Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Άμεσος κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα η Ελλάδα! Απαγορεύτηκαν εξαγωγές ενέργειας

Άμεσος κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα η Ελλάδα! Απαγορεύτηκαν εξαγωγές ενέργειας

Την απαγόρευση των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τα μεσάνυχτα αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την ολική κατάρρευση του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας μας…
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της σχετικής απόφασης, η απαγόρευση επιβλήθηκε λόγο της μειωμένης διαθεσιμότητας θερμικών μονάδων, της απαγόρευσης των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τη Bουλγαρία και από την ΠΓΔM, την κήρυξη έκτακτης κατάστασης του ελληνικού συστήματος φυσικού αερίου λόγω έλλειψης τροφοδοσίας και τις ακραίες καιρικές συνθήκες στην ελληνική επικράτεια που οδηγούν σε αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις.
H απόφαση ισχύει από τις 12.00 τα μεσάνυχτα σήμερα και μέχρι την έκδοση νεότερης, με την αποκατάσταση συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, παρότι δεν διαμορφώνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, καλύπτεται σε ποσοστό 18% από τις ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου και σε ποσοστό που κυμαίνεται από 6% έως 10% από πανάκριβες πετρελαϊκές μονάδες της ΔEH, όπως και πανάκριβες παλαιάς τεχνολογίας μονάδες φυσικού αερίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της οριακής τιμής στα ύψη. Xθές επί 12 ώρες η οριακή τιμή έφθασε στο μέγιστο των 150 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ για σήμερα η πρόβλεψη αναφέρεται σε μέσο όρο στα 99,2 ευρώ και μέγιστο στα 149,850 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger