Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Χαμός στη Βουλή: Δριμεία επίθεση του Βενιζέλου στον Λαφαζάνη

Χαμός στη Βουλή: Δριμεία επίθεση του Βενιζέλου στον Λαφαζάνη Δρυμη επίθεση του Βενιζέλου στον Λαφαζάνη ο οποίος ρώτησε για ποιο λόγο ψηφίζουμε ''κατ' επείγον'' το μνημόνιο, χωρίς να έχουμε χρόνο να το διαβάσουμε.

Ο Ευαγγελος Βενιζέλος απάντησε εκνευρισμένος ότι κρίνετε το μέλλον της χώρας και πρέπει να το ψηφίσουμε. Τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει ο συνδικαλισμός και να κοπούν τα αστεία.

Ευ. Βενιζέλος: «Θράσος και ύβρεις να μιλάτε για πραξικόπημα όταν υπάρχει κυβέρνηση ευρύτατης πλειοψηφίας…Είστε εκπρόσωπος της Ελλάδας της δραχμής, της φτώχειας και της ταπείνωσης. Δεν γράφουμε συνδικαλισμό εδώ, εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας και δεν θα κρυφτείτε πίσω από νομοθετικά τερτίπια ευτελούς χαρακτήρα . Να πείτε τη θέση σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου.

Π. Λαφαζάνης: « Θα μας κλείσετε και φυλακή;»

Ευ. Βενιζέλος: «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή, ευτυχώς δεν ασκείτε εξουσία, γιατί αν η νοοτροπία σας περιβληθεί με το κύρος της εξουσίας θα μας κλείσετε φυλακή. Να ζητήσετε συγνώμη γι’ αυτό που είπατε περί πραξικοπήματος. Συγνώμη, τελείωσε η πλάκα παίζουμε με το μέλλον της χώρας.»

Βάσω Παπανδρέου: «Παρακαλώ αυτοσυγκράτηση…»

Ευ. Βενιζέλος: «Θα έπρεπε να τον ανακαλέσετε στην τάξη όταν μίλησε για πραξικόπημα»

Βάσω Παπανδρέου: «Δεν ήταν η πρώτη φορά κ. Υπουργέ…»

Π. Λαφαζάνης: «Χάσατε την ψυχραιμία σας. Δεν είπατε ούτε ένα επιχείρημα.»

Ευ. Βενιζέλος: «Άκουσα και τα δικά σας…»

Π. Λαφαζάνης: «Αδιάσειστα επιχειρήματα…»

Ευ. Βενιζέλος: «Πείτε ότι είστε υπέρ της δραχμής, της φτώχειας και του αδιεξόδου.»

Π. Λαφαζάνης: «Παραφέρεστε…»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger