Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σκέψεις για μήνυση κατά Δημοσίου

 Την περίπτωση να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού λόγω του νέου νομοσχεδίου εξετάζουν στο Λιμάνι, και αν συμβεί κάτι τέτοιο οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν νομικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου. 

Η αντίδραση του Ολυμπιακού στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη στην.. αρχή της. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της σε κάποια άρθρα του νέου αθλητικού νόμου, και ήταν πρωτεργάτης στις αντιδράσεις των ΠΑΕ που αποφάσισαν στο Δ.Σ. της Super League το... Lockout της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Παρά ταύτα, οι Πειραιώτες είναι πολύ πιθανό να μην σταθούν εκεί.
Το ενδεχόμενο να αποκλειστούν οι «ερυθρόλευκοι» από το Europa League εξαιτίας του νέου νόμου και της ενδεχόμενης κατάργησης του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει τους ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός να σκέφτονται έντονα την πιθανότητα να κινηθούν νομικά κατά του ελληνικού Δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη.
Η αντιπαλος του Ολυμπιακού στην φάση των «32» του Europa League, Ρούμπιν Καζάν, έχει έννομο συμφέρον να πάρει την πρόκριση από τον Ολυμπιακό στα... χαρτιά. Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα το κυνηγήσει.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», σε περίπτωση που οι Ρώσοι προσφύγουν στην FIFA επικαλούμενοι το νέο αθλητικό νόμο και την ενδεχόμενη κατάργηση του αυτοδιοικήτου του ελληνικού ποδοσφαίρου – πράγμα που ως γνωστόν απαγορεύει ρητά η Παγκόσμια Ομοσπονδία - αυτομάτως θα τεθεί σοβαρός κίνδυνος για την φετινή ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρόλευκων», και ενδεχομένως και της επόμενης σεζόν.
Σε αυτή την περίπτωση, οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδας θα ακολουθήσουν τη νομική οδό θεωρώντας αποκλειστικό υπεύθυνο το Ελληνικό Δημόσιο και θα διεκδικήσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα προκύπτει από τα χρήματα της UEFA που θ’ αναγκαστεί να χάσει ο Ολυμπιακός, και σε αυτά θα προστεθούν φυσικά και τα έσοδα από διαφημιστικά, εισιτήρια, χορηγικές συμφωνίες και πολλά άλλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger