Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πλαστικός χλοοτάπητας λόγω κρίσης

Πλαστικός χλοοτάπητας λόγω κρίσης Η οικονομική κρίση αναμένεται να φέρει πίσω στα γήπεδα της Αγγλίας τους πλαστικούς χλοοτάπητες.
Στην Αγγλία τα γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα συνιστούσαν ρουτίνα τη δεκαετία του 80'. Σταδιακά εγκαταλείφθηκαν αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης η επιστροφή τους θεωρείται αναγκαία για την επιβίωση των περισσότερων ομάδων των χαμηλών κατηγορίων. Και όπως όλα δείχνουν, η χρήση τους θα επιτραπεί και πάλι.
Ο δημόσιος διάλογος για το ζήτημα, στον οποίο μάλιστα θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι Αγγλοι φίλαθλοι, άρχισε την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Απρίλη. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι σύλλογοι της τρίτης και της τέταρτης εθνικής κατηγορίας ότι θα υπερθεματίσουν για την επιστροφή των γηπέδων με πλαστικό τερέν στο προσκήνιο.
Την ίδια ώρες είναι σαφές ότι η Πρέμιερ Λιγκ δεν θα κάνει πίσω στη θέση που έχει εκφράσει εδώ και πολλά χρόνια και σύμφωνα με την οποία κανένα παιχνίδι της Λίγκας της δεν μπορεί να διεξάγεται σε πλαστικό γήπεδο. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση της Αγγλικής ομοσπονδίας ενώ το συνδικάτο των ποδοσφαιριστών αναμένεται να τοποθετηθεί αρνητικά.
Το τελευταίο γήπεδο με πλαστικό τερέν στην Αγγλία ήταν αυτό της Πρέστον το οποίο άλλαξε χλοοτάπητα το 1994. Η απόφαση για απαγόρευση διενέργειας αγώνων σε τέτοιου είδους τερέν είχε ήδη παρθεί από το 1988.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger