Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ





Στην Ολλανδία αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην έλευση τουριστών που έλκονται από τα περίφημα coffee shops.

Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους νεαρούς που επισκέπτονται την χώρα και συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε πάρτυ διαρκείας, καθώς και με τις διάφορες ομάδες διακινητών που ανταγωνίζονται βίαια μεταξύ τους για την πώληση χασίς στα coffee shops.



Έτσι λοιπόν μπαίνει τέλος στα ταξίδια των νεαρών Ευρωπαίων στο Άμστερνταμ με σκοπό τη νόμιμη χρήση του αμφιλεγόμενου φυτού, σε συνδυασμό με τις βόλτες στα μουσεία και τη Red Light District.


Η είσοδος στα coffee shops θα επιτρέπεται μόνον σε ενήλικους Ολλανδούς οι οποίοι θα έχουν κάνει εγγραφή ως μέλη του καταστήματος και θα επιδεικνύουν το «wietpassen» τους.

Οι υπεύθυνοι όμως λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο γιατί σύμφωνα με την έρευνα του Συμβουλίου Τουρισμού και Συνεδρίων (NBTC), o τουρισμός στην Ολλανδία θα μειωθεί δραματικά. Πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν μόνον οι ιδιοκτήτες των coffee shops, αλλά οι εστιάτορες και οι ξενοδόχοι.


Αυτό θα συμβεί γιατί περισσότερο από το ένα τέταρτο των ξένων τουριστών επισκέπτονται την Ολλανδία αποκλειστικά και μόνο για τη νομοθεσία που τους επιτρέπει την χρήση του χασίς.

Συγκεκριμένα για την πόλη του Άμστερνταμ μίλησε ο διευθυντής της μεγαλύτερης Ολλανδικής τουριστικής εταιρείας TUI, o οποίος πιστεύει πως «τα coffee shops είναι μέρος της Ολλανδικής κουλτούρας και αποτελούν ατραξιόν για το Άμστερνταμ. Η απαγόρευσή θα φέρει πλήγμα στην οικονομία της πόλης».

Ο Ολλανδός Υπουργός Ασφάλειας και Δικαιοσύνης Ivo Opstelten δήλωσε πως «πρέπει να μειωθεί η έλευση τουριστών προς την χώρα με σκοπό την κατανάλωση/χρήση χασίς. Έτσι θα αποτραπεί η χρήση ναρκωτικών από την μειοψηφία και την ευάλωτη νεολαία».


Ημερομηνία έναρξης της ισχύος του νέου νόμου είναι η 1η Ιανουαρίου 2012. Για πέντε μήνες δεν θα υπάρχει έλεγχος από την αστυνομία για δοθεί στους πολίτες το περιθώριο αναπροσαρμογής.


Από την 1η Μαΐου όμως απαγορεύεται καθολικά η πώληση κάνναβης σε ξένους τουρίστες στη Νότια Ολλανδία.

Για τον Βορρά και συγκεκριμένα το Άμστερνταμ το μέτρο θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2013. Σε έναν χρόνο δηλαδή ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger