Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δήμαρχος συνελήφθη για hacking








Ένας δήμαρχος του New Jersey και ο γιος του συνελήφθησαν από το FBI, επειδή παραβίασαν μια ιστοσελίδα που δημοσίευε αρνητικές κριτικές για το δήμαρχο.

Η ιστορία αυτή αποτελεί μια νέα όψη του όρου «πολιτικό hacking».

Το FBI κατηγορεί το δήμαρχο και τον 22χρονο γιο του για παράνομη κατάργηση του domainRecallroque.com, που αποτελεί μια ιστοσελίδα, η οποία δημοσίευσε ότι ο δήμαρχος δεν θα εκλεγεί στις επόμενες εκλογές.

Ο γιος του δημάρχου είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν εκείνος που έμαθε πως να εισβάλει σε λογαριασμούς e-mail της εταιρείας, που φιλοξενούσε την εν λόγω ιστοσελίδα, ψάχνοντας τεχνικές στο διαδίκτυο.

Ο δήμαρχος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αφού «έριξε» την ιστοσελίδα, επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, για να τον εκβιάσει.

Ο δήμαρχος είπε στο διαχειριστή της ιστοσελίδας ότι το domain Recallroque.com, έχει καταργηθεί από «Υψηλά κλιμάκια της Κυβέρνησης» και πως όλοι όσοι εναντιώθηκαν στον Δήμαρχο θα «πληρώσουν».

Επιπλέον πρόσθεσε, ότι διαθέτει ένα φίλο στη CIA, από όπου και πήρε τις πληροφορίες.

Ο δήμαρχος και ο γιος του κατηγορούνται για την απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστές, προκαλώντας ζημιές σε αυτούς, καθώς και για συνωμοσία διάπραξης των παραπάνω αδικημάτων.

Οι συλλήψεις ανακοινώθηκαν από τον Εισαγγελέα των ΗΠΑ Paul J. Fishman υπεύθυνο δικαστικό λειτουργό για την περιοχή του New Jersey.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger