι Τζιμπούρ (πρώτος σκόρερ της ομάδας), Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Φουστέρ, Μακούν, Φέισα, Ιμπαγάσα και Γέστε.
Με βάση, λοιπόν, τα πολύ σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα των «ερυθρόλευκων», παρουσιάζεται στην κερκυραϊκή ομάδα η τεράστια ευκαιρία να «χτυπήσει» το παιχνίδι και να διεκδικήσει την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, που θα της είναι υπερπολύτιμο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Κατηγορία.
Βέβαια, ο Ολυμπιακός διαθέτει το πιο ποιοτικό ρόστερ του Πρωταθλήματος, με παίκτες που μπορούν να αναπληρώσουν επάξια τους απόντες. Αλλά είναι πιθανό η πειραϊκή ομάδα να παρουσιάσει πρόβλημα ανομοιογένειας, δεδομένου ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι υποχρεωμένος να προβεί σε κάποιες αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.
Ενδεχομένως μάλιστα, ορισμένοι ποδοσφαιριστές που θα χρησιμοποιηθούν να εμφανίσουν σημάδια κόπωσης από τον αγώνα της περασμένης Τρίτης κόντρα στην Άρσεναλ, για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Έναε άλλος «παράγοντας» που είναι πιθανό να παίξει ρόλο στην εξέλιξη του αποψινού ματς, είναι και οι καιρικές συνθήκες. Εάν είναι το ίδιο δυσμενείς με του Σαββάτου, τότε ο αγωνιστικός χώρος θα γίνει «βαρύς» και αυτό μάλλον θα δυσχεράνει περισσότερο τις προσπάθειες της φιλοξενούμενης ομάδας, που θα θελήσει να «δημιουργήσει» παιχνίδι και η οποία διαθέτει τεχνίτες παίκτες.
Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραπάνω παραμέτρους, ο ΑΟ Κέρκυρα είναι σε θέση να κοντράρει τον αντίπαλό του. Θα είναι έγλημα αν αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη!
Οι «Φαίακες» γνωρίζουν πως αποτελούν το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Αλλά επίσης γνωρίζουν ότι ο αντίπαλος θα έχει το άγχος της νίκης. Στις προηγούμενες έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη μεγάλη Κατηγορία, νικητές έβγαιναν πάντοτε οι Πειραιώτες. Οι οποίοι, όμως, βρίσκονται τώρα σε κατάσταση... εκτάκτου ανάγκης!
Εάν, λοιπόν, ο ΑΟ Κέρκυρα δεν μπορέσει να πάρει ούτε και τώρα αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό, τότε ίσως να μην το καταφέρει ποτέ!
Το άσχημο για τον ΑΟΚ είναι ότι η Διοίκηση της κερκυραϊκής ΠΑΕ, μπροστά στην ανάγκη της «να τα κονομήσει», επέτρεψε την ανεξέλεγκτη διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα σε οπαδούς τοιυ Ολυμπιακού, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» στο ΕΑΚΚ για να δουν την ομάδα τους και να της συμπαρασταθούν. Και αυτό θα είναι εις βάρος της κερκυραϊκής ομάδας...
Να αναφέρουμε εδώ ότι, το απόγευμα του Σαββάτου, την αποστολή του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρας περίπου 300 οπαδοί της ομάδας.
Η αποστολής των «ερυθρόλευκων» απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές:
Μέγερι, Κοστάντσο, Τοροσίδης, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Ζαραδούκας, Χαβίτο, Μοδέστο, Ορμπαίθ, Ποτουρίδης, Αμπντούν, Μόνχε, Φετφατζίδης, Πάντελιτς, Μιραλάς και Βαλεριάνος.
Να επισημάνουμε, τέλος, πως οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Χάβι Γκράθια και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, πέραν του ότι είναι συμπατριώτες, έχουν και τον ίδιο ατζέντη (τον Ινιάκι Ιμπάνιεθ).




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger