Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Νάπολι - Τσέλσι 3-1

Η Τσέλσι προηγήθηκε στον "Σαν Πάολο", αλλά η Νάπολι νίκησε με 3-1, χάρη σε δύο γκολ του Εσεκιέλ Λαβέτσι, αλλά έκανε την ανατροπή με γκολ που έβαλε με το χέρι ο Έντινσον Καβάνι (videos)  Νάπολι - Τσέλσι 3-1

Σκόρερς: 38' και 65' Λαβέτσι, 45'+2 Καβάνι / 27' Μάτα
Γήπεδο: "Σαν Πάολο", Νάπολι
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την σύγκρουση των Ντρογκμπά και Καμπανιάρο (κεφάλι με κεφάλι), αμφότεροι συνέχισαν να αγωνίζονται αλλά μόλις στο 12' αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Ζοζέ Μποζίνγκουα και αντικαταστάθηκε από τον Άσλεϊ Κόουλ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 10 με τον Έντινσον Καβάνι, αλλά ο Πετρ Τσεχ απέκρουσε με το πόδι, ενώ ο Τσέχος έδιωξε σε κόρνερ και το σουτ του Κρίστιαν Μάτζο στο 19'.

Στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς η Τσέλσι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Χουάν Μανουέλ Μάτα στο 27'.

Από πάσα του Στάριντζ ο Πάολο Καναβάρο έκανε ένα τραγικό λάθος, δεν κατάφερε να διώξει και ουσιαστικά "έστρωσε" την μπάλα στον Μάτα, με τον Ισπανό βρίσκεται μόνος με τον Μόργκαν Ντε Σάνκτις και να τον πλασάρει για το 0-1.

Η απάντηση των Ιταλών ήρθε στο 38', με τον Εσεκιέλ Λαβέτσι να ισοφαρίζει σε 1-1 με εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος τον χώρο που του έδωσαν οι αμυντικοί της Τσέλσι.

Σε μία παρόμοια φάση δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να σκοράρει ο Ραμίρες στην απέναντι εστία, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν έπιασε καλά το σουτ, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου η Νάπολι ολοκλήρωσε την ανατροπή και προηγήθηκε 2-1 με το 5ο γκολ του Έντινσον Καβάνι στην διοργάνωση.

Από σέντρα του Γκιοκχάν Ινλέρ ο Ουρουγουανός επιθετικός στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά με το χέρι, καθώς αυτή χτύπησε στον δεξιό του βραχίωνα. Είχε ήδη κίτρινη κάρτα, γλίτωσε την 2η κίτρινη για το χέρι, αλλά και για το γεγονός πως πανηγύρισε εκτός γηπέδου.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις μπλόκαρε τα σουτ των Μαλουντά στο 51' και Μάτα στο 54', όπως έκανε σε νέο σουτ του Ισπανού στο 58'.

Ο Πετρ Τσεχ έκανε... δώρο το 3ο γκολ των Ναπολιτάνων, για τους οποίος έκανε το 3-1 στο 65' ο Εσεκιέλ Λαβέτσι με το δεύτερο γκολ του στο ματς και δεύτερο φετινό στο Champions League.

Από μπαλιά του Καμπανιάρο ο Καβάνι μπήκε από δεξιά στην περιοχή και κέρδισε την κόντρα από τον Νταβίντ Λουΐζ. Ο Τσεχ βγήκε από το τέρμα του ουσιαστικά χωρίς λόγο, ο Καβάνι έδωσε αριστερά στον Λαβέτσι και ο Αργεντινός σχεδόν σε κενό τέρμα πλάσαρε για το 3-1.

Μία ανάσα από το 4-1 έφτασαν οι Ιταλοί στο 81', αλλά ο Άσλεϊ Κόουλ σταμάτησε πάνω στην γραμμή την μπάλα από το σουτ του Μάτζο, μετά την προσπάθεια του Μάρεκ Χάμσικ.

ΝΑΠΟΛΙ (3-6-1): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Πάολο Καναβάρο, Αρόνικα, Γκιοκχάν Ινλέρ, Γκαργκάνο, Μάτζο, Σούνιγκα, Χάμσικ (82' Πάντεβ), Λαβέτσι (74' Ντζεμαϊλί), Καβάνι.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ, Νταβίντ Λουΐζ, Μποζίνγκουα (12' Άσλεϊ Κόουλ), Ραούλ Μεϊρέλες (70' Εσιέν), Ραμίρες, Μαλουντά (70' Λάμπαρντ), Στάριντζ, Μάτα, Ντρογκμπά.


Ο πίνακας των σκόρερς


7 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)
Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)
Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

4 γκολ
Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Χουλκ (Πόρτο)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

*ασίστ: 5 Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα), 4 Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)


Νάπολι - Τσέλσι 3-1






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger