Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Στη Βουλή η μάχη του νέου μνημονίου

Στη Βουλή η μάχη του νέου μνημονίου Στη Βουλή μεταφέρεται το σαββατοκύριακο η μάχη της κυβέρνησης να πείσει τους δανειστές να ξεμπλοκάρουν το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την χώρα μας πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Τετάρτης. 

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ξεπερνά τις 400 σελίδες και περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα τις δεσμεύσεις της χώρας μας προς ΕΕ και το ΔΝΤ, τις ρυθμίσεις που αφορούν το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών καθώς και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά (μείωση κατώτερου μισθού κλπ).

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκινά σήμερα το μεσημέρι στις 14.00 σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ αύριο αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς την Ολομέλεια. Όπως όλα δείχνουν η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Το ΚΚΕ έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία την ώρα που η κατάσταση σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ παραμένει ρευστή με μεγάλη μερίδα βουλευτών να έχει δηλώσει ξεκάθαρα ή να απειλεί ότι θα καταψηφίσει το πακέτο μέτρων.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου απαιτείται απλή πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να «περάσει» ακόμα και με λιγότερες από 151 ψήφους, αν στην Ολομέλεια παρόντες είναι λιγότεροι από 300 βουλευτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger