Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα 1-0

Μ' ένα... παράξενο γκολ του Σολάκη, ο Αστέρας νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στην Τρίπολη και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. 


Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)

Α' Βοηθός: Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας)

Β' Βοηθός: Τάτσης Δημήτριος (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής: Ανούσος Νικόλαος (Λακωνίας)

Παρατηρητής: Σίπκας Αντώνιος (Φλώρινας)

 

Η ανασκόπηση

Φαβορί στον αγώνα ήταν ο Αστέρας Τρίπολης κυρίως γιατί είναι πιο σταθερή ομάδα και φυσικά επειδή έπαιζε στην έδρα του. Παρόλα αυτά, οι Φαίακες μπήκαν πιο δυνατά και είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 5' με τον Γραμμόζη, αλλά ο Έλληνας άσος ήταν λίγο άστοχος.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι είχαν κάποια σουτ και απειλούσαν ιδιαίτερα με τον Μπρέσκα που ήταν κεφάτος, αλλά ήταν φανερό πως οι παίκτες του Γκράθια ήταν κάπως ανώτεροι και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως, οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη πάτησαν γκάζι, έγιναν επικίνδυνοι και πάλι με τον Μπρέσκα και τελικά κατάφεραν να σκοράρουν στο τέλος με τον Σολάκη σε μια πολύ περίεργη φάση. Όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Μάρτινς, που μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από τον Γραμμόζη, ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι, όμως οι παίκτες της Κέρκυρας σταμάτησαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Σολάκης, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τον Αστέρα Τρίπολης να παίζει έξυπνο παιχνίδι τακτικής και την Κέρκυρα να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των γηπεδούχων. Κάπως έτσι περνούσαν τα λεπτά δίχως να δούμε σπουδαίες φάσεις, με εξαίρεση μια ευκαιρία του Μάρτινς.

Οι Αρκάδες είχαν τον πλήρη έλεγχο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και "ροκάνιζαν" το χρόνο διατηρώντας δίχως να ιδρώσουν το 1-0. Αυτό ήταν το σκηνικό του δευτέρου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να πάρει τη νίκη και κατά συνέπεια την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

MVP

Ο Ηλίας Σολάκης τείνει να σε εξελιχθεί σε άνθρωπο του Κυπέλλου, αφού από τα 4 γκολ που έχει πετύχει, τα τρία είναι σ' αυτή τη διοργάνωση. Ο έμπειρος φορ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Κέρκυρας, σκόραρε και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Έτσι απλά.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μάρτιν δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του και ενώ οι Φαίακες περίμεναν πολλά επιθετικά απ' αυτόν, τελικά δεν πήραν τίποτα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger