Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-3





Η Μπαρτσελόνα ανέκοψε το σερί 15 νικών της Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας 3-1 στο clasico του "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Εκπληκτικός ρυθμός σε ένα ντέρμπι αντάξιο της φήμης του, με γκολ στο 21ο δευτερόλεπτο για τον Μπενζεμά, αλλά τους Καταλανούς να ανατρέπουν την κατάσταση με Σάντσες, Τσάβι και Φάμπρεγας.

Είκοσι ένα δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκαν για να καρποφορήσουν τα σχέδια του Ζοζέ Μουρίνιο. Μπορεί να μην φαίνεται μεγάλος χρόνος, αλλά το γκολ του Καρίμ Μπενζεμά ήταν απόρροια του τρόπου παιχνιδιού των Καστιγιάνων, που για πρώτη φορά επί Πορτογάλου τεχνικού αντιμετώπισαν την Μπαρτσελόνα πιέζοντας στα... 4/4 του γηπέδου, με όλους τους παίκτες (ακόμα και τους επιθετικούς πολυτελείας), αιφνιδιάζοντας τους Καταλανούς και εξωθώντας τον Βίκτορ Βαλδές σε τραγικό λάθος

Η αποσβολωμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας έβλεπε τους γηπεδούχους να παίζουν όπως... εκείνη τόσα χρόνια επί Πεπ Γκουαρδιόλα και ήταν ανήμπορη να αντιμετωπίσει τον καθρέφτη της. Το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μιμηθεί την περσινή... Ρεάλ του Μουρίνιο, παίζοντας πίσω και προσδοκώντας σε μία αντεπίθεση του Λιονέλ Μέσι. Όταν, δε, ο πειραματισμός του Γκουαρδιόλα κατέληξε σε σχηματισμό 3-4-3, ο κλοιός των γηπεδούχων έσφιξε κι άλλο.

Εις μάτην, όπως αποδείχθηκε, αφού το άστρο των Καταλανών βρισκόταν σε περίοπτη θέση πάνω από τον βροχερό ουρανό της Μαδρίτης. Ο Αλέξις Σάντσες στο 30' έγινε ο πρώτος Χιλιανός μετά τον Ιβάν Ζαμοράνο που σκοράρει σε clasico, προσφέροντας μία μίνι ψυχολογική ανάταση στους εγκλωβισμένους "μπλαουγκράνα"


Η Ρεάλ εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο του αγώνα στα επόμενα λεπτά, αλλά η αλήθεια είναι πως η κυριαρχία της στερείτο καθαρών ευκαιριών, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο με εγωιστικό τρόπο να σπαταλά επιθέσεις των Καστιγιάνων.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με αρκετές "κοκορομαχίες" στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι να ξεδιαλύνει την κατάσταση ένα γκολ του Τσάβι (αυτογκόλ του Μαρσέλο στην ουσία) στο 53'

Αυτό ήταν και το κομβικό σημείο του αγώνα, αφού σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, όταν οι Καταλανοί σκόραραν, κρατήθηκαν και μπροστά, παίζοντας για πρώτη φορά στον αγώνα με το tiki-taka που τους έστεψε πρωταθλητές Ευρώπης 2 φορές στα τελευταία 3 χρόνια. Η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων είχε υποστεί ισχυρό πλήγμα κι επέτρεπε στους παίκτες των φιλοξενουμένων να φτάσουν μέχρι την περιοχή του Κασίγιας, μέχρι να πάρει μπροστά.

Ο εξαφανισμένος Οζίλ έδωσε τη θέση του στον Κακά για να βελτιωθεί η οργάνωση των Καστιγιάνων, ωστόσο με την άμυνα να παραπαίει και τους επιθετικούς να... σταματούν προκλητικά το μαρκάρισμα, το παιχνίδι άρχισε να θυμίζει μέρες... Απριλίου. Ως αποτέλεσμα, μία κεφαλιά του Τσεσκ Φάμπρεγας στο 66' αύξησε σε 3-1 το προβάδισμα των Καταλανών.

Η ψυχολογία των Μαδριλένων βρέθηκε πιο χαμηλά και από τη θέση της Σαραγόσα στην Primera Division. Η είσοδος των Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Σάμι Κεντίρα δεν αποδείχθηκαν αρκετές γι' αυτήν την αντιστροφή κλίματος και με την Μπαρτσελόνα να συνεχίζει να επιτίθεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, το παιχνίδι έγινε ανοιχτό σε κάθε ενδεχόμενο.

Λίγο η επιπολαιότητα των Καταλανών πριν την τελική προσπάθεια, λίγο τα τάκλιν αυτοθυσίας και οι καίριες έξοδοι του Κασίγιας, γλίτωσαν τη Ρεάλ από ένα ταπεινωτικό 4ο γκολ. Την ίδια στιγμή, η εμπροσθοφυλακή των γηπεδούχων προσπαθούσε με ατομικές, αναποτελεσματικές ενέργειες να φτάσει στο γκολ που θα έβαζε ξανά τους γηπεδούχους στο παιχνίδι. Φευ. Η είσοδος του Σεϊντού Κεϊτά "κλείδωσε" την άμυνα των φιλοξενουμένων και πλέον ήταν θέμα χρόνου να "κλειδώσει" και η νίκη για την Μπαρτσελόνα.

Πηγή










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger