Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τα 10 καλύτερα τραγούδια της Donna Summer


H Donna Summer έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, νικημένη από τον καρκίνο. Μία από τις πιό επιτυχημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών, αφήνει πίσω της σπουδαία τραγούδια που όχι μόνο έχουν αγαπηθεί αλλά έχουν επηρεάσει εκατοντάδες καλλιτέχνες μέχρι και σήμερα.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα δέκα καλύτερα, κατά την άποψή μας, τραγούδια της Summer, αφήνοντας... εκτός συναγωνισμού το πρώτο κομμάτι που ηχογράφησε ποτέ η βασίλισσα της disco, το 1971 με το όνομα Donna Gaines:
10. MacArthur Park (1978)
Ο Richard Harris ήταν αυτός που το ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1968, όμως δέκα χρόνια αργότερα αποτέλεσε μία από τις πιό εμπορικές επιτυχίες της Donna Summer.

9. This Time I Know It's For Real (1989)

Το πιό επιτυχημένο της single στην Μ. Βρετανία από τη δεκαετία του '70, μέσα από το άλμπουμ 'Another Place And Time'

8. On The Radio (1979)
Με αυτό το κομμάτι σταματάει ένα σερί οκτώ συνεχόμενων singles που καταφέρνουν να μπουν στις πέντε πρώτες θέσεις του chart των ΗΠΑ.

7. Could It Be Magic (1976)
Το κομμάτι ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1975 από τον Barry Manilow για να έρθει ένα χρόνο αργότερα η Donna Summer και να το κάνει disco hit. Από τότε έχει διασκευαστεί δεκάδες φορές, με τους Take That να το κάνουν ξανά επιτυχία το 1992.

6. She Works Hard For The Money (1983)
Ερμηνεύτηκε live από την ίδια στην τελετή των βραβείων Grammy το 1984 και δέκα χρόνια αργότερα συμπεριελήφθηκε στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε τότε με τις καλύτερες ερμηνείες των βραβείων.

5. Bad Girls (1979)
Τραγούδι που ήρθε να συσφίξει τις σχέσεις της disco με το rock στα τέλη της δεκαετίας του '70.

4. Last Dance (1978)

Το κομμάτι από την ταινία 'Thank God, It's Friday' που χάρισε στην Summer το βραβείο Όσκαρ.

3. Hot Stuff (1979)

Το τραγούδι, που αρχικά προοριζόταν για την Cher, το διάλεξε η Summer για να κάνει μια στροφή προς το ροκ, γι' αυτό άλλωστε κιθάρα παίζει ο Jeff Baxter των Doobie Brothers.

2. I Love To Love You Baby (1976)

Ένα οργασμικό τραγούδι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην εποχή του. Μετά από το 'Love To Love You Baby'  η Summer άρχισε μια σειρά από επιτυχίες για τα επόμενα πέντε χρόνια επηρεάζοντας όλες σχεδόν τις τραγουδίστριες της δεκαετίας του '80.

1. I Feel Love (1977)

To 'I Feel Love' αποτελεί ένα απο τα σπουδαιότερα κομμάτια της disco αλλά και της ηλεκτρονικής μουσικής, αφού η μουσική του Giorgio Moroder ήταν αυτό που λένε 'πολύ μπροστά' για την εποχή της. Αποτέλεσε το πρώτο νουμερο ένα της Summer στο βρετανικό chart και το κομμάτι που την καθιέρωσε σαν μία απο τις καλύτερες γυναικείες φωνές των τελευταίων 40 ετών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger