Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Πρώτη η Apple στις ταμπλέτες

Πρώτη η Apple στις ταμπλέτες Σύμφωνα με νέα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC για την παγκόσμια αγορά των υπολογιστών ταμπλετών (tablet PCs) κατά τους πρώτους μήνες του 2012, η Apple κυριαρχεί έναντι των ανταγωνιστών της που χρησιμοποιούν το σύστημα Android.
Οι πωλήσεις ταμπλετών και συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-readers) διεθνώς διαμορφώθηκαν σε 17,4 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο του έτους, εμφανίζοντας μείωση 38,4% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2011 (όταν οι πωλήσεις ήσαν εποχικά αυξημένες λόγω των εορτών), αλλά θεαματική αύξηση 120% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2011, δείχνοντας πόσο γρήγορα αναπτύσσεται η αγορά αυτών των συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές εγκαταλείπουν τον επιτραπέζιο ή τον φορητό υπολογιστή τους για χάρη μίας ταμπλέτας.
Η Apple πούλησε 11,8 εκατ. iPad στο πρώτο τρίμηνο του 2012 έναντι 15,4 εκατ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2011. Το μερίδιό της στη διεθνή αγορά ταμπλετών διαμορφώνεται το 2012 στο 68% από 55% πέρυσι, καθώς το νέο iPad, που βγήκε στην αγορά φέτος τον Μάρτιο, πραγματοποιεί ισχυρές πωλήσεις. Ακολουθούν, κατά σειρά, σε μερίδια αγοράς η Samsung, η Amazon, η Lenovo και η Barnes & Noble (όμως η πρόσφατη ανακοίνωση της Microsoft ότι θα επενδύσει στο Nook της τελευταίας, αναμένεται να αλλάξει σταδιακά τα δεδομένα στην αγορά). Η σταδιακή εμφάνιση των νέου τύπου φορητών υπολογιστών Ultrabooks και η αναμενόμενη κυκλοφορία των Windows 8 φέτος θα ανακατέψουν κι άλλο την «τράπουλα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger